ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 10 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Plajele insulei Corfu, multe și diverse!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ca întotdeauna, atunci când mergem într-o destinație de vară, cu atât mai mult într-o insulă grecească, dorința de a ajunge pe plajă, de fapt pe mai multe, este imensă!

Așa a fost și anul acesta, prima întâlnire cu marea și plaja am avut-o la noi în stațiune, în Kavos, la lăsarea serii, după apus, atunci când totul este foarte romantic și frumos!

Insula Corfu este foarte muntoasă în special în partea de nord, apoi ceva mai deluroasă la mijlocul ei, pentru ca în sud, relieful să fie cel mai domol, aproape plan.

Din acest motiv pe toată întinderea ei, avem tot felul de plaje, întinse, late, cu nisip auriu fin în partea de sud-est, ceva mai înguste și cu pietriș ceva mai la nord, tot pe partea de est, iar în partea de nord-est, găsim din nou plaje ceva mai lătuțe, mai întinse, cum ar fi la Ipsos sau Dassia.

În nord plajele sunt cu nisip, un nisip alb, fin, așa cum am văzut la Kassiopi, sau la Sidari.

Priveliștea se schimbă cu totul pe partea de vest, acolo unde relieful este stâncos, dealurile sunt acoperite de livezi de măslini sau păduri de pini și chiparoși falnici. Frumusețea constă în faptul că aceste locuri ascund golfuri, mici sau mai mari, cu ape turcoaz și limpezi. Plajele de aici sunt în majoritate cu pietriș, doar pe alocuri cu nisip.

În continuare, vă voi povesti despre plajele pe care le-am văzut, într-o ordine aleatorie, nicidecum dorindu-se a fi vreun clasament.

Prima unde am fost și unde am petrecut cel mai mult timp, chiar pe diferite porțiuni ale ei, este plaja Kavos.

După cum v-am spus deja, este situată în partea de sud-est a insulei, la circa 47 km de aeroport, 53 km de capitală. Are o lungime de vreo 3 km, este foarte lată, are un nisip fin auriu, iar marea este foarte potrivită pentru familiile cu copii, deoarece este mică la mal, până departe în larg. Deasemenea este liniștită, cu foarte puține valuri.

Am stat pe diferite porțiuni ale plajei, multe din zone sunt amenajate cu șezlonguri și umbrele, baldachine, fotolii, etc. De obicei, terasele din dreptul lor administrează plaja, sunt foarte multe, puteți alege să mergeți oriunde. Este foarte mult loc și pentru cei care doresc să stea liber pe prosop, e loc pentru toată lumea!

Noi am stat o zi în apropiere de hotelul nostru, Kavos Plaza, în dreptul terasei Cavo d' Oro, o altă zi la Falconera, pentru ca următoarele două zile să le petrecem în dreptul terasei Metaxa Beach Bar. În primele două zile am plătit pentru setul de 2 șezlonguri și umbrelă 7 euro, în schimb, ultimele două a fost gratis. Aici ne-am simțit cel mai bine, dar din cu totul alte motive, nisipul era foarte îngrijit și curățat/greblat în fiecare dimineață, iar marea era curată, fără alge.

Dacă vă doriți distracție și adrenalină, aici e locul potrivit, puteți încerca sporturi nautice diverse, pe alese, să închiriați bărci sau să vă jucați cu copiii pe toboganele gonflabile din mare.

Într-una din dimineți am avut curiozitatea să mergem spre sudul extrem al insulei, la Asprokavos Water Sports, undeva la cca 1 km de la hotelul nostru. Nu pot spune că m-a încântat locul, dat fiind faptul că este doar un ponton de unde se poate pleca cu barca sau pentru sporturile nautice, plaja din apropiere este foarte îngustă, am văzut în zonă vreo 3-4 șezlonguri, era destul de pustiu la orele dimineții.

