GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu vreau sa fac un top al plajelor sau obiectivelor turistice din Corfu, mai ales pentru ca gusturile oamenilor difera. Dar va pot impartasi citeva impresii obiective, zic eu, despre frumoasele locuri din Corfu. Ordinea este cea in care am vizitat noi aceste locuri.
Pelekas- sau ‘’Plaja de foc’’, cum am mai numit-o si noi, dupa altii de pe acest site, este tot in vestul insulei, la doar 17 km de Kerkira, capitala insulei Corfu. Noi am fost cazati la hotelul de linga si impresii puteti citi aici
Kaiser’s Throne – In apropierea satului Pelekas, imparatul Wilhelm al II-lea al Germaniei a amenajat un punct de observatie asupra insulei numit "Tronul Kaiserului", de unde puteti sa priviti in intregime Corfu in apusul soarelui. Puteti ajunge cu masina, trecind pe stradutele inguste, pe care citeodata ai impresia ca nu incape nici macar o masina, iar sus gasiti loc de parcare si chiar un bar cu terasa de unde puteti privi cum intra soarele intre 2 culmi de munte. Satul este tipic grecesc, fiind preferat de imparatul Germaniei, Wilhelm al II lea, cel care a cumparat, dupa moartea printesei Sisi – Palatul Achilion. Este interesant, dar pe noi nu ne-a impresionat la fel de tare ca apusurile la malul marii.
Glifada – Se afla in vest, la 26 km de Corfu-Town, asezata la poalele satului Pelekas, iar statiunea practic este formata doar din ceea ce s-a construit in jurul plajei, adica cateva hotelori si pensiuni, taverne, baruri. Cind am fost noi parcarea era aproape goala (10 masini) si nu se platea. Am inteles ca, mai de mult, se platea, dovada fiind ghereta pe care scria parching. Criza, frate…...
Este o plaja buna cu nisip fin, foarte lunga si lata! Apa era calda si intrarea in mare nu este abrupta, fiind ideala pentru familii cu copii mici.
Am remarcat un snak-bar dragut, mai exact numele lui ‘’Aloha’’, este fix pe plaja, intre pomi de youka, iar in fata are o sticla imensa.
Plaja a primit distinctia Steagul Albastru, are nisip fin, facilitate pentru persoanele cu handicap, sezlonguri, umbrele, cosuri de gunoi si se poate practica schiul nautic, canoe, jet schi, cat si wind -surfing-ul. Este inconjurata de dealuri cu maslini si pini. La poalele lor este o vegetatie bogata, am observat foarte multi cactusi si youka.
Exista aici o rezervatie de crini de mare dar care se trecusera cind am ajuns noi si deci erau mai mult niste tepi.
Plaja Myrtiotissa. La doar 15 km de Corfu Town se afla plaja de la Myrtiotissa, care este descrisă de către scriitorul englez Lawrence Durrell in cartea sa "Celula lui Prospero", poate cea mai frumoasa plaja din lume, deoarece are un farmec magnetic. Atentie nu sunt locuri de parcare si accesul auto este chiar anevoios de la un punct incolo. V-as sfatui sa lasati masina mai sus. Nu gasiti pe plaja taverna si nici macar apa de baut. Erau si ceva nudisti acolo.
Agios Gordis-este situat tot in vestul insulei, intr-un golf superb.
Am mers aici sa ne bucuram de acest apus despre care citisem aici, pe site, ca este un specatcol natural deosebit de frumos. Am gasit si loc de parcare, nu ne-a taxat nimeni.
Este o statiune mica, dar are o plaja mare, cu nisip fin, auriu si pietris si toata dotarile necesare, cu o apa calda si limpede mai in larg.
Daca te uiti la poze, plaja din Agios Gordis o poti recunoste usor, identificand-o in primul rand dupa stanca uriasa si ascutita ce se ridica din apa, denumita ‘’Ortholithos’’, care este in partea stanga a plajei, cum privesti catre mare. Capetele plajei mi s-au parut a fi locuri mai romantice, asa ca am stat in stinga pina la ora asfintitului. Superb pentru snorkeling.
PORTO TIMONI - AFIONAS BEACH - Aflata langa Agios Georgios-Afionas (nord -vest), Porto Timoni e o plaja dubla unica in Corfu, care socheaza printr- un peisajul natural fantastic. Nu se poate ajunge cu masina decit pina la taverna si studiourile din deal, cu acelasi nume, apoi mergeti pe jos cam 20-30 minute printr-o caldura ucigatoare. Fiind o plaja (de fapt sunt doua) salbatica, trebuie sa aveti dupa voi, tot ce va trebuie: apa, umbrela, cearşaf de plaja. Plaja este cu prundis, apa se adinceste destul de repede si are pietre, dar nu era nevoie de incaltaminte speciala. Exista si o grota chiar in apa, pina la care puteti innota sau face snorkeling. Parerea mea este ca acest loc este un mic paradis. Vezi pozele.
