ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JAN-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Bucurie pentru copilul din noi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Zilele trecute, mobilizat de vizita la Delfinariu a colegei de site @ariciu, care a venit de la București pentru a asista la spectacolul delfinilor, mi-am propus să aloc o după-amiază pentru a vizita unul dintre cele mai titrate obiective turistice din Constanța. Orice moment din an este binevenit pentru a te relaxa în mijlocul naturii, într-un loc în care te încarcă cu multă energie, într-un loc care te bucură și inspiră să iubești mai mult animalele.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, (lat. 44.205855 / long. 28.642996) este cel mai vechi muzeu din România dacă facem abstracție de Microrezervație, inaugurată abia în 1985, însă Delfinariul este primul astfel de obiectiv construit în sud-estul Europei, în 1972, Planetariul în 1969 iar Acvariul încă din 1958. Voi încerca să vă povestesc câte ceva despre fiecare secție care compune acest muzeu și despre planurile de dezvoltare, pentru că în prezent trece printr-un amplu proces de modernizare, necesar pentru a ține pasul cu dezvoltarea stațiunilor de pe litoralul românesc.

Delfinariul

Poate cel mai cunoscut obiectiv turistic din Constanța vechi de peste 40 de ani, Delfinariul a încântat generații întregi care s-au bucurat de giumbușlucurile delfinilor care au animat acest loc. Cine nu și-l amintește pe Mark, simpaticul mamifer marin care timp de 23 de ani a bucurat sufletele celor veniți să-l admire, un afalin dintr-o specie foarte căutată în delfinariile lumii, datorită abilităților extraordinare de adaptare. În același timp, au fost prezenți și pinguinul Boby, dar și două exemplare de leu de mare, John șu Lorry, originali din America de Sud.

În prezent delfinii Ni-Ni şi Chen-Chen, afalini aduşi din China, încă încearcă să se adapteze în urma dispariţiei premature a masculului Pei-Pei, mort din cauza unei peritonite care nu a putut fi depistată. Cele două femele sunt atracţia Delfinariului, punctul terminus şi cel mai aşteptat pentru o plimbare în Complex. Niciodată până în acest an n-am intrat în Delfinariul acoperit, dar în ianuarie am făcut-o de două ori succesiv, întotdeauna m-am întâlnit cu delfinii în bazinul descoperit, însă aceştia înoată la fel de frumos oriunde unde sunt prezenţi antrenorii lor, am să vă povestesc de ce sunt ei foarte importanţi pentru ca noi să fim răsfăţaţi de salturile lor. Delfinii sunt cel mai bun balsam pentru oameni, sunt cele mai simpatice mamifere marine, foarte deştepte şi intră mereu în rezonanţă cu starea ta. Te simt când eşti trist şi încearcă şă te facă vesel. Realizează salturi spectaculoase, înoată pe spate, aruncă cu mingea la coş, uneori interacţionează cu spectatorii şi joacă volei cu ei, cântă, aplaudă, fac roata în apă, ies afară din bazin şi stau cuminţi la masaj, înoată cu o viteză incredibilă, te privesc şi parcă îţi zâmbesc. Cer răsplată şi întotdeauna o primesc cu bucurie pregătind următorul dans sau joc.

Acesta este spectacolul de la Delfinariu în câteva cuvinte, care n-au cum să vă convingă să-l apreciaţi dacă nu-l vedeţi. Aminteam despre antrenori, doar doi au mai rămas din cei cinci şi ei cu demisiile pe masa directorului, salarizarea incredibilă (1000 lei/lună) încadraţi la Ministerul Culturii ca artişti de circ!!! deşi au pregătire de specialitate efectuată cu antrenori din SUA. După 18 ani de muncă îi mai tine aici doar dragostea pentru aceste mamifere, s-a stabilit o legătură puternică între antrenori şi delfini, fiecare il înţelege pe celălalt şi nimeni nu poate sta departe unul de altul. Delfinii au nevoie de timp, de dragoste, să vorbeşti cu ei, să te înţeleagă. Altfel de ce ar mai rămâne aceşti oameni aici, când au oferte generoase de la Delfinariul din Lituania sau cel din Ucraina, oferte de aproape 1000 de dolari pe lună?