Ce m-a încântat însă a fost plimbarea pe care am făcut-o pe malul mării, deoarece pe acolo ne-am întors la plaja Kavos, așadar am dat ocol cum s-ar spune Capului-Ákra Kontoúris. Am avut astfel ocazia să vedem hăt departe spre insulițele spre care aveam să mergem câteva zile mai târziu, Paxos și Antipaxos.

Marea era așa de liniștită și caldă, iar soarele arunca deja cu săgeți fierbinți spre mare.

O altă zi am alocat-o unei plaje de „peste drum” , Arkoudillas sau Potamakia, asta însemnând în partea de vest a insulei. La fel de bine veți găsi ambele denumiri. Vă asigur, e aceeași!

Trebuie să vă spun că distanța dintre hotelul nostru și plaja din vest este de 2,5 km. Atât este de îngustă insula în partea de sud. De obicei acest drum ar trebui să fie facil, doar că intervine factorul căldură, de care am avut parte din plin. Înarmați cu apă și șepci în cap, am pornit la drum, mare parte din el fiind prin mijlocul unei păduri, accesibil și cu mașina, doar că este of-road. Trebuie să vă spun că drumul este plin de praf și nisip din acela fin, care s-a lipit la fix pe corpurile noastre transpirate! Sunt câteva suișuri și coborâșuri, iar la circa trei sferturi din drum, este o intersecție, unul dintre ele o ia spre deal către ruinele unei mânăstiri-Monastery of Panagia, unde n-am ajuns însă :(Ne-am continuat drumul spre mare, iar atunci când am ajuns am avut senzația de déjà-vu. Pur și simplu mi s-a părut foarte asemănătoare cu Egremni. Cel puțin la nivelul mării. Sigur că lipsesc scările, dar privind în spate am avut aceeași senzație, stânci în spate, marea foarte albastră, valuri mai măricele decât pe partea de est, unde totul era mai calm. Aici și vântul bătea binișor, ce nu era chiar rău, deoarece mai îmblânzea arșița.

Am găsit destui turiști, sunt amenajate câteva șezlonguri și umbrele, setul a costat 7 euro. Există un mic chioșc din lemn pictat cu marea și plaja din Arkoudillas. Trebuie să aveți ceva mâncare, dacă stați toată ziua, că la chioșcul de vă spuneam nu găsiți decât niște snacksuri, chipsuri și evident suc, apă, sau bere rece!

Și aici erau mulți tineri în general, veniți cu scutere sau chiar mașini, dar și „tineri” ca noi, pe jos. Ne-a plăcut așa de mult acolo!

Nisipul auriu nici măcar nu era așa fierbinte din cauza vântului, dar valurile mării parcă te învăluiau cu misterul lor albastru!

Undeva la mijlocul drumului prin pădure există o mică, mică tavernă, un loc mic, de tras sufletul și de răcorit cu apă sau vin rece. Aici am văzut un afiș scris în limba română, că vând vin de casă și ulei de măsline. Așa ceva!

La întoarcere a fost nițel mai bine, au mai scăzut din grade, în plus era umbră pe drum. Ne-am oprit din loc în loc, văzând tufe cu mure și zmeură, sau chiar struguri urcați pe crengile pinilor. Nici nu vă imaginați ce gustoși erau! I-am șters puțin de praf și ne-am potolit foamea!

Recomand cu mare drag această plajă, dacă vă place puțină mișcare.

Paleokastritsa este locul din Corfu poate cel mai renumit și cunoscut, foarte căutat de mulți turiști. Este situat în nord-estul insulei, drumul este spectaculos, cu multe serpentine, mai ales pentru noi, venind din sud. Dar odată trecuți prin satul Pelekas, am zis că nimic nu este imposibil.

Aici fix în centrul satului, există un drum în ac de păr și foarte strâmt, numai de o mașină. În plus fiind centrul satului, normal că erau parcate mașini, de o parte și alta a drumului. În cele din urmă, reușim și urcăm și ne oprim într-o parcare de unde aveam un excelent punct de belvedere. Fac poze, când să plecăm GPS-ul ne zice că drumul e la vale-adică înapoi.

