ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.03.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 23.09.20
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2024
DURATA: 9 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1,361.57
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ UAI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Întâiași dată pentru prima oară – Barut Hemera, Side / Manavgat

TIPĂREȘTE

A trecut Crăciunul. A fost în familie. Ne-am adunat toți. Am avut brad. Bradul era frumos. L-am pus pe terasă. Terasa era pătrată. A venit Moșul. Ne-am bucurat mult. N-a fost zăpadă... stați, stați, stați… nu dați, că n-am apucat să-mi pun casca! :D

De fapt, primul lucru era ăsta: Trebuie să mă felicitați! De ce? Pentru că merit!... Serios! Păi cum să nu merit, dacă am ajuns în Turcia for the first time in my life. Nu vă vine să credeți, nu? Nici mie! Chiar și acum când scriu trebuie să mă opresc din când în când și să mă uit pe biletele de avion cu numele noastre, ca să mă conving că n-a fost doar în imaginația mea :)).

Cum de s-a întâmplat? Ne doream să fugim de frigul și umezeala din iarnă - deși s-a dovedit că n-a fost așa nașpa ca în alți ani – și să plecăm pe undeva mai la căldură. Unde să fie? În Egipt? În Tunisia? În Mexic? În Dominicană? ...

-    Nu măi… nu zbor io până acolo! S-a auzit clar un gând în capul meu, apoi a venit și ecoul, spus cu voce tare, de cealaltă jumătate a întregului nostru Yin & Yang 🤭

-    Păi dacă nu zbori până acolo, hai aci la sud est - mai aproape - că tot n-am fost niciodată și în 2 ore suntem deja ajunși! . ... am spus timid, fără prea multă convingere.

-    Adică în Israel? ... dar ce, a venit ordin de mobilizare și io nu știu?

-    Nu dom’ne, nu peste mări și țări… doar peste Marea Neagră și Bulgaria… aci, în Antalya.

-    Așșșaaa, daa! Acolo… mergem! Nu mi-a venit să cred urechilor, ochilor, minții și nici unui organ cu care puteam să percep acceptul ăsta venit așa franc și rapid, când ani de zile n-am fost suficient de persuasivă ca să” am voie” să cumpăr o vacanță la turci… sau măcar un city break la Istanbul!... dar iată că se întâmpla.

-    Yuppiii… mergem la turci! Să nu dea… Alah :D să te răzgândești! Dar dacă tot facem ceva în premieră, nu facem și aroganța aia în care lumea se întoarce la muncă și noi mergem în vacanță!? am plusat eu.

-    Normal că da!... 

Și așa a rămas! Ne-am ținut de cuvânt și imediat după ReBelion (sic!) adică pe 2 ianuarie, am plecat în Antalya, ca să ne întoarcem peste zece zile.

Pentru alegerea resortului, am stors internetul și am căutat chiar pe site-uri mai puțin umblate (unele din Germania, cu gândul că ar trebui să găsesc super-oferte, că sigur-sigur lanțurile hoteliere turcești or avea grijă de diaspora lor :D). Până la urmă m-am întors la Booking pentru că ofertele germane erau la hoteluri care nu-mi plăceau de nicio culoare. 

Pendulam între două zone turistice Alanya și Manavgat-Side, dar am ales-o pe cea din urmă, fiind mai aproape de aeroportul din Antalya, iar câștigător a fost Hotelul Barut Hemera - No. 1, Blv. Mahallesi Süleyman Demirel, din Manavgat/Antalya, Coordonate GPS: 36.788308 N, 31.381190 E - pentru că era mai plin de verdeață și înconjurat de o pădurice de pini, la doar 68 km de aeroport.

Oferta a fost una excelentă, la o treime față de ce am fi primit în plin sezon, astfel că după o reducere de 10% de la Booking, am plătit € 1,361.57 pentru 9 nopți într-un concept Ultra All Inclusive, dar deh… avantajele extra sezonului! 

Drumul a fost cu low cost-ul turcesc, adică Pegasus Airlines, cu zbor direct la dus (1h 45m: București-Antalya) și escală de trei ore în Istanbul - la întors (1h 20 m Antalya–Istanbul și 1h 25 m: Istanbul-București). Orele de plecat și venit au fost foarte convenabile, în jurul prânzului (ambele), care ne-au permis să ajungem la timp pentru un check in fără așteptare îndelungată și check out după micul dejun, luat în tihnă. 

Transferul de la aeroport la hotel cu un taxi privat (oferit de gazda noastră) antamat de acasă, a fost fără nicio sincopă: șoferul ne-a așteptat cu o foaie pe care stătea scris numele nostru cu litere de-o șchioapă, ne-a preluat bagajul, ne-a familiarizat cu interiorul capitonat și confortabil al Mercedesului Benz V-class, ne-a oferit apă, sucuri, wi-fi și dacă voiam, TV încorporat în spatele șoferului :D - adică într-un sistem instalat după scaunele din față, ce făcea ecranul să se ridice dacă apăsam pe un boton. N-am apăsat, că eram prea dornici să privim împrejurimile pe care le vedeam pentru prima dată. 

