ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2024
DURATA: 2 nopți
Familie
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 500 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN Family
REGIM MASĂ DP
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Pensiunea Alpina Casi, casă AFA 3 zile

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Omul sfințește locul, nu locul pe om

Acest vechi proverb are semnificația că omul oriunde s-ar duce poate să schimbe locul într-unul mai bun. În cazul nostru cu ocazia întâlnirii AFA din 2024 noi nu l-am schimbat neapărat într-unul mai bun dar l-am schimbat într-un loc vesel și plin de bucurie.

Anul trecut când am aflat unde se va ține întâlnirea mult așteptată, pe de o parte m-am bucurat că locul se află aproape de domiciliul personal, pe de altă parte nu m-am bucurat deoarece un loc îndepărtat îmi aducea experiențe turistice noi, poate nemaivăzute până acum. Dar până la urmă a contat cel mai mult marea revedere AFA după 5 ani dificili pe de o parte din motive de pandemie, pe de altă parte din motive de războaie. Mai exact acum 5 ani la ultima întâlnire nu era nici pandemie nici război cel puțin în proximitatea țării noastre.

Acces pensiune

Locul ales de Cornel se află în Păltiniș stațiune montană sibiană aflată la 1450 m altitudine deasupra mării. Primele amenajări în Păltiniș au avut loc în 1894 când SKV (Asociația Carpatină din Ardeal) construia primele cabane. Păltinișul se află la 35 km de Sibiu și are 2 pârtii oficiale, Oncești cea de care știam întodeauna și Arena Platoș amenajată după revoluție.

Nici drumul pe care am circulat nu era întotdeauna. A fost construit în anii 70 și era pietruit cu piatră cubică, rezista mai mult la fenomenul îngheț-dezgheț. Până atunci se urca pe poteci sau drumuri de căruțe.

Pensiunea Alpina Casi se află la aproximativ 30 km de Sibiu, în proximitatea pârtiei Arena Platoș. Nu se află chiar la 1450 m dar telefonul arăta în jur de 1350 m altitudine. Se află la șoseaua județeană DJ106A iar adresa exactă este strada Principală nr 222 Păltiniș 550001.

Check in/out, tarife

Unitatea de cazare are un orar check in/out standard 14.00/12.00. Tarifele afișate nu au legătura cu ce a negociat Cornel și ce am plătit noi. Astfel am observat tarife diferențiate între zilele de weekend și zilele din cursul săptămânii. Chiar și în perioade diferite a anului tariful este altul. Pe listă apar 3 feluri de camere duble, triple și suite. Astfel în această perioadă dumincă -joi camera costă 220/260/340. În weekend camera este 260/300/360. De la 01.05.2024 se mai pun câte 20 lei în plus la toate tarifele. [Tarifele de la recepție sunt doar cazare -- nu includ micul dejun]

Structura unității de cazare

Pensiunea Alpina Casi sau Casianna cum am observat pe siteuri că scrie are cazare pentru 96 persoane. Accesul se face direct din șosea, nu există poartă. Parcarea este destul de încăpătoare și la o utilizare normală încap toate mașinile clienților, doar că la întâlnirea AFA s-au folosit și alte parcări(din motve că a devenit neîncăpătoare), locurile nefiind o problemă în această zonă.

Pensiunea este alcătuită din corpuri de clădiri în formă de casă cu etaj și mansardă. Între cele două clădiri există un hol interior, o sală de conferințe iar frontal spre stradă se află restaurantul. În fața restaurantului există o terasă descoperită și o terasă acoperită care în sezonul rece este închisă și lateral cu un material trasnparent. Acest loc este destinat fumătorilor dar nu numai.

În dreptul parcării pe partea opusă există un loc de joacă pentru copii amplasata pe un spațiu destul de generos. În spatele corpurilor care fiecare are un nume Casi și Alpina, se află o clădire în care se află piscina interioară și o zonă spa cu cadă jacuzzi, saună, vestiare.

Camera noastră

Camere la pensiune există în toate configurațiile. Sînt camere duble, triple, suite, etc.

