GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hellou
Fie ca sunteti in trecere pe Transfagarasan sau mergeti special in zona; cetatea Poienari, sau cetatea lui Vlad Tepes nu trebuie ratata.
Drumul de acces, de fapt scarile, se afla chiar langa cladirea celor de la hidroelectrica de la barajul Vidraru. Practic acolo unde se termina casele si incepe urcusul pe Transfagarasan. Sunt si indicatoare deci nu e problema.
Despre aceasta s au spus multe, n as vrea sa repet ce s a mai zis deja.
Subliniez ca la recomandarile celor care au postat deja despre cetate, aveti neaparata nevoie de apa. Am avut o sticla de 2L care s a epuizat rapid in 2 persoane. Sunt aproape 1500 de trepte de urcat, nu m am uitat la ceas in cat timp le am parcurs. Deci neaparat apa pt ca acolo sus nu este absolut nimic, probabil de asta e si frumos asa, fara bisnitareli si tarabe. Este doar un baiat care da bilete la intrare si are cateva suveniruri de vanzare.
As mai recomanda pt cei sensibili un tricou ceva de schimb. V o spun din experienta, am urcat fara probleme doar ca am traspirat foarte tare, tricoul de pe mine era fleasca si acolo sus batea un vand de parca era alta lume. Cei care sunt sensibili imediat vor avea probleme cu plamanii sau cu gatul.
Masina o puteti lasa in parcare la restaurantul cetate sau pe dreapta pe marginea strazii, in afara carosabilului. Daca vreti sa platiti are un domn un teren pe care l a ingradit si l a transformat in parcare, chiar langa trepte.
Si acum sa vorbim despre cetate.
Cetatea, cum spune de la urcare, este de fapt o ruina. Mai sunt niste ziduri vechi care au fost amenajate pt a fi vizitate. Nu este ceva inchis, cu camere, sali etc. Pur si simplu au mai ramas doar niste ziduri imense de caramida.
M a impresionat locul unde a fost construita si ma gandesc chiar si acum in anii 2000 ca ar fi imposibil sa faci o constructie in varful ala de munte. Istoricul ei, cum a fost construita si de cine este scris pe panouri de informare pe traseu, exact in locuri unde te mai opresti sa ti tragi sufletul. Au mai spus si ceilalti internauti, nu mai repet si eu. Printre ruinele cetatii n ai pt ce sa zabovesti mai mult de o jumatate de ora cu poze cu tot.
Sunt montate si placute informative pe pereti cu tot ce va intereseaza, ce a fost acolo si cand.
Pe scurt a fost parasita dupa anii 1500, distrusa aproape la jumatate in urma unui cutremur in 1915 cand s a prabusit stanca cu ea cu tot.
In fine, este un loc incarcat de istorie, castelul lui Vlad Tepes, chiar daca ar mai vrea cineva vreodata sa o reconditioneze, nu cred ca ai cum sa urci materialele acolo, oamenii etc. Ma amuzam pe traseu in ideea ca am auzit ca Brat Pit va filma ceva acolo in curand despre Dracula. Cred ca va cere sa fie dus cu elicopterul.
Drumul este superb pana acolo, trepte cu balustrada, nu aveti de ce va face probleme. Doar ca dupa coborare o sa vedeti cum va trebura picioarele, eu unu a trebuit sa si conduc, era amuzant modul cum apasam pedala de ambreiaj.
Iarasi peisajul este de vis, se vede Transfagasanul, ce sa mai, esti pe acoperisul lumii parca. superb loc de a ti construi o casa, o cetate la vremea aia.
Deci pt incheiere, sfatul meu: apa la voi, eventual ceva de schimb ca o sa transpirati la urcus si daca bate vantul sus v am zis ce va asteapta si 5 lei pt intrare. Toaleta de la cetate nu trebuie ratata. Se afla langa punctul unde se dau bilete, vis a vis, cu eliberarea dejectiilor in prapastie. Asta daca aveti curaj si nu va mai tineti pana jos. Va las pe voi sa o descoperiti.
Numai bine, multumesc pt atentia acordata in lecturarea acestor paragrafe.
Trimis de gigioc in 20.08.10 17:18:08
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gigioc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.34966400 N, 24.63265250 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mi-a placut cum ai spus:
”ce sa mai, esti pe acoperisul lumii parca
In afara de asta, ai mare dreptate: apa si as mai adauga eu ceva de rontait, mai ales daca ai copii, iar faza cu tricoul, ma numar printre cei care s-a dezbracat acolo sus ca sa imi pun pana la urma bluza pe care o aveam la mijloc!
Frumos! Frumoase foto! Dar totusi 1480m?! Poate ajung si eu!
stai linistita ca nu e de speriat.
apa la tine, mai faci cate o pauza/
Nu mai zic ca sunt o gramada cu copii care fie urca ei pe picioare in ritmul lor , fie sunt carati in spate.
Fi-mea de un an si trei luni la vremea respectiva a urcat singura mare parte!
Insemna ca lea 7 ani o sa ne scrie un rw de pe Everest!! Bravo! o inveti de mica si nu-i rau!
acum o sa va zic o chestie pe care am observat o mai peste tot la cei veniti cu copii.
Practic parintele ala nu are timp saracu sa vada si el nimic, nici nu stie de ce a mers acolo.
Tot ce face este sa stea aplecat, sa alerge dupa ala micu, "stai mami, nu mami " etc...
Asta e parerea mea. E greu, sau imposibil sa i lasati incuiati in debara dar unii chiar merita.
@gigioc, cu cea de 9 ani nu am avut probleme, foarte incantata, iar cea mica si mai si, facea galagie sa urce singura, pentru noi nu a fost o problema, nu ne-a stresat
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Poienari — scris în 06.11.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Cetatea Poenari, „cuibul de vulture” al lui Vlad Țepeș — scris în 13.07.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Program de functionare — scris în 13.08.18 de siln din BRAșOV - nu recomandă
- Aug.2017 De la Mărășești la Mărășești ocolind 1200 de km (7): Transfăgărășan. Cetatea Poenari — scris în 21.09.17 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 1480 de trepte pentru a ajunge la Cetatea poienari — scris în 14.11.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Cetatea Poienari - Cota 1480 de trepte — scris în 28.11.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Urcând în „Cuibul de vulturi al vitejilor de demult” - Cetatea Poenari — scris în 16.07.15 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