ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.05.2018
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 17 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Casa Gherman Turda

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu ocazia excursiei noastre de la sfârșitul lunii aprilie - vezi impresii - aveam nevoie de o noapte de cazare în Turda. Cu minivacanța de 1 Mai care bătea la ușă am găsit cam greu cazare pentru o noapte. Mulți proprietari ori vroiau să stai mai multe nopți la ei ori le displăcea ideea să închiriezi doar o cameră. Dar la Casa Gherman din Turda s-au putut ambele adică o noapte doar o cameră. La întrebarea mea cu o săptămână înainte dacă se dorește avans, răspunsul a fost negativ, plata doar la cazare.

Pe unde ajungem la Casa Gherman?

La localizare voi puncta un plus și un minus. Plusul este că pentru o anumită categorie de turist această localizare departe de centru (2 km) periferie și mai aproape de Salina Turda (1.2 km) și ștrandul de la Lacurile sărate Durgău este favorabil. Pentru cei dornici de vizita centrului istoric că și aici ai ce vedea localizarea este ceva mai nefavorabilă, lor le recomand să caute cazare mai aproape de centru. Dar pentru că majoritatea turiștilor care vin în Turda în primul rând vizitează salina, este mai mult plus decât minus.

Drumul care trebuie urmat până la Casa Gherman este drumul salinei. Adică din centru Piața Republicii vom vira la dreapta pe strada Andrei Șaguna urmăm străzile Gheorghe Lazăr, Axente Sever, Scărișoarei, Castanilor, Viilor, Frăgăriște (multe străzi dar indicatorul salină apare la fiecare intersecție) până ajungem la intersecția cu strada Alexandru Borza, înainte de intersecția de unde o luăm la stânga pe Aleea Durgăului spre salină. Ca și indiciu la intersecția cu strada Alexandru Borza se va observa o clădire industrială la stânga. Strada pe care se află pensiunea Alexandru Borza este de pământ iar o parcare în curte nu există. Un magazin alimentar se va găsi destul de departe (1 km) de aici. Tot la minus vor ajunge și aceste aspecte.

Descriere exterior Casa Gherman

Am ales această pensiune datorită recenziilor pozitive și notelor bune pe diferite saituri turistice. Decizia finală de a alege a fost însă altceva. Pensiunea este construită integral din lemn, bârne de molid, dând un aspect deosebit atât în exterior cât și în interior.

La ora sosirii am sunat la proprietar și poarta ne-a deschis o doamnă administrator carelocuiește în clădirea vecină. Pentru a ajunge la intrare am coborât niște scări, am trecut în fața grătarului și în fața locului de joacă pentru copii. Grătarul pus la dispoziția turiștilor este utilat cu toate cele necesare, chiuvetă, aprinzător foc, iluminat seara. Nu sînt sigur dar cred că nu am văzut lemne, vedeți și poza cu grătarul. Cel mai sigur să luați cărbuni sau bricheți cu Dvs. Locul de joacă pentru copii constă în căsuță de lemn, leagăn și topogan, un loc unde fiul meu de și are 10 ani a petrecut destul de mult timp.

Gazonul era tuns iar pe margine am observat flori. Balustrăzile de la terasa de jos cât și cele de la balcon erau decorate cu jardiniere pline cu mușcate și pelargonii pline de flori. La terasa de jos am găsit bănci și mese pentru turist.

Intrând în pensiune, ni s-au arătat toate încăperile pe care le putem folosi inclusiv camera noastră. După ce am văzut am arătat cartea de identitate și am plătit 90 ron contravaloarea unei camere triple. Există și un preț mai mic 70 ron dar în acest caz încăperea este mai mică și nu mai încape un al treilea pat.

Camera de zi Casa Gherman

Este cel mai important loc, este camera unde mănânci, bei, socializezi cu familia sau alți turiști, pregătești mâncarea, cafeaua de dimineața. Camera este deschisă dar bucătăria este delimitată cu un fel de bar pe care stă la loc de cinste o diplomă cu scorul de 8.9 de la booking.com. În zona cea mai largă se află masa lungă cu scaunele aferente calculat în așa fel ca toți turiștii cazați să aibă loc aici (5 camere) dar așa ceva este aproape imposibil fiecare are propriile obiceiuri, se mănâncă la ore diferite sau afară. Pe perete se vede un televizor cu un ecran generos și un frigider mare calculat pentru proviziile mai multor familii.