Păi și noi de ce am urcat aici? Iar trebuie să trecem prin centru? Evident că da!

Ăsta a fost „jocul” pe care ni l-a făcut GPS-ul, dar eu nu m-am supărat, așa am avut parte de material pentru poze! :)

Dar să revenim la Paleokastritsa. Am parcat de cum am ajuns în localitate, văzând cât era de aglomerat locul. Și am luat-o pe jos, drumul fiind într-o permanentă curbă, noi dând ocol micilor golfuri ascunse după vegetația bogată, copacii înalți, sau mulți leandri parfumați. Cred că am numărat vreo șase plaje, micuțe, la care se poate coborî pe scări amenajate, dar și ele sunt așa de ascunse încât trebuie să te uiți după toate ramurile copacilor.

La Grotta Beach, mai întâi am „auzit-o” , adică am auzit chiote, râsete și atunci ne-am uitat să vedem ce se întâmplă. Marginea drumului, cu o balustradă de fier, este împletită cu verdeață, în plus este vegetație, pini și chiparoși, e destul de greu să răzbești printre ele.

Atunci printr-un luminiș am reușit să zărim locul, o splendoare, plaja e mică, un golfuleț mic, plaja e practic pe stânci, acolo unde este și o terasă. Cei mai îndrăzneți se cățărau pe stânci, sărind cu bucurie în apele incredibil de turcoaz, în spuma mării. Multă veselie, muzică la maxim, tineret. Am admirat-o de sus.

Pe partea opusă dealul pornește din drum, iar vilele, casele și hotelurile, indiferent de numărul stelelor, sunt cocoțate sus, una peste alta. Și au la scări... Noi am mers până departe, la plaja unde este și micul port de unde se poate pleca în excursii. Ne-am trântit pe niște scaune cochete la terasa Alipa, în buza plajei, ne-am răcorit cu câte un frappè și un fresh de portocale și am admirat micile ambarcațiuni ce așteptau clienții. Plaja este destul de mică, nu foarte lată, cu pietriș destul de mărișor. Apa însă este foarte limpede, mică la mal.

După ce ne-am odihnit am purces din nou la drum, urcând scările înapoi și constatând încă o dată că la deal e mai greu decât la vale :))

Am mers înapoi la mașină și am urcat către mânăstirea Paleokastritsa despre care auzisem lucruri frumoase. Urcarea este tot din dreptul unei plaje, Agios Spyridon beach, o plajă situată la nivelul drumului, să vedeți ce aglomerată era asta!!! Dar nici drumul spre mânăstire nu este suficient pentru două mașini, de aceea era semafor. Sus era destulă lume, dar mânăstirea era închisă vizitării. Ne-am mulțumit cu priveliștea superbă asupra golfurilor din zonă, marea era incredibil de albastră aici, ca cerneala, spre deosebire de partea cealaltă unde apa mării era verzulie, prin reflecția dealurilor verzi din jur.

Am luat-o pe o cărăruie spre vale, spre mare, se putea coborî până jos, unde valurile loveau stâncile, dar ne-am oprit doar pentru niște poze și sunetul mării...

Paleokastritsa este fără doar și poate un loc fabulos, neapărat de văzut dacă ajungeți în Corfu, nu știu însă dacă aș sta aici, poate doar dacă am fi cu mult mai tineri. Sunt multe scări de urcat și coborât spre plaje, dar și spre hoteluri. În plus e foarte aglomerată stațiunea, atât cu cei care stau acolo cât și cu cei veniți în vizită, cum eram și noi!