Dacă tot am avut ocazia să aleg camera (mulțumesc Cornel) am căutat una interesantă. Am găsit-o, era la nr. 22 în corpul Casi la etajul 2. Se cheamă suită duplex și am ales-o pentru structura interesantă și pentru ca băiatul meu să locuiască separat. Camera de sus comunica cu prima printr-o scară foarte abruptă model decupat. Acest model de scară este făcut acolo unde nu ai spațiu pentru o scară convențională cu un unghi acceptabil. Practic în funcție de cum este decupată prima treaptă pornești să urci fie cu piciorul drept fie cu piciorul stâng. Ca și idee acasă am la fel, practic acelea le-am decupat eu cu pendularul și are 13 trepte.

Camera de sus practic era chiar sub coamă dacă la mijloc puteai să stai în picioare, la margine nici o șansă, eventual în 4 labe 😀  

În camera de jos am găsit un dulap cu rafturi dar fără bară de haine și umerașe. A mai fost un cuier încăpător, chiar și un dulăpior de pantofi, un fel de birou-masă sub care se afla un minifrigider marca Aro. Televizorul mic cu diagonala de 66 cm se afla pe un raft pe perete.

Patul matrimonial cca 200x140 se afla în partea opusă unde se află deja un tavan înclinat (etajul 2 este deja mansardă). Baia se află lângă pat și este destul de mică. Dotările băii erau cabină duș cu uși glisante semirotunde, vas WC, chiuvetă cu etajeră și dulăpior sub chiuvetă, calorifer suport prosoape, cuiere, suporturi de săpun lichid la chiuvetă și duș.

Pereții erau vopsiți în alb iar pe podea se afla o dușumea lăcuită și un covor. Ca și corpuri de iluminat aveam o lustră, o aplică de perete și încă o lampă la patul matrimonial. Prize nu erau suficiente jos, Erau 3 prize din care 2 erau ocupate (cu tv și frigider) dar singura liberă a ajuns, deoarece am mai încărcat electronice și la priza din baie și la prizele de sus.

Baia era placată cu gresie și faianță de culoare albastră inclusiv pe tavan. Ca și electrice era doar o lampă și o priză, dar un mare plus era și uscătorul de păr.

Consumabilele din cameră: lenjeria de pat și prosoapele erau albe și foarte curate. În baie era săpun lichid la chiuvetă și duș plus hârtie igienică. Mai erau 3 pahare și o tavă.

Balconul era pe partea frontală a clădirii. Era lungă cât camera și aveam 2 scaune acolo plus o scrumieră. Vederea din balcon era spre șosea, pârtia Arena Platoș, împrejurimile superbe cu pădurile de brazi, munții Cindrel și nu prea îndepărtatele  munți Făgăraș.

Urcând scara abruptă și decupată am descoperit o cameră confortabilă. Acesta avea chiar 3 locuri un pat matrimonial și un pat single, paturile amplasate în câte o parte laterală pe sub acoperișul și mai înclinat. Prin două ferestre mici de mansardă se putea observa muntele pe de o parte și unele părți ale Sibiului pe celalată parte. Central în această cameră se afla un alt tv de 66 cm, un cuier, o comodă și un dulap.

Destul de bine a fost gândit totul folosind tot spațiul din cele 2 încăperi ar încăpea o famile compusă din 5 membri aici.

În principiu am fost mulțumit de cameră. Bineînțeles că există mici neajunsuri care pot fi trecute cu vederea. Dimensiunea băii, pereți pătați, murdari ici-colo. Necesită măcar o zugrăveală dar mobila părea nouă. Pentru noi personal era super-ok!! Iar ultima zi am cerut permisiunea de a sta în cameră până la orele 18.00. Cred că în ziua respectivă duminică am stat cel mai mult în cameră.

Recepția

Partea de recepție se află la parter. Am văzut doar recepția de la Casi. Recepția este elegantă, are fotolii, un televizor mai mare, obiecte decorative. Scările pe care urci sînt un pic înguste dar nu ne-a deranjat în mod deosebit. Pe holuri există alte amenajări, fotolii, măsuțe, obiecte decorative.

