EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
[Apartamente Bucegi] Apartamente complet utilate, în Râșnov
Intro
Pentru că am câștigat unul din cele 2 premii pentru luna ianuarie, aferente concursului 2 weekenduri gratuie pe lună, dar și pentru că doream o nouă ieșire cu familia, am rezervat 2 nopți de cazare la Apartamente Bucegi din localitatea Râșnov.
Deși dexteritatea mea este destul de ridicată când vine vorba de cercetarea înainte de a face o rezervare, am întâmpinat mici dificultăți și de data aceasta.
Doream o cazare mai la aer liber, nu prea am găsit nimic care să fie ok și din punct de vedere financiar. De câțiva ani am dat Valea Prahovei și implicit triada Bușteni-Sinaia-Predeal pe Valea Râșnoavei. Chiar și așa una peste alta am ales ceva bun zic eu. Cazare în cadrul unui apartament din zona caselor de pe malul râului Ghimbășel, apropiat de centrul orașului dar pe o stradă secundară, foarte liniștită, stradă al cărui nume îl poartă locația... Strada Bucegi.
Apartamentele sunt situate la numărul 18 și am ajuns ușor aici. Până să ajungem am vizitat câteva obiective despre care (poate) voi relata separat. Am ajuns la cazare undeva aproape de ora 19:00 deși plecasem de acasă pe la 7:00. Asta pentru că am mers până la Mini Transilvania plus alte 2-3 locații, care au amânat check-inul.
Desigur, pentru că nu-mi place să încurc lumea sau să fac pe cineva să mă aștepte, am comunicat propietarului faptul că vom ajunge târziu. Acestea mi-a confirmat că este ok și ne așteaptă la orice oră.
Cum spuneam, pe la ora 19.00 am ajuns în fața porții și am fost întâmpinați de o doamnă care era mama doamnei cu care discutasem eu la telefon. Ne-a prezentat apartamentul și chiar ne-a spus că punem sta fie la cel de la parter, fie la cel de la etajul 1, care era de asemena liber pentru că doar noi eram cazați.
L-am ales pe cel de la parter știind că este mult mai spațios. Studiasem pozele de pe booking și cunoșteam deja faptul că cel de la etaj deși era în oglindă cu cel de la parter, era oarecum mai mic, tavanul fiind mai coborât, iar marginile dinspre pereți erau evident orientate spre mijloc, fiind defapt acoperișul. Practic o mansardă locuibilă. După calculele mele, eu rezervasem apartamentul de la etaj... așadar cel de jos pe care l-am primit a fost un fel de upgrade gratuit dacă vreți să-i spunem așa, pentru că era și mai scump.
Apartamentul era de tip open space pentru că bucătăria nu avea peretele ei, fiind comună cu linving-ul (sufrageria). Intrarea spre el se făcea întâi pe o ușă principală din tâmplărie PVC. Ușa dădea într-un mic hol. De aici în stânga era apartamentul propietarilor, scări ce duceau spre apartamentul de închiriat de la etaj, iar în dreapta ușa de la intrarea spre apartamentul unde am stat noi. Ușa era metalică, groasă, cu 2 încuietori.
Judecând cazările anteriore unde am avut mereu probleme din cauza chibzuinței gazdelor care vor să fie mai economi, referitor la căldură am menționat din start faptul că suntem mai friguroși de fel și sperăm că va fi cald noaptea.
Doamna foarte amabilă mi-a spus că termostatul este în cameră la vedere și îl putem seta după bunul plac. Plus de asta încălzirea era în pardoseală, nu prin calorifere așa cum eram obișnuiți.
Termostat la discreție + încălzire în pardoseală??? Mi-au sclipit ochii precum cei ai ursului când vede borcanul cu miere. Acest aspect a fost evident un mare plus, majoritatea propietarilor de la alte pensiuni alegând să ascundă termostatele prin dulapuri închise, sau pe holuri unde nu ai acces.
Bucătăria
Aceasta se afla pe partea dreapta, cum intrai pe ușa principală. Bucătărie era complet utilată, lucru care mi-a reamintit de avantajele cu care vine un apartament versus o cameră a unei pensiuni de exemplu, care are maxim un fierbător de apă.
Revenind. Bucătăria avea...
-espressor cu capsule (erau și 3 capsule puse dar ulterior nu am mai primit nici o capsulă... dacă știam, aș fi adus eu capsule dar asta este)
-chiuvetă + scurgător de vase
-cuptor cu microunde
-plită electrică cu inducție cu 2 ochiuri
-hotă puternică cu LED + 3 viteze pentru ventilare
-combină frigorifică super încăpătoare
-vesele completă (tacâmuri plus farfurii, oale, etc)
Livingul
Așa cum am menționat anterior, livingul era un open space combinat cu bucătăria. Camera dispunea de o canapea extensibilă care putea acomoda 2 persoane, o masă cu 4 scaune unde se putea servi masa, un televizor mare LCD și un... scaun de bebeluș (pentru cine avea nevoie).
Tot aici era și o lampă mare cu un corp de iluminat ce stătea deasupra mesei. Camera în sine mi s-a părut foarte frumos organizată, foarte spațioasă și simplistă dar totul cu bun gust.
