GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Salina Gold(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Salina Gold - O oaza de liniste si relaxare
Pentru mini vacanta de 1 mai si Paste anul acesta am ales sa vizitam Salina Turda, imaginile gasite pe internet precum si recomandarea medicului de familie ne-au usurat aceasta sarcina.
Am pornit la drum in jurul orei 10 dimineata din Oradea si dupa aproximativ 3 ore si jumatate eram deja in Turda, drumul Oradea - Cluj este relativ bun, mai denivelat in judetul Bihor, din Gilau am mers pe Autostrada Transilvania. La intoarcere am optat pentru traseul Turda - Feleac - Cluj Napoca - Oradea care este de asemenea ok.
Salina Turda este extraodinara un loc care trebuie vizitat, un adevarat muzeu al mineritului in sare. Salina este compusa din mai multe excavari si anume:
*Galeria Franz Josef - intrarea veche in salina, daca alegeti aceasta intrare trebuie sa stiti ca aveti de parcurs aproximativ 800m pana la liftul panoramic.
*Mina Iosif - cunoscuta ca si sala ecourilor aceasta mina este in curs de amenanjare
Sala Crivacului - masina de extractie, un utilaj care scotea sarea la nivelul tunelului de transport, actionat prin forta cailor
*Mina Rudolf - este cea mai mare, aici fiind amenjate: teren de minigolf, billiard, loc de joaca pentru copii, roata mare, bowling, accesul se face pe scari(13 etaje) sau cu ajutorul liftului panoramic.
*Mina Terezia - aici datorita infiltratiilor s-a format un lac cu apa sarata, se pot inchiria barcute.
*Mina Gizela - aici este amenanjata sala de tratament
Intrarea noua - accesul este mai usor datorita distantei mici de parcurs prin tunel, dar aceasta intrare este situata la aproximativ 3km in afara orasului.
Strandul Durgau - un strand cu apa sarata.
In interiorul salinei temperatura medie este in jurul valorii de 10 grade Celsius asa ca va recomand imbracaminte adecvata.
Noi [am] optat pentru un abonament, tarifele de vizitare fiind in acest caz putin mai mici.
In zona am mai vizitat Cheile Turzii - un traseu magnific, zona este rezervatie si exista flora si fauna protejata. Traseul este relativ greu mai ales pentru o familie cu copii, amenjarea este minima.
De asemenea am mai vizitat Moara de vant un parc de agrement situat in localitatea Salicea, comuna Ciurila, aici se poate vedea o mare varietate de animale, atat domestice cat si salbatice, copii primesc la intrare o galetusa cu graunte si legume feliate si pot hrani din mana animalele.
Pentru cazare am ales mai multe locatii si am convenit telefonic cu proprietari ca voi vizita fiecare locatie in parte urmand sa ne decidem dupa aceea. In zona intrarii vechi in salina sun destul de multe locuri de cazare, oamenii sunt primitorii si serviabili, in general aici se practica "statul in gazda", din locatiile vizitate noi am ales Casa Salina Gold.
Casa Salina Gold este situata in cartierul Turda Noua din orasul Turda la aproximativ 500m de intrarea veche in Salina Turda.
Salina Gold dispune de 26 locuri de cazare in 8 camere. Camerele sunt dotate cu baie proprie, televizor/cablu, uscator de par si acces internet wifi. De asemenea am avut la dispozitie:
- foisor
- piscina
- foisor
- barbeque
- spatiu de joaca pentru copii
- bucatarie complet utilata
- parcare amenajata
Proprietari sunt foarte amabili si serviabili. Si pe aceasta cale le multumim proprietarilor pentru un sejur de neuitat.
Trimis de cmihai in 08.05.13 12:27:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURDA [CJ]. A mai fost în/la: Am vizitat Romania ori de cate ori am avut ocazia.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cmihai); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.58317030 N, 23.77134560 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@cmihai: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
--
ecoul a fost șters
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2015 Multumitor — scris în 29.07.15 de adrianaglogo din PITEșTI - RECOMANDĂ