ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.05.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.09.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 22 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

Am fost „La broscuța” și ne-a plăcut!

TIPĂREȘTE

În cadrul mini-circuitului de week-end proiectat pentru săptămâna imediat următoare lui 1 Mai de anul acesta, după primul obiectiv atins, respectiv mănăstirea Prislop, spre după-amiază ne-am îndreptat vertiginos spre următorul punct: Cîmpia Turzii. Scopul a fost vizitarea celebrei saline de la Turda, despre care auzisem şi citisem atâtea. Trebuie spus că în ultimii ani am vizitat şi salinele de la Tg. Ocna, Slănic Prahova, Praid, Ocnele Mari, aşa că voiam şi o comparaţie.

De la mănăstirea Prislop până la Câmpia Turzii sunt vreo 160 km, din care ultimii 10 pe autostradă. E ceva, nu? Nu ne grăbim, o luăm uşor, pe îndelete şi ne facem probleme că, fiind sâmbătă seara, e posibil să fie vreo nuntă la restaurant, care să ne strice odihna. Faţă de Haţeg, Câmpia Turzii pare un oraş mai măricel, dar păstrând un specific al oraşelor transilvane: curat, cochet, liniştit şi o arhitectură anume…

Găsim relativ repede pensiunea „La Broscuţa”, despre care aflasem de pe AmFostAcolo. Numele pensiunii vine de la faptul că locaţia înglobează un ştrand şi ceva terenuri sportive, din câte am înţeles, unde vara te poţi bucura de scăldat şi de mişcare. Intrăm în curtea pensiunii şi primul lucru pe care-l observăm este … petrecerea de nuntă organizată la restaurant!

Continuăm pe alee, ducem maşina la o parcare mai în spate. Suntem descumpăniţi, dar decidem ca, în caz de nevoie să plecăm, dacă nunta ne va putea afecta odihna… Mergem temători la bar unde este şi recepţia, anunţând că avem o rezervare, dar credem că nu vom „aplica” la ea, văzând nunta care este în toi. Doamna care ne-a întâmpinat ne linişteşte că la dumnealor, în Ardeal, nunţile nu ţin peste noapte, aşa că ne invită să luăm cazarea. OK, am zis, cred, dar… restaurantul fiind ocupat pentru nuntă, noi nu vom putea lua masa acolo în acea seară, aşa că va trebui să mergem în oraş. Nici o problemă, ni se răspunde prompt, există o terasă micuţă, cu o masă, unde putem servi ce dorim. Bun, am mai spus, convins că nu mai are cu ce să ne reţină, dar cum vom fi serviţi, căci este gălăgie, şi nu ne va putea nimeni auzi acolo, vom rămâne izolaţi. Şi de data asta suntem învinşi: la masă vom avea un dispozitiv, cu câteva butoane. Când apăsăm pe unul din butoane, se aude o sonerie discretă la un ceas special al celei care ne va servi, aşa că nu avem motive să nu rămânem. Mai puteam spune ceva?

Camera ne primeşte cu un aer plăcut şi ne surprinde prin felul în care arată. În afara patului matrimonial, care este de-ajuns de mare şi nu exagerat de moale, ideal ca să te poţi odihni bine, avem şi o canapea, o măsuţă şi două scaune. De asemenea, există aer condiţionat şi un TV cu ecran plat, situat undeva sus, într-un colţ. Avem şi un mini-bar cu de-ale gurii prin el…

Mobilierul este nou, modern, la fel ca obiectele sanitare şi finisajele din baie. Aici avem o cabină de duş spaţioasă, realizată prin compartimentarea cu cărămidă din sticlă nevada, avem o oglindă mare, cu două becuri în ea, sugerând senzaţia de lux şi lumină, avem foen. În afara faptului că nu avem balcon, nu ştiu ce defect să găsesc camerei!

Seara, pe terasă, constatăm că preţurile sunt accesibile, sistemul de comandă la distanţă chiar funcţionează, iar servirea este foarte bună. Vedeta serii a fost vinul casei, servit la carafă, un demisec de Jidvei, galben uleios la aspect şi… divin la gust. Ne-am odihnit bine peste noapte, iar dimineaţă am luat micul dejun în aceeaşi atmosferă primitoare şi prietenoasă din locaţie. Plecăm spre salină cu convingerea că într-o zi vom reveni. Mulţumim, „La Broscuţa”!

Finalul poveştii ne duce la vizitarea adâncurilor de la Turda – un loc cu adevărat modern, european, în care se văd străduinţa oamenilor şi investiţiile făcute. Ne convingem că este chiar meritată faima acestei saline şi înţelegem diferenţele faţă de celelalte saline din ţară. Gustăm senzaţiile tari la coborârea cu liftul cu geam a celor 13 etaje, apoi ne uităm în jur la joaca oamenilor, la bucuria lor de a fi acolo, în timp ce temperatura nu este mai mare de 12 grade Celsius. Turul salinei se încheie relativ repede, după aproape o oră şi jumătate, pentru ca apoi, după achiziţionarea unor mici suveniruri, să ne punem în mişcare spre casă, ştiind că ne aşteaptă un drum lung. Un week-end excelent, chiar dacă uşor obositor. A meritat.


[fb]
---
Trimis de Tudor-Cristian in 12.05.15 20:54:22
Validat / Publicat: 12.05.15 22:01:39
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2223 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tudor-Cristian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12350 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 22.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    vali crintea
    [17.05.15 10:28:19]
    »

    interesanta chemarea prin butoane ! Despre salina Turda as fi vrut mai multe detalii! O zi placuta si plimbari multe!

    Tudor-CristianAUTOR REVIEW
    [17.05.15 12:18:45]
    »

    @vali crintea - Mulțumesc de ecou, însă nu știu la ce te-ai referit cu "chemarea prin butoane". Sper că e de bine Despre salină nu am insistat pentru că aici am făcut un review relativ la cazare, fiind publicat în secţiunea dedicată a site-ului... Aş putea să scriu şi impresii de călătorie la secţiunea respectivă despre salină, dar aici mi-am propus să împărtăşesc despre cazare. De altfel, în legătură cu impresiile lăsate de obiectiv, în sine, am observat că, deşi salina de la Turda a fost apreciată pe plan internaţional, după nişte criterii anume, există unele opinii aici de tipul "mie mi-a plăcut mai mult la salina X sau Y", dar dacă acele saline ar fi fost "mai frumoase", ar fi fost ele incluse în acea selecţie internaţională şi nu cea care se vede cu ochiul liber, cu bună credinţă şi cu obiectivitate, că are clasă... E o discuţie în care n-am vrut să intru.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Tudor-Cristian, vali crintea
    Alte impresii din această RUBRICĂComplex Turistic La Broscuța [Câmpia Turzii]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057790994644165 sec
    ecranul dvs: 1 x 1