ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.04.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 1 nopți
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O cabana civilizata

TIPĂREȘTE

Inca de acum cativa ani, am fost impresionat de aspectul Cabanei Plaiul Foii dar pana anul acesta nu am facut decat sa iau cate o cina aici, fara sa ma cazez.

Cabana este probabil toata pe structura de lemn, usile de lemn, tamplaria geamurilor termopan de lemn, mobilier si podea de lemn. Doar la baie - gresie unde e si firesc.

Anul acesta am rezervat cu cateva zile inainte si am luat o camera dubla.

Desi am ajuns la cabana in jurul orei 10:30 dimineata, am primit cheia imediat.

Camera de dimensiuni medii (pentru mine a fost ok), avand un pat mare in mijloc (2 saltele single - unite, cu asternuturi separate), baie mare, cu dus, prosoape, sapun lichid, si apa calda. N-am avut televizor dar nici ca a lipsit.

La parter era restaurantul iar la etaj inca un salon pentru nefumatori.

Restaurantul are acel aer romanesc-vanatoresc datorita trofeelor de vanatoare de pe pereti si a semineului. Atentie la programul restaurantului ca in Austria sau Germania pe la capete de sezon pana la ora 20: 00. Vara sau daca e aglomerat o mai lungesc. In schimb barul este deschis pana tarziu.

Curtea cabanei este frumos amenajata iar dincolo de aceasta si de un rand de mese cu banci situat chiar pe malul Barsei, treci o punte arcuita care da in parcarea imensa.

Energie electrica

In zona nu exista alimentare cu energie electrica sau gaze asa ca fiecare proprietar de cabana/pensiune sa descurcat cum a putut. O sa vedeti asta venind dinspre Zarnesti pe cei 14 km de drum forestier (ba cate o mica eoliana, ba cate un panou fotovoltaic).

Plaiul Foii se alimenteaza cu energie dintr-o microhidrocentrala.

Se mai intampla sa vedeti fluctuatii de tensiune (becuri care scad in intensitate pentru cateva fractiuni de secunda) sau uneori chiar sa cada tensiunea de tot, asa ca cel putin la restaurant, pe fiecare masa, exista lumanari dichisite cu dublu rol: practic - pentru pene de curent si estetic pentru romantici.

Starea drumului.

Am fost aici de nenumarate ori, in fiecare anotimp. Cel mai bine e sa mergeti iarna, la vreo 2 zile dupa o cadere de zapada mai insemnata, dupa ce se dezapezeste drumul. Zapada astupa toate gropile si e o placere sa conduci (echipat desigur). Perioada cea mai proasta cred ca este primavara cand s-au topit sapezile si au reaparut gropile. Cei de la exploatatiile forestiere mai aranjeaza drumul din cand in cand, probabil cand constata ca sunt prea mari sau prea multe gropile sau cand se mai surpa cate un mal de drum dupa ape mari.

Ce mi-a placut.

Spatiul imens al proprietatii, peisajul din fata cabanei spre abruptul vestic al Craiului, amabilitatea personalului, saltelele de calitate si paturile zdravene.

Ce nu mi-a placut.

Lipsa peisajului la camerele cu vedere in spatele cabanei (cum a fost camera noastra), o usa lipsa la cabina de dus din pricina careia am udat totul pe acolo de ziceai ca au trecut pompierii, ciorba prea sarata.

Ah, in caz ca va intrebati de ce am fost acolo.

Nu pentru cabana ci pentru urcat pe munte.

Am vrut sa ajungem la Pestera Stanciului mergand prin Spirla, Umeri, Marele Grohotis. Din pacate zapada mare si apoasa in care ne scufundam frecvent pana la brau a facut sa reusim doar sa trecem de Padina Lancii dupa care am constatat ca ne prinde noaptea si e cazul sa ne intoarcem.