Livezile de citrice și mulțimea de sere ne-au atras imediat privirile. L-am întrebat pe șofer ce se cultivă în sere și într-o engleză șchiopă, s-a străduit din răsputeri, dragul de el, să ne explice că este vorba despre patru tipuri de fructe cultivate în zonă: banane, ananas, rodii și citrice. Din proprie inițiativă, șoferul a oprit mașina pe marginea drumului (după ce a aflat că suntem pentru prima dată în Turcia – ce-o fi fost în capul lui 😊) și ne-a cumpărat o pungă de mandarine dulci și aromate din care am mâncat aproape tot sejurul :); ei bine, n-a fost gratis, că și noi am suplimentat tipsul din cutiuța așezată pe bancheta din fața noastră… dar gestul, a contat!  

Un alt element de noutate și chiar amuzant (pentru mine) a fost să văd pe blocuri și blocușoare rezervoarele de apă (cred) ca niște bigudiuri supradimensionate, care se încălzeau la soare. Amuzant mi s-a părut și indicatorul rutier STOP (alb pe fond roșu) care pe limba turcă este DUR. Oare care o fi originea acestui cuvânt? Mi-am și imaginat cum striga Baiazid, strunindu-și armăsarul, la ienicerii și spahii prinși în mlaștina în care i-a atras Mircea cel Bătrân în drumul spre Rovine :

-    Dur! Dur! Dur!... însă soldații îi răspundeau înapoi 

-    Nu e dur, Slăvite Sultan! Că e Moale rău! ...

Amestecul de hoteluri de toate arhitecturile, blocuri de locuințe, magazine de mâncare, prăvălii de haine și alte acareturi, cu terenurile-pârloagă presărate printre ele, făceau peisajul unic în felul lui.

În fine, am ajuns în bună regulă la destinație, resortul nostru ne aștepta spălat de o ploaie torențială ce se terminase abia când ne-am apropiat de intrarea pe domeniul Barut Hemera, iar șoferul a predat ștafeta (bagajele noastre) personalului hotelului, în fața intrării de la recepție. 

Check in şi check out - Formalitățile de cazare au decurs neașteptat de rapid, că nici de băutura de la bar pe care am fi putut s-o comandăm n-am avut timp; un tânăr din staff ne-a înmânat cartelele de acces în schimbul unui formular completat de noi și ne-a trimis la cameră. Nu am avut brățări de recunoaștere, ca în alte resorturi. 

Două hostesse blondine ca din revistă ne-au arătat direcția, apoi lăsați de capul nostru am bengănim pe holul întortocheat care vira când stânga, când dreapta sau era conectat direct cu exteriorul – parcă era metroul care iese la suprafață. Noroc cu tânărul belly boy care ne-a ajuns din urmă cărând trolerele noastre, că trebuia să mai urcăm un etaj (și am mers împreună cu liftul, deși se putea și pe scări), apoi ne-a condus până în mijlocul camerei și ne-a introdus în atmosferă.

La plecare, după micul dejun am predat cartelele și asta a fost! Am așteptat la barul de lângă recepție taxiul comandat contra sumei aproximative de €30, care de data asta nu era inclusă în prețul vacanței.

Camera Deluxe 1504 mare cât 34 mp plus balcon și vedere la grădină și piscine, pe care am ales-o în mod deliberat în detrimenul uneia cu vedere parțială la mare, s-a dovedit o alegere inspirată rău! :) Acest hotel este destul de scund, corpurile de clădiri din care este format nu depășesc 2-3 etaje, așa încât conceptul” cu vedere parțială la mare” ar trebui schimbat într-unul gen” cu vedere uimitoare la mare” că vei fi surprins dacă poți să zărești un pic marea printre palmierii și pinii înalți din jurul și din interiorul resorului, oricum mai retras de la malul mării. După ce am fost musafirul acestui rezort, am rămas la convingerea că nu merită să plătești în plus pentru vederea parțială la mare.   

Aranjamentul cazării noastre era unul clasic, cu un hol îngust și baia, apoi camera pătrățoasă pe partea dreaptă, în care am avut plăcuta surpriză să fie un pat matrimonial și altul de o persoană. 

Acareturile de mobilier care completează camera, le puteți vedea și voi prin poze. Culorile erau calde, plăcute, de lemn natur, galben-pai, bej, cafea-cu-lapte, decorurile asortate și tablourile cu picturi naive în acuarelă.

Perdeaua era dublată de draperie black-out, iar ieșirea pe balcon se făcea glisând ușa către dreapta. Aerul condiționat funcționa dacă țineai această ușă închisă. Noi nu l-am folosit nici pe rece nici pe cald, deși seara se făcea destul de răcoare, dar nouă ne place așa… să ne ținem mai fragezi 😊.

