Ne doream foarte tare o iesire in regiunea montana a Buzaului si am selectat aceasta cabana de 2 margarete de la Bisoca. Pozitionata intr-o rezervatie de pin negru, cabana beneficiaza de un peisaj de exceptie si de multa liniste (sunt interzise constructiile de locuinte in zona). In fata cabanei se afla un lac, nu prea limpede, dar care sta la originea denumirii sale. Am venit inarmati cu undite si momeala, am inghetat de frig ore in sir langa el, dar n-am prins nici macar o platica... Drumul pana la cabana a fost infiorator, marcajele lipsind cu desavarsire, ne-am incurcat si am facut un adevarat traseu de off-road... Pe drum am oprit si la Plescoi ca sa cumparam celebrii carnati, babic si ghiudem, precum si ceapa rosie de Buzau.
Nici drumul corect nu era mai bun, fiind la fel de plin de gropi. Dealurile insa, purtand culorile toamnei, cu tufe de catina, paducel si merisor erau absolut senzationale. Natura ne-a mai rezervat o surpriza, daruindu-ne prima zapada din acel an, la sfarsit de octombrie.
Sa revenim la cabana! Camere mari, spatioase, curate! Cabana este construita in trepte, avand o arhitectura interesanta, cu specific vanatoresc. Personalul era format dintr-o familie care le facea pe toate. Masa: self-catering. Am adus noi ingredientele si contra unei sume de 300 Ron au gatit ei totul. Costurile de cazare: 100 RON/noapte. Unul din prieteni n-a mai putut veni, desi rezervase o camera si proprietarul ne-a obligat sa platim si camera acestuia... Practica aceasta n-am mai intalnit-o nicaieri la cabanele care nu cer avans.
Divertisment... nu prea! E o cabana la care sa te duci daca vrei liniste sau daca ai un grup care sa suplineasca lipsa divertismentului. E un loc in care ai senzatia ca esti la capatul pamantului si civilizatia e undeva departe. Trebuie sa aduci tot ce e necesar cu tine, pentru ca posibilitatile de a procura ceva acolo sunt aproape inexistente.
Exista cateva biserici vechi in zona, care merita sa fie vizitate si care au fost deja amintite in impresiile celorlalti. Fara sa ma dea pe spate e o alternativa viabila la alte cabane din zona Buzaului, care sunt destul de scumpe si nu ofera servicii neaparat mai bune. Daca ar fi sa recomand insa locurile din jud. Buzau care m-au impresionat cel mai mult, acestea ar fi zona Siriului si apoi, zona Bisoca.
Trimis de mvr in 17.09.13 21:17:42
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mvr); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@mvr: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
- Sep.2013 Suberb, amabil, prietenos! — scris în 16.09.13 de ionescovici din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Vila LACUL LIMPEDE Bisoca-Buzau — scris în 01.07.13 de flrnandreea din ADJUD - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Vom reveni la Cabana Lacul Limpede din Bisoca! — scris în 04.09.12 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Pensiunea Lacul Limpede din Bisoca, Subcarpatii Buzaului — scris în 06.11.10 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