Am ajuns fix la ora 19:40 la cabana, franti, uzi, murdari si a picat bomba ca in 20 minute se inchide la bucatarie. Am insistat, cu rugaminti si personalul amabil a cedat zicand ca ne asteapta sa facem un dus si apoi sa comandam.

Multumim si pe aceasta cale!


[fb]
---
Trimis de markator in 04.05.10 11:33:48
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4752 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (markator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Patul nostru.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4200 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

valimi
[04.05.10 11:43:56]
»

Bun review, ma face sa imi para rau ca nu am ales aceasta locatie pentru o iesire in toamna 2009, desi o aveam in vedere. Mi s-a parut prea izolata.

mariana.olaru
[04.05.10 12:00:42]
»

Foarte frumos review-ul tau. Poate ne spui in plus cat costa o zi de cazare, un meniu clasic (ciorba, felul 2, desert) la restaurant, daca poti sa-ti faci un gratar cu forte proprii, cum se ajunge la cabana. Multumesc anticipat pentru aceste detalii si ai un vot de la mine!

markatorAUTOR REVIEW
[04.05.10 12:16:09]
»

Am vazut un gratar acolo dar nu am intrebat nimic de el.

Camera dubla a costat 120 ron. Aveau si apartament cu 2 camere din care un dormitor si un living, la 160 ron.

Masa e in functie de meniu. Nu mai stiu sa zic, dar nu mi s-a parut scump. Stiu ca pentru 3 persoane la micul dejun (2 omlete, 1 cascaval pane, 2 ceaiuri si o ciocolata calda + un cos de paine ardeleneasca feliata, a costat 35 lei).

Uite un link din google maps: click aici. Micsorezi sau maresti imaginea ca sa iti dai seama unde este localizata.

Da @valimi, toamna prin octombrie este cea mai frumoasa perioada daca prinzi vreme buna si policromia frunzelor padurii.

zangela69
[04.05.10 13:22:43]
»

poate nu stiti dar mai nou la cabana plaiul foii vin smecherii cu elicopterul. anul trecut in iulie eram pe terasa acolo, savuram linistiti o bere cand un elicopter micut, negru, a aterizat nestingherit pe pajistea din lateralul cabanei. Doi tipi garnisiti cu ochelari de soare si niste tinute lejere, s-au asezat pe terasa langa noi si au comandat apa plata. Trageti singuri concluziile.

piti
[04.05.10 18:26:06]
»

@zangela 69 faza cu elicopterul a povestit-o si un explorator arctic, roman de-al nostru, din pacate imi scapa numele. Mergand ei cu saniile trase de caini , pret de cateva zile, fiind intr-un loc izolat de lume la cativa km de pol, aud un zgomot asurzitor. In cateva secunde, a aterizat un elicopter din care au coborat cativa arabi, i-au recunoscut dupa tinuta caracteristica lor.

Ma intreb care o fi farmecul unei astfel de excursii. Din pacate cu tehnologia de azi poti realiza lucruri la care alta data nici nu visai.

Cu cat un munte are mai putine facilitati (telecabine, drumuri de acces asfaltate) cu atat mai mult isi pastreaza farmecul, curatenia.

Scuze de off topic.

zangela69
[05.05.10 09:14:45]
»

ma indoiesc ca anumite categorii mai pun pret pe farmec. tre sa arati cat esti de important. probabil ca arabii de la pol erau in cautare de zone pt a le achizitiona sau exploata, pe cand la noi asemenea personaje snoabe provoaca greata celor care nu au uitat sa fie oameni, sa se bucure de frumusetile si farmecul naturii, fie mare fie munte.

markatorAUTOR REVIEW
[05.05.10 14:12:50]
»

Si prin alte locuri se practica plimbatu' cu elicopteru'.

Intr-adevar suna ciudat sa vi cu elicopteru la terasa. Le era sete de atata plimbat.

Si eu m-am dat cu elicopteru' dar iarna la Balea si ca sa ne duca de la terasa pana pe un varf. Acum sa nu va imaginati ca sunt plin de bani. A costat 100 ron / persoana (e drept ca fara chitanta.