Ne-au plăcut toate sursele de iluminat, care erau sub formă de veioze și spoturi, dar nu și led-urile verzi și albastre care licăreau toată noaptea. A doua zi mi-am lăsat și eu amprenta în design-ul camerei și am lipit leucoplast peste toate aceste luminițe care te făceau la cap, mai ales senzorul anti-fum din tavan, care clipocea ca semnalizarea unui boeing 737 :):).

Ce n-am avut – 2 noptiere! Ghiciți a cui a fost partea cu unica noptiera din cameră? 

Salteaua a fost confortabilă, lenjeria albă și de bună calitate. Pernele au fost comme ci comme ça de tari/moi, dar cât să contribuie la un somn bun. 

În dulăpiorul cu două uși din fața patului erau minibarul și safe-ul. Deasupra, aveam kit-ul pentru cafea/ceai. Espressorul era Nespresso dar capsulele de cafea, Segafredo… însă au mers bine împreună.

Balconul suficient de mare, fără vedere la vecini, dădea spre grădină și spre piscinele care se zăreau printre crengile unui pin. Cred că vara ar fi plăcut să savurezi o băutură rece la umbra lui. Masa rotundă și scaunele de terasă ne-au fost utile, mai ales că în câteva dimineți am sărit micul dejun, dar nu și cafeau aromată pe care” o descântam” stând pe balcon, într-o ținută nepretențioasă. Excepție am făcut doar în zilele în care nu știu cine a comandat ploaie 😊 și temperaturile au scăzut pe la 15-16 grade Celsius – nu prea ne-a mai venit să ne expunem fizicul pe balcon.  

Baia destul de micuță, dar cu de toate. Cum deschideai ușa, dădeai cu ochii de lavoar și oglinda de deasupra, fix opusă celei de pe hol, că dacă te interpuneai între ele puteai să observi efectul de reflexie infinită. Vasul de toaletă era înghesuit pe stânga după ușă, cu dușul aferent montat alături, suportul de prosoape deasupra, dușul de tip walk-in pe dreapta, despărțit de restul băii cu perete și ușă de sticlă. Consumabilele au fost mai mult decât îndestulătoare, toate de proveninență turcească, fiind în doze mari cu dispenser. A existat și cutie cu șervețele fine pentru demachiat și oglindă cu lupă și feon ascuns într-un săculeț, sub lavoar.

Prosoapele de toate mărimile erau albe dar un pic cam subțirele, mai ales cele mari pentru corp. Deși neajunsul era că baia nu dispunea de calorifer și nici de fereastră, astfel că aerisirea se făcea mai greu, iar lucrurile lăsate în baie nu se uscau sau din contră, deveneau jilave, au fost zile în care am sărit peste schimbarea prosoapelor.

Prin dulapurile de pe hol, încastrate de-o parte și de alta a ușii de la baie, am dat de halate, papucii de unică folosință și burețelul de lustruit pantofii.

Curăţenia se făcea zilnic dimineața, însă puteai să refuzi prin apăsarea unui” întrerupător” din cameră, care activa ledul roșu plasat în exterior, lângă ușa camerei. Dar și vice-versa - puteai să soliciți în mod expres curățenia mai după prânz dacă întârziai în pat, iar atunci activai ledul verde. Tot la fel, zilnic, se reumplea minibarul sau se schimba lenjeria, dar cartonașul găsit pe pat la sosire ne-a anunțat despre campania ecologică pentru care pleda hotelul. Prin faptul că în vreo 2 zile am uitat cu desăvârșire să dezactivăm ledul roșu la plecarea din cameră, se cheamă că am contribuit și noi la campanie. 😊

Câteva inconveniente au fost — (i) faptul că pardoseala din holul camerei și de pe culoare era din gresie/ceramică/piatră; (ii) ușa camereai nu era suficient de izolată, existând un spațiu de aproximativ un centimetru în partea de jos; (iii) ușile dulapurilor nu aveau amortizor, astfel că se trânteau cu zgomot la închidere - le auzeai din camerele alăturate; (iv) room service-ul se făcea cu cărucioare zdrăngănitoare în care vibra toată vesela și tacâmurile uzitate. Toate acestea făceau ca hotelul să fie zgomotos încă de la primele ore ale dimineții - când se trânteau ușile și copiii făceau întrecere pe holuri chiuind și îmbâncindu-se sau seara, târziu - când turiștii bine-dispuși și cu chef de vorbă se întorceau în camere ori aveau poftă să comande la room service.  

Distracție și relaxare în resort

Barut Hemera este conceput pentru familii, astfel că pentru copiii există mai multe locuri de joacă dar și Clubul Bary Star, îngrădit și colorat, unde pot lua parte la tot felul de activități supravegheate, în aer liber sau în interior. Într-un capăt al piscinei principale exterioare există și un mic tobogan la care, cu siguranță, vara este mare îmbulzeală. 

Există mai multe piscine exterioare dar și una interioară, în care apa era încălzită, însă destul de micuță. Doar un perete de oglindă îți dă iluzia că ar fi mai mare. Oricum acolo nu prea am văzut adulți - mai mult copii și adolescenți. În această perioadă, programul la interior era zilnic 07:00 – 19:00.

