ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.06.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 1 zile
Business
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cascada Urlătoarea

TIPĂREȘTE URM de aici

Cascada Urlătoarea se află în Masivul Bucegi, în proximitatea orașului Bușteni de pe Valea Prahovei. Distanța de la marginea orașului până la cascadă este de aproximativ un kilometru jumate și diferența de nivel de 200 de metri deci este un traseu lejer, declarat a fi străbătut - în funcție de surse - în 30 de minute sau o oră dar, evident, asta depinde de viteza și condiția fizică a călătorului.

Traseul pornește din zona telecabinei care pleacă din Bușteni spre Babele, în spatele hotelului Silva. Când am urcat noi, într-o zi de marți, telecabina nu funcționa și diverși ofertanți ne tot propuneau excursii prin zonă, învârtindu-se pe strada Telecabinei.

De la telecabină în sus scăpăm de asfalt, trecem un scurt forestier și ajungem la intrarea în pădure unde ne așteaptă două indicatoare ce ne spun despre traseele din zonă. Aici începe traseul triunghi albastru care duce la Piatra Arsă pe Jepii Mari și punct roșu. Așa cum am fost informați, traseele marcate cu triunghi sunt trasee de creastă iar cele marcate cu punct sunt trasee în circuit care ocazional întâlnesc și intersectează alte trasee.

Noi nu ne aventură prea departe ci ne limităm a vizita cascada. Deși este un traseu lejer cu potecă lată, ocazional întâlnim obstacole serioase adică arbori prăbușiți în fel și chip peste potecă și care se traversează fie deasupra fie pe dedesupt. Uzual, astfel de obstacole se degajează însă aici lucrurile par mult mai complicate pentru că buștenii sunt groși și lungi - majoritatea - și prăbușiți în fel și chip. Dealtfel, în amonte, într-o zonă, observăm o serie de arbori ce par frânți de la jumate deci presupun că au fost ceva urgii ale naturii pe aici. Într-un loc, un arbore prăbușit ce avea rădăcina chiar lângă potecă, în aval, a dislocat și jumătate de potecă, rotindu-și rădăcina în sus, având trunchiul lăsat în aval, pe linia pantei.

După cum arată zona, par semnele unui mic cataclism ce-a trecut pe-aici, poate doar odată sau în mod repetat. Cum știm, pădurea e supusă multor intemperii. Deși este aproape de zona civilizată, e totuși zonă forestieră alpină și de aici consecințe.

Pe lângă aspectul haotic al pădurii mai avem pe potecă și zone noroioase deși mare parte e relativ uscat. Poteca e amenajată, cea mai mare parte, am traversat podețe frumos construite, crengi groase puse peste zone mocirloase, ne-am și noroit puțin dar cele mai periculoase erau zonele cu trunchiuri tăiate în secțiune și puse în felii circulare pe traseu. Acestea ar fi trebuit să fie un pic mai înalte decât nivelul potecii pentru că fiind fix la nivelul solului, s-au noroit și au devenit foarte alunecoase, fiind un adevărat pericol.

Astfel, cum știe orice om de munte dar nu și orice turist, încălțămintea este foarte importantă pe un astfel de traseu, talpa trebuie să aibă aderență și, de principiu, ar trebui să fie bocanci sau măcar pantof trek.

Sincer, din toți colegii de drumețit pe acea potecă doar o turistă avea un astfel de pantof trek, n-am văzut nici un bocanc, în schimb, invazie de pantofi model adidas care arătau foarte frumos curați la începutul traseului dar probabil nu la fel și la sfârșit.

Mulțime de copii în excursie ne însoțeau. Cel mai mic părea să aibă maxim 4 ani.

Într-un final, cascada ne aștepta frumoasă și spumoasă, urlătoare, cădere de apă de 15 metri, cu amenajare pentru belvedere: o bară metalică lângă o mică platformă orizontală ascunsă după o stâncă.

Ceva vânzători ambulanți ocazionali ne mai îmbiau cu câte una-alta, din loc în loc, pe traseu.

A fost o excursie frumoasă pe care aș recomanda-o oricui.

Pe mine m-a costat cam 3 lei, cât ar fi contravaloarea unui pet de apă (plată). ????


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cadru natural mirific,


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Totul a fost minunat

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Mioritik in 30.06.21 12:57:25
Validat / Publicat: 30.06.21 13:50:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI. A mai fost în/la: Padina, Mălăiești, Diham

VIZUALIZĂRI: 1178 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Podeț spre Urlătoarea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30600 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[30.06.21 14:15:10]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Mika
[30.06.21 14:19:16]
»

@Mioritic: Nu am mai fost la Urlătoarea de foarte mult timp, deși este un loc frumos și foarte accesibil. A fost o furtună foarte puternică prin decembrie 2019, parcă, sau inceputul anului 2020. Au căzut atunci foarte mulți copaci de pe munți, blocând potecile. Am văzut și eu dezastrul, și in Bucegi dar și in Ciucaș sau Leaota. Din ce știam, se acționase anul trecut să mai degajeze potecile, dar se pare că incă mai sunt.

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[30.06.21 14:58:27]
»

@Mika: Ceva semne de intervenție sunt însă pentru degajare aproximativ totală e nevoie de multă muncă.

Yersinia Pestis
[20.07.21 18:28:05]
»

Eu țin minte că vreo 15 minute am urcat pieptiș și că nu puteam respira, despre cât de mult înjuram că cine m-a pus să mă țopăi eu pe-acolo.

Altfel, cascada este frumosă, mai ales după ce drumul devine mai uman și creerele reușește să se oxigeneze, deci, da, ajungi să te bucuri c-ai ales să urci pînă acolo.

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[20.07.21 18:52:19]
»

@Yersinia pestis: ????

Nu e chiar așa pieptiș urcușul.

Se poate și mai și.

Eu nu-mi amintesc așa ceva că m-a aruncat soarta într-un grup de minori care ne-au învăluit și ne țineau în ritmul por care se oprea tot timpul, astfel, n-am apucat să fiu atentă la traseu că m-am luat cu altele.

????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mika, Mioritik, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂCascada Urlătoarea:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086951971054077 sec
    ecranul dvs: 1 x 1