GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Lacul Limpede din Bisoca, Subcarpatii Buzaului
Pensiunea e de fapt o cabană cu 2 etaje și o mansardă, avînd camere de 2 paturi și un apartament cu baie, 2 camere, holișor și balcon. Apartamentul este la mansardă și costă 150 RON/zi iar camerele de 2 locuri sunt 100 RON/zi.
Sala de mese este spațioasă și îngrijită. Din păcate bucătăria este într-o clădire anexă și accesul la ea se face în general cu cei care au girjă de cabană de față. Din cîte ni s-a spus a fost mai bine să venim cu mîncarea noastră fiind mai ales familie cu copii. Am ascultat sfatul și bine am făcut, întrucît prețurile de la masă ne-ar fi usturat. (de ex. 4 RON o cafeluță).
Băile sunt curate, dar un anunț postat în camere te avertizează că resursele de apă și posibilitățile de deversare sunt limitate, astfel că ești rugat să nu consumi mai mult decît necesarul.
Căldura este OK, holurile sunt curate și îngrijite, mobilierul idem. Camerele au balcon. Există foișoare în curte, cuptor pentru grătare și clădiri accesorii (2) unde se pot face cazări suplimentare.
Cabanierul sau mă rog, cei care au grijă de locație (o familie) nu prea te pot informa mare lucru privind particularitățile zonei deoarece nu prea par că își cunosc arealul.
Parcarea se face în șir indian lîngă gard, pe un drum forestier bine întreținut și nivelat pînă la cabană.
Pensiunea merită fiindcă oferă condiții decente de cazare, dar în primul rînd pentru că este situată strategic la cumpăna apelor dintre valea Slănicului și valea Râmnicului, astfel că este un excelent punct de campare pentru a vizita o zonă extraordinară.
Trimis de Qvadratvus in 06.11.10 01:53:31
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.55117300 N, 26.67169800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poate ai timp sa incarci niste poze sa vedem si noi locurile. Distractia nu ai punctat-o, cred ca ti-a scapat.
Am pus niște hărți la articolul "Bisoca cea dintre Valea Slanicului si cea a Ramnicului". Tot acolo sunt și foto din zonă. Nu le încarc și aici pentru că aș supraîncărca inutil spațiul de stocare. Foto strict de la cabană puteți obține dînd serach pe google după "Cabana Lacul Limpede". Se ajunge pe siteuri de turism unde sunt pagini de promo cu foto, prețuri și indicații suplimentare.
Stricto senso nu prea știu ce să pun la distracție..... Din partea mea faptul că au fost liniște și oameni extrem de civilizați care veniseră acolo se poate spune că a fost "distracție", în sensul că asta m-a făcut să mă simt foarte bine. Pentru alții, nu știu dacă acest gen de distracție ar corespunde......
Poftim, informativ ai acolo o instațație cu lemne unde poți face un grătar și îți poți lăsa copii să alimenteze focul cu lemne ori să scormonească jarul, ai foișoare, ai TV inclusiv în sala de mese, ai 50 m mai jos un lac unde poți da eventual la pește, cabana este într-o pădure de pini, poți face în jur excursii de pînă la 1 zi și să vezi locuri extraordinare.... Dacă asta corespunde la capitolul distracție.....
daca este liniste, gazdele primitoare si discrete si mai poti da la peste, tabloul este complet.
Mai trebuie sa fie si vremea frumoasa.
Pescuit este sportiv sau se poate consuma ce prinzi, nu că as fi vreun profesionist dar norocul incepatorului.
harta atasata nu arata trasee in mare cum se poate ajunge.