În prezent Delfinariul din Constanţa trece printr-un amplu proces de modernizare printr-un proiect cu Uniunea Europeană, se urmăreşte dublarea practic a locurilor destinate spectatorilor de la 600 câte există în prezent, la aproape 1250, gradenele actuale fiind înlocuite cu scaune, acoperirea bazinului de vară şi climatizarea adecvată pentru a nu mai fi nevoie de mutarea delfinilor dintr-un bazin în altul de două ori pe an, montarea de lift pentru persoanele cu dizabilităţi şi amenajarea unor săli pentru prezentare de expoziţii tematice. Vechiul bazin acoperit va fi destinat pentru spectacolul focilor, care vor ajunge curând în Complex.

Se doreşte ca aceste lucrări să fie terminate înainte de începutul sezonului estival 2015, pentru ca turiştii care vor dori să-l viziteze să nu fie obligaţi să jongleze printre schele şi muncitori. Oricum termenul limită de finalizare al proiectului este luna martie 2015, însă nu cred că se va putea respecta, datorită în primul rând ploilor care ne-au înnebunit.

Iar ca premieră, vă pot destăinui că din această lună Delfinariul va pune în practică un proiect de interacționare cu delfinii, așa cum se practică în marile Delfinarii ale lumii, cu alte cuvinte vizitatorii vor putea hrănii mamiferele sau vor putea înota alături de ele, se vor putea juca sau face poze. Nu cunosc cât va fi taxa pentru această opțiune pe care o are vizitatorul, însă măcar o dată în viață mi-ar place să înot alături de simpaticii delfini. Vă voi ține la curent pe măsură ce acest proiect va fi implementat.

MicroRezervaţia

În cadrul Complexului, un reper important îl constituie Microrezervaţia Deltei, întinsă pe mai bine de 6 hectare, dintre care 2 luciu de apă. Amenajată din 1985, a devenit rapid unul dintre cele mai căutate locuri de relaxare din Constanţa, indiferent de anotimp, multitudinea de specii care există, diversitatea lor şi mai ales programele educaţionale care se realizează aici, au transformat acest obiectiv într-unul dintre locurile cele mai căutate pentru petrecerea timpului liber.

Microrezervația a beneficiat de curând de un program transfrontalier european în parteneriat cu localitatea Dobrich, Bulgaria pentru “Creșterea potențialului de dezvoltare prin organizarea posibilităților și îmbunătățirea infrastructurii turistice în regiunea transfrontalieră” și de un altul în valoare de 10.000 euro denumit

“Energie din soare pentru viețuitoare”, în colaborare cu Universitățile din Constanța și cu AJVPSC (Asociația Județeană a Vînătorilor și Pescarilor Sportivi din Constanța) Pe scurt, au fost amenajate noi adăposturi pentru animale, încălzite și luminate, țarcurile au suferit modificări, fiind amenajate și dotate conform normativelor europene. Au fost refăcute pavelele, s-au montat felinare noi, băncuțe, măsuțe, a fost amenajat un loc de promenadă către lac iar vegetația abundentă din jurul lacului a fost ecologizată, arbuștrii curățați, plantele îngrijite, permițând dezvoltarea unei flore și a unei faune identice cu cea din Delta Dunării.