Bucătăria din spatele barului are foarte multe spații de depozitare pentru alimentele neperisabile ale turistului. Este utilată cu aragaz, cuptor cu microunde, filtru cafea,mașină de spălat, farfurii, tacâmuri, pahare, vase, oale de gătit, etc, etc. Un aspect important este că cafeaua și ceaiul este din partea casei doar că trebuie preparate singur. Am avut ocazia să folosesc bucătăria de 2 ori, la cină și la micul dejun. De și cu un grad de ocupare a pensiunii 4 camere din 5 nu ne-am întâlnit la masă cu nimeni. Fiind totul din lemn inclusiv tavanul se cam aude jos orice mișcare.În drum spre etaj atenție mare la cap,s-ar putea să aibă loc un impact cu peretele de lemn(așa să vedeți care e mai tare molidul sau capul turistului...)

Camera noastră

Fiind ocupate nu le-am văzut pe celelalte. Am primit camera 5 situată la etaj (1 cameră la parter și 4 camere la etaj) care este încăpătoare. Fiind triplă a treia persoană primește un pat pliant cu salteaua și lenjeria aferentă. Plusul este mărimea camerei plus balconul care merită toți banii, minusul este baia mică.

Camera este dotată cu un pat matrimonial mare și noptierele aferente, un pat suplimentar la cerere, un dulap mare și încăpător și pentru un sejur mai lung, măsuță cu scaune, un televizor mic pe perete cu pachet standard de programe pe cablu. Prizele sînt suficiente. Nu lipsește nici uscătorul de păr iar pentru cine nu are internet există routerul pensiunii, parola este afișată în camera de zi.

Baia mică este dotată cu chiuvetă și ceva locuri de depozitare deasupra, toaleta și dușul cu perdea. Nu există cădiță, se umple tot cu apă dar se scurge imediat. Cu un mop lăsat la dispoziția turistului se va șterge de tot, asta ca să nu stai cu umezeala până a doua zi când vine femeia de serviciu. Am găsit consumabile, săpun, șampon, hârtie. Apa caldă este permanent, în bucătărie am observat o centrală pe gaz.

Balconul este dotat cu măsuță și scaune plus acele pelargonii superbe din jardiniere.

Șederea noastră aici a durat doar 12 ore (de la 20.00 la 8.00) totuși datorită observațiilor mele în acest scurt timp dar suficient recomand pensiunea.


[fb]
---
Trimis de AZE in 20.05.18 20:01:44
Validat / Publicat: 20.05.18 20:45:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURDA [CJ].

VIZUALIZĂRI: 1219 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Living Casa Gherman
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57200 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 17.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [20.05.18 20:44:19]
    »

    Bună recomandarea

    Mutat în rubrica "Casa Gherman, TURDA [CJ]" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    AZEAUTOR REVIEW
    [20.05.18 20:51:08]
    »

    @webmasterX: Acolo este

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mishu
    [20.05.18 21:12:05]
    »

    @AZE: Frumoasa cazare, felicitari, votat cu mare drag.

    webmaster
    [20.05.18 22:08:56]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    tata123 🔱
    [21.05.18 12:30:00]
    »

    @AZE: Pare a fi un loc perfect pentru un turist aflat în tranzit/circuit prin țară și care are drept obiectiv principal vizitarea Salinei Turda.

    Observ că are păreri bune pe site-urile de specialitate și prețul este mai mult decât ok. Dacă nu ești un turist pretențios, frumoasa casă din bârne de lemn poate fi o alegere bună (cu toate micile nemulțumiri enumerate). Mulțumim pentru semnalare, chiar doresc să văd Salina Turda în această înfățișare science-fiction atât de promovată, având în vedere că o cunosc doar în vechile „haine”. Numai bine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AZEAUTOR REVIEW
    [21.05.18 16:57:01]
    »

    @mishu: Mulțumesc

    AZEAUTOR REVIEW
    [21.05.18 17:01:46]
    »

    @webmaster: Mulțumesc

    AZEAUTOR REVIEW
    [21.05.18 17:05:41]
    »

    Recitind propriul articol trebuie sa fac o mica precizare:

    Camera in care am stat descrisa in articol ca si tripla se numeste de fapt dubla superioara, asta înseamnă ca nu se pot caza 3 adulti.Se pot caza 2 adulti plus un copil cum am fost noi, iar la aceasta pensiune varsta copilului trebuie sa aibă pana la 12 ani.

    Consider importanta aceasta precizare ca sa nu existe discutii ulterioare datorita articolului privind numărul de turisti care se pot caza intr-o camera.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    doinafil
    [24.05.18 14:24:51]
    »

    @AZE: Unde-i bancu', Dom'le?!? (s-a golit sacu'?)

    Glumesc, desigur, daaaar... parcă bancu' de-nceput este „brand”AZE aici, pe AFA.

    A fost un loc plăcut, vă felicit că v-ați bucurat de el!

    Am votat, ca de obicei, cu drag!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    AZE, doinafil, mishu, tata123 🔱

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057645082473755 sec
    ecranul dvs: 1 x 1