ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
TIMP CITIRE: 6 MIN

Întâlnirea AFA 2024, așa cum am văzut-o eu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Asta-i viața de artist,

noaptea vesel, ziua trist...

:):)

Așa am fost și noi la întâlnire, am fost veseli până când a venit ziua despărțirii, duminică dimineața. Iar în orele de după s-a așternut o liniște de mormânt la pensiunea Alpina Casi și mai târziu o ceață deasă și fulgi de nea groase.

Veselia a început în octombrie anul trecut când Cornel a anunțat întâlnirea mult așteptată din 2020 încoace. A fost chiar o surpriză foarte plăcută având în vedere că în vara trecută s-a arătat o activitatea mult scăzută pe AFA. Această veste parcă a dat energie la toți au început să răsară articole ca prin minune mult mai multe decât media pe an și febra pregătirilor a și început.

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna la târg, din păcate câțiva colegi/colege AFA au trebuit să renunțe din diferite motive fie triste fie evident altele mai vesele, cel mai fericit motiv pe aici însemnând o nouă călătorie undeva pe acest glob.

Personal nu am mai dorit să ratez această întâlnire. Am ratat-o pe cea din Alba Iulia cea mai cea... întâlnire din motive bineînțeles neimputabile mie. Și acum încă îmi pare rău că nu am putut fi acolo.

Dar a venit cea din Herculane despre care am scris aici : vezi impresii

și în care am cunoscut marea familie AFA și oamenii din spatele numelui de user. Abia așteptam 2020 și întâlnirea AFA de la Sâmbăta de Sus când a urmat șocul vieții noastre o pandemie care apare cam o dată la un secol. Covidul bineînțeles că a tăiat și spânzurat tot ce i-a ieșit în cale începând de la planuri turistice până la vieți luate.

Dar iată-ne însfârșit la Păltiniș. Am urcat deja joi pentru un scurt timp și am văzut pensiunea, m-am întâlnit cu colegi/colege AFA. În după amiaza însorită și superbă îmi venea să nu mai plec acasă, să rămân acolo, dar vineri aveam să mai petrec o zi la muncă, că altfel adio bani pentru călătorii și pe urmă nici pe AFA nu mai am ce povesti. Iar pensia... vai ce departe e :)

Vinerea după masă a fost la fel de însorită și superbă. La sosire am început să reîntâlnesc colegi și colege AFA iar bucuria a fost maximă. Pe cei pe care nu i-am cunoscut încă dar au postat cândva o poză pe AFA i-am recunoscut imediat. Eu petrec mult timp pe AFA de obicei, astfel observ multe. Am primit și ecusoanele cu numele de user AFA pentru o recunoaștere mai ușoară. Am preluat camera primită iar timpul petrecut acolo a fost foarte scurtă, cât să ne aranjăm lucrurile și afară cu noi.

Deja a venit momentul picnicului în spatele cabanei pe un teren viran și un foc de tabără amenajat. Bucuria a fost din nou maximă mai ales cu acele bunătăți culinare de pe masă.

Picnicul AFA a fost excelent în compania colegilor/colegelor, apusului de soare și focului de tabără.

În scurt timp ne-am deplasat la restaurant pentru cină și o petrecere de primă seară. După ce Cornel a spus câteva cuvinte și a declarat oficial începutul întâlnirii a avut loc o tombolă cu o tematică turistică bineînțeles. Masa de seară cu un singur fel de mâncare plus desert a fost consistentă și suficientă. Băuturile incluse au fost suc, apă, vin. Bineînțeles că fiecare putea completa cu altele ceea ce s-a și făcut :) De și personalul pakistanez nu prea se pricepea la meseria de DJ dând rateuri la aparat atmosferă s-a făcut oricum și a început și dansul.

