Cu autocarul în Țările Baltice și Țările Nordice.
Am început circuitul din Timisoara la ora 17, Duminica.
După o noapte la Budapesta, am plecat spre Cracovia, unde am vizitat orașul vechi, Castelul Wawel și Catedrala fortificată Wawelska (12 zloți intrarea). Am continuat drumul spre Czestochowa la Mânăstirea Jasna-Gora.
După o noapte la Lodz, am plecat spre Varșovia, unde am vizitat orașul vechi și am intrat în Biserica Sf. Cruci unde se află inima lui Chopin, în unul din stâlpii bisericii. Am continuat drumul spre Vilnius.
Dimineața un scurt tur de oraș și am continuat drumul spre Riga, cu un popas la Palatul din Rundale. În Riga am făcut un tur pietonal în orașul vechi. A doua zi am plecat spre Helsinki, cu oprire de câteva ore în Talinn.
Ziua următore am făcut tur pietonal în Helsinki, după masă ne-am îmbarcat pe un vas de croazieră, pentru un parcurs de 19 ore.
Cabine cu tot confortul, spectacole, restaurante, piscine, zone de promenadă. Am debarcat în Stockholm, unde am făcut tur pietonal în orașul vechi Gamla Stan, am participat la schimbarea gărzii de la Palatul Regal și pentru 15 € am intrat în saloanele Primăriei, unde se decernează Premiile Nobel.
A doua zi am făcut o vizită la Cestelul Drottningholm (intare 120 SEk) și în centrul universtar Uppsala. A urmat drumul spre Oslo.
Dimineața tur de oraș, vizitarea parcului Vigeland, Parlamentul, portul Akker și Fortăreața Akershus. Pentru 40€ se putea face o croazieră de 2 ore în fiordul Oslo.
Am continuat drumul spre Helsingborg, pentru a traversa în Danemarca. Un scurt popas, pentru poze, la Castelul Kronborg. Au urmat apoi tur pietonal în Copenhaga. Am traversat spre Hamburg, urmând apoi Berlin, Potsdam, Dresda.
În Cehia am vizitat stațiunea Karlovy Vary și orașul Praga cu Hradul, Podul Carol și Turnul cu ceas.
A fost frumos, dar obositor din cauza căldurii. Prețurile, în tările Scandinave, sunt foarte mari, comparativ cu cele de la noi. La schimbul valutar au comision exagerat de mare. Dar se acceptă euro la magazine de suveniruri, fast food, unde cursul de schimb este bun.
Trimis de viorel2 in 07.08.14 23:14:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (viorel2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2019 Cu Flixbus catre vacanta de vis — scris în 27.03.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Circuit Belgrad, Albania 7 zile si Skopje dezamagire — scris în 26.06.19 de Pety 2018 din BUCURESTI - nu recomandă
- Oct.2018 Circuit Ungaria-Austria-Franta — scris în 31.05.19 de d.croitoru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Circuit Venetia si Italia de nord 2018 — scris în 27.06.19 de Pety 2018 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Circuit Budapesta - Praga - Viena. Impresii — scris în 18.07.17 de Emma79 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Mini ghid pentru cei care merg prima dată într-un circuit (Budapesta-Praga-Viena) — scris în 17.07.17 de Emma79 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2016 Circuit avion-autocar Bucureşti - Frankfurt - Luxembourg - Paris - Londra - Strasbourg - Munchen — scris în 23.09.16 de FPBrasov din BRASOV - RECOMANDĂ