Mi-a plăcut că totul este amenajat foarte frumos, este multă liniște întreruptă din când în când de păsările din jurul lacului, aici parcă primești viață, te încarci cu energie pozitivă, uiți de probleme, de frământări, privești copii alergând la animale și iți dorești să fi asemeni lor. Grijile sunt uitate lăsând loc bucuriei. Bucuria de a respira un aer mai curat, bucuria de a mă refugia în mult verdele naturii pentru a asculta foșnetul crengilor legănate de vânt. Devin melancolic, însă o plimbare la sfârșit de săptămână în microrezervație, este ca un balsam pentru un suflet obosit. Hmmm…. gata

Ce putem vedea în Microrezervație? De cum intrăm suntem întâmpinați pe partea dreaptă de… rațe. Libere, zburdalnice pe malul lacului, unele dintre ele privindu-ne curioase, am identificat rațele de Bahamas care s-au acomodat foarte bine la clima noastră, ele venind din zone tropicale, rața pieptăne, rața peposacă pe care o identificăm ușor după ciocul roșu, călifarul alb și roșu, rața fluierătoare și rața sulițar, specii pe care le întâlnim în Delta Dunării, gâsca cu piept roșu, gâsca canadiană și încă vreo patru specii de gâste cărora nu le-am mai reținut numele, chiar dacă el era asociat cu regiunea de unde provin sau coloratura penelor.

Părăsind lacul, pe dreapta întâlnim iepurii sălbatici, căprițele, ceva mai departe am descoperit țarcul unor frumoase exemplare de păun asiatic, adus pentru prima data în Europa ca pasăre de decor, de Alexandru cel Mare. Fazanul argintiu este o altă pasăre adusă din China pentru decor, este deosebit de frumoasă datorită culorilor vii, care încântă.

Trecând pe lângă țarcul diferitelor specii de găinușe, ajungem la ursul cu trompă, un animăluț drăguț de care s-au amuzat copii. Mai departe, după ce trecem de bivolul românesc, ajungem la una dintre vedetele Microrezervației, un cerb carpatin deosebit de frumos, care a fost donat complexului încă de când era pui. Alături, într-un alt țarc câteva exemplare de căprioare. Pe latura opusă descoperim țarcul mistreților, am fi știut că sunt acolo doar după mirosul insuportabil venit din direcția lor. Murdari de noroi, de fapt asta este marea lor plăcere, cred că fără noroi ar fi fost triști. Ce am mai admirat? Porci vietnamezi, zebre, lame, ponei, mufloni, veverițe, câinele enot, alte specii de păsări care se odihneau pe luciul apei, mare parte înghețată.

O secțiune interesantă este constituită dintr-un mic acvariu amenajat foarte frumos, unde întâlnim diverse specii de pești de mici dimensiuni, frumos colorați.

Într-un alt spațiu din afara microrezervației, avem posibilitatea de a vizita Centrul de Echitație, unde copii pot călări ponei (5 min/ 5lei), sau unde adulții se pot plimba cu cabaline de talie mare (4 ture / 10 lei). Există posibilitatea achiziționării de abonamente de 5 sau 11 ședințe. Oricun pentru cei care doresc să urmărească demonstrațiile ecvestre, intrarea este liberă.

Expoziția de păsări exotice

Prima expoziție a fost inaugurată în 1982, însă datorită numărului mare de exponate ea a devenit una permanentă, fiind admirate în jur de 16 de specii de pe toate continentele, însumând peste 150 de exemplare.

Cele mai frumoase specii sunt formate din papagali foarte cunoscuți datorită abilităților de a putea reproduce vocea umană Marele și Micul Alexander, frumoși și viu colorați, dar care ne-au tratat cu indiferență, refuzând dialogul cu noi. Poate doar papagalul Senegal a fost mai interesat de semințele noastre, însă ciocul lui periculos ne-a îndemnat să păstrăm o oarecare distanță.

În rest am remarcat Turturica Diamant, Cinteza Zebră, Sticletele, Perușul și multe specii de papagal, dar am zărit și arici sau veverițe dungate.

Este totuși un loc deosebit, nu oriunde poți vedea atâtea specii de păsări mici care se joacă făcând o gălăgie asurzitoare, însă culorile lor deosebite sunt fascinante și plac sufletului.

