GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ales acest hotel consultand inainte site-uri de specialitate, nu doar romanesti bineinteles, si ma bucur ca am facut acest lucru.
Venind pe 2 ianuarie spre Brasov, dupa aproape 5 ore agonizante in trafic (nu glumesc deloc referitor la ore) am inceput sa imi dau seama ca am gresit alegand sa vin pe valea Prahovei in perioada sarbatorilor de iarna. Intre Sinaia si Predeal am petrecut cea mai mare parte din timp in coloana nesfarsita de masini. Si eu care ma gandisem ca pe 2 ianuarie vor pleca mai putini spre munte...
Bine, ajungand la hotel, pot sa va spun ca respecta ce prezinta in reclame si ca isi merita pretul. Camerele sunt foarte spatioase, calduroase (cel putin a mea care era dubla superior), mobilate cu un bun gust clasic, cu paturi comode, baie moderna si placuta, balcon. De ce are doar 3 stele, nu inteleg.
Acum despre restaurant:
am avut un mic dejun care intr-adevar e mai variat decat la amaraciunile de hoteluri de pe litoralul nostru (majoritatea):
zacusca, salata de vinete, oua, carnati, mezeluri, branzeturi simple sau afumate, chiar si mozzarela, masline, rosii, castraveti, ardei, cateva salate mai inovative (nu chiar toate gustoase), lapte, ceaiuri, un singur fel de suc dar de buna calitate (eu una prefer asa). Ptr. amatorii de mic dejun dulce erau cateva feluri de prajituri, chec, croissante, iaurt cu fructe. Cafeaua insa nu am gustat-o.
Multumiri in special personalului de la receptie, foarte amabil, si responsabililor cu curatenia.
Sa ajung acum la ce nu mi-a placut in acest sejur:
1. Cina la restaurantul hotelului: in meniul de pe 2 ianuarie nu aveau decat doua feluri de paste, cam tot atatea feluri de carne (de genul snitel de pui si gratar), doua feluri de desert- tiramisu si strudel de mere. Strudelul dupa parerea mea era gata cumparat, incalzit si servit cu inghetata. La supe, de asemenea, putine oferte. Am fost dezamagiti, mai ales ca sotului mare iubitor de paste, nu i-au placut deloc pastele oferite iar eu visam la tot felul de bunataturi, traditionale sau nu. Nu am mai cinat la acest hotel dupa prima cina.
2. In Brasov, sunt putine posibilitati de distractie, nu sunt mall-uri, magazinele sunt mici si cu lucruri de genul celor de la Bucur Obor (ma refer in centru);
Daca nu e zapada in Poiana Brasov ptr. schi, atunci te invarti pe stradutele cu case vechi si pitoresti sau iti duci copilul la vreun loc de joaca.
Zic ca e un oras destul de scump, ptr. ca o masa la restaurant fara mari excese te duce la minim 200 lei (2 adl si un copil). Cand zic fara mari excese zic 3 feluri de mancare - cate unul pt fiecare- si 3 deserturi, o bere mare si doua sucuri.
Culmea a fost cand intr-o dupa amiaza, am luat 3 inghetate (de la Caprices, o gelaterie chiar langa Biserica Neagra), si am dat 65 de lei. Servite doua la pahare de plastic si una la cornet. Mai scump decat la Bucuresti sau in centrul Milano, la gelateriile de fite.
Restaurant de recomandat in Brasov ptr atmosfera intima (moderna si arhaica totodata), muzica in surdina, chelneri foarte operativi este Bella Italia, langa Piata Sfatului. A, era sa uit: mancarea a fost divina.
Nu prea recomand restaurantul Cerbul Carpatin daca sunteti amatori de deserturi savuroase si variate si daca vreti si ceva mai mult decat obisnuitele feluri traditionale.
Trimis de roonie* in 06.01.14 10:53:04
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roonie*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.63230050 N, 25.58220330 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ronnie, Braşovul este renumit pentru istorie, tradiţii, activităţi sportive. Au existat mai multe malluri, unul încă se chinuie să supravieţuiască, dar nu s-au bucurat de prea mult succes. Poate pentru că localnicii îşi petrec timpul liber mai mult pe munte sau practicând diverse sporturi.
Chiar dacă acum nu este zăpadă sunt deschise mai multe patinoare, atât în Braşov cât şi în Poiană. Ar mai fi parcul de distracţii Aventura, deschis tot timpul anului şi care se pare că ar fi cel mai mare de acest gen din Europa de Est... Paradisul Acvatic şi alte câteva complexuri cu bazine de înot.
