Circuit toata Turcia (12 zile) + Rhodos
In aceasta vara am ales sa facem un circuit cu autocarul in Turcia. Pentru plecarea din 15 august 2012 pretul excursiei a fost de 360 euro + 45 euro (SIDE, cascada Manavgat, tur by night Istanbul, croaziera Bostfor, ghid local Istanbul). Cei care au dorit sa ajunga in insula Rhodos au platit suplimentar la inscriere 50 de euro de persoana (pt plata in excursie s-au cerut 60 euro).
Nu am inteles exact cum s-a ajuns la suma de 45 de euro de persoana atata timp cat la Side s-a platit 1 lira/pers (0.5 euro) pt transportul local, doar dus; la cascada Managvat intrarea a fost de 3.5 lire /pers (1.75 euro), turul by night al Istanbulului nu a fost decat drumul catre hotel venind dinspre Ankara iar croazierea pe Bosfor a durat vreo ora si jumatate, fara mancare sau bautura. Aceasta croaziera nu cred ca a costat mai mult de 5-7 euro de persoana.
Excursiile optionale organizate de ghid au fost evaluate la un pret mult peste pretul real. De exemplu, in Antalya am platit 25 euro de persoana pt o croaziera de 6 ore pe mare, cu masa de pranz inclusa, 3 opriri pt baie in mare. Seara, mergand in port am intrebat cat costa o astfel de croaziera si ni s-a facut o oferta de 15 euro spunandu-ne ca pt grupuri mai mari pretul ar fi de 10 euro.
Pentru Rhodos pretul local era de 40 euro / persoana, pret care se putea negocia pt grupuri mari. Din pacate rezervarea pt Rhodos trebuie facuta cu 2 zile inainte pt a prinde loc pe vapor iar in Marmaris se ajunge cu o zi inainte de croaziera in Rhodos.
Opririle pentru masa de pranz s-au facut in locuri unde ghida avea aranjamente cu localul respectiv pentru ca dumneaei sa serveasca masa gratis.
De cateva ori ne-a vandut bilete in autocar prin ghidul turc pt obiectivele pe care urma sa le vizitam, bilete ce nu aveau pretul inscriptionat pe ele (probabil ca sunt achizitionate la un pret mult mai mic de catre ghizii turci astfel ramanandu-le dumnealor diferenta). Eu am preferat sa cumpar bilete de la casele de bilete mai ales ca de multe ori ne-am pacalit cumparand biletele de dinainte si nestiind exact ca ceea ce urma sa vizitam se putea vedea si de afara (ex. Milet).
Cazarile in Gelibolu, Kusadasi, Marmaris si Antalya au fost jalnice, hotelurile erau mai degraba niste hostaluri amarate, lipsite de orice urma de curatenie sau dezinfectie a obiectelor sanitare, mic dejun saracacios si cu aspect ce lasa de dorit. Am suferit cumplit din acest punct de vedere. In Capadocia si Istanbul lucrurile au stat altfel, am avut parte de o cazare cat de cat civilizata.
Cazarile au fost facute la urmatoarele hoteluri:
Gelibolu - Hotel Engin (hotel cu pereti exteriori laterali din placi de carton presat, aerul conditionat a fost contra cost)
Kusadasi - Hotel Prestige
Marmaris - Hotel Sun Flower
Antalya - Hotel Merve
Nevsehir - Hotel Uygulama
Istanbul - Hotel Ant
Nu va sfatuiesc sa cumparati nimic din magazinele la care va duc ghizii (ex. magazin cu produse din onix, bijuterii, haine de piele, ceramica) deoarece in pretul pe care il platiti este inclus si comisionul pt ghid.
In rest va pot spune ca preturile pt intrarile la obiective sunt foarte "piperate" si de cele mai multe ori nejustificate (in total 250 lire adica aproximativ 125 euro de persoana).
Lasand la o parte nemultumirile personale, Turcia este o tara cu un relief deosebit si merita vizitata. Pamukkale si Capadoccia sunt impresionante, unice.
Croazierele pe marea Egee din Kusadasi si pe Mediterana din Antalya sunt de vis.
Trimis de yulisa* in 27.08.12 20:48:00
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (yulisa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@yulisa: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo.
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare
@yulisa, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.
S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).
Fiind un review de calatorie, am retras notele pentru Servicii, Cazare si Masa
Mutat la rubrica "Alte excursii - circuite - calatorii - prin Turcia" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
@yulisa: multumesc foarte mult pentru informatii eu plec pe 7 aug tot cu ei, faza cu restaurantele alese e un lucru bine stiut, dar nu stiam faza cu ghizii care vand in autocar bilete, eu daca nu vreau sa iau cred ca nu are nimic croaziera din kusadasi unde v-a dus??? si cea din antalya??? eu din kusadasi vreau samos
- Sep.2024 O excursie de coșmar în Turcia [...] — scris în 24.09.24 de ux128041* din SIBIU - nu recomandă
- Mar.2024 Un circuit reusit in Turcia — scris în 31.03.24 de Mirinda din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Istanbul - festivalul lalelelor … și alte alea (II) — scris în 07.05.23 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Vacanță — scris în 20.05.22 de ux124939 din RM VâLCEA - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Pamukkale -- castelul de bumbac — scris în 08.04.22 de Mirinda din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Circuit groaznic [Antalya, Pamukkale, Hierapolis, Laodicea] — scris în 18.03.22 de ux123999 din TIMIșOARA
- Jul.2021 Circuit de 10 zile în Turcia — istorie, natură și aventură — scris în 23.07.22 de nickro din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