Unul din locurile deosebite pe care le-am văzut, a fost tot în nord, nord-est, la recomandarea recepționistei de la hotelul nostru, Kassiopi bay. Ne-am învârtit nițel pe străzi și văzând că nicidecum nu aveai unde să parchezi pe marginea drumului, am revenit în parcarea de care trecusem și o ochisem din mers. Locuri destule... și 5 euro. Pentru toată ziua.

Am pornit apoi agale pe strada principală înțesată cu magazine și terase care de care mai arătoase și mai cochete. Strada se termină cu ieșire la promenadă, la port, unde sunt alte multe terase la umbra copacilor. Pe lângă una din clădiri am văzut un indicator spre Castelul Bizantin din Kassiopi. Păi da, că zărisem eu ceva de pe drum, niște ziduri colo sus pe deal.

Și am urcat, slavă Domnului, că erau doar circa 800-900 de metri, pe niște trepte lucioase, apoi cărăruie printre copaci. Bine că era umbră. Tot efortul a meritat, deoarece odată intrați în castel, am urcat într-o incintă-turn, de unde pe o ferestruică am avut o vedere superbă către una din cele două golfuri ale micului sat Kassiopi. N-am zăbovit prea mult acolo sus, pentru că am zis că-i musai să ne răcorim la o terasă fix în buricul târgului.

Nu insist prea mult aici, poate revin cu un articol separat. Plaja este tot cu pietriș mărunt, apa limpede și albastră.

Fără îndoială că și cei care n-au ajuns încă în Corfu au auzit totuși despre celebrul Canal d' Amour și Sidari.

Locația este în nord-vestul insulei, la circa 37 km de capitală. Prima dată am mers la plaja din Sidari, o plajă cu nisip fin, alb, ca o pulbere. Foarte întinsă, marea calmă și caldă. Multe șezlonguri, umbrele, foarte mulți turiști, foarte mulți copii fericiți jucându-se în apă. Este și un mic port în partea dreaptă a plajei unde se poate parca și mașina, gratis.

Strada principală, paralelă cu marea este înțesată cu terase, magazine și restaurante, hoteluri și viluțe, apoi dacă mai mergi cca 900 metri ajungi la Canal d' Amour. Parcarea nu mai e gratis :) e cu plată și deși nu aveam de gând să stăm prea mult, a trebuit să plătim 5 euro, echivalentul pentru o zi întreagă. Pe marginea drumului era imposibil, drumul este îngust și acolo sunt parcate mașinile de la hotel.

În final ajungem la mare trecând prin curtea unui hotel cu piscină, accesibilă și altor clienți ca și terasa aferentă. Marea este incredibilă și admir deja de la înălțimea terasei stâncile răspândite prin apă... chiar în față era o stâncă mică pe care tocmai se cocoța un bărbat. O fată se apropia și ea. În partea dreaptă a terasei, se coboară câteva trepte și este o plajă cu nisip fin, aglomerată. În stânga sunt alte trepte, cobor și acolo, plaja este chiar mică, dar tot cu nisip, apa caldă, perfectă. Mergem mai departe, trecem printr-o zonă de vegetație și tufe de leandri roz și ajungem la canalul iubirii. Dacă e să ne luăm după legendele locale, cei care înoată de-a lungul canalului, ori prin peșterile formate în zonă vor trăi veșnic îndrăgostiți.

O fi, n-o fi adevărat, nu pot să vă spun, dar sigur e că peisajul este fabulos, stâncile galbene, terasate, „lucrate” de vreme și vremuri, sunt o minune a naturii. Doar ici-colo sunt câteva smocuri de verdeață. Oriunde privești, pe toate laturile stâncilor erau cocoțați turiști, fiecare cu o bucățică de prosop ori un tricou, o umbrelă, ceva. Stâncile erau acoperite de nisip alb, gălbui, iar contrastul cu marea era evidentă. Marea turcoaz, parcă tulbure la mal, plaja este destul de mică, dar cui îi pasă? Vă spuneam că toate stâncile din jur erau pe post de plajă. Nici nu știam unde să mă uit... era frumos peste tot. Câteva trepte coboară la micuța plajă, era ca un furnicar, unii coborau, alții urcau. Mi-a rămas în memorie totul, vă recomand și vouă, este de neratat.

