In septembrie 2008, ne-am hotarat intr-un week-end sa parasim Constanta pentru a ne relaxa pe Valea Prahovei. Cazarea a fost in Predeal la vila Roua. Prima plimbare a fost spre Cetatea Rasnov.
Drumul destul de stricat, iar urcarea pana in parcarea din fata cetatii, mie mi s-a parut cumplita. Daca stiam ca este asa, lasam masina pe platoul de linga terenul de sport (asa mi s-a parut mie), unde era destul de aglomerat deoarece era o prezentare a localnicilor (si nu numai) cu produse de casa (branza, slanina, carnati, etc). Cetatea nu prea beneficia de vizitatori (cred ca eram in jur de 10 persoane).
A fost interesant sa vedem micile cladiri ale mestesugarilor, sa ne plimbam pe aleile inguste, sa admiram de la inaltime orasul Rasnov. Am stat inclusiv in balconul care dupa un timp (nu mai stiu exact cand) s-a prabusit.
Intr-un cuvant a fost o plimbare draguta, dar ne asteptam la mult mai mult. Totusi, daca se mai viziteaza, mergeti. Nu cred ca veti regreta.
Sorry. Am pierdut fotografiile. Daca le recuperez, sper, le voi atasa in timpul cel mai scurt
Trimis de CCRRIISSYY in 28.01.10 10:28:41
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CCRRIISSYY); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.59053700 N, 25.47103400 E - neconfirmate încă
Din pacate prea putini bani se investesc in restaurarea vechilor cetati de la noi si multe sunt intr-un stadiu avansat de degradare.Dar chiar si asa cum arata daca am sti cum sa atragem turistii si tot ar fi ceva.....
- Jul.2019 Râșnov - cetatea — scris în 22.08.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Cetatea Râșnov, pagini de istorie — scris în 18.10.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Cetatea Rasnov — scris în 27.08.18 de claudiu7 din SATU MARE - nu recomandă
- Sep.2017 Rasnov, superba cetatea, frumos si orasul — scris în 26.09.17 de simplegirl din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Super destinatie de relaxare — scris în 18.08.16 de bigsmall din HUşI [VS] - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Cetatea Rasnov: o panorama de vis obligatoriu de vazut — scris în 12.08.16 de mariusii din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Cetatea Râșnov — scris în 23.10.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