GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Croaziera MSC Musica Emiratele Arabe — Oman / Ziua 1,7 si 8 Dubai
Itinerariu complet croaziera Emiratele Arabe Unite si Oman :
ZIUA 1, Dubai plecare (SAMBATA) din port la ora 21
Ziua 2, duminica de la ora 4.00-23.55- ABU DHABI (UAE)
Ziua 3, pe mare
Ziua 4,8. 00-18.00 KHOR AL FAKKAN (UAE)
Ziua 5,8. 00-17.00 MUSCAT (OMAN)
Ziua 6,9. 00-18.00 KHASAB (OMAN)
Ziua 7,8. 00-00.00 DUBAI (UAE)
Ziua 8 (SAMBATA) 00.01- pana la dezimbarcare DUBAI
Am ales aceasta croaziera dintr-un considerent simplu si anume faptul ca se zboara direct din Bucuresti la Dubai (cam 5 ore dus si 6 intors) iar in ianuarie vremea este in principiu foarte buna in zona. Aceasta croaziera se opereaza cam pana in luna aprilie deoarece dupa aceea vremea se incalzeste excesiv iar nava se repozitioneaza intr-o alta zona din lume.
Ziua 1
Daca doresti sa te imbarci direct si nu vrei sa stai la dus si la intors la hotel inainte de a urca sau dupa ce parasesti nava atunci zborul cu Tarom este cel mai ok. Am zburat sambata cu retur peste 1 saptamana tot sambata. Avionul a ajuns la ora 15.25 in Dubai. Nava paraseste portul la ora 21 si ultima imbarcare este la ora 20. Deci de la ora 16 cand se presupune ca ai trecut de ghiseele cu visa si ai si recuperat bagajul, ai timp sa ajungi la nava (cam 20 min, jumatate de ora de la aeroport cu taxi sau transfer). Un transfer privat pe masina de pana la 4 persoane este de 30 de euro cumparat in avans. Cam tot atata se plateste si la taxi dar atentie sa luati unul oficial si sa porneasca aparatul. Daca nu este aglomeratie atunci poate fi si mai ieftin.
Imbarcarea pe nava se face la terminalul MSC in Port Rashid, portul principal de unde pleaca toate croazierele. Taxiul intra si te lasa chiar in fata terminalului (cu nr 3) de unde te intampina niste bell boy ca sa-ti ia bagajele pentru a le imbarca. Despre procedurile de imbarcare cat si despre nava in sine o sa scriu separat. Noi am trecut de formalitati si am ajuns pe nava in jur de ora 17.30 si ne-am dus sa ne vedem cabina si sa exploram diferitele etaje, locatii baruri si restaurante. Daca sositi cu un alt avion sau veniti cu o zi inainte puteti face imbarcarea incepand cu ora 13. In concluzie pentru noi ziua 1 la Dubai s-a compus numai din sosire si imbarcare si din ce am mai vazut pe drum cu masina de la aeroport.
Ziua 7, vineri de la ora 8- la cat vreti voi...
Dupa micul dejun luat pe nava am coborat sa ne intalnim cu un sofer cu care rezervasem un tur privat Dubai de 6 ore. Povestea este cam asa: inainte de plecare am incercat sa contactez o firma turoperatoare din Dubai pentru a aranja un tur privat cu bilete de intrare la Burj Khalifa. Dupa un schimb de mailuri in care mi s-a comunicat un pret cand am vrut sa rezerv mi-au scumpit pretul si am renuntat deoarece ajungea la aceeasi valoare cu excursia organizata de nava si am zis ca o sa ma orientez la fata locului. Zis si facut: soferul care a venit la aeroport pentru transferul platit prin agentie vorbea bine engleza. L-am intrebat cat costa un tur privat de 6 ore, o masina pentru pana la 4 persoane si daca poate sa ne cumpere biletele de vizitare pentru Burj Khalifa.
