EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Condrat(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Nici că puteam alege ceva mai frumos...
Locația de cazare pentru Delta Dunării a fost foarte simplu de ales.
Odată deciși că la începutul toamnei dorim să ajungem acolo, ne-am hotărât să studiem posibilitățile de cazare în Sfântu Gheorghe.
Derulând ofertele de pe [... ] am ajuns la Casa Condrat și nu a fost chip să mergem mai departe. Cred că nici să mă fii întrebat cineva anterior ce anume îmi doresc acolo ca locație nu aș fi putut creiona mai bine ceea ce descoperisem. Căsuțe albe, cu ferestre albastre deschis și acoperite cu stuf. Pentru mine asta reprezenta specificul zonei,” spiritul” - vorba unui bun prieten de-al meu.
Scriu iute proprietarului și primesc un răspuns descurajator la prima vedere. Știți voi cam cum suna… Nu dezarmez (știam că doar acolo îmi doresc să ajung) și propun alte date calendaristice, profitând de faptul că puteam jongla puțin cu acestea în interiorul unei săptămâni și nu conta că intrăm marțea, joia sau duminica ci doar că voiam 4 nopți la Casa Condrat.
Ni se răspunde afirmativ la una din propunerile noastre și rezervăm camera. Ulterior, pentru neamuri și prieteni încă 3 odăi. Deci pentru asta trebuia să scrâșnim puțin din măsele și să fim perseverenți, la urma urmei am beneficiat de răsplata închirierii pentru 4 familii (de fapt, 3 și o pereche de tineri adolescenți…)
Am achitat câte un avans de 200 lei pentru primele 3 camere, la rezervarea celei de-a patra doamna Letiția asigurându-ne că are încredere în noi întrucât observase determinarea noastră de a-i popula stabilimentul turistic. Iar la final, când una dintre familii a fost obligată să renunțe din motive obiective, avansul plătit de aceasta ne-a fost restituit.
Și am trecut în modul așteptare timp de șase luni.
După care am început să cerem detalii cu privire la locul în care putem lăsa mașina în siguranță, la transportul cu barca din Mahmudia la Sfântu Gheorghe, la mâncare și la excursii organizate în Deltă. În afara parcării, doamna Letiția s-a ocupat de tot, rețeaua dânsei de subcontractori fiind excelent pusă la punct.
Cu o mică scăpare (numărul pasagerilor la barca de navetă, scuzabilă din moment ce până la urmă am fost încărcate toate persoanele și tot calabalâcul) comunicarea cu dânsa și preocuparea dumneaei de a ne asigura un sejur plăcut și fără griji merită evidențiate.
Acoperișurile căsuțelor se întrevăd imediat ce cobori pe cheiul din Sfântu Gheorghe, iar odată ajunși și împinsă poarta de lemn de la intrare nu îți rămâne decât să mormăi cu surprindere că” e ca în poze!” .
Da, chiar așa și încă mai frumos mi s-a părut mie!
Pentru că soarele de după amiază luminează frumos o jumătate de curte, pentru că totul arată atât de alb, de albastru și de curat și pentru că e liniște. Nici măcar iarba ce avea o înălțime puțin cam mare nu atenta la frumusețea așezării.
Deși ar putea părea cam înghesuite datorită faptului că cele 7 căsuțe sunt lipite (3 pe partea stângă și 4 pe partea dreaptă), vă asigur că fiecare dintre ele are spațiu suficient pentru ce ai nevoie, plus o terasă în fața fiecăreia cu măsuță și scaune.
Iar curtea este plină de flori mai mari sau mici, libere sau în ghivece, asigurând o cromatică foarte plăcută în amestec cu albul și albastrul.
Căsuțele au fost ridicate în urmă cu 5 ani – sper să fii ținut bine minte – pe locul grajdurilor proprietarilor.
În dreapta acestora se află și vechea casă, amenajată cu gust și păstrând aroma și farmecul locuințelor deltei de odinioară. Compus din două camere între care se intercalează un hol și o baie, cu o prispă lungă și având în față flori la fel de frumoase ca cele descrise mai înainte, imobilul te face să retrăiești amintirea vacanțelor la bunici de vreme ce scândura scârțâie când o calci, mânerele ușilor sunt cele de acum zeci de ani iar tavanul este din grinzi de lemn.