În partea de vest, sud-vest, am mai vizitat o plajă, în stațiunea Agios Georgios Argyradon, a nu se confunda cu Agios Georgios din nord, ceva mai sus de Paleokastritsa. Cea de care vă spun acum este la 30 km de capitală și este o stațiune frumoasă plină de flori, leandri uriași care însoțesc drumul, terase cochete și restaurante unde se servește pește proaspăt. Am văzut și micul port, un debarcader, apoi am ajuns la plajă, destul de întinsă, amenajată cu șezlonguri și umbrele, cu nisip fin, auriu și o mare calmă și strălucitoare. În continuarea acestei plaje spre nord este plaja Issos, la fel de frumoasă și curată, cu nisip cald, moale și fin.

În drumurile noastre spre/dinspre capitală și hotel, am trecut prin stațiunile Moraitika, Benitses, Perama, Dassia.

Cel mai frumos mi s-a părut a fi la Benitses, plaja este ceva mai lată, cu nisip mai grunjos, cu multe șezlonguri, umbrele, terase, tobogane în mare. Marina este atrăgătoare, vase și iahturi de lux, îți fură negreșit privirile. Destul de aproape de Benitses mi-a plăcut și plaja Agios Ioannis Peristeron, în apropiere de micul tunel, de la Marbela Corfu.

Trebuie spus că toate aceste plaje din est sunt destul de înguste, rareori sunt cu nisip, mai mult cu pietriș, așa cum este și plaja de lângă Kaiser' s Bridge, mică, îngustă, dar cu o apă extrem de limpede și azurie.

Și aici erau turiști, copii, se jucau liniștiți, zbenguiau veseli în apa cristalină.

Acum trebuie să vă spun două vorbe despre Kaiser' s Bridge. Podul este construit în vremea când Kaiserul Wilhelm al II-lea, cel care a cumpărat în 1907 Achilleion-despre care tocmai ce v-am povestit în articolul anterior, a locuit vremelnic la palat. Podul s-a dorit a fi o legătură spre mare între grădinile de la Achilleion, o facilitate de a putea pleca pe mare. Inițial fusese o arcadă peste drum, o bijuterie arhitecturală, însă în timpul celui de-al doilea război mondial a fost dărâmat de Wehrmacht. Pe de altă parte s-a păstrat o porțiune din el, amintire despre gloria imperială. Bănuiesc că era nevoie de spațiu și din motive de circulație, fiind chiar pe artera principală ce leagă capitala de sudul insulei.

Nu știu dacă e puțin sau mult atât cât am văzut noi, dar în condițiile de căldură excesivă, am umblat mai puțin ca în restul călătoriilor, preferând să lenevim pe malul mării.

Voi lăsa pozele să completeze cele spuse sau nespuse de mine, cu o clară recomandare de a vizita insula Corfu!

Webmaster, o rugăminte:

https://youtu. be/27B4vRGpnWo

mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 20.08.21 22:16:52
Validat / Publicat: 21.08.21 08:46:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4383 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Canal d'Amour -celebrul canal pentru îndrăgostiți.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57200 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.08.21 08:45:51]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmasterPHONE
[21.08.21 09:11:27]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 09:12:09]
»

@webmaster:

Mulțumesc frumos!!!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[21.08.21 09:17:12]
»

@maryka: Așa cum ți-am spus, Kavos a fost o alegere excelentă, după părerea mea, și chiar îmi pare rău că nu am optat și eu pentru această stațiune foarte animată și cu plajă exact pe gustul nostru. Dar a fost foarte bine și la Agios Georgios Argyradon, chiar dacă e mai degrabă un sătuc, iar la Issos mi-au plăcut dunele de nisip; în schimb, nu prea ai nimic de făcut acolo...