A cerut 350 de dirhami (aprox 89 euro) pentru o masina in care am fost 3 persoane. Biletele de intrare la turn urma sa le cumpere separat (cam 38 euro de pers) pana cand ajungeam noi la Dubai. Am tinut legatura cu el pe Whatsup odata ce ne-am urcat pe nava. Din pacate bilete la turn nu a mai gasit in acea saptamana. Va sfatuiesc sa le cumparati din timp pentru ziua de vineri (ziua 7) cand ajungeti din nou la Dubai daca doriti sa vizitati Burj Khalifa. Se pot cumpara pe internet inca inainte de plecare dar trebuie sa fiti acolo la ziua si ora stabilita pentru care ati cumparat biletul. Pretul cerut pentru masina este rezonabil spre ieftin. Daca sunteti 3 persoane ca in cazul nostru si ati vrea sa cumparati sa zicem turul de 4 ore organizat de nava (3x 66 euro) sau 3 bilete la autobuzul turistic ” BIG BUS” (3x 57 euro) sau chiar si 2 persoane si tot iesiti mai ieftin. In plus la BIG BUS desi este o metoda buna de a vedea un oras, sunteti legati de orele la care ajunge in statii si de faptul ca asteptarea lui va intarzie si nu apucati sa vedeti tot ce va doriti.
Prin urmare, ne-am intalnit la ora 10 cu soferul cu care dicutasem pe Whatsup. Ne-a preluat de la terminalul navei cu o masina de 7 locuri desi eram doar 3 in care am gasit si niste sticle de apa cumparate de sofer pentru noi. Am plecat pe traseul stabilit de el. Atentie, nava ajunge in port vinerea. Vineri este prima zi de weekend in Emirate, duminica este practic prima lor zi de munca. Deci din pacate o mare parte din obiectivele turistice gen muzee sau moschei (cele care se pot vizita de catre non musulmani) sunt inchise. Din start i-am spus ca nu dorim sa vizitam vestita piata de aur deoarece nu ne interesa si mai fusesem cu cativa ani inainte. Am inteles de la el ca oricum ar fi fost inchisa vinerea. Am trecut prin zona Jumeirah, in care se afla si Burj Al Arab (se viziteaza doar contra cost) jumeirah.com/en/hotels-re ... CFdEYGwodGlgG7g si am oprit la Madinat Jumeirah (Souk Madinat). Madinat Jumeirah este o locatie cu multe magazine si restaurante aflata intr-o zona cu apa, pe canale te poti plimba cu barcuta, poti face shopping si poti savura o mancare gustoasa.
jumeirah.com/en/hotels-re ... adinat-jumeirah
Este pacat sa nu va opriti, puteti gasi ceva de calitate sau doar sa faceti poze cu Burj al Arab in fundal. De aici am plecat spre Palm Island unde puteti intra la hotel Atlantis ca sa vizitati Lost Chambers (o locatie gen acvariu pe sub care puteti trece si sa vedeti diferite specii marine).
Noi nu l-am vizitat pentru ca am vrut sa vedem acvariul de la Dubai Mall. Tot aici mai este un parc mare de distractii acvatice dar nu este timp in aceeasi zi daca doriti tur de oras. De aici am plecat spre Dubai Marina, o alta locatie frumoasa in care va sfatuiesc sa stati macar 1 ora sa va plimbati pe aceasta promenada-port sa beti o cafea sau sa mancati. Puteti sa inchiriati si o barca pentru un scurt tur pe apa.
Soferul s-a descurcat si ne-a explicat si aratat si alte obiective mai mult sau mai putin importante. A incercat sa ne duca la o laguna cu pasari Flamingo dar din pacate cand am ajuns si acolo era inchis si i-am putut vedea doar de la distanta. La rugamintea noastra ne-a oprit la un supermarket in care am cumparat cateva cutii de curmale si am facut un schimb valutar ca sa-i platim excursia in dirhami. La sfarsit dupa cele aproximativ 6 ore ne-a lasat la Dubai Mall pentru ca asa am vrut noi. Altfel ar fi trebuit sa ne aduca inapoi la nava.
Dubai Mall in mijlocul festivalului de shopping...
Pe la ora 16 nu era aglomerat, am hotarat sa vizitam vestitul acvariu („cel mai mare”)
thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx
De la intrarea in mall se poate vedea deja sub forma unor pereti imensi din plexiglass sau asemanator in care poti vedea diferite specii de pesti. Se poate vedea pe gratis. Noi am platit 100 dirhami de persoana ca sa si intram si din pacate nu a meritat. In afara ca poti sa treci si pe dedesubt si sa vezi pestii practic printr-un tunel, mai departe treci prin „bucataria” din spate unde ti se explica intr-o engleza mai greu de inteles diverse lucruri si ajungi la asa numita gradina zoo subacvatica unde vezi diferite specii in acvarii. Asta e cam tot legat de vizitare. Au altfel de activitati mai interesante care pot fi platite separat de genul inotat in acvariu (iti dau ei echipament) sau hranit rechini. Pentru o singura zi petrecuta in Dubai nu ai timp.