Centrul SPA era deschis zilnic (09 :00 – 19 :30) și évident, trebuia să-ți faci rezervare atât pentru tratamente, cât și pentru Hammam.

Într-un alt corp de clădire exista o sală de fitness cu ieșire în aer liber, dotată cu aparate și în interior și în exterior, o sală de jocuri, masă de ping-pong, o masă de biliard, darts, un club de noapte.

Pentru cei doritori de sport și în vacanțe, exista teren de tenis, iar pentru divertisment în aer liber, pe timp frumos se organizau concursuri de tir sau tras cu arcul, sub îndrumarea și supravegherea personalului din acea zonă.

La barul de la piscina principală, în serile în care nu a plouat s-au organizau petreceri cu formație live; în serile în care n-am fost” sufletul petrecerii” , am preferat să ascultăm muzica stând pe balcon sau sunetul mării în plimbările lungi de pe faleza luminată ca ziua.

Plaja este amenajată și îngrijită, cu nisip fin. Părea să fie intrare lină în apă, dar n-am experimentat pe propria-mi piele. În primele zile ale vacanței noastre am avut parte de soare și temperaturi de 18-20 de grade, iar plaja a fost un loc foarte căutat. Șezlongurile din lemn și saltelele grosuțe, foarte confortabile, împerecheate cu umbrelele de soare, erau oferite gratuit, evident! Prosoapele de plajă din sacoșa-cadou primită la momentul sosirii, se schimbă la cerere (pe baza de cartela de acces în cameră), după cum era specificat în materialul informativ. La noi n-a fost cazul, pentru cele câteva ore din două zile de stat la plajă, dar fără inmuiere. 😊 Pentru turiștii ignoranți, sunt atenționări exprese de a nu folosi la plajă prosoapele albe de baie, pentru a evita murdărirea și pătarea cu creme sau loțiuni.  

Chiar și în zilele ploioase în care am mers la marea înfuriată, erau lucrători care adunau algele aduse la mal și greblau nisipul. Presupun că în sezon se face lucrul ăsta în fiecare dimineață.

Gastronomia turcească este recunoscută ca fiind una excepțională și binenînțeles că nu ne-a dezamăgit nici pe noi. Nu suntem adepții vacanțelor all-inclusive și rar ajungem să achiziționăm astfel de pachete, dovadă că aceasta a fost a treia oară în viața noastră. Ne-am obișnuit greu cu regimul de masă sau mai bine zis l-am obișnuit pe el cu noi. Am plecat atât de obosiți în această vacanță, încât sigurul nostru obiectiv a fost odihna, așa că mai mult am dormit decât am mâncat. 😊

Primele două zile n-am reușit să ajungem la micul dejun, următoarele am început să sărim ba peste prânz, ba peste cină, dar de fiecare dată când ajungeam la masă eram uimiți de inventivitatea bucătarilor turci.

Restaurantele & barurile din Resort 

1 restaurant deschis permanent, cu masă bufet și program pentru mesele principale – Hemera

2 restaurante à la carte care erau deschise în această perioadă (Akdeniz - bucătărie franceză, italienă și turcească și Sandal Sea Food - meniuri cu fructe de mare) ambele deschise între 18:30 – 21 :00

4 restaurante à la carte deschise exclusiv în perioada de vară și cu program variat, pentru cină sau prânz (Restaurantul Olive - specific italian, Restaurantul Sofra gourme – specific turcesc, Meltem Burger House – se înțelege ce oferă și Restaurantul Mizuhi Sushi – specific asiatic)

1 patiserie - Hanimeli cu gustări, înghețate, cafele, ceaiuri (deschisă 10:00 – 17 :30) 

5 baruri diferite - de la hol până la plajă - care oferă o gamă extrem de variată de băuturi alcoolice și non-alcoolice. Dacă vrei, poți să” fii mut” de dimineață până seara și de seara până dimineața. Persoanele de față se exclud! :D 

Restaurantele à la carte se puteau rezerva câte o singură dată într-un sejur de până la 7 zile și suplimentar în sejururi mai lungi de atât. Noi am făcut doar o singură rezervare, la Sandal Sea Food Restaurant. În rest, am abuzat doar la restaurantul principal.

Hemera - restaurantul principal - ni s-a părut mai mult decât suficient. Poate alții ar fi considerat că meniul era repetitiv, dar pentru faptul că oferta era atât de bogată încât nu puteai să guști la fiecare masă din toate, aveai mereu ceva nou de încercat. 

Micul dejun era extrem de bogat și găseai tot timpul ouă în multe feluri, brânzeturi, salate, iaurturi, aperitive calde, gogoși, clătite (inclusive americane), fructe, sucuri, ceai, cafea, airan și produse dulci de patiserie sau cofetărie. Mezelurile nu prea ne-au dat pe spate, dar am înțeles că turcii nu excelează la acest capitol.