Paleokastritsa e frumoasă prin peisaje și culorile de vis ale mării. Noi am găsit mănăstirea deschisă și am vizitat-o - ne-a plăcut mult. Totuși am făcut bine că nu ne-am cazat acolo; pentru noi, urcatul și coborâtul scărilor spre plajele mici și înghesuite ar fi fost un adevărat chin.

Nici plajele din stațiunile aflate la sud de capitală - Moraitika, Benitses - nu mi-au plăcut, sunt înguste și cu pietricele. Din cauza munților din spate, hotelurile și vilele stau înghesuite și pe trotuare am văzut că abia aveai loc să treci.

Regret că n-am ajuns în nord la Sidari și Canal d Amour, dar mă bucur că le-am văzut în pozele tale.

crismisPHONE
[21.08.21 10:49:04]
»

Fain articol, mi-a plăcut mult să revăd cu ochii mintii, pe urmă în fotografii, multe din locurile pe care le-am "bătut" și noi la vremea noastră!

Noi ne-am cazat în Lakones, un sătuc așezat la vreo 200 m deasupra Palokastritsei; la fel, este străbătut de un drum extrem de îngust, are semafor la intrare și la ieșire, 7 minute durează dintr-un capăt în celălalt. De fapt, am stat la complexul Bella Vista, de pe terasa căruia se văd spectaculos toate cele 6 golfuri ale Palokastritsei.

Am admirat îndelung fotografiile de la Canal d' Amour, noi am prins acolo o zi extrem de vântoasa, nici vorbă de plajă sau baie în mare! În apropiere, un pic mai la vest, se află Lagos Beach, cu siguranță una din cele mai frumoase plaje din Corfu (cred că se ajunge doar de pe mare, dar poate fi admirată de sus, de pe platforma unui restaurant).

Kasiopi Bay ne-a plăcut și nouă foarte mult, n-am apucat să urcăm la castel, doar un pic de plimbare și o masă excelentă. Am zis că dacă vom reveni cândva în Corfu, aici ne-ar plăcea să ne cazam.

În tot cazul, 4 zile pline au fost mult prea puține pentru o insulă de dimensiunea Corfului. Partea sudică n-am bătut-o aproape deloc, așa că poate ne vom întoarce la un moment dat... Greu de zis; lumea e atât de mare!

k-lator
[21.08.21 10:54:44]
»

@maryka: Când am locuit temporar în Ermones, în frumoasa căsuță Corfu Golf Countryhouse, o săptămână a fost insuficient să încerc toate plajele pe care mi-aș fi dorit să ajung, mai ales că mai erau multe alte atracții spre care ne trăgea ața.

Paleokastritsa și Canal d' Amour sunt printre cele care mi-au plăcut, dar dacă e ceva care mi-a rămas la inimă, asta a fost Halikounas din sud-vestul insulei, o limbă de nisip care se zbate între mare și lacul Korission. Când am ajuns acolo am avut un deja view despre Gura Portiței mele dragi, din anii studenției. Ca să vezi că nu te păcălesc cu asemănarea, am încărcat câteva poze - amfostacolo.ro/user-foto. ... torii&hid=10695.

Ai făcut o treabă foarte bună cu descrierea acestor plaje ale ionicei Corfu, material documentar pentru oricine și pentru următoarea mea vizită în insulă. Mulțumesc.

Weekend frumos!

crismisPHONE
[21.08.21 11:08:36]
»

@k-lator: Mersi de pont! Deci da, trebuie musai să revenim în Corfu!

Rodel
[21.08.21 14:04:30]
»

Frumoasă prezentare a plajelor din Corfu! Câteva din N-V insulei le-am încercat și eu.

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 19:56:43]
»

@webmasterX:

Mulțumesc frumos!