La poiana Uzului asfaltul este nou nout
Ai 3 hărți, nu una singură, fiecare din ce mai în ce mai detaliată decît precedenta: "De la Buzău spre Bisoca" "De la Vintilă Vodă la Jitia" și "Harta Bisoca" Cînd ajungi la "Harta Bisoca" te uiți în partea de jos spre stînga la cota "Dealul Bisoca 970,3". Vezi că pe acolo trece drumul, printre literele "is". De acolo te îndrepți spre cota 987 din careul al doilea din jos în sus pe partea stîngă prin punctul de intersecție "La Cruci" trecînd pe lîngă o bisericuță pe care o lași pe partea dreaptă (acolo e de fapt așaziscul "Campus" - un complex de 3 clădiri) Puțin mai încolo de ea este o intersecție nemarcată pe hartă la care o iei la stînga spre cele 2 clădiri marcate în dreapta jos a diagonalei NV-SE a careului cu cota 987. Cam pe acolo e cabana. Prima clădire marcată este de fapt un camping cu căbănuțe pe partea stîngă. Treci de el și 100-150 m mai încolo dai de cabană.
Cam așa mi se pare mie suprapunînd locurile pe unde am mers cu harta respectivă (eu am cam orbecăit pînă să ajung pe acolo)
Orientativ, poți introduce pe Google Earth următoarele coordonate: Latitudine 45°33'1.90"N Longitudine 26°40'18.11"E.
Semnal de mobil cel puțin pe Vodafone nu prea ai decît în vîrful dealurilor, În rest am înțeles că merge pe Cosmote. La cabană Vodafone nema. Dacă vrei indicații la telefon trebuie să oprești și să te cocoți pe un vîrf.
P.S. Mai mură în gură decît atîta nici că se poate....
P.P.S. Da, dar asfaltul e nou numai pînă puțin mai sus de barajul de la Poiana Uzului (cel puțin așa era anul trecut), în rest....
PS. Am încărcat totuși 3 foto. Deși sunt datate 2009 e o greșeală de setare a aparatului, de fapt anul e 2010.
@Qvadratvus: Pensiunea este extrem de frumoasa, administratorii de nota 10, ospitalitatea trebuie un pic adusa la nivelul si talia pensiunii (cv si din partea casei asemenea pensiunilor ardelenesti -slana, ceapa de apa, brinza de vacuta si tuica de pruna, din zona de munte a BUZAULUI ar da un mare efect si o maxima calitate.
PENSIUNEA:
1) PARCAREA: doar de 2 masini, dar tinind cont ca "ULITA" nu e circulata masinile pot sta la drum care este iluminat si noaptea (nu exista pericolul de a se sparge masini sau altcv)
2) accesul din parcare pina la pensiune se face pe trepte intradevar dar sunt lente si accesibile
3) curtea interioara este f frumoasa, curata, intretinuta cu bun simt si bun gust
4) in curte sunt foisoare in cascada, distantate intre ele, spatioase, dotate cu lumina electrica si iluminate electric, f curate.
5) bucataria - destul de spatioasa, f bine utilata si mobilata (nu va recomand sa aduceti de acasa tacimuri, vesela si pahare, prosoape de bucatarie, detergent de vase, poate u buretel propriu de vase)
6) cabana
a) livingul - f spatios (cit pentru un botez de 25 de familii), mobilat, dar ii lipseste cv O PLASMA MARE.
b) scarile catre etaje, f curate lustruite, NU scirtie, lejere si domoale
c) holurile - aerisite, ingrijite decorate stil cabana de vinatoare, iluminate suficient electric si natural, ba chiar respecta normele PSI.
d) camerele - marisoare suficient, mobilierul nou, lenjeria curata FORTE si apretata, salteaua este fffff buna (lipsa prezentei arcurilor), pernele sunt din puf nu au cocoloase, pilotele suficient de mari si f calduroase.