La prânz erau întotdeauna 2 supe, mai multe feluri de cărnuri gătite diferit, pește, paste, garnituri de orezuri și cus-cus, salate diverse, murături, munți de măsline, același tip de legumă gătită în mai multe feluri - dovleceii și vinetele erau absolut delicioase – pide ușor crocante pe margini, cu gust divin, pâine cu tot felul de semințe și evident, dulciuri nenumărate, de le uitai șirul – numai baclavale am mâncat de vreo cinci-șase feluri.

Cina era un soi de repetiție a prânzului, dar oarecum schimbat. Atunci schimbam și noi băuturile – în loc de ceai, cafea sau airan, treceam la vin 😊 sau cîte un digestiv.

Bucătarii se întreceau în gusturi și arome care mai de care mai apetisante, pentru cele mai exigente papile, dar apogeul l-au atins pe data de 07 ianuarie, când oaspeții ruși ai resortului au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi. Maeștrii artei gastronomice au creat adevărate capodopere culinare și le-au expus într-un mare fel. Trebuie să vă uitați la poze dacă vreți să vedeți festinul - de-a dreptul spectaculos.

La barul din hol, aflat în prelungirea recepției, sau la cele exterioare de la piscină și de la plajă, am băut cafele, ceaiuri, cocktail-uri și brandy. Băuturile spirtoase erau și din import, dar vinurile erau de obicei din producția locală. Singura dată în care am băut un vin rose de import – italian - a fost la restaurantul à la carte la care ne-am făcut rezervare.

Vremea a fost plăcută în primele zile, cu soare, apoi cu soare și ceva nori, dar temperaturile s-au menținut la 18-20 de grade C, numai bune de plimbare și uneori de baie în mare – pentru cei mai curajoși, not for us. În ultima parte a sejurului ploile s-au lungit, astfel că în două dintre zile a turnat încontinuu. Da, perioada aceasta din an este una umedă în Antalya, dar noi ne-am asumat acest lucru. Obiectivul nostru era odihna și relaxarea… și cînd poți să dormi mai bine, dacă nu atunci când plouă cu găleata?? 😊. 

Concluzia - pentru noi a fost o vacanță reușită în acest resort în care ne-am simțit excelent. Personalul amabil, binevoitor, mereu zâmbitor și discret te face să ai mereu o dispoziție bună, iar în vacanță, asta este ceea ce contează.  

Voi decideți dacă vreți să mergeți la Barut Hemera!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de k-lator in 16.03.24 15:12:51
Validat / Publicat: 16.03.24 18:36:47
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Anglia, Austria, Franța, Germania, Elveția, Spania, Portugalia Norvegia, Suedia, Croația, Munte Negru, Slovenia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Grecia Estonia, Rusia, Ukraina Republica Dominicană

VIZUALIZĂRI: 1380 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (k-lator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Vedere de pe balcon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

28 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.03.24 18:35:49]
»

Excepțional review-ul

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Barut Hemera Hotel [Kumkoy], SIDE" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

k-latorPHONEAUTOR REVIEW
[16.03.24 19:11:28]
»

@webmasterX: Mulțumesc! ☺️

FlaviuPHONE
[16.03.24 19:12:16]
»

Introducerea m-a lăsat fără cuvinte. 🤣

Da' sunt puțin cam dezamăgit că în cele șaptejnoo (sau obzeci?) de poze nu am văzut și blondinele hostese. 🤣

Fain review.

k-latorAUTOR REVIEW
[16.03.24 19:26:04]
»

@Flaviu: Eu m-am temut că Admin mă lasă fără acces... dar, în fine! Fiecare cu grijile lui!

Daaa, și soțul meu a fost dezamăgit că i-am șters pozele cu ele din telefon!... glumesc, nu fac io d-astea. 😇

Mulțumesc mult pentru apreciere și pentru că m-ai citit, dar și mai mult pentru ecou!

S-auzim de bine!

webmaster
[16.03.24 20:31:09]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu
[16.03.24 20:58:12]
»

@k-lator:

încât conceptul” cu vedere parțială la mare” ar trebui schimbat într-unul gen” cu vedere uimitoare la mare” că vei fi surprins dacă poți să zărești un pic marea

inventivitatea hotelierilor este multi cunoscuta, nu poti nega ca nu ai avut vedere spre mare, chit ca vedeai 2-3 stropi doar . O astfel de experienta am avut in Malaezia unde am avut camera cu vedere partiala la mare, ceea ce a insemnat ca daca iti lipeai fata de geam cu un ochi puteai vedea ceva printr-o fanta de cativa milimetri. Cred ca tu ai avut mai mult noroc.

Felicitari, a fost minunat asa cum se vede in poze, votat cu mare drag.

k-latorAUTOR REVIEW
[16.03.24 21:26:11]
»

@mishu:

Cred ca tu ai avut mai mult noroc.

Cu siguranță că am avut mai mult noroc și am fost mulțumită că eu am primit ce-am plătit - cameră Deluxe cu balcon și vedere la grădină și piscine Și m-am felicitat că nu am ales camera cu vedere parțială la mare, întrucît m-am convins și live că plăteai pentru mare și n-o vedeai!