A doua zi dimineața răsăritul se putea vedea din pat camera fiind orientată spre est. Micul dejun care a avut loc la restaurant era consistent cu mâncare rece și caldă, cafea, ceai și lapte. În scurt timp a început /au început excursiile AFA. Cea oficială a avut loc în zona de Mărginime. Cea secundară a fost o drumeție la munte, căsuța MGS tot din Mărginime, munții Cindrel. Celelalte excursii au fost individuale și s-a coborât până în Sibiu vizitând frumusețile orașului meu natal.

Excursia de la Mărginime când am propus-o arăta așa : vezi impresii

Clar că imediat după apariția articolului s-a dat verdictul: prea pe repede înainte. Între timp s-a renunțat la aproximativ două treimi din păcate, dar realitatea s-a dovedit și mai drastică. În fine mi-am dat seama că la ce am propus eu trebuiau 3 zile :) Realistic s-a circulat pe traseul Păltiniș-Rășinari-Poplaca-Gura Râului-Orlat-Sibiel-Săliște-Cisnădioara-retur. Opriri au avut loc doar Gura Râului (baraj), Orlat (mânăstire), Sibiel (muzeu), Săliște (centru și pentru masa de prânz la restaurant), Cisnădioara (cetate). Bineînțeles zona oferă muuuult mai multe, dar cum timpul este cel mai mare inamic al nostru atât s-a putut. Sper din tot sufletul ca cei cu mașini au mai vizitat câte ceva din zonă duminică.

Revenind la pensiune am petrecut ore în piscina din dotare. Intrând în apă și alți useri timpul a zburat discuțiile purtate au fost evident... turistice :)

A urmat o premiere a userilor AFA într-o sală special amenajată pentru evenimente de acest gen. Au fost premiați de Cornel useri AFA din ultimele 5 ani (în care nu s-a ținut întâlnirea) Premiile au constat în cupe și diplome. Nu au lipsit momentele amuzante, Cornel preventiv și-a pus o cască știind el ce știe :)  

Mulțumesc pe această cale tuturor userilor care au postat reviewuri utile și valoroase pentru articolele lor.

După premiere și o foarte scurtă pauză am coborât la restaurant unde a început Petrecerea AFA. De această dată muzica era pregătită de un DJ priceput care nu numai că a știut să facă atmosferă dar a intrat și el în atmosfera AFA. Iar atmosfera a fost una clar incendiară. La început având în vedere tematica vestimentară propusă de Cornel (boem și gypsy style, așa s-a dorit în 2020 dacă se concretiza) câteva persoane s-au conformat și ne-am amuzat teribil.

Masa de seară formată dintr-un singur fel de mâncare și desert a fost suficientă, băutura la fel. S-a mai completat clar. Atmosfera făcută de DJ ne-a cam făcut să nu prea stăm pe la mese. M-am distrat excelent, de mult nu m-am distrat așa, Mulțumesc AFA!!! Mulțumesc Cornel!!!

A urmat ziua tristă. După micul dejun cam majoritatea se pregătea de plecare acasă. Unii aveau de parcurs un drum lung. La intrarea în pensiune s-au făcut câteva fotografii reușite de grup. Una din acestea voi posta ca și prima poză iar restul vor fi câteva făcute de mine.

A urmat o zi petrecută singuri până pe la orele 18.00 când am plecat. Am fost la piscină, ne-am dat cu bicicleta, ne-am plimbat, am mâncat prânzul tot acolo, ciorbă și pizza Alpina cu muultă brânză!! În pensiune nu ne-a mai plăcut, a fost o liniște de mormânt. A început ninsoarea cu niște fulgi mari, au ieșit pakistanezii și au făcut poze.

După ce ați plecat mi-ați lipsit în acea duminică. Aștept următoarea întâlnire


[fb]
---
Trimis de AZE in 26.03.24 20:58:21
Validat / Publicat: 26.03.24 21:24:26

VIZUALIZĂRI: 569 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Întâlnirea AFA 2024. Mulțumesc Cornel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 48 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

kmyPHONE
[26.03.24 21:48:50]
»

Mi-a făcut o deosebita placere sa te cunosc în special pentru ca mi-ai dat anumite sfaturi și mi-ai apreciat întotdeauna review-urile mele, puține ce-i drept...

