ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 23.10.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Calatorie de weekend

TIPĂREȘTE

Un alt mini-tur, nu foarte mare dar deosebit de frumos, pe care l-am facut in doua zile, a fost: Alexandria - Bucuresti - Valea Prahovei - cabana Trei Brazi (cazare o noapte) - Paraul Rece - Rasnov - Bran - Rucar - Pitesti - Alexandria.

Plecarea a fost sambata dimineata la prima ora, drum intins pana aproape de Sinaia unde am dat de putina agolmeratie, apoi am oprit la Busteni pentru primul obiectiv de vizitat:

Cascada Urlatoarea. Am lasat masina intr-o mica parcare din capatul strazii cu acelasi nume ca si cascada si am pornit pe jos prin padure pe un drum pietruit la inceput si care mai tarziu s-a ingustat devenind poteca. Ar fi trebuit sa fie poteca de la inceput pentru ca se mai gasea cate unul care incerca sa ajunga cu masina cat mai aproape de cascada sau pana la ea daca se putea. Pacat de frumusetea si linistea locului. Am continuat traseul si dupa aproximativ 20 de minute am ajuns la cascada, unde am gasit o mica minune a naturii: o cadere de apa intradevar asurzitoare, o uimitoare priveliste. Singurul lucru anormal este facut tot de om: un zid de beton la baza casadei, un minibaraj (!?!) nu stiu, nu pot sa-mi dau seama ce ar putea sa reprezinte si care este utilitatea lucrarii. Am facut abstractie de acest lucru, am admirat natura ramasa neatinsa, am facut fotografiile de rigoare si am coborat tot pe unde am venit. A fost un traseu usor prin padure, placut dar deja incepuse sa se aglomereze zona. Am ajuns la masina si am plecat spre urmatorul obiectiv aflat in drumul nostru spre cabana Trei Brazi:

Manastirea Caraiman: locul unde te intalnesti cu linistea sufleteasca. Amplasata la poalele Muntilor Caraiman, este impresionanta prin pozitionare, marime si arhitectura. Manastirea este vizitata de multa lume din toate colturile tarii. Este recomandat este fiti imbracati decent, atat ca barbati dar mai ales ca femei, cu pantaloni sau fuste cat mai lungi, fara decolteuri, altfel s-ar putea sa nu aveti voie sa intrati in biserica. Aici spui o rugaciune, te reculegi, arunci un banut in lacul cu pestisori de toate culorile si pleci mai linistit si mai curat sufleteste.

Am pornit apoi spre Predeal unde am facut stanga spre Trei Brazi pe un drum care serpuieste prin padure, un peisaj minunat dealtfel, dar de care, ca sofer nu te poti bucura din cauza asfaltului deteriorat prin unele zone. Ajungem in final la punctul terminus din ziua aceea: cabana Trei Brazi (pe care am s-o descriu separat). Am gasit aici o zona deosebit de frumoasa si naturala, cu privelisti spectaculoase spre Muntii Bucegi, Postavarul si spre Paraul Rece. Ne-am cazat, am facut cateva plimbari prin imprejurimi, bucurandu-ne de linistea si de peisajul inconjurator.

Am stat doar o noapte si a doua zi de dimineata am plecat mai departe spre Paraul Rece pe DN 73A, pe care se ajunge facand dreapta de pe DN 1 la iesirea din Predeal in sensul spre Busteni. Am mers tot inainte, drumul fiind in stare buna, pana la primul obiectiv din ziua aceea:

Cheile Rasnoavei: de pe DN73A am facut dreapta cam cu 5 km pana in Rasnov, apoi am mers spre chei pe un drum pietruit, dar care se prezenta destul de bine. In apropierea cheilor am lasat masina pe marginea drumului si, ca adevarati iubitori de natura, am plecat pe jos sa descoperim zona. Nu prea am reusit s-o descoperim din cauza prafului produs de alte masini, care dupa ce ca n-ar fi trebuit sa mearga pe acolo, mai si fugeau de-am zis ca o fi vreun raliu ceva si nu stiam eu. Ne-am intors rapid, ne-am scuturat de praf si am parasit zona dezamagiti, spre urmatoarea atractie locala:

Cetatea Rasnov, pe care nu o vizitasem cand am mai trecut pe acolo. Asa ca de data aceasta nu trebuia sa facem aceeasi greseala. Am oprit in parcarea de la baza drumului spre cetate, aflata la 1 km de Rasnov spre Poina Brasov, pe E1. De aici se poate urca pe jos sau cu un tractoras cu vagoane. L-am intrebat pe baiatul de la bariera daca e mult pana sus si ne-a zis ca da, e destul de mult, ca e greu de urcat pe jos si ar fi mai bine sa luam bilete la titicar. Bun zic: trei bilete. Zice: va dau dus-intors ca e distanta cam mare si va ia mult timp sa mergeti pe jos. Il cred, cumpar cum zice el, ca nu stiam cat e pana acolo. Vine titicarul, incepe inghesuiala, imbranceala pe locurile pe scaun, ma gandeam ca lumea stie cat e pana sus, daca nici aici nu sta in picioare. Reusesc sa prind un loc pe scara, de-abia se poate inchide usita dupa mine si plecam. Mergem cam 150 m si apare prima rampa mai abrupta; schimba soferul in treapta inferioara, urla motorul, trage tractorul - ma gandesc: da, a avut dreptate baiatul cu biletele ca e dificil drumul, bine ca n-am urcat pe jos. Apoi s-a mai potolit inclinatia iar dupa doua- trei curbe si inca vreo 500 m ajungem langa cetate. A, zic: gata am ajuns, asta era drumul ala lung si greu? Da, bun comerciant vanzatorul de bilete. Bineinteles ca la intoarcere am coborat pe jos si a fost mult mai frumos.

Cetatea arata bine, a fost restaurata de curand, se plateste intrarea (o perioada a fost gratuit), dar nu mai stiu cat. Nu am avut din pacate si un ghid. De sus am avut parte de o imagine de ansamblu absolut superba a zonei.

Am plecat mai departe pe DN73 pana la Bran unde nu am stat prea mult, doar am mancat, am dat o tura prin zona "comerciala" apoi ne-am continuat deplasarea spre urmatoarea destinatie:

Cheile Gradistei-Fundata, unde se ajunge facand stanga de pe DN73 in localitatea Moieciu, apoi se merge mai departe cam 5 km pana la complexul Cheile Gradistei. Aici se face dreapta, se trece un mic podet si se urmeaza drumul pana sus, drum care are cam 5 km si este proaspat asfaltat. Aici am avut parte de cea mai frumoasa priveliste asupra zonelor inconjuratoare: Muntii Bucegi, Muntii Piatra Craiului, satele Moieciu de Sus, de Jos, Pestera, Magura. Oriunde ai privi descoperi panorame deosebite, dealuri pline de verdeata, tot peisajul este de vis. Hotelurile complexului sunt frumoase, nu sunt inghesuite, au o arhitectura asemanatoare, incadrandu-se destul de bine in specificul zonei.

Deci se poate construi si in Romania respectand anumite reguli, chiar si de bun simt.

Dar, oricat de bine ne-am fi simtit, trebuia sa plecam, asa ca ne-am luat la revedere de la aceste locuri pitoresti, cu gandul ca vom reveni si am pornit spre casa cu imaginile minunate intiparite in minte si cu o mare bucurie sufleteasca.

Dar, pana sa ajungem acasa, trebuia sa mai parcurgem un traseu off-road pe "minunatele" sosele din judetul Arges.

In concluzie, avem o tara frumoasa pe care trebuie sa o descoperim si s-o admiram, dar si sa avem grija de ea.

Plimbari placute va doresc!


[fb]
---
Trimis de Nicu V in 27.03.13 14:01:39
Validat / Publicat: 27.03.13 15:56:15

VIZUALIZĂRI: 1807 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nicu V); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 Cheile Gradistei-Fundata: multa liniste...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

Nicu VAUTOR REVIEW
[23.04.13 08:58:29]
»

Va aduc la cunostinta o informatie:

Google Maps are acoperire aproape totala pe Romania.

Poate unii stiau, altii poate nu.

De acum putem vedea si noi la o rezolutie foarte buna o parte din drumurile si peisajele tarii noastre.

Ne putem planifica astfel mai usor traseele de calatorii.

Bulgaria a beneficiat de acest avantaj mai devreme ca noi, insa in Grecia inca nu e disponibil.

Atasez si doua print screen-uri cu hartile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Nicu V
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05443000793457 sec
    ecranul dvs: 1 x 1