Într-adevăr, această vacanță ne-a plăcut și ne-am întors acasă mai odihniți. Mulțumesc pentru apreciere. Toate cele bune și o seară minunată!

Pușcașu Marin
[16.03.24 23:12:40]
»

@k-lator: Sunt cinci minute de când am terminat de citit review-ul și de-abia acum pot scrie un ecou. Pfff, după primele patru rânduri mi-a crescut pulsul la 180 și-așa a stat toate cel 16 minute și 43 de secunde cât mi-a luat să citesc (io-s mai bătrân și am mintea obosită, nu mă-ncadrez în cele 15 minute zise de Cornel). Așa de tare seamănă începutul cu niște chestii pe care le-am” citit” acum ceva timp, că mă-ntrebam oare când ai câștigat tu ceva pe AFA și vrei să-ți revendici premiul?

Ufff, bine că au fost doar patru rânduri pe post de bau-bau. Așa-i că-i fain să mergi umpik la (mai) cald atunci când e friguleț pe la noi? E bine că v-ați relaxat la început de an, mă gândesc că multinaționalele au nevoie de corporatiști mult mai productivi .

Acum, că tot mi-a scăzut pulsul la 178, mă” duc” să mă uit la poze. M-ai făcut curios. Să știi că dacă-mi place partea cu mâncarea, chit că e doar în poze, votez pozele

k-latorPHONEAUTOR REVIEW
[17.03.24 09:23:35]
»

@Pușcașu Marin: Eiii așa este, n-am câștigat nimic pe AFA, dar cred că mi se și aplică bancul ăla cu evreul care tot mergea la sinagogă și se ruga să câștige la LOTO, până când într-o zi Dumnezeu i-a spus să-i dea și lui o șansă - să pună un bilet! Dacă pulsul ți-a crescut doar până la 180 înseamnă că și eu am știut când să mă opresc.

Așa cum ai citit, a fost foarte bine, d-aia v-am și povestit că nu se știe când și cine vrea să se răsfețe în resortul ăsta... doar că trebuie să țină cont că în sezon prețurile sunt de premianți.

Îndemnul cu văzutul pozelor a fost mai mult ca să mă scutească pe mine, că dacă ar fi fost să descriu tot ce era acolo, mai scriam încă un review. Chestia cu votatul pozelor să știi că nu mă "mișcă" absolut de loc.

Că tot mi-ai ridicat mingea asta la fileu, vreau să le spun și altora care cred că multe poze acumulează mai multe voturi, că regulamentul site-ului s-a modificat la un moment dat si oricâte poze sunt votate, conteaza doar cele acordate pentru 20 de poze. Ghinion, nu!? 😃

adso
[17.03.24 09:29:50]
»

@k-lator: Și 10 puncte de poză

crismisPHONE
[17.03.24 09:33:09]
»

@k-lator: Foarte fain! Să știi că de obicei nu citesc articole despre AI (deși am apelat și noi, timid, ocazional, la acest concept), asta pentru că de obicei sunt plictisitoare și previzibile. Nu citesc; cu câteva excepții, când citesc de fapt autorul. E și cazul articolului de față. Nu m-am plictisit defel, ba am zâmbit pe ici, pe colo și m-am pomenit chiar ridicând degetul mare în sus la faza cu aroganța și la cea cu "am dormit mai mult decât am mâncat". Cu invidie prietenească am făcut-o, să știi...

Bravos! Bună alegere și să mai repetați experiența când veți mai simți nevoia!

k-latorPHONEAUTOR REVIEW
[17.03.24 10:09:33]
»

@crismis:

Nu citesc; cu câteva excepții, când citesc de fapt autorul.

Consider ăsta un complement (sic!) direct, mai ales când vine de la tine. Woow, ce tare să ai fani... să știi că mi-ai dat o idee să deschid o listă cu cei care vor autografe la proxima întâlnire AFA. 😂😂

Dacă ai ști de câte ori te-am invidiat eu pe tineee... până acum nici nu s-a egalizat scorul 😀.

Cum ziceam, UAI ni se întâmplă și nouă foarte rar. Mulțumesc mult pentru aprecieri. 🤗

AMR = 5 zile!

k-latorPHONEAUTOR REVIEW
[17.03.24 10:10:35]
»

@adso: 👍

Pușcașu Marin
[17.03.24 11:31:31]
»

@adso: Numai 10 puncte? Parcă o poză face cât o mie de cuvinte. Sau o fi un de-ăla... cum îi zice... un clișeu? Păi în loc de timpul de citire calculează @admin câte cuvinte are articolul, bagă o formulă și pac... să te ții câte puncte iei pe o poză . Dacă articolul e scris și cu niște cuvinte” meșteșugite” , ca în cazul de față (@k-lator, tu nu citi ecoul ăsta), să se aplice și un coeficient egal cu radical de ordin 3 din pi pătrat la fiecare poză.