Abia așteptam această revedere cu prietenii de pe AFA pe care-i stiam și să-i cunosc pe cei pe care-i citisem și ii apreciam.

Distractia a fost pe măsură și DJ -ul a fost extraordinar, profi și a știut întotdeauna ce muzica sa pună sa ne țină în tensiune maximă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
Zoazore
[26.03.24 22:42:10]
»

@AZE: Noi doi ne-am cunoscut la Herculane si tu mi-ai ramas la suflet.

Ai fost un ghid excelent si un companion minunat. Si sa nu uitam ca noi doi am "deschis balul" vineri seara.

Si mie mi-ati lipsit si s-a cunoscut asta. De distrat, toti ne-am distrat grozav. S-au simtit cei cinci ani de pauza!

Si ai dreptate, dupa atata veselie, pensiunea parea pustie

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
iulianic
[27.03.24 08:11:14]
»

Am citit cu interes impresiile celui care a fost premiantul acestei ediții a întâlnirii noastre, cel care - din modestie - a omis să amintească acest lucru, precum și faptul că ne-a fost un bun ghid în excursia noastră. Iar eu, personal, îi mulțumesc și pentru efortul suplimentar pe care l-a făcut în organizare, înțelegând prin aceasta și faptul de a mă aștepta la gară, la Sibiu, aducându-mă apoi la Păltiniș. În timpul acestei mici călătorii atmosfera a fost cât se poate de agreabilă, cu informații privind locurile prin care treceam, cu amintiri din călătoriile anterioare...

Dragă @AZE, mă bucur că te-am cunoscut personal, mă bucur că am avut ocazia de a sta la aceeași masă cu frumoasa ta familie cu care m-am întreținut atât cât ne-a permis larma distracției din restaurant.

Vă doresc tuturor numai bine și sperăm la o nouă întâlnire cel puțin la fel de frumoasă ca aceasta de la Păltiniș!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
Marius 72
[27.03.24 11:07:17]
»

În primul rând am apreciat discreţia ta pe parcursul întregului weekend iar mai apoi am realizat implicarea în organizarea evenimentului. Însoţite de o modestie cum rareori îţi este dat să vezi întrucât toată lumea e, în general, avidă după laude.

Din partea mea mulţumiri şi felicitări! Primele pentru organizare iar ultimele pentru premiu.

Şi să îţi spun una bună, ce are legătură cu titlul articolului meu: când am ajuns în parcare, după ce mi-am întors privirea dinspre @k-lator am dat de tine, având atârnat la gât ecusonul care se bălăngănea în vânt în timp ce încercai să dai jos bicicleta de pe maşină.

Eram convins că vrei să epatezi şi e o urzupare de calităţi oficiale întrucât - în realitate -eşti doar însoţitorul adevăratului user @AZE.

Întrucât nici măcar o secundă din timpul alocat lecturilor de pe AFA nu mi-am imaginat că nu ar fi o femeie naratoarea (şi încă una ţanţoşă din moment ce e singura de pe site - cel puţin din câte ştiu eu - al cărui nume e scris doar cu litere mari de tipar😋).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
AZEAUTOR REVIEW
[27.03.24 11:25:56]
»

@kmy: Și mie mi-a făcut plăcere să recunosc colegi/colege. O mulțime de ani vorbești pe AFA cu ei și dintr-o dată iată-i în carne și oase 😀

AZEAUTOR REVIEW
[27.03.24 11:28:29]
»

@Zoazore: Corect Zozo, corect. Așa este 😀👍

AZEAUTOR REVIEW
[27.03.24 11:34:02]
»

@iulianic: Mulțumesc, și eu mă bucur că v-am cunoscut personal.

