Alex Place B&B(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Alex Place, o cazare perfectă pentru mine
Adresa: Viale Castro Pretorio 25, Roma, Italia
Bella Italia! Din nou la Roma – un oraș în care mă întorc ori de câte ori pot. Pentru că spre Roma mereu găsești un zbor ieftin și pentru că Roma este iubirea mea cea mare!
Deoarece un tricou la mall a devenit mai scump decât 2 bilete de avion, am decis să ofer ca și cadou cuiva drag această vacanță!
Cu biletele de avion cumpărate m-am apucat să mă uit după o cazare drăguță, curată și cât mai centrală. Însă prețurile păreau că o luaseră razna. Nu puteam crede că nu găseam nimic sub 180/200 euro/noapte – ceea ce pentru mine este mult (din principiu). Nu voi cheltui niciodată mai mult decât îmi propun pe cazare. Însă părea că acum nu o să am șanse să găsesc ceva rezonabil ca preț, iar cadoul meu avea să depășească cu mult bugetul.
Mi-a luat 2 sau 3 zile până mi-am dat seama de motivul acelor scumpiri: era fix perioada Paștelui Catolic. Totuși orașul este mai liber atunci și scumpirile nu se justificau. Tocmai că turiștii fugeau de această perioadă în care multe străzi se închid, poate și magazine, iar orașul probabil avea să devină mai puțin turistic…
Pentru un preț pe care l-aș fi plătit de maxim-maxim 150 euro/noapte nu găseam decât o cameră în pensiuni cu baie comună – ceea ce era exclus. Când eram gata să renunț la tot și să merg totuși la mall să cumpăr un tricou cadou, mi-a apărut pe site-ul de rezervare Alex Place – 102 euro/noapte.
Nu! Nu am apăsat imediat pe “Rezervă” că i-am tot căutat o bubă. Acum nu îmi venea să cred că am găsit ceva care se încadra în prețul pe care l-am sperat. Însă a două zi, citind mai multe impresii ok, am rezervat pentru 4 nopți: 30 martie 2024 / 03 aprilie 2024.
Alex Place se află pe Viale Castro Pretorio 25, la nici 15 minute de Gara centrală Termini. Aceasta cazare s-au găsit în altă perioada sub alt nume pe site-urile de rezervare și posibil că în viitor să își schimbe din nou numele. Dar dacă se află la această adresă, aceste camere sunt!
Deoarece am aterizat destul de devreme la Roma am întrebat în momentul rezervarii dacă este posibil să facem check-in mai devreme. Mi s-a răspuns că pot lasă bagajele la recepție însă ei nu mă pot asigura că au camera pregătită înainte de ora 13.
Check-în de la 13:00 la 00:00. Check-out de la 04:30 la 10:30
Alex Place este foarte ușor de găsit fiind în clădirea din colțul străzilor Castro Pretoris și Viale dell’Universită. Dacă ai văzut fotografia clădirii într-o poză o vei recunoaște imediat. Poarta era încuiată și a trebuit să sun la interfon pentru a ajunge la recepție.
Clădirea este foarte frumoasă și, deși renovată, a păstrat stilul inițial Art Nouveau.
Recepția este practic o camera open space unde găsești o persoană atât ziua cât și noaptea- deci 24 de ore. Nu știu dacă mai există alte camere și la etaje. Eu am primit una la parter, acolo unde mai erau vreo 3-4 camere. Doamna care se ocupă de curățenie era o româncă ce ne-a ajutat cu câteva informații (dacă sunt deschise magazine pe perioada Paștelui, cum ajungem în Tivoli…).
Camera aleasă a fost una dublă twin. Un loc curat, mobilat simplu dar plăcut. A existat aer condiționat, seif, TV, frigider, uscător de par și articole de toaletă. Saltelele și pernele au fost tocmai bune pentru un somn bun după ce ne-am întors în camera cu peste 25.000 de pași făcuți zilnic.
Pe durata sejurului a fost foarte liniște. Prosoapele au fost schimbate zilnic. Parcare nu este disponibilă.
Grădina cred că a fost punctul forte al acestei cazări. Clădirea beneficiază de o curte interioară care pare că aparține în totalitate celor de la Alex Place. Aici se află câteva mese și scaune dar și un foișor cu fotolii și măsuțe. Era locul în care ne beam în fiecare dimineață cafeaua. Și locul în care mai zăboveam un pic atunci când nu ajungeam la 12 noaptea în cameră. Este un loc foarte plăcut în care se găsesc o mulțime de plante și în care își au cuib câțiva papagali.
Pe străduțele din jurul cazării sunt destul de multe restaurante micuțe, cu câteva mese pe trotuar, unde am mâncat de câteva ori și pe care le recomad. Sunt mult mai puțin aglomerate, iar porțiile au fost generoase și bune. La 4-5 minute se află stațiile de autobuz și metrou Castro Pretorio.
Dacă nu găseam această cazare probabil renunțăm la întreagă excursie. Chiar dacă am plecat cu teamă gândindu-mă că nu o să găsesc mare lucru la o cazarea care era mai ieftină decât un loc într-un hostel sau într-o camera cu baie comună, am descoperit o camera mare, confortabilă și curată. Aș reveni oricând la Alex Place pentru grădina sa (în care eram doar noi) dar și pentru prețurile lor (sper să și le păstreze).
Iar în ceea ce privește o vacanță în timpul sărbătorilor de Paște, nici măcar nu am simțit că este o așa mare sărbătoare în oraș. Toate magazinele, restaurantele și cafenelele erau deschise, iar mijloacele de transport circulau normal. În ziua de Paște am preferat totuși să plecăm din Roma către Tivoli. Însă doar zona Vatican a avut câteva străzi închise. Îmi pare rău că nu am fost totuși la slujba de Paște de la Vatican în care Papa Francisc a fost prezent înainte de a muri, un an mai târziu.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de vlado2 in 05.03.26 09:23:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 41.90349000 N, 12.50733907 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Alex Place B&B, ROMA" (nou-creată pe sait)
@vlado2: Fain, am notat.
Nu departe am stat anul trecut, într-un B&B destul de asemănător. Pe care, la rândul meu, îl recomand:

Rog așteptați...