ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2026

DISTRACŢ. / RELAXARE:

Apartamentul ISARAN2D4E - Raport calitate-preț excelent

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Anul trecut pe mijlocul lunii ianuarie, după ce Sărbătorile trecuseră, cu toată agitaţia şi bucuria pe care le trezesc în sufletul omului, am mers câteva zile la Braşov. A fost prima oară în viaţa mea când am ales varianta de cazare într-un apartament închiriat în regim hotelier. Aveam o reţinere pe care nu o pot explica prin argumente logice. Am depăşit momentul, ne-a plăcut cazarea într-un apartament nou, curat, confortabil. În plus, trebuie să recunosc că pentru mine a contat şi economia consistentă, două camere de hotel ne-ar fi costat mai mult decât eram dispusă să plătesc pentru cazare.

În luna decembrie, cu două săptămâni înainte de Crăciun, am avut câteva zile libere care cereau o scurtă plimbare. Oriunde... dar să nu fie departe de Bucureşti, să putem merge cu trenul, să ne bucurăm de un târg de Crăciun colorat, cu arome de iarnă şi bunătăţi de sezon. Aş fi mers la Craiova, dar de când Târgului din oraş i s-a dus vestea în ţară şi peste hotare, tarifele de cazare au explodat. Pentru noi, există la Craiova o variantă mai mult decât convenabilă, cazarea la Hotelul Militar din centrul oraşului, facilitate de care poate beneficia soţul meu. Poate, dar cu condiţia să fie camere libere! Aşa cum era de aşteptat, a fost ocupat de la mijlocul lunii noiembrie, până spre jumătatea lui ianuarie... exact cât a ţinut Târgul de Crăciun. Nu ne-am întristat prea tare, este o facilitate de care am beneficiat de foarte puţine ori (de două ori la Craiova şi o dată la Râmnicu Vâlcea; de câteva ori la Sinaia, cu mai bine de 2o de ani în urmă).

Am trecut la căutarea unui apartament în regim hotelier, sunt destule şi la Craiova. Tot răsfoind Bookingul am constatat cu uimire că, un apartament cu două camere la Craiova, în perioada Târgului de Crăciun, ne-ar fi costat dublu, sau chiar triplu, în comparaţie cu Braşovul! Fără părere de rău, ne-am hotărât să căutăm un apartament la Braşov, un oraş în care ne-am simţit întotdeauna foarte bine.

Prima opţiune ar fi fost chiar apartamentul Coquette în care am stat la începutul anului trecut. Din păcate, nu mai este disponibil pentru închiriere în regim hotelier! Amicul Booking ne-a pus pe tavă o mulţime de alte apartamente, cu o singură cameră (garsoniere), două sau trei camere, în centrul vechi sau în cartierele noi ale oraşului. După experienţa de la începutul anului trecut, ştiam deja ce vrem, şi anume un apartament cu două camere într-un bloc nou, mai departe de centru, dar ferit de aglomeraţie şi gălăgie.

Tot căutând, am descoperit două apartamente aproape identice cu Coquette, în blocurile vecine din acelaşi cartier nou al Braşovului (relativ aproape de Coresi Mall, la circa 4km de centrul istoric al oraşului). ISARAN 2D4E şi ISARAN 2D3E sunt numele sub care apar cele două apartamente pe Booking şi pe alte siteuri cunoscute de rezervări. Amândouă erau libere în perioada dorită de noi, aşa că am ales la întâmplare ISARAN2D4E (sunt identice, apatamentul ales de mine este decorat în nuanţe mai calde).

Am prins un tarif de cazare foarte bun, un mic discount de la Booking l-a făcut şi mai bun! Ne-a costat puţin sub 1200 lei pentru 4 nopţi de cazare, în timp ce în ianuarie plătiserăm 1300 lei pentru acelaşi tip de apartament. Cu posibilitate de anulare gratuită până aproape de data cazării, din fericire n-a apărut nicio piedică în calea scurtei noastre vacanţe. La data stabilită, a fost retrasă de pe card contravaloarea cazării. Simplu şi comod! Am încercat acum o simulare pe Booking, tarifele sunt mai mari, şi nu mai acceptă rezervări pentru perioade mai scurte de 5 zile.