Restaurantul

Locul unde am petrecut este o sală mare acoperită, închisă cu sticlă. Cred că încap 100 persoane cel puțin testul a fost făcut de noi AFA-iștii.Mai mult ca sigur a fost o terasă descoperită cândva deoarece toată pardoseala se află în pantă. Asta am observat deja în prima seară când mă gândeam oare de ce mi se pare în pantă din cauză că am băut prea mult?

😀 Dar se pare că a doua zi înainte de excursie era la fel, deci nu era de la băutură 😀

Mesele se pot aranja în multe feluri. În cazul nostru mesele au fost aranjate pe partea către ferestre, în formă de U iar în interiorul acelui U era ringul de dans. În restaurant am mai observat diferite obiecte de decor, farfurii, plante, tablouri, acvarii și papagali. Există mult lemn si găsim acolo o atmosferă caldă de cabană. Spre toaletă se merge printr-o ușă de la capătul restaurantului.

Zona spa

O amenajare a pensiunii deloc de neglijat este posibilitatea de a face baie, a înnota pe orice anotimp, orice vreme. Piscina este una standard medie, cca 10-12 x 4-5m (estimare strict personală) cu adâncime de 1,5 m.Apa care iasă din diuze mișcă volumul de apă permanent creând o atmosferă plăcută pentru baie. La margine se află șezlonguri de plastic și o cadă jacuzzi. În apropierea intrării se află un duș. La piscină se intră accesând mai întâi un hol. Din acest hol se pot accesa 2 vestiare mici și sauna. Orarul zonei spa este 11.00-21.00. Am observat și un extratarif de folosire a piscinei de 30 lei din fericire nefiind valabil pentru noi.

Mâncare

În sejurul AFA aveam inclusă demipensiune. La micul dejun aveam ceai, cafea, lapte, apă, preparate calde (omletă, ochiuri, pâine cu ou, cremvurșt) și preparate reci (cașcaval, brânză, salam, șuncă, unt, roșii, castraveți) Mâncare era suficientă și se putea lua de mai multe ori. Două mic dejunuri am avut aici.

La masa de seară de regulă aveam un singur fel principal pe bază de carne. Era preparat gustos și era consistent. Desertul era delicios. Ca băuturi erau incluse apă, sucuri, vin. De la bar se puteau cumpăra diferite altele. Două cine am mâncat aici. Plus extra – cina de la focul de tabără :)

Un singur prânz am mâncat aici în ultima zi. Ciorba a costat 14 lei și a fost de legume. Felul doi a fost pizza cu denumirea Pizza Alpina cu multă brânză și a costat 35 lei. Pizza a fost consistentă și am putut mânca doar 1/2 din ea. Restul a fost consumat la cină acasă :)

WIFI

Există WIFI în toată unitatea iar parola este afișată peste tot. Nu am avut probleme cu semnalul dar având în vedere zona montană mai poate da rateuri.

Personalul

Există personal predominant asiatic mai exact din Pakistan. Băieții nu sînt de mult timp (cca 4 luni), interacțiunea cu ei a fost ok, unii vorbesc românește. Atâta știu că bucătarul este bun. Pentru curățenie și zona spa există personal feminin. După plecarea voastră s-au apucat de camere, au avut de lucru deoarece la întâlnire pensiunea era integral ocupată.

Alte amenajări

Între corpurile de cazare se află sala de conferințe multifuncțională unde se pot aranja mesele, scaunele sau altele cum dorește clientul. În cazul nostru aici a avut loc premierea AFA, în rest nu s-a mai folosit această încăpere. Din această zonă există un hol pe unde se poate scurta drumul spre spa. Mai era și un bar cu intrare de aici sau există încă, nu știu nu am intrat și nici nu am întrebat dacă este funcțional.

