Manastiri din Bucovina
Fiind cazati la pensiunea Pietrele Doamnei 3* din Pojorata (vezi impresii) am hotărât sa facem un tur pe la mănăstirile din Bucovina, Voronet, Moldovita, Sucevita si Putna.
În prima zi am vizitat manastirea Voronet aflata la aproximativ 43km de Pojorata. Ajunsi la manastirea Voronet am achitat 5 lei intrarea de persoana apoi am admirat frumusetea manastirii cu picturile originale predominate de culoarea ,,albastru de Voroneț". Am mai admirat si icoane si tesaturi din vremea lui Stefan cel Mare.
A doua zi am plecat de la pensiunea Pietrele Doamnei la mănăstirile Moldovita 21km, Sucevita 57km si Putna 93km. Pot sa spun ca la aceste manastiri nu am mai plătit intrare. Cine doreste poate sa facă donatii sau sa cumpere lumânări si suveniruri.
Toate mănăstirile sunt foarte frumoase si păstrează multe obiecte bisericesti foarte vechi.
La manastirea Putna am vizitat si muzeul istoriei Putnei axat pe mitul Stefan cel Mare mentionez ca pe lângă alte morminte aici este îngropat si Stefan cel Mare.
La întoarcere ne-am oprit la un popas la intrare in Voitinel la un restaurant unde am servit o ciorba Radauteana foarte buna.
Recomand cu plăcere acest tur al manastirilor Bucovinene.
Trimis de nelu73 in 23.10.16 14:04:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nelu73); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuite / mini-circuite "Mănăstiri bucovinene", #LA PAS PRIN BUCOVINA" (deja existentă pe sait)
- Sep.2021 Prin Bucovina... — scris în 06.10.21 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Ceva deosebit despre manastirile din Bucovina si Moldova — scris în 24.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Cireasa de pe tort ! — scris în 21.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Cand micile detalii fac diferenta — scris în 21.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Relaxare la superlativ — scris în 17.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 La fel de frumoasa .... — scris în 16.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 La revedere Neamt... bine te-am regasit Bucovina! — scris în 15.06.22 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