Cheile Thun Sigmund, chei spectaculoase in Kaprun
Pe drumul care duce din Kaprun spre cele 2 baraje poti vizita Cheile Sigmund Thun. Intrarea a fost cam 4 euro.
Aici chiar nu stiu cum sa definesc ce am vazut. Voi lasa imaginile sa vorbeasca de la sine, desi nu pot reda realitatea frumusetii acestui loc.
Este o poteca de lemn, construita in niste chei inguste, pe sub care curge ca o "furtuna", o apa navalnica, care te va infricosa la un moment dat. Senzatia traita... te ia cu ameteala cand vezi ce este sub tine...
Dupa ce vei urca multe scari, va aparea in fata ta o cascada, o "perdea de apa" foarte frumoasa, aceasta perdea fiind un mini baraj al unui lac cu o apa verde "fosforescent", care la randul ei vine din cele 2 baraje de pe munte.
Pe mine m-a impresionat cum apa si-a facut loc printre imensele blocuri de stanca si cu forta curge.
Daca mergeti in Kaprun merita sa vizitati si Thun Sigmund Klamm.
Trimis de Alina Morar in 18.04.10 22:29:30
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina Morar); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.25936900 N, 12.74076500 E - neconfirmate încă
Am mutat acest review la rubrica Excursii Kaprun
, unde vom incerca sa grupam toate impresiile care se refera la calatorii in aceasta zona.
Buna Alina! Superbe poze! mai ai si alte tips-uri? Noi vom merge la Kaprun in vara asta in ultima saptamana din iulie. Abia astept sa ne racorim
danieltanase
In zona Kaprun este superbul lac Zell am See, barajele de pe munte din Kaprun, Grossglockner-ul, care este bestial, cascada Krimml, Salzburg si multe altele care merita vizitate.
Sunt multe asemenea defilee in Austria si toate la fel de spectaculoase.
Cheile Sigmund Thun merita vizitate lunea seara pentru ca se face turul la lumina tortelor si este extrem de frumos.
Tocmai m-am intors si eu din Austria unde am vizitat cheile Sigmund Thun. Nu multa lume stie de ele desi sunt multe indicatoare pe drum. Merita vazute.
Si pe mine m-a impresionat cum au amenajat drumul prin chei cu balustrade astfel incat sa le parcurgi usor si sa poti avea o imagine clara si spectaculoasa asupra cheilor.
Intrarea a fost 3. 40 euro pentru adulti, iar cheile se pot vizita din mai pana in septembrie. Astept sa vad asa ceva la noi la Cheile Turzii: D.
Voi adauga si eu cateva poze si un vot de la mine.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Cheile Sigmund Thun» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Jun.2022 După curcubeu in Defileul Sigmund-Thun — scris în 10.07.22 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 La pas pe langa frumusetea naturii – Cheile Sigmund Thun, Kaprun — scris în 29.09.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Sigmund -Thun - Klamm — scris în 22.10.10 de dannek din BRăILA - RECOMANDĂ