E primul meu rewiev, si-l scriu sub impresia imediata a weekendului petrecut la BAZNA, unde de altfel am mai fost de cateva ori pentru beneficiile Bailor sarate de la Baza. Incerc sa concretizez exact situatia de acolo
1) fostele bai sunt in paragina, exista un hotel mare de 5 stele, care ofera serviciile de Bai + Spa + tratament, insa preturile la cazare iti cam usuca buzunarul... asa ca noi tot timpul ne cazam la privati.
2) noi nu mergem pentru tratamente, si pentru un weekend scurt de relaxare... si "RELAXARE" ESTE TOT CE NE DORIM.
3) Ne-am cazat la Pensiunea Casa Bazna (fara nici o rezervare prealabila... fiindca stiam ca exista mai multe pensiuni particulare... si nu e chiar Mamaia sa nu gasesti o camera libera). O camera Dubla cu mic dejun in full sezon, pentru 1 singura noapte (Sambata- Duminica) a costat 100 ROn... PRET ABSOLUT rezonabil pentru serviciile oferite.
Au mai multe corpuri de cazare, noi am primit o camera intr-un corp din curtea interioara, la parter (parter, totusi cu balcon... ceea ce e super... cand vrei sa-ti usti prosoapele si sa iesi la o tigara pe terasa).
IMPRESII: baie impecabila, totul foarte curat, prosoape frumos mirositoare, lenjerie alba imaculata... totul nou si curat... si RACOARE... cand afara erau 32 grade dimineata la ora 9.00 si 38 la amiaza.
MICUL dejun: a fost de asemenea de nota 10 (ATENTIE: a nu se compara cu mic dejun de la 5 stele, ci cu mic dejun bufet suedez petnru o pensiune de 3 stele). Am primit exact ca la o pensiune nemteasca... doar ca acolo plateam mai mult;)
SEARA: am intrebat pana la ce ora au deschis micutul lor restaurant (care avea si aer conditionat), si ni s-a spus ca pana la aprox. 9.30 putem comanda mancare: la alegere Meniul fix, sau orice altceva din MENIU.
Fiindca aveau un grup de aprox. 30 persoane nemti si vazut ca pareau satisfacuti de cina, am cerut si noi Meniul FIX de 25 RON / persoana 3 feluri: ciorba de perisoara, friptura de porc cu pilaf si legume sote + desert CREMES.
ATENTIE: am cerut 1 singur meniu... ca eram deja cam mancati, si ne-am zis ca doar pot manca eu ciorba si sotul felul 2, si e arhisuficient.
SURPRIZA: ne-a adus ciorba intr-un BOL si 2 farfurii sa ne autoservim (la care eu intreb daca e doar pentru 1 persoana, sa fiu sigura ca a inteles bine)... DA, era doar pentru 1 persoana, dar din amabilitate ne-a adus 2 randuri de tacamuri, si putin mai multa ciorba...
SURPRIZA si mai mare: ne-a servit si felul 2 impartit pe 2 farfurii (si nu parea putin)... ASA CEVA NU AM MAI PATIT (si eram sigura ca ne taxeaza mai mult la final)... SI NE-A ADUS si 2 DESERTURI (dar din politete am refuzat unul).
Am mai cerut in plus vinul casei la carafa - care era foarte BUN, si am platit in total 32 RON...
Sincer: ospitalitatea aceasta ne-a uns pe suflet.
Nu alegeti pensiunea CASA BAZNA pentru piscina... e vorba de o piscina micuta... mai mult pentru copii si e cu apa dulce... ori BAZNA=TRATAMENT cu apa sarata... DAR ALEGETI pensiunea pentru calitate, si pentru ca e a doua oara cand mergem in ultimii 2 ani, am vazut progrese mari.
Oamenii aia muncesc acolo cu suflet, si inca cosesc iarba din curte cu coasa :) Va dati seama ca asta e un deliciu pentru oaspetii straini care le calca pragul;)
BAZNA nu e o statiune in care sa ai ce face seara... e un satuc uitat de lume... dar te poti simti extraordinar cu familia sau prietenii, poti merge sa faci baie la piscina/ strandul hotelului (unde intrarea e cam piperata... dar e un bun mod de a tria clientii)... si seara stai la terasa, in curtea interioara a unui pensiuni cu un pahar de vin de casa... si daca sunteti mai multi, puteti cere orice doriti sa vi se prepare la CINA.
Am observat la micul dejun ca unele produse erau 100% autohtone: carnat de casa, branza de la producatori locali, si ca desert la micul dejun era OREZ cu lapte... Nu am mai mancat de cand eram mica.
Nu va mai spun, ca la balconul fiecarei camere erau flori (care normal trebuiau zilnic udate ca sa arate cum aratau), ca exista 1 terasa mare unde puteai sa servesti si mancarea proprie (cu acceptul proprietarilor binenteles)... exista si loc de gratar... dar exista si un foisor de servit cafeaua sau un pahar de vin dupa cina.
ATENTIE: studiati harta, sau luati GPS-ul daca vreti sa ajungeti la Bazna, ca semne nu prea vedeti nici daca veniti dinspre Medias, nici dinspre Tg Mures, si nu lasati cazarea pentru seara tarziu... ca unii proprietari isi inchid portile cand se intuneca... ca asa e la tara.
Despre piscina/ strandul Hotelului Bazna... va pot spune ca in mod normal era destul de aglomerat vara... nu si vara aceasta. Intrarea in weekend costa 50 Ron / persoana... ceea ce nu e putin, dar parerea mea este ca merita (poti sa faci si un abonament cu mai multe intrari si devine mai ieftin), iar in timpul saptamanii costa doar jumatate.
Noi ne-am simtit foarte bine acolo ca nu era aglomeratie... si puteai face plaja, sau sa stai la umbra copacilor... puteai sa faci baie in piscina cu apa sarata, sau in cea cu apa dulce... sau eventual daca e rece afara, se poate face baie in piscina interioara incalzita si cu apa sarata.
Exista si piscina pentru copii.
Mancarea de la Restaurantul hotelului era foarte buna, si foarte proaspata... preturi rezonabile.
Trimis de Honeyqueen* in 16.07.12 18:24:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BAZNA [SB].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Honeyqueen*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.20046600 N, 24.28145900 E - CONFIRMATE
@Honeyqueen: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo!
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare
Pacat ca nu se renoveaza fosta statiune Bazna situata intr-un cadru natural deosebit... ma bucur sa aud lucruri bune despre Bazna
@Honeyqueen - Hotel mare? De 5 stele? In Bazna? Vise, taica... vise! Cel mai rasarit hotel este Expro care are doar 3 stele.
- Aug.2022 Dezamăgire totala și mai mult — scris în 27.08.22 de ux126978 din BERCENI [IF]
- Sep.2021 Casa Bazna — scris în 18.09.21 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Dezamagire totala — scris în 04.05.21 de Silviu arm din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2020 O bucățică liniștită din Ardeal! — scris în 19.08.20 de istratescu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Craciun de poveste — scris în 27.12.19 de lili51 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Daca vrei liniste si relaxare, este locul perfect — scris în 06.09.19 de adriana_adina din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2012 Distractie non-stop — scris în 27.12.12 de aglika din CLUJ - RECOMANDĂ