GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Art-Rustic Hotel - inca o optiune in Chisinau, de data asta una mai “artistica”
Localizare
La adresa A. Hijdeu (sau Hajdeu in alte documentatii) 79/1, in Chisinau, la numai 1,5 km de Arcul de Triumf, Catedrala Mitropolitana sau falnica statuie a lui Stefan cel Mare, despre am scris cadva aici vezi impresii, asta inseamna foarte in buricul marelui oras moldav, se gaseste Art-Rustic Hotel, amprentat cu trei stele deasupra firmamentului original pe care il afiseaza la strada.
Hotel. Intrare. Receptie. Bar.
Etaje, nr camere – 13 – decorate individual, adica diferit.
Firmamentul doreste sa dea tenta de rustic imbracand intrarea unei case vechi, care in fapt este, intr-o constructie din lemn, vezi tu, rustica. Nu mi-a placut ideea asta, nu mi-a placut cum arata aceasta masca din barne din lemn a intrarii, dar amanuntul este nerelevant si e doar o chestiune de gust.
Cladirea hotelului, are parter, etaj si o mica inaltare, un al doilea etaj pe o suprafata restransa fata de amprenta la sol a constructiei.
Dupa o anumita ora a serii, usa de acces se incuie si se apeleaza o sonerie pentru ca receptionera sa vina sa deschida.
Holul care se deschide dupa ce treci pragul locatiei, este larg si primitor, poate ciudat. O statuie caine sau un caine statuie parca sta sa te muste de picioare la intrare.
Undeva in coltul din stanga, cum am intrat, este receptia, care arata destul de dezordonat, parca se jucasera niste copii acolo si nu au strans jucariile dupa ei. Mai acana sunt amplasate canapele faine, confortabile, sofa-uri si o masa cu flori superbe, cinci trandafiri rosu-sangerii. :)
Privind inainte cum am intrat, sunt alte trei mese, locul unde se serveste micul dejun. Aici sunt accesibile permanent un aparat pentru apa rece si apa calda, ceaiuri. Barul, care mi-a placut cum este construit si luminat, strajuieste un flanc al incaperii, iar pe o masuta, acoperita, te imbie “”mandria casei””, o prajitura de casa delicioasa :D, un fel de cozonac cu nuca, stafide, vanilie si altele, nu stiu sa va spun reteta. Stiu doar ca este pregatit acolo, loco, de fetele care lucreaza alternativ la receptie si se antreneaza intre ele la concursul “cine face prajitura mai gustoasa? ” :)
Cele de mai sus sunt oferite gratuit.
Denumirea hotelului trebuia imbracata si cu ceva artistic. Aceasta se realizeaza prin decorurile din tot spatiul de la parter (de fapt etajul 1 cum il numesc moldovenii, numerotarea etajelor incepe in Moldova de la 1 nu de la 0), care continua si pe etaje si scara hotelului. Multe tablouri, imagini, poze, ceasuri de decor, alte obiecte incarca peretii. Si oglinzi.
Sub scara ce urca la etajele unde se afla camerele, mai este o masa cu doua canapele comode, intr-un spatiu folosit ingenios, loc unde am savurat si eu un ceai si prajitura casei. :) Pe masa o frumoasa veioza creaza o atmosfera placuta. Din pacate intr-un colt se afla o pianina, inghesuita, cu niste carti asezate pe ea de-a valma si doua tablou sprijinite, care dupa mine lasa impresia de dezordine, de obiecte aruncate nepotrivit intr-un colt, pe care nu ai apucat sa le asezi la locul lor.
Parcarea
Langa intrarea oaspetilor in hotel, sunt doua usi metalice de garaj, care ofera posibilitatea de acces cu masinile in garajul acoperit, aflat inglobat in constructie. Locul este foarte limitat ca spatiu, masina mea incapea la limita fara sa mai ai loc sa treci nici prin fata, nici prin spatele ei dupa ce usa garajului se inchidea. Nici portbagajul nu mai aveai loc sa il deschizi, daca usa garajului era inchisa. In garaj foarte multa dezordine, practic un depozit de toate cele. Din depozit (garaj) exista acces direct in hotel.
Camera
Eu am primit camera 2 aflata la etajul 1, accesul se face pe scara destul de ingusta. Nu exista lift. Am remarcat din nou abundenta de tablouri de diferite dimensiuni, dar si de oglinzi. Nu pot spune ca m-au impresionat, dar nici nu ai cum sa le treci cu vederea.
Patul era unul matrimonial, lat, foarte moale. Comod si impodobit cu 5 perne, din care una inscriptionata “”Art Rustic Boutique Hotel””.