Apartamentele ISARAN sunt administrate de firma [...], o firmă cu experienţă de 11 ani în administrarea apartamentelor şi caselor închiriate în regim hotelier. Această firmă se ocupă de comunicarea cu clienţii şi de primirea oaspeţilor, de check-in/check-out, de curăţenie, şi tot ce mai este necesar pentru a oferi servicii de calitate.

Comunicarea cu [...] (intermediată de Booking) a fost foarte bună. Ora oficială pentru check-in este 16, dar am anunţat că vom sosi mai devreme la Braşov, şi am rugat să fim cazaţi (dacă se poate) între orele 13-14. Am călătorit de la Bucureşti la Braşov cu trenul particular Softrans. De la Gara Braşov, am luat un Uber până la restaurantul Ceasu Rău, ca să mâncăm de prânz, şi să aşteptăm la căldură mesajul care să ne confirme că putem lua în primire apartamentul ISARAN2D4E. La 13.30 am primit codul care urma să deschidă caseta în care se aflau cheile apartamentului, dar eram deja la restaurant şi nu ne-am grăbit, am savurat în tihnă mâncarea gustoasă. Ne-a plăcut la Ceasu Rău, ca dovadă am revenit acolo în cea de-a patra zi a vacanţei noastre la Braşov.

De la Ceasu Rău am comandat alt Uber care ne-a dus direct la blocul în care se află apartamentul ISARAN2D4E, adresa fiind strada 13 Decembrie 129A, bloc 8, etaj 9, ap. 121. Un bloc nou, identic cu cel în care se află apartamentul Coquette, unul dintre multele blocuri din cartierul construit pe locul platformelor industriale ale Braşovului (aproape de ieşirea din oraş spre Sânpetru). Caseta în care am găsit cheia apartamentului şi cartela de la uşa blocului, este agăţată de balustrada scărilor exterioare ale blocului. N-am mai avut parte de peripeţii ca la Coquette, de data aceasta caseta s-a deschis uşor! În aceeaşi casetă, am lăsat cheile la plecare. Ora limită comunicată pentru check-out este 11, dar am solicitat prelungirea până la ora 12. Gazdele noastre s-au dovedit amabile şi flexibile, ne-au acceptat cerinţele, şi la venire, şi la plecare.

Pentru cei care călătoresc cu autoturismul personal, ISARAN2D4E oferă gratuit un loc de parcare. Este bine să evitaţi deplasarea cu maşina proprie în centrul Braşovului, mai cu seamă în perioada Târgului de Crăciun, este posibil să aveţi probleme cu găsirea unui loc de parcare. Există mijloace de transport în comun, taxi, Uber/Bolt. Noi am ales ultima variantă (cu o singură excepţie), cu menţiunea că am plătit foarte puţin în prima parte a zilei, şi cel puţin dublu seara, când multă lume, turişti şi localnici, se îndrepta spre Târgul de Crăciun, spre teatrele şi restaurantele oraşului.

De cum am intrat în bloc, totul ni s-a apărut cunoscut... Identic până în cele mai mici amănunte cu blocul în care se află apartamentul Coquette, până şi bradul de Crăciun era împodobit la fel, şi era amplasat fix în acelaşi loc! Probabil toate blocurile din zonă sunt administrate de aceeşi firmă. Într-una din zile, am încurcat blocul, am urcat la etajul 9, şi am început să bâjbâim pe la uşa omului! Vai de capul nostru, ne-a prins proprietarul în fapt... Da, şi blocul ăsta arăta la fel, acelaşi brad de Crăciun sclipea vesel, parcă amuzându-se pe seama noastră! Dacă am fi folosit cartela la intrarea în bloc n-am fi păţit ruşinea, dar un vecin politicos ne-a invitat înăuntru... asta a fost. Ne-am luat ca reper o vilă frumos luminată, şi n-am mai avut probleme de orientare.

