Mănăstirea dominicană Santa Maria delle Grazie - Cina cea de taina
Noile preturi, 12 iulie 2017 12 Euro plus 3,5 = 15,50 / persoana.
Intradevar trebuie sa fii putin atent la internet si poti sa faci rezervare si cu citeva zile inainte.
Poze se pot face in interior dar la rugamintea ghidului, "fara blitz" si nu se filmeaza (?).
Pe linga "L'ultima cena" a lui Leonardo Da Vinci se poate vedea si fresca "Crucificarea” a lui Montofarno, pictata in 1495.
Sa nu uitam, daca tot ajungem in zona si de Basilica di Sant'Ambrogio care este una dintre cele mai vechi biserici din Milano.
Linga ea putem vedea Coloana Diavolului care se spune că Sf. Ambrozie dimineață, mergind pe jos prin curtea bazilicii, l-a întâlnit pe Satana, care a încercat să-l ispiteasca de la indatoririle de episcop.
Atunci S. Ambrogio l-a lovit cu o lovitură, determinându-l să se prăbușească cu coarnele in coloana si astfel s-au format cele două găuri.
Diavolul a rămas blocat în coloană până în ziua următoare, când a dispărut.
Trimis de papi1954 in 13.07.17 21:05:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Catania, Taormina, Venezia, Fiorentina, Bologna, Torino, Verona, etc.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papi1954); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Multumim. Mai ales pentru lamuririle referitoare la coloana. Chiar nu stiam legenda.
Mai erau, in fata, iugoslavii care cereau bani pentru nu stiu ce organizatie umanitara? La mine, a venit unul dintre tipi sa ma abordeze cand stateam pe banca. Dar mi-a dat o informatie utila: la Sant'Ambrogio nu se plateste.
Vad ca ati fost si la Galeriile de lux. V-ati invartit cu calcaiul in zona spatiului special pentru asta? Eu "nu am avut tupeul".
La Dom, ati urcat si pe acoperis? Frumoasa amintire mai am si de la Dom: o pneumonie. Insa a meritat. Dantelariile sunt superbe.
Este a treia oara cind am fost la Milano. Acum am fost special pentru ceea ce nu vazusem data trecuta. Incercati si Naviglio Grande, unul din cele mai vechi.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «(Alte) Biserici / mănăstiri de văzut în Milano» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Feb.2024 Leonardo da Vinci și a sa celebră pictură: „Cina cea de Taină” — scris în 02.04.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Călătorie la Milano (I) — scris în 29.08.21 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Biserica San Ambrogio, Milano — scris în 20.11.17 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2014 Milano şi Cina Cea de Taină — scris în 26.11.14 de andreea_c din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Nov.2013 'Cina cea de taina', la un pas de ratare — scris în 22.11.13 de mlucian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Catedrala Santa Maria Nascente — scris în 31.01.15 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Piata si biserica San Babila - Milano — scris în 14.08.13 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