GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Prietenii nostri din Satu Mare -- bucurosi la maxim ca am onorat invitatia de a-i vizita -- n-au stiut ce sa ne faca mai intai pentru a ne simti bine: ne-au ospatat peste masura (acasa si la neamuri), ne-au plimbat, ne-au distrat, toate comprimate in cele 4 zile in care am stat la ei.
Ungaria era in plan - cu acest parc acvatic din Vasarosnameny, despre care stiau toti prin Satu Mare. Gazdele noastre ne-au propus sa mergem intr-o zi de luni, caci in weekend era foarte aglomerat si noi aveam faima de pretentiosi.
Din Satu Mare pana la Atlantika sunt aproape 70 de km. Iesirea din tara am facut-o pe la vama Petea, care era libera, iar intr-o ora am ajuns la destinatie. In Ungaria n-am platit nici o taxa, iar banii i-am schimbat la 1 km de granita, pe dreapta, unde existau atat o casa de schimb cat si binevoitori particulari. (Din cate am observat, casa de schimb nu prea avea clienti…) Cum aveam de toate la noi (apa, racoritoare, mancare), am cumparat doar 10.000 de forinti, pentru plata biletului de intrare.
Ajunsi in fata parcului acvatic, am lasat masinile in parcarea din apropierea intrarii, ne-am luat toate bagajele, am platit biletul (adulti - 2500 forinti, copii - 2000 forinti) si am intrat. Cat vedeai cu ochii - numai bazine, bazinase, tobogane si spatii de joaca! Era un mic paradis pentru copii. In plus, era extraordinar ca nu era aglomerat.
Dupa ce ne-am stabilit “cartierul general” la umbra unui copac, pe iarba - am pornit sa descifram labirintul de bazine.
Sa incepem de la intrarea in parc, unde, pe stanga si pe dreapta existau doua grupuri sanitare destul de curate, cu dusuri, toalete, chiuvete, cadite pentru spalat picioarele si masa de schimbat scutecele bebelusilor. Exact in fata intrarii se afla un bazin cu apa termala (ale carei proprietati sunt notate pe o pancarta- doar in limba maghiara…). Continuam traseul catre dreapta, in sensul invers acelor de ceasornic, pe alee, pana ajungem la bazinul cu o cupola gonflabila uriasa. Pe aceasta cupola, copiii se urcau cu ajutorul unor franghii, apoi alunecau din varf, in apa, spre deliciul si amuzamentul tuturor. Pe margine sunt cateva tunuri fixe (cu apa) folosite pentru a-i stropi pe cei care incearca sa se urce pe cupola (care e alunecoasa datorita materialului si apei care se prelinge pe ea).
Tot spre dreapta se afla o “linie” cu leagane si casute pentru copii mai mici. Mai jos, pe trepte, se intinde o alta suprafata - destul de mare - cu o parte in care exista un bazin pentru hidrobiciclete (pentru copii) si alta parte in care sunt trenulete, corzi, diferite casute - pe care micutii se pot catara.
Continuam plimbarea si ajungem la bazinul cu valuri - cel mai intins dintre toate. Asta a fost preferatul meu! Intrarea in apa se face pe o latura, lin, ca la mare. In extremitatea opusa adancimea ajungea la 1,80m. In partea cu apa mica se afla o insulita cu o ciuperca din care tasneste apa (ca un dus). Toate suprafetele- atat in bazin cat si marginile, insula, etc., erau vopsite si tratate anti-alunecare. Ma dezlipesc cu greu de acest bazin, pentru a va “arata” si pizzeria (terasa) lipita de acesta (accesul se face pe niste trepte din lateralul bazinului). Luni, aceasta pizzerie era inchisa, la fel ca si cele doua mini-baruri dintre bazine.
In fata pizzeriei- doua bazine mici, pentru copii, cu tobogane si apa calda, urmate de doua “cadite” pentru hidromasaj, tot cu apa calda. Continuam pe alee, spre urmatorul bazin, situat langa parculetul cu statuia lui Neptun, zeul adancurilor. Pe cealalta parte a spatiului verde erau toboganele uriase, care nu functionau in acea zi... :(Langa acestea, pentru cine vrea putina adrenalina, toboganele pentru placi… Dezvolt: te inarmai cu o placa (50x70cm), urcai scarile pana in varf, de unde, dupa ce te “aranja” un supraveghetor pe placa, iti dadeai drumul pe toboganul urias si abrupt. Ajuns pe apa, datorita vitezei prinse, planai pe toata lungimea bazinului si uneori in afara lui… Repet, numai pentru cei care cauta senzatii…;)
Apoi, de la atata balaceala, ti se face foame - clar. Daca nu ai luat de acasa, in stanga toboganelor se afla un restaurant cu autoservire, cu mese destule, in aer liber (spatiul fiind acoperit), unde se puteu servi diverse preparate si racoritoare.
Langa restaurant- in continuarea lui si aproape de iesirea din parc- un amfiteatru unde, la ore fixe-12,14,16- au loc spectacole de dresaj ale caror personaje principale sunt un papagal si o foca. (Reprezentatia dureaza cca. 15 minute dar are efect maxim inclusiv asupra adultilor)
Mentionez ca accesul la dusuri, hidrobiciclete, bazine, tobogane si spectacole este gratuit pentru toti “clientii” parcului acvatic.
Per total ATLANTIKA ne-a impresionat pozitiv prin:
- curatenia spatiului verde
- felul in care era ingrijita apa (un supraveghetor a scos toti copiii din bazin pentru 5 minute, ca sa adune cateva frunze care pluteau deasupra apei)
- atentia supraveghetorilor existenti langa fiecare bazin.
La puncte slabe nu pot sa nu remarc lipsa unor informatii in limba engleza, macar, desi ar fi necesare mai degraba unele in romana si in rusa (cei mai multi turisti care vin aici sunt de la noi si din Ucraina).
In concluzie, daca ajungeti prin partea de N-NV a tarii, nu uitati pasapoartele dvs. si ale copiilor, caci poate dati o fuga prin Ungaria, daca au fost cuminti…
Vacante frumoase tuturor!
Trimis de silvia tudoran in 09.08.12 14:56:25
- A fost prima sa vizită/vacanță în UNGARIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2010 Vasarosnameny - Atlantika AquaPark — scris în 31.08.10 de edygilet74 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Aug.2009 Putin cunoscut... dar merita vizitat — scris în 02.09.10 de deliutza27 din BAIA MARE - RECOMANDĂ