e) baia si grupul sanitar: suficient de spatioasa, exagerat de curata, (lipsa stropi pe geamurile cabinei de dus, tron sclipitor si odorizat, prosoape aborbante si calitative, oglinda curata, hirtie igienica suficienta - imi permit sa sugerez 2 lucruri:
- un mop in baie
- sapunelele sunt casante si mai putin spumante
7) balconul - din lemn, f spatios si aerisit -ATENTIE LA 2 LUCRURI TURISTI -RECOMANDAT CELOR CARE AU COPII CU DUMNELOR (INTENTIA COPIILOR DE A SE CATARA)
- FUMATUL IN BALCON (EXISTA SCRUMIERE)
ADMINISTRATORII SUNT F HARNICI, F SARITORI, F CURATI, F RESPECTUOSI SI AFECTUOSI - FELICITARI D NULUI PATRON PTR ACEASTA FAMILIE CARE ADMINISTREAZA SI GESTIONEAZA ACEASTA PENSIUNE IN LIPSA DV.
Spatiu de joaca ptr copii suficient in poiana de linga cabana, care este plana si se poate juca si fotbal.
Cabana nu are bona sa aibe grija de copii turistilor, - oameni buni -, si nu stiu daca nu cumva raspunderea le revine parintilor care s au documentat inainte de a ajunge aici.
As avea citeva lucruri de adresat patronului:
- tv din camere sunt extrem de mici (zgircenia - scz de expresie - taie o petala din minunatele margarete atribuite cabanei)
- acel aperitiv oferit din partea casei despre care vb la inceput
DE TINUT CONT DE CATRE TURISTI:
- APROVIZIONAREA CU ALIMENTE, BAUTURI SI MEDICAMENTE SA FIE INDESTULATOARE DE ACASA -tineti cont unde se afla cabana, unde ajungeti, este totusi la munte si un pic izolata.
- OBLIGATORIU CARTELA SAU ABONAMENT - COSMOTE.
Spre final as vb un pic despre drumul pina la cabana: -
- dupa ce se trece podul peste riul SLANIC, trebuie sa virati in DREAPTA catre: SARULESTI - SARI - SMEESTI (de aici incepe panorama muntilor BUZAULUI si a VRANCEI) - BISOCA (la intrare ar trebui un indicator catre cabana- de talia cabanei-, mai impunator) -campusul SF SAVA, apoi pina la pensiune (lipsa de indicatoare prin padure pina la cabana -maxim 5 minute de mers prin padure cu masina pina la pensiune de la campus), va sfatuiesc sa nu incercati mai mult de viteza a 3 TOT ACEST DRUM DESPRE CARE V AM VORBIT. Drumul este defectuos, atit datorita factorilor naturali cit si a factorilor umani.
V -as recomanda sa vizitati in zona:
- Manastirea POIANA MARULUI
- Lacul MELEDIC (lac de apa dulce pe un munte sarat)
- Grota DE SARE din spatele pensiunii si a lacului MELEDIC
- Lacul MOCEARU
- Focurile Vii din localitatea TERCA
Asezari, peisaje si locuri f frumoase, merita vazute.
MULTUMESC, ATIT D-NULUI PATRON, CIT SI FAMILIEI, CE ADMINISTREAZA ACEASTA PENSIUNE SUPERBA, (rar intilniti in agroturismul buzoian calitatea, ospitalitatea, bunul simt si respectul reciproc CA LA ACEASTA PENSIUNE)
Sper ca am fost suficient de realist, poate un pic usturator la critici.
Imi doresc sa mai ajung la aceasta pensiune, merita si sper sa mai fiu gazduit de catre patron dupa aceste rearci aduse.
Cu scuze si respect v-o recomand spre a o vizita.
MARIAN PATRASCU
@marianbuzau2: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
PS totuși, de ce i te-ai adresat lui Qvadratvus?! după cum vezi, el a scris că afostacolo deja!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2013 Suberb, amabil, prietenos! — scris în 16.09.13 de ionescovici din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Vila LACUL LIMPEDE Bisoca-Buzau — scris în 01.07.13 de flrnandreea din ADJUD - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Vom reveni la Cabana Lacul Limpede din Bisoca! — scris în 04.09.12 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Prima zapada la Bisoca — scris în 17.09.13 de mvr din BUCUREşTI - RECOMANDĂ