Planetariul

Este cel mai vechi astfel de obiectiv din țara noastră, inaugurat în 1969, nu cred să existe generație de constănțean sau turist care să nu-l viziteze, fiind unul dintre locurile „must see” ale Constanței.

Pășim într-o lume fantastică, în aparență cunoscută datorită urmăriri zilnice a stelelor de pe bolta cerească, dar atât de necunoscută în structură și organizare. O lume atât de apropiată ochiului, dar la milioane de km distanță, unde putem face cunoștință cu constelațiile, planetele din jurul nostru, comete și meteoriți, care periodic s-au succedat prin fața noastră în ultimii 2000 de ani.

Fotoliile din interior (aproximativ 97), sunt așezate de jur împrejurul unui proiector Karl Zeiss, fabricat în 1988 special pentru planetariul din Constanța. De jur împrejurul bazei cupolei ne sunt înfățișate construcțiile cele mai reprezentative ale orașului Constanța, corespunzătoare celor patru puncte cardinale. Cupola, cu un diametru de 8 metri, este cea pe care ne sunt dezvăluite planetele și constelațiile, de la apusul soarelui, în partea de vest, până la răsărit, în est, atunci când soarele „iese” din mare și ne bucură cu căldura sa.

Pe hol, până să intrăm în sala de proiecție, putem admira primul proiector care a aparținut Planetariului, o expoziție de meteoriți, planșe cu constelații, planete, comete, un fototapet cu sistemul nostru solar.

În stânga Planetariului descoperim Observatorul Astronomic, care atunci când apar evenimente astronomice este deschis, de aici putând fi observate cele mai importante fenomene care se întâmplă în spațiul cosmic.

Vara în perimetrul Complexului se organizează o expoziție denumită Natura Dino Park dedicată dinozaurilor, unde putem admira în mărime naturală machetele unor dinozauri cum ar fi temuții Tyrannosaurus sau alți dinozauri care trăiau în mediul marin sau care zburau. Expoziția are același program cu al Complexului, însă tariful este separat, prețul fiind de 20 de lei pentru adult și 15 pentru copii peste 5 ani.

Ocazional sunt organizate expoziții de rechini și pești pirania în acvarii foarte bine securizate, prețul de intrare fiind de 12 lei/adult și 6 pentru copii peste 6 ani.

Programul zilnic de vizitare pe timpul iernii în timpul săptămânii este între orele 08.00-16.00, iar în weekend între orele 09-17.00.

Reprezentațiile la Delfinariu au loc la orele 11.00,13.00,15.00 în timpul săptămânii și la orele 11.00,13.00,16.00 în weekend.

Reprezentațiile la Planetariu au loc la orele 10.30,11.30,13.30,15.30 în timpul săptămânii și 10.30,11.30,13.30 și 16.30 în weekend.

Centrul de echitație este deschis de marți până duminică între orele 10.00 – 12.00 și 15.30 – 19.00. Sâmbăta și duminica de la ora 11.30 au loc demonstrații ecvestre timp de 30 de minute.

Tariful unic este de 10 lei/adult și 5 lei/copil peste 5 ani. Sub 5 ani beneficiază de gratuitate, însă nu este acceptat la Planetariu.

Ar trebui adăugat faptul că din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța face parte și Acvariul, amplasat pe faleza Cazinoului, într-un fost restaurant, fiind cel mai vechi muzeu din țară. A fost inaugurat în 1958, înaintea multor asemenea muzee din Europa, din păcate lipsa fondurilor și a investițiilor serioase au făcut ca acest obiectiv să piardă ceva din strălucirea pe care a avut-o odinioară.

În prezent există peste 60 de bazine care adăpostesc peste 1300 de exemplare de pești, grupați pe secții în funcție de mediul lor de viață. Cea mai spectaculoasă secție este dedicată peștilor de apă sărată, unde vedete sunt pisicile de mare, dragoni de mare, steluțe, scorpia de mare, căluțul de mare, corosbinele și acul de mare.