Pe terasa din față vara se amplasează mese și scaune în aer liber. Am văzut și un balansoar funcțional dar și ca decor îi stă bine acolo. Ar mai fi și terasa acoperită care vara nu mai este închisă pe lateral. Locul de joacă așa cum am menționat este mare și au mulți copii loc să se joace acolo.

Cam astea ar fi impresiile mele, am fost mulțumiți de cazare, masă și alte condiții. Vorba Kristinei o să dau un mare DA și din partea mea.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 27.03.24 22:49:54
Validat / Publicat: 28.03.24 02:21:44
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 435 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Pensiunea Alpina Casi,balconul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [28.03.24 07:11:23]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    AZEAUTOR REVIEW
    [28.03.24 07:44:03]
    »

    @webmaster: mulțumesc

    DOINITA
    [28.03.24 08:48:58]
    »

    Cum era de asteptat, AZE nu se desminte si ne-a reintrodus in atmosfera de la Alpina Casi, oferindu-ne toate detaliile cazarii si imprejurimilor.

    Am vazut ca exista si "continuarea aici", deci posibil sa retraim chiar toata intalnirea AFA! Putin am emotii caci nu stiu ce a mai surprins "reporterul de teren", dar sper ca a vazut doar oameni frumosi si trairi emotionante!

    Multumesc, AZE si ma grabesc sa citesc continuarea!

    AZEAUTOR REVIEW
    [28.03.24 08:52:48]
    »

    @DOINITA: Bună dimineața!!!

    Continuarea este de fapt articolul cu întâlnirea. AFA respectă o anumită ordine dacă sînt mai multe articole dintr-un loc. De obicei trebuie început cu cazarea și pe urmă cu vizitele, petrecere, locuri de luat masa, etc.

    Astfel se ordonează ori automat,ori cu ajutorul lui WM.

    În cazul de față eu m-am grăbit să descriu petrecerea și zilele petrecute împreună, acesta mi s-a părut mai important și pe urmă cazarea care conține informații generale și pentru alți vizitatori care vor veni cândva aici.

    DOINITA
    [28.03.24 08:57:24]
    »

    @AZE: Multumesc! Intre timp m-am edificat! Zi minunata!

    Zoazore
    [28.03.24 13:55:10]
    »

    @AZE:

    Am găsit-o, era la nr. 22 în corpul Casi la etajul 2. Se cheamă suită duplex și am ales-o pentru structura interesantă și pentru ca băiatul meu să locuiască separat.

    Si uite-asa am aflat cine mi-a fost vecinul de sus. Pe cei de langa mine ii stiam, ne salutam dimineata. Voi afla, poate, curand, cui i-am stat pe cap, adica cel de la parter!

    Da, camerele nu seamana deloc una cu alta, dar mie mi-a placut camera mea.

    Acum... ori n-am fost eu atenta, ori n-am avut noroc in viata, dar eu nu am vazut uscator de par. Nici nu mi-a trebuit!

    Si la cat am stat noi in camera, eu cred ca a fost OK cazarea.

    AZEAUTOR REVIEW
    [28.03.24 14:02:58]
    »

    @Zoazore: Urmărind siteul Alpina_Casi, booking sau altele înainte de întâlnire am observat cît de diferite sînt camerele, parcă nici una nu semăna cu alta.

    Pe urmă dumincă după ce ați plecat și eu mai urcam/coboram am observat celelate camere deoarece ușile erau deschise toate, se aflau înainte de curățenie, schimbare lenjerie de pat, etc. Parcă nici una nu semăna cu cealaltă.

    A noastră ne-a plăcut, mi s-a părut foarte interesantă structura cu camerele suprapuse. Mai aveam o mică problemă pe care am uitat să menționez în articol: scurgerea de la duș dădea rateuri și apa nu prea avea presiune. Pe urmă am observat că după ce ați plecat era și presiune. Probabil instalația este subdimensionată și dă rateuri la capacitate maximă când am fost noi.

    Miros de canalizare din fericire nu a fost la noi.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DOINITA, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂComplex turistic Alpina-Casi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075767993927002 sec
    ecranul dvs: 1 x 1