GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acvariul din Barcelona a fost un obiectiv obligatoriu pe lista noastră, mai ales că am mers în acest concediu cu copilul şi abia aştepta să-l vadă. Se află în Port Vell, este imposibil de ratat dacă vreţi să îl vizitaţi. Când am ajuns noi era o coadă destul de mare la casa de bilete dar a mers repede şi am cumpărat 3 bilete, preţul unui bilet fiind 20 de euro pentru adulţi şi 15 euro pentru copii, deci un total de 55 de euro.
Intrarea în acvariu este interesantă, parcă întri într-o grădină botanică, nu într-un acvariu, numai verdeaţă peste tot. La un moment dat sunt nişte oameni care te ademenesc să faci poze, „fără obligaţii”, noi am refuzat şi am mers mai departe. Apoi încep acvariile. Sunt foarte multe acvarii, cu foarte foarte multe specii de peşti şi animăluţe marine. Mi-ar fi plăcut să am posibilitatea să vă povestesc despre absolut toate speciile de peşti pe care le puteţi vedea în celebrul acvariu din Barcelona, dar cred că nu ar fi informaţii extrem de utile şi că mi-ar lua extrem de mult să scriu. Aşa că, am să vă spun în mare cum stă treaba acolo, lăsând pozele să vă arate o foarte mică parte din ce veţi vedea dacă aveţi ocazia să vizitaţi acvariul. Vreau să îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, nu este permisă fotografierea cu bliţ (şi chiar dacă ar fi, tot nu ajuta prea mult din cauza sticlei de la acvarii).
Lângă fiecare acvariu sunt poze şi detalii despre peştii existenţi, inclusiv lungimea maximă pe care o poate avea fiecare exemplar. Mi s-a părut interesant că explicaţiile au şi poze, dacă erau trecute numai numele nu ne puteam da seama care ce specie este.
Am văzut peşti frumos coloraţi, mici şi mari, frumoşi şi urâţi, ciudaţi şi interesanţi. Toate tipurile! Erau şi broscuţe, căluţi de mare, stele de mare, rechini tropicali, corali şi o mulţime de alte specii. După ce am trecut pe la toate acvariile, la unele trebuia chiar să aştepţi să se elibereze pentru a ajunge la geam, am ajuns la cea mai aşteptată parte a acvariului, şi anume tunelul de sticlă prin care poţi merge, deasupra şi în lateral înotând liniştiţi rechini şi alţi peşti mai mari decât cei văzuţi în acvarii.
În tunel se poate merge sau se poate sta pe banda care rulează la o viteză perfectă pentru a avea timp să admiraţi peştii şi rechinii. Am avut ocazia să vedem un scafandru, dincolo de geamul tunelului, printre rechini, care făcea curat. Adevărat curaj! La un moment dat, bietul scafandru devenise mai pozat decât toţi rechinii...
Oricum, toate acvariile sunt foarte bine întreţinute, se vede că se ocupă cu simţ de răspundere de ele. Apa este curată, geamurile... cât se poate de curate. Şi ar fi păcat să nu fie aşa, la câţi vizitatori vin acolo.
După ce s-a terminat tura prin tunel, sunt două variante: în partea stângă este o scară rulantă care duce sus, la nivelul următor, iar prin dreapta se poate intra din nou în tunel. Asta ne-a bucurat pentru că am vrut să mai intrăm o dată. După ce am văzut a doua oară rechinii, am urcat. Sincer, credeam că asta este tot şi eram oarecum dezamăgită, citisem că sunt şi pinguini acolo dar nu-i văzusem nicăieri.
Ajunşi sus, am fost întâmpinaţi de două fete care ne întrebau dacă am făcut poze când am intrat. Era un panou unde erau expuse pozele, dar cum noi nu aveam, nu am dat atenţie. Imediat după, am zărit indicatorul spre pinguini şi l-am urmat. Dar nu înainte de a intra pitica în submarinul existent acolo, a apăsat pe butoane, l-a studiat, a făcut poze. Este un submarin micuţ, special pentru cei mici.
Am avut o mare surpriză, mai era o sală mare unde am văzut şi simpaticii pinguni care ţopăiau în voie, când în apă, când sus, în spaţiul frumos amenajat pentru ei. Erau atât de mici pinguinii de spuneai că sunt răţuşte!
Apoi am văzut nişte pisici de mare deasupra cărora era o plasă pentru a împiedica oamenii să bage mâna în apă. Se putea urca şi aici pe nişte scări unde mai erau câteva acvarii şi alte exemplare de animale acvatice. Există acolo şi o terasă unde se poate ieşi la aer sau pentru a face nişte poze.
Tot în această sală este o balenă din plastic, cu gura larg deschisă, prin care se poate intra. După ce am ieşit din burta balenei, în partea dreaptă am ajuns la un loc de joacă pentru copii unde cei mici ţopăiau în voie, plini de entuziasm. Sunt şi un peşte mare şi o broască, tot din plastic, mari şi frumos colorate, perfecte pentru a mai face câteva poze înainte de ieşirea din acvariu.
Binenţeles, pe-acolo se află şi un restaurant unde se poate servi ceva dar noi nu am stat, fiind oarecum contra-cronometru pentru următorul obiectiv de pe lista noastră.
În concluzie, acvariul merită vizitat, şi nu pe fugă. Dacă nu exista şi partea de la etaj, aş fi plecat dezamăgită de acolo şi probabil „pornită” să spun tuturor că banii plătiţi sunt cam mulţi pentru ce am putut vedea. Dar aşa, nu mai pot afirma acest lucru. Banii sunt destui dar, merită, fără doar şi poate!
Nu degeaba se spune că este al doilea obiectiv din Barcelona ca număr anual de vizitatori!
Trimis de cdiana in 23.07.14 15:14:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cdiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.37664000 N, 2.18428900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
frumos rew. acum 2 ani pretul unui bilet/adult era de 18 Eur si atunci mi s-a parut mare insa chiar a meritat.
@amero:
Și eu l-am vizitat acum doi ani tot cu 18 euro de persoană. Mi-a plăcut, dar mi s-a părut scump comparativ cu Oceanograful din Valencia, vizitat cu un an înainte, ceva mai scump, dar mult mai mare, mai bine organizat, mai complet.
Am fost puțin dezamăgită de pinguinii de la Barcelona, pe care și eu așteptam cu nerăbdare să-i văd și să-i fotografiez, mi s-au părut micuți și cam jumuliți de pene.
@amero: mulţumesc!
Aşa scria şi în notiţele mele de pe net, că un bilet pentru adulţi costă 18 euro. Dar, se pare că nu mi-am actualizat notiţele
Oricum, a meritat toţi banii!
@nicole33: eu am făcut comparaţie cu un acvariu pe care l-am văzut lângă Disneyland, in urmă cu vreo 3 ani, care mi s-a părut la fel... mult mai mare, mai complet.
V-am spus, dacă nu exista şi partea cu pinguinii şi cu locul de joacă pentru copii, aş fi plecat de acolo dezamăgită pentru preţul plătit. De asta am şi ales să trecem de două ori prin tunel, credeam că asta e tot. Dar aşa... treacă de la mine
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Acvariul, interesant dar destul de scump... — scris în 06.09.17 de lluci din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 O experienta de neuitat — scris în 03.04.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2013 Incursiune în lumea vietăților marine — scris în 17.05.15 de DepartureGate7 din ROMANIA - RECOMANDĂ
- Jul.2007 Incantare maxima si interesanta la Acvariul din Barcelona — scris în 25.01.10 de ileanaxperta* din BUCURESTI - RECOMANDĂ