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 20:02:45]
»

Da, mă bucur că am ales să stăm în Kavos pentru că e plaja perfectă din punctul meu de vedere. Așa cum spuneam la Paleokastritsa nici noi n-am fi ales cazarea din aceleași motive.

Despre celelalte din est, iar nu sunt fan, pietriș și foarte înguste, plus hoteluri pe dealuri. Recunosc, aș mai fi mers în câteva locuri, dar am preferat să ne odihnim. Poate altădată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 20:13:36]
»

@crismis:

Bine spus "lumea e atât de mare! "

Și noi ne dorim să revenim, dar mai sunt multe de văzut.

E drept că 4 zile sunt puţine, noi am stat 10 și n-am văzut mare lucru. Atâtea ar mai fi fost, însă căldura mare ne-a descurajat.

Kassiopi a fost un pont bun, ar fi bună ideea de cazare acolo, în plus e relativ aproape de canalul iubirii și cine știe? Poate nimeriţi fără vânt. Când am fost noi, era perfect, doar că prea cald.

Sănătoși să fim și om vedea noi! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 20:20:12]
»

@k-lator:

Mulțumesc frumos!

Partea de vest a insulei este mai "sălbatică" zic eu, poate de aceea e mai atrăgătoare, mie mi-a plăcut mult, drumurile sunt bestiale, adrenalină curată. N-am ajuns la Ermones, nici în multe alte locuri, dar poate cândva revenim! Ce îmi place mie e să asemuiesc și eu câte un loc cu un altul aproape similar! Ca și tine!!! ????

O seară frumoasă!

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 20:23:22]
»

@Rodel:

Mulțumesc frumos!

Mi-a plăcut nordul insulei, ce-i drept alegerea mea a fost între Kavos și Sidari.

În cele din urmă, am ajuns în sud și nu a fost rău deloc!

Vă îmbrățișez cu drag! ????

Aurici
[21.08.21 22:07:32]
»

Să bat și eu nițel câmpii . Că dacă n-o fac nu veți înțelege de ce o să declar că aproape tot ce ziceți aici îmi e destul de străin, cu toate că am stat 12 nopți acolo.

Eram în Corfu când am primit vestea că fi-miu a picat bac-ul. Cumva ne așteptam, dar, na, tot nu ne-a picat bine. În rebeliunea lui, care îl apucase fix in semestrul II al ultimului an, s-a gândit el brusc și subit că vrea să dea bac-ul la informatică, el nefăcând liceu de informatică. A optat și s-a înscris fără să ne spună, ne-au chemat profesorii, diriga, să-i băgăm mințile în cap, că nu are cum să treacă, pentru că ei nu făceau informatică la nivelul la care trebuia și că el confundă cu navigarea pe net, care acu 11-12 ani abia începuse să le ia mințile copiilor și nu numai. Dar n-a fost chip să-l deturnăm. Nici n-am mai stat să așteptăm rezultatele, am plecat în Corfu pentru 12 nopți (cu copii cu tot, că trebuia recompensat, mânca-l-ar mama!) și acolo am primit și vestea.

Acuș, îmi dau eu seama că n-am deloc amintiri clare din vacanța aia și cu toate că am stat destule zile și tot timpul am bântuit ca să nu ne mai gândim, totul e o invălmășeală în capul meu.

Prin urmare, cred că se cere o vacanță în Corfu, pentru că de obicei țin minte foarte bine ce mi se întâmplă, dar, acum, chiar dacă îmi sună familiar una-alta din discuțiile voastre, lucrurile nu se leagă deloc cum trebuie. Măcar atunci am bâjbâit ceva, dar acum, cu atâta material atât de bun nu trebuie să fac decât o planificare. Așa că, mulțumim pentru atâtea informații.

Cât privește copilul, dacă v-oi fi făcut cumva curioși, am găsit un profesor bun la Sava, a stat cu picioarele în apă rece două luni, a luat la informatică peste 9 în toamnă, iar astăzi este pe drumul pe care și l-a dorit, adică exact informatica, iar rebeliunea nu și-o recunoaște neam.