Revenind la căsuțele albe, menționez că au fiecare câte o cameră, cu un pat dublu, televizor, aparat de aer condiționat, frigider, fierbător de cafea și uscător de păr.
Din cameră intri în baie, una medie, cu chiuvetă, săpun lichid, vas de toaletă și duș.
Când am ajuns totul se prezenta foarte curat, pardoseala, prosoapele, așternuturile, obiectele sanitare dar consider că pe parcursul sejurului de 4 zile se putea interveni cel puțin o dată pentru înlăturarea nisipului adunat în cameră.
Oaspeții aveau la dispoziție loc de grătar, trambulină pentru copii și două filigorii pentru servirea mesei sau practicarea diverselor jocuri de concediu (remy, table, cărți) puse la dispoziție de gazde.
Pomenind de masă, e musai a vă spune că am mâncat aici bucate delicioase, foarte gustoase și preparate în casă de mama proprietarului. Care gătea doar pește!! Bine, bine, mai cocea unele deserturi, dar ele păleau în comparație cu peștele.
Pe care l-am înfulecat pregătit în diverse feluri: storceag, șnițel, prăjit, chiftele, ciorbă, borș sau icre ce aveau cu totul alt gust față de cel cu care sunt obișnuit.
Îmi vine și acum să îmi ling degetele când mă gândesc ce bune au fost toate mâncările. Aș mai mânca încă două săptămâni în același loc…
Prânzul – 50 lei/persoană - erai obligat să îl iei la pachet cu cazarea – 150 lei/căsuță sau 120 lei/ cameră în casa veche – iar programul de servire al acestuia era flexibil, între orele 13 – 16. De erai plecat în excursii, gazda manifesta înțelegere și te puteai hrăni până la 17, cu condiția să anunți în prealabil.
Micul dejun nu se servea la Casa Condrat. Aveai posibilitatea să mănânci de acasă, de la magazinul din sat sau la pensiunea de peste drum (30 lei/persoană – preț cam piperat consider eu, după ce am dejunat acolo într-una din dimineți).
Dacă nu te săturai cu masa de amiază – cam greu să nu îți fie de ajuns – sau nu voiai doar pește zilnic în meniu, aveai disponibilitatea de a pregăti altă hrană pe grătarul din curte.
Fiind un grup alcătuit din 6 adulți și doi copii, am fost serviți toți și am achitat doar 6 porții. Salut propunerea doamnei Letiția de a ne servi în prima zi astfel, iar dacă nu ne îndestulăm să ne fie pregătite 8 porții în zilele următoare. Nu a fost cazul întrucât toată populația se ridica sătulă de la masă.
De asemenea, dacă tot am pomenit copiii, există posibilitatea unui pat suplimentar la prețul de 20 lei/noapte.
Referitor la serviciile pe care le mai oferă pensiunea, e bine să știți pentru cei care veți dori să ajungeți acolo că are în proprietate și o barcă cu motor pe care o puteți folosi în excursiile pe care preconizați să le creionați prin deltă. Prețurile sunt aceleași peste tot, așa că să nu vă gândiți că ați avea șansa unor reduceri. Iar, în plus, vă puteți organiza șederea în Delta Dunării pe zile și fără stresul de a găsi barcagiu, ponton sau că ați întârzia la plecare. Eu v-aș recomanda pachetul de servicii de la Casa Condrat.
Ce mi-a mai plăcut la această pensiune? Atmosfera din curte – oaspeții parcă deveneau prieteni deși nu se cunoșteau înainte să ajungă aici -, muzica pusă seara în surdină de unul dintre vecini, ritmuri foarte calde și melodioase, departe de manele sau alte zbenguieli ce atentau la simțul auditiv al celorlalți, respectul între cei cazați, precum și faptul că gazda se afla mereu în preajma musafirilor ei, dispusă să rezolve măruntele sau majorele probleme ivite inopinant.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Întrucât sitemul nu mi-a permis să menționez doar prânzul la Capitolul” Masă” , am rugămintea să luați ca atare - doar prânz - și nu demipensiune.
Trimis de Marius 72 in 13.09.21 19:15:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SF. GHEORGHE [TL].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.89513210 N, 29.59802390 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună și această recomandare
ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE
Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
-
Mutat în rubrica "Casa Condrat, SF. GHEORGHE [TL]" (nou-creată pe sait)
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Da, acolo se află.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)