La fel ca toate blocurile din zonă, blocul în care se află apartamentul ISARAN2D4E dispune de două lifturi mari, moderne, un real avantaj pentru noi ţinând cont că am locuit câteva zile la etajul 9.

Apartamentul ISARAN2D4E este foarte luminos şi spaţios (circa 80mp), asemănător în linii mari cu apartamentul Coquette în care am stat la începutul anului trecut. Imediat ce am intrat în apartament, am sesizat mici diferenţe, cele mai multe lipsite de importanţă pentru noi: holul ceva mai mic, camerele sunt dispuse invers, adică dormitorul în dreapta, livingul în stânga... bucătăria tot între cele două camere. Cel mai important, ISARAN 2D4E are tot două băi (o raritate la apartamentele cu două camere), dar baia mică aflată la intrarea în apartament nu are decât chiuvetă şi toaletă. Decât deloc... bine şi aşa, dar reamintesc că baia de serviciu de la Coquette era mult mai mare, dotată cu cabină de duş, bideu, maşină de spălat rufe.

Pe holul apartamentului se află un cuier pentru haine, şi o banchetă care poate servi şi ca suport pentru bagaje. În capătul holului este bucătăria, cu mobilier nou, modern, masă cu patru scaune, scăunel pentru bebeluşi. Bine dotată bucătăria: aragaz, cuptor cu microunde, frigider mare, prăjitor de pâine, cană pentru fiert apa, espressor de cafea (fără capsule), veselă, tacâmuri, câteva vase de bucătărie (tigaie, ibric, vreo două-trei crăticioare), o rolă anemică de şerveţele, cafea, zahăr, sare, piper, oţet, ulei. Am fost mulţumiţi de bucătărie, dar Coquette a fost peste ISARAN2D4E. Cateva detalii : ISARAN2D4E nu are maşină de spălat vase (nici nu ne trebuia!), am găsit detergent de vase dar lipsea buretele, unele obiecte din bucătărie ar trebui înlocuite (cănile, tocătorul).

Bucătăria ne-a fost utilă, am pregătit micul dejun în fiecare dimineaţă, ne-am făcut cafea (dimineaţa) şi ceai (ori de câte ori am avut chef). Ne-am descurcat foarte bine, în zonă sunt suficiente magazine, cofetării, pizzerii, dar noi ne-am cumpărat mâncare pentru micul dejun şi cină de la magazinele din centrul oraşului şi de la tarabele cu bunătăţi de prin târgurile de Crăciun din Braşov şi Sfântu Gheorghe.

Dormitorul (mai mare în comparaţie cel de la Coquette) dispune de baie proprie şi de un dresing generos (mai degrabă debara). Pat matrimonial mare, încadrat de două noptiere cu veioze, birou, oglindă mare, televizor modern montat pe peretele din faţa patului. Lenjeria de pat albă şi prosoapele de baie, tot albe, din bumbac de bună calitate, sunt inscripţionate cu numele firmei care administrază apartamentul - [...].

Din dormitor se intră în dresing/debara şi în baie. În dresing am găsit masa şi fierul de călcat, aspiratorul, uscătorul de rufe, pilotă, perne, lenjerie pentru canapeaua din living, multe prosoape albe în trei dimensiuni. Acest dresing este singurul spaţiu de depozitare al apartamentului (iar e pe minus faţă de Coquette care are o grămadă de dulapuri, pe hol şi în în dormitor).

Baia mare a apartamentului este dotată cu cadă (cu paravan de sticlă care protejează contra stropilor), chiuvetă cu oglindă mare montată deasupra unui dulăpior de baie încăpător, cu mai multe sertare, toaletă, maşină de spălat rufe, calorifer port-prosop. Are aspectul unei băi de hotel de patru stele! Ceva depuneri de calcar, observate de ochiul meu de soacră în devenire, pe la cadă... Uscătorul de păr (de bună calitate), l-am găsit într-un sertar. Am avut o rezervă mai mult decât suficientă de hârtie igienică şi flacoane mari cu săpun lichid, şampon şi gel de duş, plăcut mirositoare.