Dormitorul
Dormitorul era și el foarte mare, cred că avea undeva la 15-20 de metri pătrați. 2 geamuri mari din dormitor, dădeau în strada principală. Pentru că am rămas cu sechele de la alte cazări, unul din primele lucruri pe care le analizez, sunt geamurile.
Ei bine zeul geamurilor mi-a surâs de data aceasta. Tot apartamentul era dotat cu tâmplărie PVC Rehau, completată cu feronerie Roto (pentru cunoscători). Pentru necunoscători precizez că feroneria și tâmplărie sunt undeva la mijloc adică nici premium dar nici low-cost.
Judecând după grosimea profilului aș fi zis chiar că au 5-7 camere... dar deja intru prea mult în detalii. Una peste alta, geamurile se închideau perfect etanș și izolau foarte bine interiorul de zgomotele din exterior.
Patul era unul matrimonial și un aspect care nu mi-a plăcut a fost salteaua... foarte moale, mai ales pe centru. Probabil foarte uzată sau o saltea ieftină, nepotrivită unui aflux de turiști ridicat, specific unei unități de cazare.
Tot aici în dormitor am mai avut și o canapea care cred că era extensibilă. În orice caz nu era întinsă și am mai avut o mică masă dar și un dulap unde ne-am putut așeza hainele.
Baia
Mi-a plăcut și baia, foarte frumos amenajată și suficient de spațioasă chiar și pentru 2 adulți. Chiuveta mare, de formă dreptunghiulară, vas de wc suspendat și o clasică cadă. Sincer m-am obișnuit cu dușurile tip walk-in și le prefer pe acestea sau clasicele cabine în detrimentul căzii clasice dar așa a fost să fie.
Altceva despre baie nu prea cred că mai am ce spune. Apa a fost fiartă mereu, presiune ridicată și am primit și 2 recipiente mici cu gel de duș și săpun.
Parcarea
Locația nu dispune de parcare propie dar am găsit mereu loc pe strada slab circulată, chiar în dreptul casei.
Concluzii
Per total pentru prețul plătit de 556 de lei, consider că am avut parte de tot ce trebuia, exact ce era necesar și nu aș avea ce reproșa. Nu am menționat că din dormitor, uitându-ne pe geam, puteam vedea cetatea Râșnov. De asemenea propietare era și păzită de un simpatic cățeluș pe nume Bobi, care era foarte jucăuș. Am mai zărit și 2 pisici care frecventau propietatea. În spatele casei era și o curte mare, cu scaune și mese unde nu am prea fost pentru că eram mai mereu plecați în timpul zilei dar cred că puteam sta acolo fiind cazați.
M-am mai uitat acum pe Booking, pentru că-mi cere să dau note cazării și constat că s-a scumpit... acum cele 2 nopți ar costa aproape 800 de lei, probabil din cauza faptului că începe sezonul cald.
Una peste alta recomand locația chiar și pentru cei mai pretențioși. Totuș, fac recomandarea bazându-mă și pe prețul plătit de mine. Acum, la 400 de lei pe noapte cât apare o noapte de cazare, cred că variantele disponibile sunt sensibil mai multe, chiar și pentru orașul Râșnov care este foarte ofertant din punct de vedere al cazărilor. Nu există stradă în Râșnov care să nu aibă câteva unități de cazare listate pe Booking.
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 02.05.24 14:20:38
- Alte destinații turistice prin care a fost: -
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@⭐ValentinB_88⭐: Sărbători pascale luminate!
Mulțumim pentru prezentarea acestei unități de cazare râșnovene. Am „locuit” și noi de vreo două ori în Râșnov în timpul unor minivacanțe și am observat multitudinea de opțiuni de cazare (case, vile, apartamente). Zona este foarte ofertantă în privința obiectivelor turistice, monumentelor și excursiilor în natură.
Așteptăm și restul articolelor din locurile vizitate (Mini Transilvania îmi place mult), dar cred că perioada mai bună pentru vizibilitate și lectură este după Paști. Acum toți sunt ocupați...
Numai bine!
Să o iau pe rând:
felicitări pentru premiul câștigat la concursul AFA;
parafrazându-l pe Pavel Bartoș aș zice: ăsta-i articolul, ăsta-i votul, hop și eu cu superbonusul.
Mi-a plăcut cum arată locația în care ați fost cazați pentru faptul că, cel puțin din fotografii, arată că îndeplinește condițiile minime pentru un sejur confortabil: spațiu suficient, curățenie, dotări corespunzătoare și, din câte am înțeles gazde primitoare și amabile.
Să vă fie de bine vacanța!
@tata123 🔱: Mulțumesc, apreciez. Sper să am timp și pentru următoarele recenzii. S-au adunat câteva chestiuni de relatat.
@Mitica49: Mulțumesc pentru gândurile frumoase și pentru super bonusul acordat. Vă apreciez și stimez. Sunteți un adevărat domn.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 Garsoniera Relax - o alegere inspirată în Râșnov — scris în 29.10.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 BelleView Retreat Râșnov – un apartament confortabil — scris în 10.02.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 [Loft2Byou] O mansarda frumoasa foc — scris în 05.01.22 de andreea_kamelya din BUCURESTI - RECOMANDĂ