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[22.08.21 00:29:03]
»

@Aurici:

Ah, parcă mă văd pe mine acum 7 ani! Tot băiat, tot rebeliune... la el undeva dintr-a XI-a. Liceu vocaţional, se trezește cu niște materii la bac fără nici o legătură cu profilul liceului. Culmea, nu vrea nici ajutor! Am stat cu emoții tot timpul, până la urmă a fost bine... dar până atunci și noi am fost un pic... zombi ???? Apoi singur- singurel, pe forţe proprii s-a dus la examen, la facultatea dorită de el. Succes, notă mare! Am fost și suntem mândri de el! Totuși, ceva nu e în regulă cu bac-ul. Poate s-o mai schimba ceva!

Felicitări băiatului! Și familiei, pentru susţinere!

Cât despre insula Corfu, e clar, trebuie musai o reveneală! Neapărat! Trebuie clarificată treaba, nu?

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[22.08.21 07:35:19]
»

Frumoasă radiografie a plajelor din Corfu, însă cu cât mă "afundam" în miezul articolului, am constatat că multe, multe dintre plaje îmi sunt total necunoscute, aşa că n-ar strica deloc să revenim şi noi în insulă cândva. De fapt, fiind prima insulă în care ne-am petrecut o vacanţă întreagă, fiind oarecum la începuturile noastre turistice, împreună cu maşina altor prieteni, nu prea ştiam cum se face să vizitezi cât mai mult. Depindeam de ei, cu autobuzul nu am circulat atunci, ne-am deplasat cu maşina însă nu cine ştie ce. Îmi amintesc că primele trei zile am avut cazarea într-un aparthotel situat la plaja Glyfada, în vestul insulei, aproape de Pelekas, care mi-a plăcut mult de tot, nisip auriu-roşiatic, fin, apa mării o încântare, peisaje de vis, de fapt mica staţiune era dichisită şi destul de exclusivistă din ce îmi amintesc. Apoi, ne-am mutat în nordul insulei, pentru următoarele şase zile, la Acharavi (aproape de Roda), o staţiune mai mare, destul de populară printre turiştii români, doar şi noi merseserăm acolo prin agenţie (a fost ultima dată). Plaja de acolo era şi ea plăcută, mai mare, tot din nisip fin, apa mării un pic mai agitată, însă mai aglomerată.

Review-ul tău prinde bine oricui vrea să meargă în Corfu şi nu numai! Felicitări! O duminică frumoasă îţi doresc!

marykaAUTOR REVIEW
[22.08.21 21:05:30]
»

@irinad:

Mulțumesc mult și îmi cer scuze că răspund așa târziu, dar abia acum am ajuns acasă, am fost plecată de ieri dimineață.

Cu aceeași mare plăcere îți spun că dacă așa stă treaba, înseamnă că e timpul să reveniți în Corfu, pentru aprofundarea locurilor deja știute, în plus veți descoperi acum altele. Glyfada figura pe lista noastră, ca și Angelokastro și multe altele, dar nu a fost să fie. Doar știi că noi n-am mai fost în august, în condițiile de căldură de recorduri de temperatură. Nu prea aveam chef de vizitat, ci doar de stat la mare, sub umbrelă, pe șezlong, câte o baie bună și o luai de la capăt

Cred că septembrie la început e cea mai bună perioadă, așa că acum când zborurile sunt mai facile, curse directe, e chiar atractiv!

Te îmbrățișez cu drag, noapte liniștită, pupici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cazimirtPHONE
[27.08.21 11:43:12]
»

Formidabil articol, felicitari!

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[27.08.21 20:48:57]
»

@cazimirt:

Mulțumesc frumos! Mă bucur că v-a plăcut!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, cazimirt, crismis, irinad, k-lator, maryka, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Plaje în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11013507843018 sec
    ecranul dvs: 1 x 1