EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Izvorul Rece [Racovița, Polovragi](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cabana Izvorul Rece - refugiul pentru o vacanță ideală
Undeva, la poalele Munților Căpățânii, în comuna Polovragi, am găsit un loc care ne-a fermecat, un loc în care am petrecut un week-end reconfortant, privilegiați fiind de vremea frumoasă, peisajele minunate, și gazdele deosebite.
Primul pas, ce-i drept cam nesigur, a constat în alegerea locației, apăruseră unele probleme, mai mergem, nu mai mergem, dar până la urmă totul are o rezolvare, iar noi am plecat la munte cu aceeași bucurie în suflet, ca de fiecare dată.
Cabana Izvorul Rece este localizată pe raza comunei Polovragi, în satul Racovița. Cum ajungeți acolo? Odată intrați în Racovița treceți de școala cu clasele I-IV, și la 50 de metri virați stânga, unde veți intra pe str. Bisericii, mai mergeți cam 700 de metri în pantă, treceți de biserica satului și ați ajuns la destinație, drumul este asfaltat până la cabană. Atenție la viteza de deplasare pe str. Bisericii, este foarte îngustă, circulați prudent, peste tot sunt bizoni care circulă cum cred ei că e bine, fără să țină cont de reguli.
La primul contact vizual cu cabana, nu mi-a ieșit pe gură decât un singur cuvânt: rustic! Rustic până în măduva oaselor, o combinație reușită între lemn, piatră și sticlă, lemnul fiind elementul vedetă. Cabana este impunătoare, o construcție plăcută ochiului, cu ferestre generoase, fiind situată la poalele muntelui, lângă pădure.
despre SERVICII
Proprietarii cabanei, Oana și Florin, sunt foarte tineri, sunt la început de drum, dar asta nu-i împiedică să ofere servicii de calitate, să acorde fiecărui turist respectul cuvenit, să întâmpine oaspeții cu un zâmbet sincer, din această atitudine pozitivă nu au decât de câștigat, lor le merge afacerea iar clienții mulțumiți vor reveni oricând cu plăcere.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Deși elementul rustic este cel predominant, unitatea are dotări moderne, conform cerințelor actuale. Pentru cazare sunt pregătite 6 camere, fără balcon, toate la etajul 1, din care 4 duble cu pat matrimonial și 2 triple.
În camera noastră, ca de altfel și în celelalte, mi-a plăcut că patul, șifonierul, comoda pe care se află televizorul, noptierele, măsuța rotundă și scaunele tradiționale, toate sunt făcute din lemn masiv, elemente care dau un farmec aparte. Baia este spațioasă, chiuveta fiind montată pe un blat din lemn de nuc.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Oferta de cazare a inclus micul dejun, dar la cerere se pot oferi și celelalte mese. Micul dejun a fost consistent, îndestulător, cu majoritatea produselor din gospodăria proprie sau cumpărate de la localnici: șuncă afumată, ouă ochiuri, roșii, ardei, brânză, cașcaval, măsline, caltaboș, salam, dulceață, unt, ceai, lapte și cafea.
La masa de seară, într-una din zile am avut ciorbă de porc și păstrăv cu mămăligă și mujdei, iar în cealaltă zi am mâncat ciorbă de perișoare și pui de țară la cuptor, cu cartofi și salată de murături. Preparatele au fost atât de gustoase, încât au determinat-o pe consoarta mea, evident mulțumită, să exclame:
- Puștoaica gătește bestial!
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Cabana este situată la o altitudine de aproximativ 600 de metri, și dispune de multe facilități. Pe lângă parcarea cu 6 locuri, la parter se află livingul de 90 mp, unde încap lejer 60 de persoane, deci pot fi organizate diverse evenimente, tot la parter are terasă, o altă terasă fiind și la etajul 1. Mai dispune de spațiu de joacă, foișor, grătar, ciubăr și hamacuri, dar și de jocuri de societate atunci când vremea nu permite să stați afară.
În imensa curte a cabanei turiștii se pot recrea la iazul cu pești, se pot răcori cu apă de la cele 2 izvoare, iar cei mici se pot bucura de animăluțele de la ferma pensiunii, unde pot vedea oi de Camerun, ponei, căprițe, rațe și bibilici, sau pot admira căprioarele care vin foarte aproape de pensiune. Datorită poziționării la marginea localității, la o oarecare distanță de alte case, locația se preteaza foarte bine pentru grupuri, te poți distra în voie fără să deranjezi pe cineva. La cerere, proprietarii pot organiza drumeții în Munții Căpățânii sau în alte locuri.
Oferta de obiective de vizitat este bogată, pe o rază de 35-40 de km turiștii pot vizita Peștera Muierilor, Peștera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Cheile Oltețului, stațiunea Rânca, Mănăstirea Hurezi, Mănăstirea Arnota, Mănăstirea Bistrița, Mănăstirea Dintr-un Lemn etc.
Amabilitatea proprietarilor, condițiile de cazare, mâncarea delicioasă, peisajele frumoase, liniștea și aerul curat de munte, toate acestea ne-au făcut să ne simțim excelent la Cabana Izvorul Rece, recomand să veniți și să vă convingeți!
Vacanțe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 13.09.21 11:56:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.17354077 N, 23.83565915 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EXCELENTĂ și această „descoperire” (& recomandare)
Mutat în rubrica "Cabana Izvorul Rece [Racovița, Polovragi], BAIA DE FIER / POLOVRAGI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Mulțumesc! Coordonatele GPS sunt setate corect.
Faina locația, ca și articolul!
O mini vacanta Reușită! ????
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Safta Radu: Din poze pare a fi noua pensiunea asta! Totul pare a fi nou si curat si, da, rustic! Piatra, lemn si multa lumina! Si, mai ales, liniste! Aer curat, munte si gazde bune.
Bucatele arata si ele superb, si, daca Nina a exclamat asa, cum ea nu se entuziasmeaza degeaba, inseamna ca chiar au fost excelente.
Mereu reusesti sa ma surprinzi cu cazari superbe. Si aici chiar n-am a carcoti nimic. Totul e frumos si bun. Bravo!
@Zoazore: Corect! Primii turiști au fost cazați în ziua de 31.12.2020, abia atunci au reușit să termine lucrările la pensiune.
Când te pricepi la gătit, și ai la dispoziție produse curate, de țară, mâncarea nu poate fi decât gustoasă, aromele sunt altele, nu se compară cu ceea ce cumperi de la market.
Tu mă surprinzi, chiar nimic, nimic de cârcotit?
Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.
Polovragi e zonă de înaltă încărcătură energetică deci nu e de mirare că ați fost fermecați.
Apoi eu când citesc fermecat din prima propoziție, mă mut cu imaginația în zonă science - fiction.
Cabana asta chiar există?
Îs it just my imagination?
Că există și imaginație colectivă, să știi.
Bizoni care umblă liber la drumul mare... (sau stradă - ngustă, mă rog). Puteai, la fel de bine să spui că bizonii zburau prin copaci că te credeam.
Oi de Camerun... ????????
Being...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)