Oricum vara e mare aglomeratie in zona Plaiul Foii (mai ales in weekend-uri). E plin de masini, gratare, focuri ca de tabara, muzica la fiecare masina.

Din cauza asta eu personal prefer sa merg acolo in afara sezonului iar daca am mers vara cabana a fost un punct de popas, nu baza pentru un sejur de cateva zile.

Off topic - ca veni vorba de locuri mai izolate, e musai sa va chinuiti mai tare ca sa gasiti unul. Spre exemplu oricare din vaile sudice Fagarasene. Dar tre sa porniti cu ideea ca mergeti pe drumuri forestiere (uneori imposibile) ca nu aveti semnal la telefon si ca mergeti la cort.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
lizuk
[16.05.10 23:50:22]
»

Hai ca am ajuns si eu azi pe aici, asa ca vin cu completari. Fata de anii trecuti, drumul arata bine si noi am mers fara probleme - ceva mai incet pe o scurta portiune de vreo 20 de metri.

Daca vreti sa va cazati aici, trebuie sa stiti ca nu toate camerele au baie proprie. Exista baie la o camera dubla (cea unde ai stat si tu) si asta costa 120 roni, si la apartamentul de 160 roni. Sunt camerele 6 si 7. La etajul 1 mai sunt cateva camere, mai maricele, care folosesc baia comuna (foarte curata de pe nivel). Camerele de la etajul 1 sunt ceva mai mari si costa 80 roni - pentru doua persoane si 100 roni - pentru patru persoane. Tot aici e si salonul pentru nefumatori, o sala de mese / stat la povesti / stat la tv / un joc de carti foarte fain amenajat, foarte primitor, din care se iese in terasa (si de unde poti admira Piatra Craiului). Camerele de la et 2 nu au niciuna baie proprie (exista o baie mare si ff curata pe etaj) si unele sunt ceva mai mici, dar si pretul difera. Merita sa cereti toate detaliile inainte de a va face rezervare, ca sa nu existe suparari la fata locului. Desi afara erau 12 grade (placut, zic eu) caloriferele erau toate calde. Ca sa termin cu cazarea, curatenia si aspectul camerelor te duc cu gandul mai degraba la un hotel decat la o cabana.

Restaurant: mancarea este foarte buna si chelnerii cu mult bun-simt. Chiar ne-au ajutat cu recomandari si nu au venit cu acelasi "totul e bun, totul e proaspat". Ca preturi, ca intreba cineva: 3 ciorbe de fasole in paine, doua pastrame de oaie cu mamaliga (suuuuper), bere si suc au costat 98 roni. Am retinut doar pretul la ciorba: 8 lei daca e in farfurie, 12 daca e in paine. Restaurantul "aerisit", n-au tinut sa bage mese pana la refuz in el. Se mai poate manca pe terasa sau la mesele de pe marginea raului (asta daca nu ploua sau bate vantul, cum am avut noi noroc azi). Am vazut si eu gratarul mare din curte si un foisor langa, deci cu siguranta poate fi folosit de turisti care pot manca alaturi "rezultatul muncii lor".

Locul este grozav pentru cineva care vrea liniste, aer curat sau care vrea sa isi scoata copilul in natura si sa ii arate o vaca, un cal, o capra sau o oaie si altundeva decat la tv sau in cartile de colorat.

piti
[16.05.10 23:55:43]
»

Sau sa-i inoculeze dragostea de munte. Si nu cu orice munte ci cu Piatra Craiului, care dupa Fagaras si Retezat este cel mai frumos din Romania (parere subiectiva evident).

lizuk
[17.05.10 00:04:31]
»

Corect, si asta este un motiv bun. Cu topul ce sa zic... eu pun Retezatul pe primul loc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
lizuk, mariana.olaru, markator, piti, valimi, zangela69
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Plaiul Foii:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057068109512329 sec
    ecranul dvs: 1 x 1