Canal D’Amour – este situat in nordul-vestul insulei, in statiunea Sidari, la 40 de km de capitala. Atractia principala din Sidari (si una dintre cele mai cunoscute din intreaga insula si din intreaga lume) ar fi acest Canal D’Amour! Se afla in partea de vest a statiunii Sidari.
Noi veneam de la Porto Timoni, despre care v-am povestit si ne-am oprit aici, pentru ca din fotografiile de pe site parea spectaculos. In apropiere este si un restaurant care poarta acelasi nume. Masina am lasat-o in parcarea este gratuita. Mai intii am dat o tura de aproximativ o ora cu hidrobicicleta ca sa vedem toate malurile alea de culoare galbena. Frumusetea acestui loc consta intr-o zona de stanci de culoare galbena, in care marea a erodat, formand mici golfuri si canale, de o frumusete rapitoare. La aceasta minune a naturii, a mai contribuit si omul, prin cateva legende, care-i sporesc farmecul si popularitatea.
Sincer, locul mie nu prea mi-a inspirat romantism, este deosebit, dar nu fabulos!
Se poate face plaja si pe stancile galbene, dar este si o mica plaja cu nisip, amenajata cu sezlonguri si umbrele, unde se poate cobora pe niste scari si care are si facilitati pentru persoane cu handicap. Apa la mal este mica, calda, dar culoarea ei este cam neclara, din cauza stancilor argiloase. Se pot face si diverse sporturi nautice.
Undeva in fata este un fel de insula mica si ovala, pe care cativa tineri faceau plaja.
Dupa o baie rapida ne-am grabit sa vedem apusul la Logas Beach:
Logas – sau The sunset beach!
Se afla langa Perulades, in partea de nord-vest, in apropiere de Capul Drastis, la vreo 2 km, care nu trebuie ratat nici el.
Masina am lasat-o in parcarea mare, care nu se plateste. In partea dreapta este un restaurant in toata regula, amplasat pe un spatiu generos, cu multe mese si scaune si foisoare, cu alei printre ele, pline de vegetatie. Ca o gradina de flori, cu palmieri, maslini si leandri! Secretul acestui loc il constituie faptul ca se afla la o inaltime foarte mare, fata de nivelul marii. Practic, restaurantul este cu fata catre mare, pe buza unei parapastii, pe o stanca inalta.
Undeva, exista un balcon amenajat, fix deasupra haului, cu balustrade, unde incap 2-3 oameni, iar de acolo se pot admira cele doua plaje de jos si peretii verticali de stanca calcaroasa, de culoare galbuie, pe care este construit restaurantul. Impresionant! Aici vin multi turisti pentru ca se poate admira un apus fabulos.
Am coborat o multime de scari din beton, e usor la coborat. Pacat ca in una din parti s-a cam surpat peretele si a acoperit o buna portiune din plaja, care si asa era mica.
Paleokastrita- Se afla in vest si este cea mai cunoscuta statiune din insula Corfu, deci, nu puteam s-o ratez. Este considerata a fi un fel de ‘’perla’’ a insulei! Este situata in N-V, la 26 de km de capitala insulei. Si plaja din Paleokastrita a primit distinctia de Steagul Albastru.
Sunt 6 golfuri, deosebit de frumoase, dar mai sunt si alte fasii inguste de plaja, care conduc la alte golfuri mai mici. Locul este renumit pentru snorkeling. Plajele, chiar daca nu sunt foarte mari, sunt cu nisip si pietris, iar culoarea apei este deosebit de frumoasa, in nuante de azuriu si albastru.
Pe langa plajele mici din acele golfuri, mai poti inchiria diferite ambarcatiuni, lucru pe care l-am facut si noi pentru a ajunge in Paradise Beach, unde nu ajunge decit barca. Sunt multe locuri de parcare fara plata. Mi-a placut, este un loc in care natura te rascoleste. Aici puteti sa va plimbati cu submarinul galben, un vas la care cobori in mijloc, cam 2 metri sub nivelul apei in timp ce el te plimba si te uiti la pesti. Tot aici am vazut delfini cum innotau pe linga submarinul galben si faceau sarituri superbe. Va recomand sa vedeti cea mai fabuloasa panorama asupra zonei Paleokastritsei din satul Lakones (locuitorii sunt veniti din Lakonia, Sparta) de la Taverna Bella Vista. (vezi foto)
Mai ar fi de povestit despre Corfu Town si Palatul printesei Sissi, dar ma rezum la a va spune ca nu trebuie ratate. Acordati-le cel putin jumatate de zi, eventual o dupa-amiaza impreuna, cum am facut noi.