Aparent, Braşovul este un oraş scump. Dar sunt şi restaurante unde se mănâncă bine la un preţ absolut decent, recomandate inclusiv aici pe site, de pildă Restaurantul Transilvania, situat cam la 10-15 minute de mers pe jos din Piaţa Sfatului. La fel ca în orice alt oraş, localurile din preajma obiectivelor turistice au preţuri mai mari. Gelateria pe care ai menţionat-o are preţuri mari dar produsele sunt naturale.
De sărbători, oraşul este întotdeauna aglomerat. Biserica Neagră s-a dovedit neîncăpătoare La Concertul de Anul Nou din 31 decembrie, parcă niciodată nu a fost atâta lume, s-a stat şi în picioare. În oraş s-a circulat într-adevăr greu şi în primele zile ale anului datorită fluxului mare de turişti veniţi atât din ţară cât şi din străinătate.
Îmi pare rău că ai acordat o notă atât de mică la Distracţie şi relaxare dar sunt convinsă că vei mai reveni la Braşov şi poate că atunci oraşul îţi va lăsa o impresie mai bună.
@krondia: sunt un mare fan al Brasov-ului dar, din pacate, partial, trebuie sa-i dau dreptate autoarei acestui review.
daca spun asta ma refer mai ales la preturile pe care le-am intilnit si eu in acest oras si care chiar m-au speriat.
argumentatia ta in privinta gelateriei, e cam suptirica. daca ai fost vreodata in Milano, orasul amintit de autoare, sti ce inseamna preturi mari... iar daca celele din Brasov sunt si mai ridicate... iar tu, indirect, scuzi acest lucru prin explicatia ca este in centru si produsele sunt naturale, ma rog...
ah da, era sa uit. un mic exemplu de azi vara. in piata sfatului, pe masa unui comerciant, un borcan de dulceata de afine costa in jur de 6 €uro sau chiar peste. la un magazin bio in occident il gasesti la jumatate de pret.
sa-mi fie cu iertare, dar nu inteleg ca mai si aparati acest lucru. sau v-ati obijnuit cu acest furt pe fata?
in privinta mall-urilor, evident, am alta parere decit autoarea. cred ca le-a trecut timpul (si sper sa nu mai revina...)
Michaell, nu doresc să intru într-o polemică. Aş putea spune, de exemplu, că şi în Sibiu sau chiar şi Sighişoara, preţurile mi se par mari, în special la cazare. Nu am afirmat că Braşovul este un oraş ieftin, dar există localuri pentru toate buzunarele, inclusiv în zona pietonalei, pot oferi detalii prin mesaj privat. Este adevărat însă că restaurantele cu renume au preţuri peste medie. Gelateria respectivă există de ani buni acolo şi nu duce lipsă de clienţi, la fel şi cofetăria de peste drum.
Târgurile slow-food din Piaţa Sfatului au devenit o tradiţie la Braşov şi au loc de obicei în ultimul weekend din lună. Posibil să fie şi unele produse mai scumpe dar, în general, preţurile sunt accesibile, ca dovadă că acestea au loc periodic.
Eu am vrut însă să subliniez cu totul alt aspect şi aici mă refer la posibilităţile de petrecere a timpului liber în Braşov. Autoarea afirma că "sunt putine posibilitati de distractie, nu sunt mall-uri... " în condiţiile în care Braşovul este cel mai vizitat oraş din România. Poate că sunt subiectivă dar există totuşi atâtea locuri în Braşov unde îţi poţi duce copiii, în afara unui loc de joacă sau mall.
@krondia:
Krondia, cu cea mai mare placere as reveni in Brasov daca as stii mai mult unde sa ma distrez, relaxez (iarna sau vara) venind cu un copil de 9 ani;
- iarna daca nu e zapada ptr schi si nu iubim patinajul? (patinoare sunt si acasa si bineinteles ca nu pt patinaj faci atata drum de la Bucuresti);
- nu venim aici nici pt mall-uri sau shopping ptr. ca un copil e dificil de carat la cumparaturi, se stie;
- Adventure park? era inchis pe 2 ianuarie si se gaseste si langa Bucuresti fara sa faci atata drum...
- Zao Land sau alt loc de joaca ptr copii? Primul l-am vizitat si e slabut, dupa parerea mea si a copilului.
- Paradisul acvatic sau piscine? Nu am venit cu echipament de inot la noi, aici e mia culpa (de vina e anotimpul care nu prea ne indeamna la acest sport).
- vizitat monumente istorice?
ok, asta da, dar de ce trebuie sa platim taxa de adult si copil (mica sau mare, nu conteaza) la vizitarea Bisericii Negre? E un loc de cult, de rugaciune in primul rand si nu stiam ca credinciosii platesc ptr a se ruga intr-o biserica fie ea si f. veche (la Domul din Milano, la Catedrala Sfantul Petru din Roma intrarea e libera, iata doar 2 exemple "modeste").