Pe inventarul camerei s-au mai numarat: doua scaune total neasortate cu restul culorilor si o masuta infima rotunda, un dulap cam vechi, un cuier, o masa birou cu minibar in frigider, oglinda mare, veioze, televizor cu multe emisiuni captate prin satelit, majoritatea din estul indepartat si al carei telecomanda dadea semne de maxima oboseala pe care le-am sesizat la receptie spre rezolvare. Minibarul full :).
Am gasit frig in camera si constatand ca robinetul termostatat era pornit la maxim, am dedus ca nu era agent termic in instalatia de incalzire. Am sesizat la receptie si s-a rezolvat. Mi se parea insa normal sa gasesc cald.
Pe jos, in camera, era o combinatie de nuante de parchet. Peretii erau tapetati in albastru cu striatiuni, si alb si rosu inchis, combinatie care nu mi-a placut, dar care acoperea cu siguranta patina timpului de pe pereti, dand un look de nou si curat.
Camerele pentru fumatori au balcon, unde este permis fumatul. Daca se fumeaza in camera, amenda 50 eur. Camera mea nu avea balcon. Nu este permis fumatul nici afara in fata hotelului.
Baia
Baia ok ca si dimensiuni. Era dotata cu cada si dus. Uscator, samponele, sapun lichid, cele necesare, dar la dimensiuni mini. Faianta si gresia in combinatii placute de bej si maron inchis. Apa calda am avut dupa plac. :) In dotare am mai gasit halat, papuci.
Un ventilator care functiona inseriat cu lumina, facea un zgomot infernal. :(
Un miros de canalizare se simtea din cand in cand, destul de deranjant cand te aflai in baie. Nu a fost permanent.
Serviciile
Chiar daca am enumerat unele lipsuri, am sa apreciez pozitiv serviciile, datorita receptivitatii celor trei receptionere care s-au perindat pe perioada minisejurului meu. Fete dragute, amabile, ospitaliere dornice sa multumeasca oaspetii hotelului.
Si bune gospodine, as adauga.
Se asigura room service 24/7.
Wi-fi modest. In prima seara serviciul era enervant de instabil, dar dupa o resetare facuta la receptie coroborata cu re-loggarea mea, mi-am putut face treaba si folosi wireless-ul atat de pe telefon cat si de pe laptop.
Curatenia
A fost ok in camera, inclusiv in baie. Sau schimbat prosapele murdare dupa prima zi. Curatenia - chiar remarcabila as spune. :) Si in spatiile destinate publicului aflate la parter era curatenie. Nu si ordine, asa cum am spus. Iar in garaj dezastru. :(
Micul dejun
Micul dejun se serveste la parterul hotelului la mesele aflate in jurul barului, despre care v-am relatat. Oferta este foarte restransa, :-( dar nu veti suferi de foame. :) Putina omleta, cateva felii de rosii si castraveti, cate vade mezeluri. Ceai, cafea, lapte, cereal si bineinteles parjitura casei :D
Plata
Plata se poate face cu card sau cash. La plata cash se aplica o reducere de 10%. Parcarea in garaj costa 50 MDL suplimentar. Camera in regim de single cu mic dejun inclus a costat 45 EUR (si inca -10% daca optati pentru varianta amintita). Se emite factura, se poate plati in alte valute. :)
Altele
Zona a fost relativ linistita, dar izolatia camerelor foarte proasta, astfel ca se auzeau pasii tuturor personaelor care urcau sau coboarau scarile.
Data viitoare?
Merge de tranzit al Art Rustic. Totusi... Dupa aceasta noua cazare in Chisinau, avand termen de comparatie cazarile la Lidia vezi impresii, Stella vezi impresii, Luna vezi impresii, tot nu ma pot hotari unde e mai bine, tot nu pot spune, aici voi sta de acum in colo in Chisinau. Parca inclin catre o posibila revenire la Lidia unde sper sa regasesc conditiile de prima data vezi impresii. :)
Trimis de Dan&Ema in 12.04.17 18:35:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA.
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.02735500 N, 28.84483700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Art-Rustic Boutique Hotel, CHIŞINĂU" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Dan&Ema: Măi Dane, măi! E o dezordine... ordonată!
Atent și adânc studiată... Eee, nu ne pricepem noi, la decorațiuni interioare, dar și mie mi s-a părut la fel.
Dar fiind ”botic”, trebuie să dea impresia de îngrămădeală.
Să zică @cismis!
@webmasterX: pozitionarea e corecta
@Zoazore: Eu zic ca... da! Nu e rau, prajitura aia as incerca-o si eu...
@Dan&Ema: Interesanta locatia si cred ca fiecare poate gasi acolo cate ceva pe gustul lui. Iar prajiturelele le-as incerca si eu.
Felicitari, votat cu placere.
@Dan&Ema: Dane, anul acesta dorim să ajungem pe la fraţii noştri din Chişinău. Mi-ai pus la dispoziţie review-uri despre cazări în Chişinău, din care probabil o să aleg una, deşi acest hotel pare cu mai multe bune (curăţenie, mâncare) decât rele. Mi s-a părut şi preţul destul de bun 41 euro/2 nopţi şi este destul de apoape de centru.
