Casa Cozia [Căciulata](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Casa Cozia - foarte cozy!
Pentru o iesire de grup am ales Casa Cozia din Caciulata, pentru ca avea capacitatea dorita de noi
Pensiunea este amplasata chiar la sosea, in apropierea hotelului Traian. Este construita de-a latul, perpendicular pe sosea, asa ca trebuie sa fiti atenti sa nu treceti de ea.
Casa este dispusa pe 2 etaje si are 7 camere duble: 5 camere mai mari si 2 camere mai mici. In plus, gazdele mai pun la dispozitie un pat suplimentar.
Urcand scara exterioara ajungi pe niste terase/balcon din care se face accesul in fiecare camera.
Camerele au fiecare grup sanitar propriu, sunt dotate cu paturi matrimoniale sau twin, TV, noptiere cu veioze, sifonier si 1-2 scaune; nu am sesizat sa aiba aparate de aer conditionat in camere.
La parter avem un living incapator, dotat cu TV, mese, scaune, fotolii si canapele; aici multe detalii nu pot sa va dau, pentru ca, fiind cald, am stat doar afara
Lipita cumva de casa este construita o terasa acoperita, loc in care ne-am facut veacul la mic dejun, gratare si sprituri.
Tot la parterul pensiunii exista si o bucatarie utilata: un frigider mare+1 frigider mic, plita, vesela de toate felurile. Aici nu au cuptor cu microunde; cand am avut ceva de incalzit, ne-au ajutat gazdele, incalzind la cuptorul din bucataria lor proprie
Gazdele au stat in pensiune, intr-o camera la parterul pensiunii; oameni tineri, agreabili, ospitalieri, primitori si discreti. Am apreciat rabdarea si intelegerea de care au dat dovada, suportand un grup asa galagios si numeros ca al nostru.
Catre spatele curtii exista si 2 casute tip camping, puse la dispozitia turistilor pe timp de vara; cele 2 caute sunt deservite de un grup sanitar aflat la parterul pensiunii.
Curtea este ingrijita si are gratar, cateva leagane pentru copii, balansoare. Lemne pentru gratar am avut la discretie.
Vila asigura doar servicii de cazare; cu masa ne-am descurcat in regim self-catering. Pentru doritori, insa, exista in apropiere o multitudine de terase si restaurante.
Atat camerele, cat si curtea si spatiile comune arata simplu, dar decorate discret cu gust, simtul estetic al d-nei proprietar facandu-si prezenta cam peste tot prin mici detalii si decoratiuni deosebite.
Alte info utile:
- In imediata vecinatate a vilei sunt 2 mici magazine alimentare; la cca 2-3 km, in Calimanesti, exista supermarket Annabelle, extrem de bine aprovizionat
- Ca facilitati de agrement: aqua-park-ul situat in apropiere, numeroase stranduri/piscine cu apa dulce sau termala, vizitare manastiri/schituri, drumetii montane etc.
Sederea ne-a fost foarte placuta si sper sa revenim curand!
Din pacate, poze nu am facut, insa cele de pe pagina de facebook a pensiunii sunt concludente: https://www.facebook.com/Casa-Cozia-Caciulata-714687198659283/photos
Trimis de Chloe in 08.06.16 14:31:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Foarte bună recomandarea
Mutat în rubrica "Casa Cozia [Căciulata], CĂLIMANEŞTI-CĂCIULATA" (nou-creată pe sait)
@webmasterX -
adresa exacta este: Caciulata, Str Calea lui Traian, Nr. 527
iar coordonatele GPS: N 45.2590369 E 24.3242615
- May.2018 Casa Cozia - Caciulata — scris în 05.06.18 de MirelaV din CODLEA - RECOMANDĂ