Livingul (mai mare un pic decât cel de la Coquette) este împărţit în două printr-un paravan: zona de dormit cu pat matrimonial mărginit de noptiere, şi zona de relaxare cu canapea extensibilă, fotolii, măsuţă şi un corp de mobilier cu sertare şi dulăpioare care încadrează televizorul cu ecran mare. Arată bine livingul, este decorat în nuanţe plăcute, calde, un tablou frumuşel înviorează atmosfera. Nu mi-au plăcut florile artificiale din vază şi din ghivece, dar nici nu m-au deranjat peste măsură.

Când am văzut (în pozele de pe Booking) că există pat matrimonial şi în livingul apartamentului, am fost teribil de încântată. Chiar comentasem, referitor la Coquette, că genul acesta de apartament cu două camere, foarte spaţios, permite lejer delimitarea livingului în două zone, una dintre ele dotată cu pat matrimonial. Ei bine, după prima noapte, entuziasmul meu a căzut în cap! Patul din living este foarte mare dar... scartaie din toate încheieturile, şi salteaua este foooarte tare. Beton! Poate unora le-o face bine, dar eu am înţepenit de tot, de-abia mă ridicam din pat. Cu toate că soţul meu e mult mai tinerel (la oase, nu la ani!), tot s-a plâns de pat. L-am lăsat să se chinuie singur, am luat pilota de rezervă din debara, şi m-am mutat pe canapea.

Apartamentul are balcon mare, cu ieşire din living şi din bucătărie, mobilat cu masă şi patru scaune comode. Pe măsuţă am remarcat scrumiera, chiar dacă nouă nu ne este de folos. Vederea este spre un alt bloc, identic, acela în care am avut tentativa de intrare prin efracţie... Foarte apropiate blocurile, deşi apartamentul este spaţios şi foarte bine compartimentat, nu mi-ar plăcea să locuiesc într-un bloc atât de înghesuit între alte blocuri identice!

Cădură am avut cât am dorit, apartamentul este dotat cu centrală termică individuală pe gaz. Cum nouă nu ne place căldura prea multă, am setat termostatul la 22 grade ziua, şi la 20 grade în timpul nopţii. La fel ca acasă! Din obişnuinţă, când am plecat acasă am lăsat termostatul setat la 17 grade. Nu sunt zgârcită (dimpotrivă!) dar nu suport risipa. Ca şi la Coquette, am observat că detectorul de gaze nu era băgat în priză... probabil, aceeaşi poveste cu turiştii care fierb ţuică şi vin, şi se opreşte centrala! Eu nu sunt împăcată cu ideea...

Chiar dacă n-am avut nevoie, am remarcat că apartamentul nu are niciun aparat de aer condiţionat (Coquette avea un singur aparat, în living). Iarna aceasta m-am convins că aparatul de aer condiţionat, atât de necesar în verile caniculare, poate fi util şi în sezonul rece. Fiul meu locuieşte într-un bloc nou din centrul Bucureştiului care, din cauza unei defecţiuni, nu a avut gaze aproape două luni (nici măcar de Crăciun şi Revelion). Aparatul de aer condiţionat a asigurat confortul termic în apartament (nu şi apa caldă!).

Internetul ’merge’ bine în anumite zone din casă; în dormitor, nu prea! N-a fost o problemă pentru noi, poate s-a remediat între timp...

Apatamentul ISARAN2D4E este curat, dar... am găsit un sac plin cu prosoape murdare, uitat pe bancheta de la intrare. Probabil pregătit pentru curăţătorie. L-am pitit în debara, sper că l-or fi găsit! Mopul, atât de necesar în sezonul rece, este vechi, ciufulit... trebuie înlocuit de urgenţă. Mătura este ruptă, am găsit-o împreună cu făraşul, pe balcon. Sunt obiecte ieftine, dar necesare într-un apartament în care nu-ţi face nimeni curat. În vacanţă păstrăm curăţenia la fel ca în propria casă, din obişnuinţă şi din respect pentru oamenii care strâng după noi. Dar este important să ai cu ce mătura şi şterge pe jos! Sper că administratorul a trecut prin apartament, a făcut un inventar rapid, şi a înlocuit obiectele uzate peste măsură.

