Ne doream un week-end relaxant, undeva unde să ajungem foarte repede și fără bătaie de cap. Sinaia a fost prima alegere, noi locuind la Târgoviște.
Drumul este relativ ok, am urmat traseul Pucioasa - Moroeni-Sinaia - 60 km până la Sinaia.
Am ales Casa Flandria datorită poziției sale excelente, chiar in centru, vis-a-vis de hotel Internațional, recenziilor foarte bune, dar, trebuie sa recunosc, și prețului atractiv.
Căutasem o locație frumoasă, dar am găsit una cu adevărat spectaculoasă: terasele, mica grădina, colțul amenajat pentru grătar, pârâul de lângă gradină, dar mai ales construcția originală a pensiunii au fost încântătoare.
despre SERVICII
Gazdele foarte amabile sunt dispuse să răspundă oricărei solicitări cu zâmbetul pe buze.
despre CAMERE & COND. CAZARE
După cum am spus mai sus, căutasem ceva drăguț și intim, dar Casa Flandria ne-a depășit așteptările: construită cumva terasat, destul de original - din curtea principală se coboară câteva scări și se ajunge la etajul superior, apoi se coboară încă un nivel, ajungându-se la etajul inferior și la cele două terase, și, după altă serie de scări se coboară în gradina mică și cochetă și colțul amenajat pentru grătar.
Doamna Angela, gazda noastră, a fost foarte drăguță și ne-a făcut o prezentare a întregii pensiuni, amenajată practic și cu foarte mult bun gust.
La fiecare etaj este câte o bibliotecă unde se găsesc cărți pentru toate gusturile - beletristică, istorie, artă.
Există o bucătărie comună, dotată cu absolut tot ce este nevoie, pe una dintre terase.
Bineînțeles că există și în apartament o kitchinetă dotată cu tot ce este necesar unei șederi plăcute: frigider, cafetieră, plită electrică, cană electrică, farfurii, tacâmuri, etc.
Apartamentul este confortabil și intim, foarte curat, cu o baie mare cu tot ce este necesar: produse de igienă, uscător de păr, etc. De fapt toată pensiunea este intimă și cochetă.
Un singur inconvenient, dar gazdele s-au gândit și a acest lucru, ar fi parcarea. Nu există parcare în incinta pensiunii, dar se poate parca la nici 2 minute de mers pe jos - maxim 100 m - la hotel Păltiniș - parcare cu plată și pază non-stop. Am plătit 10 lei pe zi, în Sinaia parcarea fiind extrem de scumpă în alte locuri.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Pensiunea este așezată în centrul orașului Sinaia, în fața hotelului Internațional. În spatele pensiunii este o mică pădurice cu un pârâiaș cu o cascadă mică, dar de efect.
Între parcare și pensiune este pizzeria La Strada. Nu am mâncat acolo, dar am vazut ca prețurile erau rezonabile.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Locuri de vizitat în Sinaia sunt pentru toate gusturile, de la drumeții montane, călătorie cu telegondola sau telefericul, până la plimbări in parc, sau chiar pe străduțele fascinante din oraș, vizite la diferite muzee - Palatul Știrbei, Casa memorială George Enescu, Mănăstirea Sinaia cu biserica veche și cavoul lui Take Ionescu, Caselul Peleș, etc.
Există și un mic mall în centru, vis-a-vis de hotel New Montana, pentru cine dorește o ședință de shopping.
Trimis de etinc3lle in 23.05.22 19:19:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA. A mai fost în/la: Sinaia - Hotel New Montana, Apartament Chic Central
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (etinc3lle); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Casa Flandria, SINAIA" (nou-creată pe sait)
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
@webmasterX: Da, aceasta este locația. Mulțumesc!
Felicitari pentru alegerea inspirata!
Pensiunea arata bine in exterior, mi-ar fi placut sa vad si poze din apartament, daca tot ati acordat punctaj maxim! ????
@elenaadina: Multumim. In apartament am facut putine poze, din pacate, daca pot, le atasez.
@etinc3lle: Si un SB pentru o locatie atat de placuta. Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: multumesc. Va recomand sincer sa vizitati locatia ????