GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Conacul Ursului - Transfăgărășan
E conac, e ok, dar de ce al ursului? Uite ce aflat eu stând de vorbă cu oamenii locului: când conacul era in construcție și au venit muncitorii să lucreze au găsit la un etaj un pui de urs rătăcit pe șantier. Cu ursulețul mai treacă meargă, dar ce te faci cu mămica lui, mai ales când are jumătate de tonă, așa că s-au retras frumușel și au așteptat ca puiul sa fie găsit de ursoaică, și împreună sa meargă in treaba lor. Deci: Conacul ursului. Mai vin ursi prin zona, zic angajații, însă destul de rar, au grijă sa depoziteze tomberoanele mai jos, nu chiar lângă cabană. Si in cabană sunt pe alocuri, pe gresie, urme de … urs — ca sa nu sărim peste cal, ca in celebra zicătoare :) — dar stilizate.
Locația e foarte faină. La început am avut ceva rezerve văzând că e chiar la drum, mă temeam de trafic si de zgomot, însă a fost rezonabil. Mai puțin când trec motocicliști pârâitori, precis cunoașteți specia, din cei care nu merg ca motocicliștii normali, din punctul A in punctul B, si din cei care turează și pârâie și dorăiesc din dobă cu mare aplomb, mai ales când au spectatori. In cameră nu se aude mai nimic, de altfel noaptea traficul e aproape de 0, ceea ce face o splendoare din a sta seara sau noaptea afară pe terasa. Locurile de stat afară sunt făcute sa te simți bine, bineînțeles daca-ti iei și o haină groasă. Noaptea poți admira un cer foarte curat, se vad o grămadă de stele. Am văzut la o emisiune de știință că exista preocupări si despre poluarea cu lumină; ea chiar există, efectele sunt asupra faunei nocturne, le cam tulbură ecosistemul, și dacă ne gândim bine, sunt chiar rare locurile unde poți admira un cer de noapte fără ca peisajul sa fie deranjat de lumina artificială.
De la conac începe partea spectaculoasă a Transfăgărășanului, de aici pana la cabana Bâlea sunt 13 km, e o locație deci numai bună daca vrei să savurezi pe îndelete peisajele din zonă. Sunt si trasee montane ce se pot face prin zonă am pus o poza cu un indicator cu ceva destinații posibile.
Camera e confortabilă, curată, nu am nimic de reproșat, m-am simțit foarte bine, in orice caz am dormit ca un … urs in cele două nopți cat am stat aici. Este și balcon comun cu celelalte camere. Baia e curată si are geam către exterior, ei, hai așa, de dragul vigilentei – aș putea comenta despre unghiul de inclinare al suportului chiuvetei – nu era tocmai cum trebuie, și atunci tot ce pui pe margine – pac, ajunge in chiuvetă. Dar asta nu-i mare bai.
In spatele cabanei curge un pârâiaș fain de munte, Google-maps zice ca e Argeșul, mai sus pe drum e un indicator care spune ca e Capra, n-am reușit sa mă dumiresc. O fi Capra din Argeș, asta așa, ca sa o împăcam cu varza :). In orice caz e foarte frumos, face să stai pe margine și sa te relaxezi. Unde mai pui ca e și foarte curat, fără peturile si gunoaiele devenite de pe acum tradiționale la noi. De altfel întreaga zona a conacului e curată. Mai sunt si vreo doua campinguri pe aici – destul de faine.
Ei bine, sa nu exagerăm, ceva mai jos către parcul de distracții zăceau totuși pe jos o cutie de bere si o punga. Asta așa, pentru a rămâne totuși cu picioarele pe pământul strămoșesc.
Parcul de distracții spuneam – e un pic mai jos de conac, o poieniță la marginea drumului. Se numește „Parcul din lemn” și are doua-trei trasee de tiroliene unul pentru cei mici, si celelalte ceva mai complexe, merg si la adulți si la copii; ceva cabluri traversează râul, sau merg metri mulți pe deasupra. Pentru noi s-a potrivit la fix, o distracție numai buna pentru copii. Nu e tocmai ieftin însă copiii sunt super incantați si cei doi băieți care se ocupa își fac treaba bine.
Am mâncat la restaurant, ce să zic, preturile nu-s nici mari nici mici, ar fi cam potrivite cu zona – o ciorbă 12 lei, o tradiționala ceafă la grătar 22 de lei, o porție de cartofi pai - cartofi pai, știți la ce mă refer, poate asta explica si de ce porția era cam micuța: 8 lei, o bere 6 lei. Mâncarea bunicică, mie mi-a plăcut, mai ales prima ciorbă după drum, din nou, știți la ce mă refer. Se poate plăti cu cardul dar numai peste 50 de lei, hm, da, sa zicem ca e ok. Câteodată nu merge cititorul de carduri, depinde de semnalul de telefonie, e bine să aveți numerar cu voi.
Recomand cu drag destinația, e ok ca bază de pornire in drumeții, merge bine si pentru un popas scurt. Cel mai bine e sa rezervați din timp, in sezon locația e foarte căutată.
Trimis de Trank in 09.11.18 16:01:50
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.56958500 N, 24.61117500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2017 Conacul Ursului - un vis spulberat in stil romanesc — scris în 02.10.17 de melcotobelc din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jul.2017 Locatia pe langa care se plimba ursul — scris în 22.07.17 de Linu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Popas peste noapte la conacul Ursului — scris în 11.09.15 de raly din MEDIAS - RECOMANDĂ
- Feb.2015 In vizita la Mos Martin — scris în 20.02.15 de wolf2001* din PITEșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Excelenţă! Pe Transfăgărăşan? — scris în 03.02.15 de DaRKruCS din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Popas pentru o noapte — scris în 01.08.14 de Ionel G. din BRAILA - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Un loc minunat, vom reveni cu drag — scris în 10.07.14 de OanaAlina2000 din CLUJ - RECOMANDĂ