As veni chiar si vara, dar nu prea am gasit in cele cateva zile de iarna ceva care sa ma impresioneze placut si sa ma faca sa vreau sa revin... un hotel confortabil, un restaurant bun si stradute centrale cu case linistite si vechi pt plimbari nu sunt de ajuns pt o vacanta reusita la Brasov.
@roonie:
”... de ce trebuie sa platim taxa de adult si copil (mica sau mare, nu conteaza) la vizitarea Bisericii Negre? E un loc de cult, de rugaciune in primul rand si nu stiam ca credinciosii platesc ptr a se ruga intr-o biserica fie ea si f. veche (la Domul din Milano, la Catedrala Sfantul Petru din Roma intrarea e libera, iata doar 2 exemple "modeste").
Atunci hai să-ți dau și eu două exemple la fel de „modeste”: Westminster Abbey sau St. Paul's Cathedral din Londra. Știi ce „scoruri” au la intrare? Ce zici de... 18 Ł (~ 90 lei) ? sau de 16 Ł (14,5 online; ~ 80 lei) pentru un adult?!?
Credincioșii NU plătesc. Nici la noi, și nici la ei. De altfel, în timpul slujbelor religioase, vizitarea în scop turistic este oprită.
@Dragos: Un credincios nu poate intra sa se roage intr-un locas sfant oricand? ca e slujba religioasa sau nu?
Sa imi fie cu iertare, nu stiam; iar exemplele date de mine sunt cunoscute de toata lumea crestina, e vorba de patria catolicismului. Si nu e vorba de marimea scorurilor, e vorba de obrazul celor care s-au gandit sa puna taxe la intrarea in biserici.
@roonie:
”Un credincios nu poate intra sa se roage intr-un locas sfant oricand?
Ai înțeles exact invers: un credincios poate intra oricând în biserică; turiștii - nu. Pe de altă parte, ar trebui poate să admirăm (la ei) faptul că oferă acces liber la muzee de renume mondial (British Museum, National Gallery etc.), pe când în alte locuri (Louvru, Ermitaj...) se cer bani.
Eu cred că taxarea vizitării unor obiective turistice e dreptul autorităților și nu merită să ne stricăm noi tenul de grija lor; au cu siguranță motive.
PS să nu uităm totuși - aici vorbim de locuri care au un dublu „rol” - muzee și lăcașuri de cult!
@Dragos:
”"aici vorbim de locuri care au un dublu „rol” - muzee şi lăcaşuri de cult! "
Sunt credincioasa si am vrut sa intru intr-o biserica (care nu e muzeu, e doar o biserica fie ea si monument istoric); a trebuit sa platesc intrarea. Si Brasovul se vrea atractiv turistic? Sa mai taie un pic din "fite" si aici nu ma refer la intrarea in biserici ci la tot ce poate oferi, in afara de Poiana Brasov (care si aceea e mereu superaglomerata in perioada de sarbatori)
Am fost si eu la acest hotel unde am fost cazata pentru o noapte. Sunt de acord cu parerile exprimate de Roonie: este intr-adevar un hotel foarte placut, cu un design interior deosebit. Camerele impresioneaza prin dimensiuni, curatenie si mobilier. Prima mea impresie a fost identica - nu am inteles de ce are doar 3 stele si nu 4. Apoi am observat unele amanunte care fac diferenta: scurgerea dusului a fost defectuoasa, inchiderea usii de la baie destul de greoaie, nici usa de la intrare nu se inchidea prea usor. Nu este de neglijat nici localizarea hotelului in centrul istoric, langa biserica Sfantul Nicolae. Este un bun punct de plecare pentru explorarea Brasovului - chiar daca, fiind in panta, la intoarcerea la hotel trebuie depus ceva efort fizic. Lasand la o parte micile critici este categoric un hotel in care m-as caza si cu o alta ocazie.
Referitor la restaurantul Bella Italia, probabil ca v-ati referit de fapt la restaurantul Bella Muzica. Foarte frumos, dar mai mult am fost impresionata de mancare. Am comandat ceva simplu si usor, dupa cum mi-e obiceiul: pulpe de pui la gratar insotite de o salata de sfecla rosie - exceptionale amandoua. In legatura cu servirea, intr-adevar operativa, singurul lucru oarecum deranjant pentru mine a fost exprimarea chelnerului, ceva in genul de dinainte de '89 - gratarel, painica, salatica. Dar din nou revin, daca ignoram perfectionismul care ma bantuie uneori - Bella Muzica este un restaurant de nota 10. Felicitari, mai ales bucatarului!
@Corina Maria - ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2017 Te simti special, cu adevarat — scris în 19.10.17 de LaraCroft din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2015 Team building (nu body building) - Hotel Classic Inn- Brasov — scris în 28.02.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Super-hotel intr-un super-oras! — scris în 02.01.12 de Catzus din PLOIESTI - RECOMANDĂ