In concluzie, pot spune, ca dupa ce am vizitat insula Thassos, experienta din Corfu mi se pare mult mai frumoasa. Exceptind distanta, merita revenit aici pentru peisajele fabuloase. In plus aici puteti avea o vacanta linistita si retrasa sau puteti alege statiuni cu cluburi si distractie si sporturi nautice, in functie de ce vrea fiecare!
Trimis de mflorea in 29.07.12 15:28:28
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mflorea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.
Mutat la rubrica "Plaje in insula Corfu" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
Buna! In 2 septembrie plecam si noi in Corfu, si desi aveam un plan bine pus la punct despre locurile pe care le vom vizita, nu mi-a atras atentia pana acum Afionas, Porto Timoni. Nu stiu cum am reusit sa il omit. Vazand pozele tale cred ca ne vom schimba putin planurile, pt a ajunge in acest mic paradis. Cred ca vom lua autobuzul pana in Agios Georgios din Corfu Town, ca sa stam toata ziua si sa ne intoarcem abia seara. Oricum iti multumesc si felicitari pt review!
Foarte frumos review, felicitari pentru vacanta frumoasa!
Foarte frumos rw, util deasemenea, ne imbie la un concediu in Corfu, poate cel mai frumos descris aici, iar pozele completeaza tabloul unui colt de rai!
Felicitari pentru vacanta!
In ce zi ai fost la Logas Beach? Stii de ce? Si eu am fost in perioada 24-31 iulie in Corfu si cand am fost noi la Logas Beach, inca nu era surpat peretele, dar era un vant puternic si niste valuri imense. Poate din acea cauza s-a prabusit.
Acum am descarcat pozele de pe aparat si am vazut ca si cand am fost eu era surpat peretele ) Scuze. In acele momente nu am observat acel lucru. Asa valuri mari erau ca nu am putut cobori pe plaja, am stat pe digul acela de langa scari.
superba insula corfu superbe plajele noi am stat in agios gordis. Am vazut paleokastrita (langa paleokastrita – paradise beach –superba, in excursia optionala, a meritat fiecare banut 25 de euro de pers), sidari. Vroiam sa mergem si anul acesta tot acolo, din pacate nu am mai gasit sejururi la agentiile din romania decat f scumpe in agios gordis. Am ales halkidiki (sarti). Ne-a placut si aici (mai ales orange beach), dar nu exista grad de comparatie
Sal, spune mi te rog porto timoni e usor de ajuns? sunt indicatoare sau ceva care sa te indrume acolo? ai idee cat costa anul trecut sa inchiriezi o masina?
Glyfada - este la 16 km de Corfu Town (nu 26), practic este langa Myrtiotissa.
Noi am fost, in august 2013, la 10 plaje (Agia Varvara, Agios Gordis, Glyfada, Paleokastritsa, Agios Giorgios Pagon, Agios Stefanos, Sidari, Kalamaki, Issos, Ipsos), plus plaja Mon repos din Corfu Town. Cel mai mult mi-a placut la Agios Stefanos (cea din nord-west), dar foarte frumoase sunt si Glyfada si Agios Gordis.
@mflorea:
Buna ziua
O intrebare: din Liapades se poate ajunge la plajele PORTO TIMONI, Limni? Am fost anul trecut, dar nu prea m-am descurcat. Am ajuns la Rovinia, Glyko si cam atat. Am reusit sa ma ratacesc printre maslini si poteci, am intalnit o gramada de albine si dupa vreo 3 ore am regasit poteca catre Liapades...
Multumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Plajele insulei Corfu, multe și diverse! — scris în 20.08.21 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Cu barca în căutarea Paradisului — scris în 20.02.19 de Maya_C din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Plaje de vis și drumuri complicate — scris în 19.02.19 de Maya_C din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Jurnal neortodox despre plajele din Corfu — scris în 18.09.17 de c_vasile din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 „Kensington-on-Sea” (sau de la Roda la Ypsos) — scris în 16.10.17 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Bătuți de vânt și arși de soare (sau de la Paleokastrița la Sidari) — scris în 14.10.17 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Cand mergi in Corfu trebuie sa vizitezi obligatoriu urmatoarele plaje — scris în 29.01.16 de Gabriela1 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