Încă o sugestie pentru adminstrator, înainte de Sărbători mă aşteptam să găsesc în casă un brăduţ împodobit, sau câteva mici decoraţiuni de sezon. Nu costă mult, se pot folosi ani la rândul, şi transformă un apartament închiriat în ’acasă’.

Cu toate că ne-am simţit foarte bine la ISARAN2D4E, inevitabil l-am comparat cu apartamentul Coquette pe care l-am închiriat la începutul anului trecut. Coquette a fost, pur şi simplu, impecabil! Să fi vrut, nu puteai să-i găseşti un cusur, din păcate nu se mai închiriază în regim hotelier. În final, recomand apartamentele ISARAN, cu un pic de atenţie la detalii se apropie de nota maximă. Reprezintă o variantă foarte bună de cazare pentru familiile numeroase, raportul calitate-preţ fiind excelent, greu de depăşit.

Centrul Braşovului, îmbrăcat în haine de Sărbătoare, capătă un plus de strălucire şi culoare. Cu puţină zăpadă, se transformă într-un oraş de poveste! A nins abia după plecarea noastră, dar suntem recunoscători pentru vremea plăcută, de toamnă târzie, care ne-a îngăduit plimbări lungi în aer liber. Am bătut la pas străzile din centru şi din Schei, am intrat în biserici, la sinagogă, în librării şi muzee, am mers la teatru, ne-am bucurat de atmosfera de Sărbătoare de la Târgul de Crăciun. Am mâncat foarte bine, la Ceasu Rău şi la Old City Pub by Csiki Sor, în Schei... dar aceasta e o altă poveste, pe care am să v-o spun într-o altă zi!😘

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de Floria in 31.01.26 20:23:31
Validat / Publicat: 01.02.26 10:21:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 83 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
P01 Apartamentul ISARAN 2D4E Brașov. Livingul - dincolo de paravan este patul.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

5 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[01.02.26 10:21:15]

avem si o propunere pentru fondul sonor

FloriaAUTOR REVIEW
[01.02.26 10:59:07]

@webmaster13: Mulțumesc! Duminică plăcută!

[01.02.26 13:58:12]

@Floria: Arată foarte bine apartamentul și are un raport calitate - preț foarte bun. Este adevărat că ați făcut comparație cu alt apartament și poate de aceea ați găsit mici obiecții, baie de serviciu mai mică, lipsă aer condiționat, un pic de ornare în preajma sărbătorilor de iarnă, saltea foarte tare... Dar mi-a plăcut cum arată acea delimitare din living și am văzut și canapeaua de aici folosită și ea de nevoie.

Aștept și continuarea!

FloriaAUTOR REVIEW
[01.02.26 17:05:48]

@mprofeanu: Sunt foarte multe apartamente care se închiriază în regim hotelier la Brașov, mai ales în cartierele noi ale orașului. Curate, spațioase, bine dotate, potrivite pentru familii cu copii, și nu numai. Cu siguranță, sunt o variantă bună de cazare, în condițiile în care tarifele la hoteluri și pensiuni au crescut foarte mult. Apartamentele ISARAN sunt excelente, foarte mari, luminoase, plăcute, iar tarifele sunt “prietenoase” cu buzunarele și cardurile turiștilor! 😉🌷

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
[01.02.26 17:29:58]

@Floria: Știu de la fata mea, ea locuiește în altă zonă decât cea prezentată de tine, în Avangarden 2. Și acolo sunt astfel de apartamente de închiriat, chiar dezvoltatorul practică acest lucru dar sunt și mulți plecați în străinătate și fac cam același lucru.

În vara asta voi merge iar la Brașov și voi sta în perioada când ai mei sunt plecați în Bulgaria, trebuie avut grijă de pisică și pești dar voi avea în plan să mai vizitez câte ceva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂApartamente în regim hotelier:

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.080862045288086 sec