@k-lator: Acum pe bune, m-am uitat și la fotografii și nu fac decât să completeze o descriere excelentă a unui resort unde, mie cel puțin, raportul calitate-preț mi s-a părut excelent. Am înțeles, extrasezon, prețuri mai mici, vreme imprevizibilă, dar vorba ta, ce poate fi mai frumos decât să tragi un pui de somn când afară plouă? Răspund tot eu ... să mănânci chestiile alea pe care le-am văzut în poze.

k-latorAUTOR REVIEW
[17.03.24 12:03:44]
»

@Pușcașu Marin:

Parcă o poză face cât o mie de cuvinte.

Chiar din motivul ăsta cred că nu este bună formula pe care ai propus-o. N-ar trebui să se înlocuiască fiecare poză cu o mie și să înmulțescă cu numărul de poze, apoi să se ridice la puterea” ț” unde ț=locul din clasament, apoi să se aplice coeficientul ăla de care ziceai? ... dar eu nu mă pricep la artimetică d-asta, că sunt corporatistă Să ne spună @adso, că el știe!

Ți-am spus vreo dată că ești incorigibil? Sper că soția ta n-a făcut imprudența să facă școala de bucătari, că n-ar mai ieși din bucătărie!

Acum pe bune, că nu vreau să mai crească nimănui pulsul, treaba cu formula și cu punctele este o glumă! (aviz vânătorilor) 😂

adso
[17.03.24 12:08:22]
»

@k-lator, @Pușcașu Marin: M-aș putea implica, eventual, pentru a stabili o formulă care să convertească voturile în bunătăți ca cele din imagini sau în produse specifice celor care stau în banca lor . Dar pentru puncte... hmmm... ar fi prea mare efortul și prea mic beneficiul.

k-latorAUTOR REVIEW
[17.03.24 12:09:56]
»

@adso: Hai că nici cu tine nu mi-e rușine! Parcă ziceai că n-ai voie dulce

adso
[17.03.24 12:33:47]
»

@k-lator: Am văzut în poze o grămadă de chestii care nu sunt dulci. E de unde alege! Începem cu P49. Apoi: am interzis la bere și la lichioruri, dar cu vinul nu am nicio problemă. Doar să respecte criteriile de la Păstorel citire: sec, rece, mult și gratis.

Altul ar fi comentariul: spui că apreciezi bucătăria turcească. Eu nu prea, dacă mă întrebi așa, în general. Adică îmi plac anumite chestii, dar mă bucur că nu m-am născut acolo, să mănânc la fel ca ei la fiecare masă.

Ei, ce ne prezinți tu nu e, din fericire, (doar) bucătărie turcească.

k-latorAUTOR REVIEW
[17.03.24 13:28:25]
»

@adso: Așa este, turcismele nu vi le-am arătat și pentru că voiam să vadă cei care merg acolo de ce anume este în stare resortul să organizeze cu anumite ocazii.

Și eu m-am gândit la un moment dat că ceea ce am avut ocazia să mănânc (chiar și în alte țări) sunt preparatele turcești îmblânzite, iar acum la turci excesul de condimente va face mâncarea de nemâncat pentru mine/noi. Dar ce să vezi? Grija pentru turiști este foarte importantă, până la cele mai mici detalii, așa că inclusiv preparatele neaoșe erau gătite cu mai puține condimente ciudate. De fapt exista un rastel cu vreo 12 boluri în care se găseau separat respectivele condimente, pentru doritori.

Ce-i drept, mie îmi place peștele (dacă nu mă bate! ) așa că mânânc rar cărnuri de alte animale a căror carne necesită fezandare.

Deci da, capitolul mâncare în acest resort a fost și el excelent, iar vinul a fost rece!

doinafil
[17.03.24 22:50:24]
»

@k-lator: Ptiuuuu!!! Ce frumusețe de articol! 👋

Are multe informații utile, o descriere detaliată a camerei, (cazării - în general), a resortului cu toate facilitățile lui, a mâncării din restaurantul AI, ce mai, de nota 10+

Mi-a plăcut ce-am citit și văzut în poze

Am fost și eu, ani la rând, în multe locuri cu AI, acolo am luat câteva kg în plus, de-aceea nu le (mai) agreez! (pot spune, chiar, că refuz să mai merg la ele, dar nu depinde numai de mine, din păcate!

În ultimul resort - din Cabo Verde - am renunțat la masa de prânz, și m-am simțit mult mai bine! Dacă ar fi după mine, aș alege doar cazări cu MD, iar prânzo-cina o prefer în oraș, pe la ora 16:00, la un restaurant unde se comandă à la carte.

Resortul despre care ai scris este „wow” !, iar prețul - 👌imbatabil!

