ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.03.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: San Jose Costa Rica
ÎNSCRIS: 23.03.18
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

[Excursie organizată:] Coffe tour Naranjo, provincia Alajuela

TIPĂREȘTE URM de aici

Intr-o minunata zi calduroasa de februarie, dupa ce am cautat diverse tururi care mai de care mai interesante, cum ar fi tur de ciocolata, tur de cafea sau tur de trestie de zahar, ne-am hotarat sa facem o calatorie in provoincia Alajuela mai bine zis in Naranjo, pentru un tur de cafea la una din plantatiile din zona. Sunt multe oferte de tururi si ai de unde sa alegi.

Transport poate fi cu masina inchiriata San-Jose-Naranjo, aproximativ 50 km, o ora de mers sau daca nu cu autocarul de la Terminal Coca-Cola, calle 16, avenida 1-3. Se face rezervare telefónica in avans pentru tur. Verificati pe site, dupa numele plantatiei si leza spuneti ca doriti ghid in limba engleza sau spaniola.

Se viziteaza proprietatea, se degusta la inceput un tip de cafea si incepe prezentarea de la plantarea arborilor de cafea. Seminte, germinare, timp de crestere, plantare, ingrijire.

Prezentare diferitelor plante si flori de pe plantatie. Vizitare casa traditionala si prepararea cafelei cum se facea in timpurile indepartate un ritual foarte interesant. Plantatia este destul de mare, se discuta despre recoltare, diferite tipuri de cafea, prezentare utillaje si chiar prajirea cafelei si. ambalarea acestei. Se discuta despre cafeaua Arabica si Robusta si felul cafelei verde si taria acestei.

La final exista un magazin de suveniruri de unde va puteti cumpara diferite suveniruri, cafea, lichior cu cafea, plante de cafea.

Must have: O sapca contra soarelui sau o umbrela este bine sa aveti cu dumneavoastra. Iar acum mai pe larg despre acestea.

Daca mergeti cu masina proprie trebuie sa mergeti in Alajuela si de acolo in Naranjo, cand ajungeti in centrul orasului intrebati de Finca Espirito Santo iar un taxi va va duce la destinatie in 5 minute. Se poate ajunge si pe jos din centru numai ca este un pic mai mult de mers si destul de intortocheat daca nu cunosti locatia. Daca nu ai masina si vrei totusi sa vizitezi orasul Naranjo si plantatia de cafea, se poate lua un autobuz din San Jose, mai exact de la terminalul Coca Cola. Veti face in jur de 1 ora si jumatate iar pretul nu este mai mare de 1100 coloni sau aproximativ 2$.

Pentru tur se face rezervare telefonica iar pretul de persoana este de 25$. Se formeaza un grup si ai un ghid bilingv engleza-spaniola. Ghidul nostru Alex, era un tip deosebit, jovial, amabil si foarte documentat. Am inceput turul cu degustarea unei cafele pe terasa de unde se putea vedea minunata plantatie. Aceasta are in componenta aproximativ 247 de hectare de teren plantate cu arbori de cafea. In trecut am inteles ca plantatia avea la un moment dat 2000 de hectare.

Zona foarte frumoasa si linistita amenajata rustic cu foarte multe plante care mai de care mai colorate si mai interesante. Dupa terminarea cafelei am pornit metodic prin plantatie si am ascultat ceea ce Alex ne povestea despre cafea. Am inceput se semintele arborelui, cu germinarea si alte detalii tehnice cum ar fi solul, umiditatea, temperatura, cand se desparte planta si se pune separat sa creasca, cand sunt cele mai indicate luni de cules

Am aflat despre cafeaua Robusta si Arabica, diferentele dintre ele. Cat si despre cafeaua verde care este ambalata in saci de iuta, acestia cantarind 60kg. Turul a continuat cu vizitarea casei lui Jacinto, o casa traditionala care se gaseste inca in multe sate din Costa Rica si unde cafeaua inca se prepara la Chorreador, este ceva traditional in care se face cafeaua. O sa atasez foto sa intelegeti. Asa ca Alex ne-a pregatit o cafea pe care am degustat-o in liniste si am pus numeroase intrebari.

Terminand cafeaua ne-am urmat drumul catre plantatie. Alex ne-a povestit despre perioada propice de culege a boabelor de cafea, dupa care ne-a prezentat unde sunt depuse boabele si selectate in functie de marimea bobului pentru a intra in productie.

Dupa trierea boabelor, acestea urmeaza sa fie prajite in instalatii speciale unde temperatura si umiditatea sunt supravegheate in permanenta, dupa care urmeaza faza de ambalare si livrare catre pietele din Europa, Asia sau USA.

Dupa cum se stie Costa Rica este in primele 10 tari din lume la productie si export de cafea. Am vazut deasemeni si cafea verde, care era ambalata in saci de iuta de 60 kg. Iar camerele unde era depozitate trebuia sa aiba o anumita ventilatie si o temperatura constanta.

La final nu puteam sa nu vizitam magazinul cu suveniruri si sa ne cumparam cafea. Si am primit in dar de la gazdele noaste un mic copacel de cafea, pe care il avem acasa si am mare grija de el. Cam aceasta a fost turul nostru de cafea, am aflat lucruri interesante si am petrecut o zi deosebita. Recomand cu incredere turul organizat de Espiritu Santo Naranjo.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Nico15 in 24.03.18 19:19:36
Validat / Publicat: 24.03.18 20:11:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA CENTRALĂ. A mai fost în/la: Costa Rica, diferite locatii

VIZUALIZĂRI: 1457 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nico15); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Degustare primei cafele.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Costa Rica:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042840003967285 sec
    ecranul dvs: 1 x 1