Toate cele bune.
@zlatna: Mie, din ce-am citit la @Dan&Ema, la Lidia mi-a placut mai mult!
@Zoazore: E bine şi la Lidia, o să vedem când ne hotărâm să mergem la Chişinău.
@zlatna: 41 eur / noapte / single, trebuie sa corectez. Cred ca data viitoare voi reveni la Lidia. Lidia e mai spre pensiune, mai family, art H e mai spre hotel. Ambele sunt ceva intre pensiune si hotel, Lidia mai pensiune
@zlatna: chisinaul e scump la cazari, deh capitala...
@Zoazore: Asta a fost de suflet! De aceea as merge data viitoare la ei. Si curtea... vara... mic dejun in aer liber... nici nu realizezi ca esti in centrul orasului
@zlatna:
Fratii ca fratii dar sa vezi fratioarili, frati!
Bună alegere. Am citit ambele reiewuri, bune desigur.
Chișinău este o destinație sigură, fără atentate, explozii și mai este și la numai doi pași de noi. Anterior, soția mea a fost cu treabă acolo, numai pentru 10 ore și Chișinăul mi l-a descris ca un oraș frumos. Ea și o profesoară de limba franceză, colegă de compatiment în vagon, au pătimit din cauza „tradiției”
Unde să mai plecăm acum? Vara-i aproape. Nici Vestul nu mai este sigur. Cehia și Slovacia sunt neatinse de teroroști sau de dezaxați. Am terminat-o și cu Ungaria. Mașina mea are euro-4. Mai pot intra acolo, doar noaptea, ca hoții. Suntem în pană de idei. Om vede pe unde vom hălădui.
Haideți, că vă cert puțin. Ați trecut de 2 ori prin vamă și nu ați scris nimic despre „tradiție” Care-i situația acum?
Este bine ca turișii să știe „mersul pieții” Câte bancnote trebuie să puse în pașaport?
@Mihai18:
La intoarcere, in vama noastra, am fost identificat ca si mic traficant, astfel ca una din cele 2 sticle de vodka cumparate din duty freeul moldovenesc mi-a fost confiscata. Intrucat situatia era complicata si eu faceam parte dintr-o mini-retea, adica trebuai sa forwardez una din sticle, unui cumnat, a trebuit sa hotarasc la care sa renunt.
Nu ati ghicit! Nu am renuntat la niciuna. Dar pentru asta a trebuit sa duc marfa in Husi, undeva, ca traficantii si sa ma intorc in vama, sa mai trec o data prin vama romaneasac de oiesier si prin cea romaneasac de intrare (in mod normal ar fi trebuit sa intru efectiv si prin vama moldoveneasca, dar am cerut o dispensa sa intru pe un interzis sa nu mai solicit podul peste Prut.
Conculzie: Controalele s-au mai intetit! Nu se da spaga! Nu se ia spaga! Aparam UE de traficanti!
Daca vreu alte solutii, trebuie sa contactezi traficanti mai versati, mai de calibru...
@Dan&Ema: Esti... total!
Doar... vodka trafichezi? Acum zi tot!
Sa aveti sarbatori luminoase, linistite si sanatoase!
@Mihai18:
”Haideți, că vă cert puțin. Ați trecut de 2 ori prin vamă și nu ați scris nimic despre „tradiție” Care-i situația acum?
Este bine ca turișii să știe „mersul pieții” Câte bancnote trebuie să puse în pașaport?
Am fost neplăcut surprinsă de cele citite în ecoul tău de mai sus. Este un site de turism, în caz că nu ai realizat încă acest lucru.
Nu văd rostul informaţiilor despre "tradiţii" şi alte forme de şpagă. Normal, mai ales pentru o persoană cu pregătire juridică, dar nu numai, era să soliciţi eventual informaţii referitoare la prevederile legale în legătură cu cantităţile din anumite produse admise legal la trecerea frontierei.
***
Felicitări, Dane, pentru răspunsul glumeţ la întrebările/provocările lui Mihai18!
@nicole33; @Mihai18:
Facem si putin haz, ca face bine la muschii fetei. Daca e mult mult haz, face bine si la muschii burtii.
Oricum e bine de respectat limitele admise legal pentru produsele tranzitate prin granita. Alcool 1 litru. Punct.
Si inca ceva util. Vigneta pentru Moldova se poate obtine de pe net sau se poate plati in interval de 24 de ore de la intrarea in Rep. Moldova, la banca Moldindbank. Ideea e ca mai nou se poate evita o coada in vama, asta am aflat insa dupa ce am stat 10 - 15 minute la coada. Util pentru altii si pentru mine data viitoare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)