Casa Bianca [Calimănești](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Ocoliți!
Scriu direct de aici, pentru că sunt prea revoltată ca să țin în mine. Încă se mai întâmplă în România.
Cazare găsită pe OLX, cameră cvadrublă, rezervat la telefon, preț 210 lei, până aici totul ok.
Când să ajungem am avut probleme cu găsirea locației, la modul la care pe Waze nu exista, a trebuit să sunăm, să întrebăm adresa, băgat pe hărți, mers de aiurea, pensiunea într-un fund de țară. După ce am ajuns, a ajuns și doamna care trebuia să ne cazeze, ne-a prezentat camera, baia care surprinzător era pe hol, dar a precizat că e a noastră, luat banii, pupat pe portofel, ura și la gară.
Camera arăta cât de cât ok, o cameră mare, despărțită de un dulap, într-o parte un pat dublu, într-o parte o canapea extensibilă. Baia mare, în schimb praful pe mobilierul de baie nu era șters de ceva vreme. Am folosit prosoapele pe care le-am lăsat în baie, apoi am plecat la plimbare. Distanța dintre pensiune și centru era foarte mare, iar când i-am spus doamnei că pe OLX erau alte distanțe trecute, ne-a precizat că distanțele erau menționate în mile.
După o plimbare prin Calimănești și Căciulata, am revenit la pensiune la ora 22,30. Surpriză! Ușa de la intrare închisă cu cheia. Noroc că știam intrarea prin spate și am reușit să intrăm pe acolo.
Surpriza cea mare a fost atunci când am vrut să facem duș. Prosoapele pe care le lăsasem în baie erau folosite, un domn se plimba cu nonșalanță pe hol în chiloți, concluzia fiind că baia era la comun pentru 3 camere.
Am sunat-o pe doamna care ne cazase, expunându-i toate nemulțumirile, dar ne-a reproșat că nu am întrebat de baie, iar factură nu ne poate da pentru că lucrează cu Fiscul. Despre domnul în chiloți, nu mai spunem nimic, decât că în pensiune erau și copii.
Prin urmare ocoliți această locație, mergeți mai bine în Căciulata unde găsiți terase, ceea ce in Călimanești nu prea găsești, iar taxiurule există dar lipsesc cu desăvârșire. Adică nu sunt. Iar duminica nu vezi niciunul.
Atașez poze, dar nu vă recomand să vă lăsați impresionați de ele.
Trimis de Clotilde in 20.08.18 00:09:31
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Clotilde); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.24722800 N, 24.34803800 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Casa Bianca [Calimănești], CĂLIMANEŞTI-CĂCIULATA" (nou-creată pe sait)
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)--
Văd că sunteți încă acolo (sau în zonă). Deşi de multe ori nu publicăm impresiile scrise "live" din sejur, în cazul de faţă vom face o excepţie, în scopul facilitării luării legăturii cu voi — de către alţi turişti, care probabil vor ajunge acolo, unii în scurt timp! — cât sunteţi încă în sejur, pentru posibile întrebări / răspunsuri, de multe ori foarte utile — în direct, de la "faţa locului".
Completări, ajustări (inclusiv în privinţa notelor şi calificativelor acordate) — pot fi aduse prin rubrica ecouri, la finalul sejurului.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
@webmasterX: Coordonatele sunt ok. Adresa e str. Păcii nr. 27A în Jiblea.
@webmasterX: Astăzi am plecat de acolo. Făcusem rezervare doar pentru o noapte. Articolul este scris pentru ca nimeni să nu mai treacă prin așa ceva. Ar mai fi de adăugat că am mers pe jos prin Călimanești și Căciulata și la întoarcere am constatat că acolo nu există taxiuri, mai ales duminică seara. Era doar autobuz din oră în oră, cu care am și venit, dar ne-a lăsat în stația de autobuz, iar până la cazare a trebuit pur și simplu "să facem centura" pe întuneric. Chiar nu mai vreau să treacă nimeni printr-o experiență similară.