Dupa ce am iesit din acvariu pe la etajul 2 al mall-ului, am decis sa mergem la foodcourt sa mancam. Nu ne-am orientat corect deoarece in mall pe la subsol exista resaurante „adevarate” la care poti manca. Din pacate le-am vazut abia dupa ce am intrat in foodcourt. Aici foarte aglomerat asa ca am ales un restaurant chinezesc care mai avea locuri. Trei persoane, 6 feluri chinezesti, 350 dirhami) deci cat toata excursia de 6 ore cu masina). Nu e vorba de bani dar din pacate am comandat cam mult, portiile fiind mari. Apoi am plecat la pas prin mall sa vedem ce e de cumparat ca doar e festival de shopping cu reduceri de pana la 75%. Reclama sufletul comertului dar comert sufletul... Marfa neinteresanta, branduri si ca la noi cu preturi foarte mari. Daca vrei intr-adevar shopping aici si nu te uit la pret poti merge la Bloomingdales sau Galeriile Lafayette (in cadrul mallului) si poti sa cumperi din magazinele de marca gen Hermes, Gucci, etc. Poti sa alegi ceasuri si bijuterii de zeci de mii de euro probabil la pret redus cu pana la 75%. In rest, magazinele cu marfa obisnuita nu isi merita preturile si nici nu au lucruri spectaculoase. In concluzie, daca esti un vizitator obisnuit cu buget mediu shoppingul nu este extraordinar. Cu buget extra-large poti cumpara toate bijuteriile planetei.
In spatele mall-ului este o priveliste spre Burj Khalifa si o fantana cantatoare si „dansatoare” care porneste din jumatate in jumatate de ora incepand cu ora 18. Noi am prins de la ora 19 dar am ajuns la fara 10 minute si in fata ei era atat de plin incat i-am vazut doar varful cand arunca apa la inaltime. Chiar si asa nu am apreciat-o lafel ca pe cea din Barcelona care dupa parerea mea este mai intima si mai placuta. Aceasta este mult mai mare dar nu are acelasi efect. Am cautat un taxi la care stai la coada si am plecat spre port ca sa urcam pe nava (cam 45 dirhami cu tot cu spaga -11-12 euro), se putea ajunge cu 25-30 dirhami daca nu ar fi fost extrem de aglomerat. De altfel tot mall-ul s-a aglomerat excesiv dupa ora 18. As recomanda desi este mai departe sa mergeti la Mall of the Emirates (cel cu partia de schi) pentru ca este mai prietenos (l-am vizitat cu alta ocazie).
Concluzie: Turul cu masina este recomandat in acest caz in care stai in Dubai foarte putin timp. Celor care merg o saptamana le recomand Big Bus pe 48 de ore deoarece contine si niste tururi gratuite de genul excursiei in desert, intrarea gratis la lost Chambers, intrare gratis la 10 muzee, plimbare cu taxi pe apa, plimbare cu barca de lemn (DHOW) tur de noapte, etc. Excursiile de genul celei gratis in desert se pot face in functie de rezervari intr-o perioada de pana la 14 zile de la validarea ticketului la Big Bus.
eng.bigbustours.com/dubai/home.html
Sunt multe excursii interesante recomandate de nava:
Cultura si istorie 4 ore 66 euro pax (cam ce am facut noi cu masina)
Panorama de la Burj Khalifa – 4 ore 96 euro pax (ce am fi vrut sa facem daca gaseam bilete)
Safari in desert -4 ore 90 euro pax (am facut in alti ani si merita)
Inot cu delfinii la hotel Atlantis + parc distractii – 5 ore- 263 euro pax
Zbor cu hidroavionul – 1 ora si 20 min- 349 euro pax/ 40 min 209 euro pax
Dubai si pranz la Burj Al Arab- 9 ore- 193 euro pax
Dubai/pranz la Atlantis si Lost Chambers – 8 ore 193 euro pax
Dubai exclusiv cu Burj Khalifa si pranz la Burj Al arab- 9 ore- 200 euro pax.