Felicitări pentru tot ce-am citit și văzut în poze! 👋și...

k-latorAUTOR REVIEW
[18.03.24 10:15:28]
»

@doinafil: Chiar mă răsfățați - mie la școală mi se spunea că 8 este pentru elevii foarte buni, 9 pentru profesori și 10 pentru Dumnezeu (că doar El este perfect). Sper că” +” ăla nu v-a scăpat din tastatură 🙃

Cu kg-mele, da, este o problemă. Dar știți că noi am venit cu kg în minus? Am sărit atâtea mese și am făcut de atâtea ori drumul de la hotel la Side (cam 4 km pe sens), că ne era teamă să nu avem nevoie de perfuzii la plecare

Avantajul fiind că ieșitul din resort era facil (nu ca în Egipt, Dominicană) și direct pe faleza care ducea la pintenul pe care se află orașul vechi Side, cu marea alături, plimbările erau tare plăcute, chiar și după cină, la lumina felinarelor.

Mulțumesc pentru apreciere și vorbele frumoase. Până la întâlnire, vă îmbrățișez doar virtual! 🙂🤗

Yoda
[18.03.24 11:47:51]
»

@k-lator:

Plaja este amenajată și îngrijită, cu nisip fin. Părea să fie intrare lină în apă, dar n-am experimentat pe propria-mi piele.

Asa este, intrarea in apa este lina. Plaja din Kumkoy este una din cele mai bune plaje.

Chiar și în zilele ploioase în care am mers la marea înfuriată, erau lucrători care adunau algele aduse la mal și greblau nisipul. Presupun că în sezon se face lucrul ăsta în fiecare dimineață.

Da, asa este, cred ca o fac cam peste tot in Turcia si o fac foarte de dimineata, pentru ca atunci cand vin turistii pe plaja este deja curata.

Felicitari pentru review!

k-latorAUTOR REVIEW
[18.03.24 12:04:15]
»

@Yoda: Mulțumesc pentru confirmări și apreciere.

Este plăcut să beneficiezi de servicii bune în vacanță. Și dacă asta nu se întamplă la turci, atunci unde?

doinafil
[18.03.24 12:04:15]
»

@k-lator :

... mie la școală mi se spunea că 8 este pentru elevii foarte buni, 9 pentru profesori și 10 pentru Dumnezeu (că doar El este perfect). Sper că” +” ăla nu va scăpat din statatură 🙃

Nici vorbă să-mi fi scăpat din tastatură „+” -ul! L-am pus că ai meritat!

Am mai auzit și eu de profesori atât de exigenți. Cred că aceștia „fac pe nebunii” , vor să fie mai altfel, dar eu nu sunt de acord cu ei! Dacă elevul știe bine lecția, dă-i nota maximă, că o merită!

Abia aștept să ne revedem! A. m. r. 3 zile pentru noi, că venim de joi! (iacă și-o rimă involuntară!) Până la o îmbrățișare pe bune, mulți

Pușcașu Marin
[18.03.24 20:20:47]
»

@k-lator: Am rămas dator cu un răspuns (oare era o întrebare?). Din păcate, sau din fericire (nici nu știu cum e mai bine), soția mea n-a făcut școala de bucătari. A făcut-o în schimb pe cea de bune maniere. Să vezi e maniere alese are când se așează la masă, ce frumos folosește” sculele” din dotare ca să mănânce tot ce gătesc eu, adică moi, adică me .

Pentru că, deși gătește și ea foarte bine, treaba cu bucătăria îmi place atât de mult, încât cu greu mai are cineva loc de mine prin această dependință atât de utilă la casa omului.

k-latorAUTOR REVIEW
[18.03.24 21:04:58]
»

@Pușcașu Marin: Abia acum, după exemplificare, îmi dau seama că doamna Pușcașu Marin este și înțeleaptă și imediat a realizat că nu poți să rămâi în Cambodgia și-i musai să te întorci în România,

că-i lipsă mare de fraieri.

Pușcașu Marin
[18.03.24 21:46:09]
»

@k-lator: Corect!

doinafil
[19.03.24 00:11:33]
»

@Pușcașu Marin:

Pentru că, deși gătește și ea foarte bine, treaba cu bucătăria îmi place atât de mult, încât cu greu mai are cineva loc de mine prin această dependință atât de utilă la casa omului

Norocoasă tare e Doamna ta! Eu nu am un așa noroc decât la sărbătorile mari din an (Revelionul, Crăciunul și Păscile - sau Paștele, mai pe românește!) Fac o paranteză și spun de ce am scris „Păscile” : am citit mai demult undeva - nu-mi mai aduc aminte unde - că numele sărbătorii ar veni de la pâinea - pasca - pe care o fac evreii cu ocazia învierii Domnului, dintr-un aluat nedospit, căruia îi spun „pască” , sau „păsci” - la plural. Dacă greșesc, rog pe cei carte citesc acest ecou, să mă corecteze!

Cum spuneam, în timpul anului gătesc eu, dar de sărbători îmi scot „pârleala” ! Gătește foarte bine, totul, jumătatea mea (@msnd- adică), iar eu mă „regalez” , privindu-l!

Tor el este „șeful murăturilor” de toamnă! Ies atât de buneeee!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, doinafil, Flaviu, mishu, Pușcașu Marin, Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂBarut Hemera Hotel [Kumkoy]:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11227798461914 sec
    ecranul dvs: 1 x 1