Intr-o dimineata de iunie ne-am hotarat sa facem o scurta excursie la Curtea de Arges si un drum pana la lacul Vidraru, asa ca am ajuns si la cetatea Poienari, undeva pe la orele pranzului.
Cam cu 5-6 km inainte de a ajunge la Vidraru, pe stanga drumului se vede in varful muntelui cetatea.
Se gaseste loc de parcare pe dreapta, traversati si un indicator va va conduce catre cele 1487 de trepte pe care le aveti de urcat. Cu ceva conditie fizica, nu e nici o problema, privelistea pe care o vezi din cetate e extraordinara.
Putin kitsch adaugat de custodele locului, dar probabil destinat turistilor straini, care nu lipsesc, ne-am intalnit cu o pereche de spanioli din Barcelona, foarte incantati.
Cetatea nu este restaurata, sunt doar ruinele, insa nu poti sa nu te intrebi ce capacitati au avut cei care au construit-o.
Concluzia mea: daca vreti sa faceti Transfagarasanul si aveti putina conditie fizica, merita un urcus pana la cetate.
Trimis de Stefan2070 in 05.01.13 23:12:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Stefan2070); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Cetatea Poienari" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublura definită de autor
- Jun.2021 Poienari — scris în 06.11.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Cetatea Poenari, „cuibul de vulture” al lui Vlad Țepeș — scris în 13.07.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Program de functionare — scris în 13.08.18 de siln din BRAșOV - nu recomandă
- Aug.2017 De la Mărășești la Mărășești ocolind 1200 de km (7): Transfăgărășan. Cetatea Poenari — scris în 21.09.17 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 1480 de trepte pentru a ajunge la Cetatea poienari — scris în 14.11.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Cetatea Poienari - Cota 1480 de trepte — scris în 28.11.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Urcând în „Cuibul de vulturi al vitejilor de demult” - Cetatea Poenari — scris în 16.07.15 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