Parcul de distractii de la Atlantis – 5 ore jumatate- 93 euro pax
Tur panoramic si High Tea la Burj Al Arab – 4 ore jumatate -160 euro pax
Cina intre dune – 6 ore 123 euro pax
O mare parte dintre aceste tururi se pot achizitiona mai ieftin in avans pe internet, un site bun in acest sens este getyourguide.com
Va sfatuiesc sa le faceti separat de organizarea navei doar in cazul in care cel putin un membru al grupului stie foarte bine o limba straina de preferat engleza. Toata perioada croazierei pasaportul ramane pe nava iar tie ti se da un „green card” adica un carton cu un permis de sedere tempoarara in orasele operate de croaziera. Daca ai un accident sau o intarziere majora vei pierde nava cu siguranta. Nava nu te va astepta peste ora de imbarcare a fiecarei zile. Daca ramai pe uscat nu ai pasaport si daca esti in Oman de exemplu nu poti trece in UAE ca sa prinzi nava in alt port. Cu exceptia zilei 7 spre 8 cand nava se afla in Dubai si nu ai restrictie de intoarcere in acea noapte, toate celelalte opriri au ora fixa de imbarcare.
Ziua 8, (sambata), dezimbarcare si zbor spre Bucuresti
Aici este o problema pe care nu am prevazut-o: trebuie sa scoti bagajele din cabina pana la ora 23 in noaptea de vineri spre sambata deci este bine sa ai un bagaj de mana in care sa-ti poti pune dimineata pijamaua si cosmeticele pe care sa le bagi apoi in geamantan cand il recuperezi din terminalul navei. Sambata dimineata trebuie sa parasesti cabina la ora 7.30 dimineata. Avionul nostru era la ora 16.20. Va rog sa cititi si detaliile pe care le voi scrie separat despre nava pentru ca alti turisti nu au stiut ca pot ramane pana spre pranz si s-au dus la aeroport imediat dupa dezimbarcare dupa ora 8.30. Am ramas pe nava pana la ora 11 cand aveam solicitat transferul si am ajuns pe la 12 la aeroport pentru ca am mai pierdut inca ceva timp inainte sa ne urce organizatorii intr-o masina. Sa aveti in vedere ca multe lucruri se desfasoara mai lent in aceasta tara, cum ar fi un transfer solicitat la 11 si cu care am plecat efectiv la 11.30. Deabia spre ora 13 s-a deschis si checkinul si am putut sa ne lasam bagajele si sa trecem in zona de duty free ca sa luam cateva cadouri.
Zona de duty free din aeroport
Nu este extrem de mare dar are de toate. Cosmeticele sunt scumpe, curmalele sunt scumpe- mai bine luati din supermarket, exista si acolo pachete ambalate mai elegant pentru cadou. Tigarile sunt ieftine, atentie doar 2 cartuse sunt permise per calator. La bauturi nu am facut o comparatie. Electronicele nu erau grozave ca pret.
Trimis de Noha in 17.01.16 21:03:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CROAZIERE. A mai fost în/la: CROAZIERA COSTA PE MEDITERANA
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Noha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Votat cu mare placere, mi-au placut mult si indicatiile, astept cu nerabdare urmarea. Este o destinatie de luat in calcul (croaziera dar si orasul)
@mishu - Multumesc, revin cat de curand si cu celelalte zile si orase.
@Noha: O excursie spectaculoasa, pe care multi si/o doresc si putini o reusesc, felicitari pentru vacanta si multumim pentru informatii si sfaturi, cel mai tare cel cu pasaportul si green/cardul, cam riscant adevarat.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2016 Croaziera Maroc Insulele Canare partea a doua — scris în 23.12.16 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Croaziera Maroc Insulele Canare — scris în 20.12.16 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Croaziera Dubai — scris în 04.07.16 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jan.2016 MSC Musica: Croaziera UAE // OMAN - descrierea navei — scris în 21.01.16 de Noha din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Croazieră MSC Musica: Emiratele Arabe // OMAN (ziua 5,6) - MUSCAT şi KHASAB — scris în 19.01.16 de Noha din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Croaziera MSC MUSICA: Emiratele Arabe - Oman ziua 2,3 si 4 = Abu Dhabi / pe mare / Khor al Fakkan (UAE) — scris în 18.01.16 de Noha din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Magia croazierelor — scris în 28.09.17 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