GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
[Vacanta in Puglia] Lecce
Inceputul zilei ne-a gasit pe faleza din Monopoli, admirand rasaritul. Dupa o ultima plimbare pe plaja care ne gazduise in fiecare seara, ne-am luat bagajele si am plecat spre Lecce.
Drumul care a durat putin mai mult de o ora a fost unul lin. Am trecut pe langa plantatii uriase de maslini cu forme care mai de care mai interesante.
La amiaza am ajuns la cazare. Era liniste si cald. Nu ne gandeam decat la cat de bine ne-ar prinde un somn. Dar cum entuziasmul unui oras nou era prea mare am cerut informatii la receptie, si cu orarul autobusului din ziua curenta am plecat spre statia aflata la doar 2 minute. Acolo insa era pustiu. Nu era nici statie clar semnalizata, dar nici oameni care sa astepte busul. Am trecut strada de vreo 3 ori, am intrebat vreo 3 oameni (ca idee generala: cu italienii nu te poti intelege decat in italiana sau prin semne), am primit raspunsuri vagi. Asta pana cand cineva s-a uitat la foaia pe care o tineam in mana si a inceput sa rada. Circula in toate zilele mai putin duminica. Si surpriza! Era taman duminica!! Asa ca ne-am intors la hotel, cautand un plan B. Singura varianta plauzibila pe care am gasit-o a fost sa luam bicilete oferite de hotel si sa plecam in explorare.
Pe strada nici un om, iar masinile treceau foarte rar, astfel ca nu a fost prea complicat sa ajungem la Porta San Biagio. Inarmati cu o harta am pasit in cetate. Ne-am perindat cu spor printre stradutele mici si pavate. Avand 2 roti ne miscam mult mai repede, iar faptul ca era aproape pustiu la acea ora a ajutat de asemenea. Si curand am ajuns in Piazza Sant’Oronzo. Am inconjurat-o repede si ne-am continuat drumul spre Piazza Del Duomo. Cred ca acesta a fost locul preferat din Lecce. Toate cladirile din acea piata sunt de-a dreptul fascinante. Am facut pauza si mai multe poze decat ar fi normal.
Probabil am mai fi stat acolo daca foamea nu ne-ar fi dat de furca. Cum aveam notate cateva localuri unde am putea manca, am plecat spre cel mai aproape de noi. Ajunsi acolo am constatat ca era inchis la acea ora. Am plecat spre altul si … aceeasi poveste. Deja era clar ca la acea ora nu avem nici o sansa sa gasim un restautant deschis, asa ca reintorsi in Piazza Sant’Oronzo am gasit Come Vuoi Pane & Condimenti, un loc numai bun pentru a manca un sandvis proaspat si gustos.
Cu burta plina, am continuat sa hoinarim pe strazi, si asa am ajuns la Basilica di Santa Croce. Din pacate fatada era in renovare, dar sculpurile si tavanul pe care le-am gasit ne-au lasat cu gura cascata. Langa aceasta biserica se afla Palazzo dei Celestini, pe care l-am strabatut pentru a ajunge in parcul Giardini Pubblici. Era liniste si pace acolo. Bunicii stateau la umbra copacilor, parintii isi plimbau copii pe langa fantana arteziana. Nimeni nu se grabea, totul dand impresia ca acolo timpul sta in loc.
Intr-un final ne-am urnit din loc, si ne-am intors intre zidurile cetatii, de data aceasta avand un obiectiv clar: Porta Napoli. Acolo am gasit si Obelisco, dominand piata din fata portii. Si ca sa vedem toate portile care au rezistat eroic de-a lungul timpului, am inconjurat cetatea pana am ajuns la Porta Rudiae.
Terminasem tot ce aveam pe lista, dar nu am putut pleca pana nu am mai mers inca odata in Piazza Del Duomo. Ce ne-a surpins a fost multimea de oameni, aparuta parca de nicaieri care a inceput sa anime stradutele inguste. Cu greu ne-am facut loc printre ei, si am plecat spre casa. Strazile erau si ele de nerecunoscut, cu mult mai multe masini fata de ce intalnisem cu doar cateva ore in urma.
Ajunsi la hotel, am lasat biciletele si am mers sa luam cina la Lerian, un restaurant din apropiere pe care il recomand. Ne trebuiau forte noi pentru traseul pe care il planificasem pentru ziua urmatoare.
Tip of the day: Zilele de weekend nu sunt prea prietenoase cu turistii.
Trimis de theo1208 in 19.02.18 23:49:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (theo1208); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Felicitări pentru seria de articole! Frumos scrise.