Secția peștilor de apă dulce este compusă din crap, caras, roșioară, plătică, babușcă, somn, biban, știucă sau șalău.

Un bazin interesant este cel al sturionilor, pești cu o durată de viață foarte mare, dacă nu sunt prinși.

Există planuri pentru Acvariul din Constanța, sperăm ca ele să prindă viață cât mai repede prin proiectele derulate cu UE și după finalizarea acestora să pot scrie un review frumos doar despre acvariul constănțean.

În speranța că nu v-am plictisit prea tare și că acest review a fost util pentru o excursie sau o vacanță pe litoralul românesc, vă doresc vacanțe cât mai frumoase.


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 04.02.15 14:53:13
Validat / Publicat: 04.02.15 17:50:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.

VIZUALIZĂRI: 3293 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P38 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67000 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

Larissa
[04.02.15 18:02:01]
»

Foarte frumos descris, felicitari! Am fost si eu anul trecut cu baietelul, ne-a placut mult delfinariul, rezervatia si planetariul, chiar daca nu s-a mai investit prea mult in el, cel mic a fost fascinat. Am prins si expozitia cu dinozauri, nu stiam ca este anuala, ma gandeam ca in fiecare sezon e altceva. Nu am ratat nici ziua Marinei, credeam ca mai facem o poza... n-a fost sa fie.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.02.15 18:08:14]
»

@larissa2015 - Mulțumesc

Cine poate descrie mai bine decât un constănțean Delfinariul? De la anul vor fi și alte surprize, dar pentru că sunt surprize, le voi relata la momentul respectiv. Până atunci să ne bucurăm de noile facilități acordate turiștilor din această lună. Urmăriți diseară la știri

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.02.15 18:37:21]
»

Un review foarte bun! Iar fotografiile cu animăluțe au fost primite cu entuziasm de juniorul nostru! La vară vă vom călca pe urme, negreșit!

tata123 🔱
[04.02.15 19:44:07]
»

@pepsi70ro - Frumoasă incursiune. Tocmai am văzut la știri delfinii: 150 ron/10 min de înot alături de aceste mamifere (și dublu în sezon).

pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.02.15 20:08:44]
»

Wm, rog http://youtu. be/JvS380ioFJ8

---------------------

Rezolvat! [by webmaster]

bogumil
[04.02.15 20:15:21]
»

Un review frumos şi absolut complet, scris de un pretor al saitului (aoleu departe eşti de mine/de statutul meu de azi - un gold de bun început ) despre o locaţie din oraşul lui de baştină, motiv pentru care-ţi mulţumesc.

De aceea, răzbate un iz de patriotism local pe care eu îl apreciez foarte mult. Uite, mie mi-e ciudă că oraşe excepţionale din ţara asta, nu au useri dedicaţi ca tine, care să ne conducă la plimbare prin urbea lor. Mă refer aici la lipsa totală a userilor activi din Cluj, Arad, Satu Mare, Baia Mare, etc., etc.

Şi ca să revin on-topic, recunosc că nici eu nu am văzut niciodată reprezentaţia delfinilor iarna, în bazinul acoperit...

pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.02.15 20:33:49]
»

@bogumil - mulțumesc... să nu mă deochi

Am pus un clip cu ceea ce a fost filmat astăzi de către doi colegi, atât cu exteriorul cât și cu interiorul.

@Crazy Mouse, merită să alocați o după-amiază acolo, iar pentru copii este nemaipomenit. Eu am fost cu puștoiaca și aproape n-am reușit să o mai iau acasă.

@tata123, având în vedere că în Turcia este 100 de euro, cred că 150 lei nu este prea mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crima
[04.02.15 20:46:27]
»

@bogumil -

nu am văzut niciodată reprezentaţia delfinilor iarna, în bazinul acoperit

Eu da, dar... vara . În august 2007, i-am văzut pe Mark, John și Lorry în bazinul acoperit. Nu-mi aduc aminte de ce era folosit acest bazin.