Și nu am uitat că ați scris 1000 articole. Avem deja 2 useri cu 1000 articole pe Dvs și pe tata123.

Cât despre organizare, este aproape în totalitate meritul lui Cornel, el a dus tot greul eu poate o minusculă parte.

Iar cât despre ghidaj, clar nu mi-a ieșit trebuia să mă pregătesc, dar cumva nu am primit info în acest sens. Așa că am improvizat ceva pe loc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
AZEAUTOR REVIEW
[27.03.24 11:51:32]
»

@Marius 72: Salutare.

Așa cum am scris în ecoul anterior, Cornel a făcut toată partea grea cu organizarea eu doar o minisculă parte. Dar dacă așa a anunțat el acolo seara, asta este.

Să știi că în decursul anilor m-au mai confundat persoane cu o femeie😀de și scrie destul de mare și albastru la stânga în caseta tehnică M 😀

Mie îmi pare rău că nu au venit userii vechi din Sibiu rodel și din Agnita jud. Sibiu nelu73. Dar sigur au avut motive întemeiate, sau chiar o călătorie programată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
Zoazore
[27.03.24 12:00:47]
»

@AZE: Nu-i bai, @AZE! Mie si azi, din 2015, mi se mai spune "colegu' Zoazore". Toti m-au confundat cu un barbat. Si tare m-a distrat asta!

Nina1909
[29.03.24 14:33:43]
»

Cand am aflat de petrecerea AmFostAcolo m-am bucurat foarte mult. Imi doream sa cunosc cat mai multi membri ai acestui grup. Am vazut ca se specificase ca tinuta sa fie boem sau gipsi (cine dorea) si impreuna cu Dida am hotarat sa ne conformam. Am gasit in garderoba ceva potrivit, am cumparat codite si aceesorii pentru mine, am imprumutat o palarie si o vesta pentu sotul meu si eram gata pentru marea petrecere. Sotul meu nu a fost incantat dar ce sa faci: CU NEVASTA NU TE PUI.

Ne-am intalnit in hol cu Dida si sotul ei, gatiti si ei, si am mers la petrecere. Sotul meu facea haz zicand ca vom fi singuri imbracati in gipsi si, ce sa vezi, aproape ca avea dreptate. Intrarea a fost cu piruete si reverente, toate privirile s-au intors spre noi, eram mascotele serii, dar au aparut din multime inca doua personaje gipsi si alte cateva in tinuta boho. Au inceput fotografiile sa curga, tigani sa danseze si sa se distreze. Petrecerea deja era in toi. Pentru ca tinuta noastra ne ingreuna pasi de dans ne-am schimbat si am inceput sa ne purtam ca la 20 de ani.

De apreciat faptul ca toti participantii dansau si se purtau la fel ca si noi. Am cunoscut oameni foarte dornici de a trai frumos, de a petrece ca in tinerete, de a socializa si de a lega prieteni. Ringul de dans era mereu plin. S-a dansat si jucat pe toate stilurile de dans pana dupa miezul nopti. Au dansat si cei din personalul restaurantului impreuna cu noi.

Am avut un DJ foarte priceput care schimba stilurile de dans astfel incat ringul sa nu fie niciodata gol. Am topait, am stigat, am chiuit si ne-am distrat foarte bine in compania acestei famili - MAREA FAMILIE AFA. Am cunoscut si omul din spatele acestui grup, un om cu mult bun simt, un prieten si un bun organizator caruia ii multumim si il felicitam pentru efortul depus. Le multumim si celor care au ajutat la organizarea acestei petreceri, in special lui AZE.

SA PETRECEM ROMANESTE SI LA CELELALTE INTALNIRI!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, iulianic, kmy, Marius 72, Nina1909, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ2024 Întâlnirea anuală AFA redivivus:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.056037902832031 sec
  ecranul dvs: 1 x 1