Faptul că orașul e pustiu la amiază nu e legat neaparat de faptul că era duminică, ci de așa numita "siesta". În Italia, Spania și Franța nu contează ce zi este, poate să plouă sau să fie căldura de pe lume, între 14 și 16-17 se închide tot: magazine, restaurante etc., nici oameni nu mai sunt pe stradă. Au un program foarte ciudat în ceea ce privește masa de prânz, care se servește între 12 și 13,30. La 14 deja se strâmbă și nu prea mai primesc comenzi. Apoi cina începe de la 19-19,30. E cam ciudat, pentru că, dacă ai luat micul dejun la 9, nu-ți prea este foame din nou la 13, ci după 14.
Evident asta nu se întâmplă în orașe super mari și extrem de turistice, cum ar fi Roma, dar în orășele de provincie ai toate șansele să rămâi flămând.
@RoxanaGRS: Ti-e foame la 12 pentru ca micul dejun traditional inseamna o cafea si un croissant, nu mai mult
@giuliani: Corect . Nu m-am gândit la asta. Noi mâncăm ca românii salam și ouă și brânză cu roșii etc. Din traistă evident, că în baza italienilor...
@theo1208:
Felicitari pentru articole, excelente! Exact pe gustul meu, fara detalii inutile despre date istorico-geografice dar cu tot ceea ce ma intereseaza pentru a organiza vacanta din vara asta din Puglia.
Noi o sa stam cazati o saptamana la Otranto si vreo trei zile la Bari. As vrea sa inchiriem cateva zile si o masina, exact ca voi, pentru a merge in locuri mai putin legate de transport in comun. Poti da detalii despre inchiriatul masinii? (firma de la care ati inchiriat, pret, etc).
Mersi.
@RoxanaGRS: Ma bucur ca iti place seria de articole
Legat de siesta italienilor, am patit chiar si in Roma sa fim ultimii pe care i-au primit in restaurant pentru ca urma sa se inchida in urmatoarea ora. In orice caz, mi se pare ca au o viata mult mai relaxanta decat a noastra.
@giuliani: Multumesc! Ma bucur ca sunt utile aceste articole
Din ce am observat, pana in Lecce transportul in comun este destul de bine pus la punct, problema aparand chiar in varful tocului unde nu mai circula trenurile. Sunt doar cateva autobuze care circula doar de cateva ori pe zi.
Noi am inchiriat masina direct de la Hertz (fara alte companii intermediare) si am platit in jur de 250 de euro pentru 3 zile si predare in alt oras. Pretul a inclus full coverage, astfel ca ne-au oprit pe credit card doar pretul pentru un plin de rezervor. Ulterior suma a fost deblocata. Per total noi am avut o experienta placuta cu ei.
Concediu frumos sa aveti!
@theo1208:
M-am uitat la transport din Lecce spre Otranto, pun link aici poate e cineva interesat: provincia.le.it/web/provi ... lecce/trasporti, provincia.le.it/web/provi ... i/orari-e-linee
Numarul de curse este mai mult decat suficient (10 pe zi in fiecare directie), si din cate vad acopera si unele plaje din zona. Vreau si eu sa inchiriez masina cu asigurare full, deci in cazul asta nu iti mai blocheaza pe card sumele alea de 800-1000-2000€? E bine de stiut.
Ati inchiriat masina dinainte, sau doar acolo la fata locului? Din ce oras?
@giuliani: Pe acelasi site m-am uitat si eu inainte. Problema era ca noi am am mers in septembrie, si fiind deja extra sezon numarul curselor este undeva la jumatate. Asta insemna ca nu am fi putut avea programul pe care ni-l doream noi: cu opriri de cate o ora din loc in loc. Din acest motiv, si nu numai, am optat pentru masina. Am ridicat-o din Lecce si am predat-o in Taranto.
Rezervarea am facut-o din timp, si am avut norocul sa primim un upgrade gratis la inregistrarea pe site, dupa care inca unul din lipsa de masini. Asa ne-am ales cu un mini suv Si da... cu full coverage nu se mai blocheaza acele sume.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2021 Pe țărmul Mării Ionice în peninsula salentină — scris în 16.03.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Lecce - o lecție de istorie și artă renascentistă — scris în 07.03.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Gallipoli... altă Puglie... tot salentină! — scris în 03.03.19 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Vlad Tepes, Da Vinci's Demons și cei 800 de martiri din Otranto — scris în 24.02.19 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 La plimbare prin Lecce după... un meci pe care il asteptam de 35 ani si care a durat 5 secunde... — scris în 17.02.19 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Torre del'Orso, plaja Lido La Sorgente — scris în 14.08.17 de IoanaV din BUCURESTI S4 - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Porto Cesareo - oraș mic cu un port fermecător — scris în 24.11.16 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