Nicu
[04.02.15 21:15:04]
»

Ultima vizita la Delfinariu a fost in anul 1988, cam mult timp a trecut, ce sa fac... Constanta... e cam departe de domiciliul meu, intre timp am mers mai mult spre vest, poate va urma anul asta o vizita si aici, planuri sunt sa vedem ce va fi.

Distanta din Timisoara pina la... marea noastra... e cam egala ca si distanta pina in Muntenegru la mare.

Grea decizie de luat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.02.15 21:29:14]
»

@Nicu - Mai greu este să nu iei nici o decizie, însă indiferent de ea, îți doresc vacanțe frumoase!

cristina65
[04.02.15 22:48:34]
»

Foarte, foarte frumoase fotografiile 31 si 32!...

Chiar daca nu sunt cu delfini :-) ...

cristina65
[04.02.15 23:03:00]
»

@bogumil - Noroc ca unele dintre orase, cum este Clujul pe care il pomenesti, are admiratori "de adoptie" la fel de dedicati ca @pepsi, cum ar fi... cei din Oradea, de exemplu... :-)))

bogumil
[05.02.15 08:12:16]
»

@cristina65

Nimic mai adevărat, dar nimic nu se compară cu o descriere a oraşului făcută de un localnic. El îţi poate arăta locurile mai altfel ale unui oraş, pe care un turist nu are de unde le cunoaşte.

Şi, pentru că tot mă plângeam de statutul meu Gold, cu votul pe care cred că tu mi l-ai dat mai sus, am trecut la următoarea treaptă. Sunt user premium, motiv pentru care, draga mea @cristina65, îţi mulţumesc!

@pepsi70ro

Păzea, îmi mai sunt necesare doar vreo 4.000.000 de voturi şi te ajung

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cristina65
[05.02.15 11:48:47]
»

@bogumil - 4.000.000 doar?! Un fleac!...

Oricum, drumul cel mai lung incepe cu primul pas...

Asa ca, la munca :-) !

P. S. Felicitari pt noul statut! Dai... un review de berarie pe chestia asta? Ca asa ne amenintai.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[07.02.15 12:53:38]
»

Din vară vor mai fi aduși încă doi delfini, alături de care se va putea înota.

Dan&Ema
[15.02.15 15:30:07]
»

Devine o recomandare tot mai des vehiculata o iesire iarna la Constanta.

Dealtfel si eu plec maine la Constanta, dar... in interes de servici

pepsi70roAUTOR REVIEW
[18.02.15 09:49:55]
»

@Dan&Ema - Este altfel iarna... marea este mai albastră, mai curată dar neliniștită. O poți înțelege și te poate înțelege, legătura este mult mai puternică când plajele nu mai sunt ocupate de șezlonguri și umbrele.

Prinde un răsărit la 07.00 si-mi vei da dreptate.

Michaell
[18.02.15 11:13:55]
»

Mi-as dori sa putem intelege intr-o zi animalele (in acest caz Delfinii la care face referire textul) si sa ne dam seama ce simt aceste vietati atunci cand sunt inchise de noi oamenii, tinute si afisate ptr. ,,copilul din noi,,

O veste buna, desigur nu ptr. toata lumea dar cu siguranta ptr. cei care nu au nevoie de o asemenea ,,bucurie,, precum acest Delfinariu... sau un circ... sau un Zoo. Auzisem zilele trecute ca, la Bruxelles se pregateste introducera unei legi care interzice tinera animalelor in captivitate. Bineinteles legea se va referi la intreaga Comunitate Europeana....

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bogumil, cristina65, Dan&Ema, Michaell, Nicu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDelfinariu / Planetariu / Vivariu Constanța:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086396932601929 sec
    ecranul dvs: 1 x 1