Harta turistică, rutieră și geografică; imagini vedere satelit, obiective turistice de vizitat - BENELUX
Hărțile interactive AFA NU SUNT accesibile NElogat
- Aveți cont pe AFA? — autentificați-vă: sus, pe meniul albastru, click pe VIZITATOR
- NU aveți cont la noi? — vă puteți crea unul aici: CONT NOU
Impresii recent adăugate - BENELUX
Bruxelles - un tur pietonal
Cei 100 km de la Bruges până la Bruxelles au fost parcurși rapid. Ne grăbeam să ajungem în capitala Belgiei unde - în aceeași zi - aveam planificat un tur cu autocarul urmat de un altul, pietonal.
Din autocar, am văzut câteva dintre cele mai importante obiective ale orașului - Catedrala St. Michel, Cartierul Laeken, Palatul de Justitie, Basilica Sacre Cœur, Biserica St. Nicolas, Biserica St. Jacques - dar și alte construcții mai vechi sau mai noi, cu stiluri diferite, care ne-au atras atenția și ne-au pus aparatele foto la treabă.
Cathédrale des Saints Michel et Gudule - [...] — citește
În Bruges, o oră
O oră? În Bruges, acest oraș - bijuterie flamandă, doar o oră? Ei, bine, da! Când am citit programul circuitului MAREA BRITANIE pe care urma să-l fac în 2016, în dreptul zilei de 23 august - între altele - scria: “Popas în Brugge (1 oră)” . Doar atât despre Bruges. Fascinată de atâtea alte obiective interesante la care aveam să ajung în cele 20 de zile ale circuitului, n-am dat importanță acestui amănunt. Acum, după ce am petrecut o oră în Bruges, pot spune că a fost aproape un sacrilegiu.
Așadar, în ziua de 23.08.2016 când ne-am încheiat periplul în Marea [...] — citește
Luxemburg, doar un scurt popas
Veneam dinspre Germania unde fuseserăm cazați o noapte la München (la Hotel Imperial) și ne îndreptam spre Franța, la Calais, în intenția de a traversa Canalul Mânecii prin Eurotunel pentru a ajunge în Anglia. Cea de-a 3-a zi a circuitului nostru - 11.08.2016 - era una lungă. Aveam de parcurs 951 km, cu toate astea opririle care se făceau la fiecare 2-3 ore de parcurs, peisajele, poveștile ghidului și din când în când câte un moment de moțăială, au făcut din acest drum unul agreabil.
La Luxemburg, capitala Marelui Ducat de Luxemburg, am făcut cel mai important popas [...] — citește
Muzeul Artelor și Tradițiilor din Brugges.
Unul din cele mai tihnite orașe pe care am avut bucuria de a-l vizita pe îndelete și în mai multe rânduri în pelegrinările mele europene, a fost Bruges. Fostă capitală a Flandrei de Vest, supranumit „Veneția Nordului” , datorită canalelor care îl brăzdează, „Orașul Ciocolatei” pentru existența aici a unei ghilde a ciocolatierilor, a unui muzeu al ciocolatei și unde anual se desfășoară un Festival al ciocolatei, „Orașul Dantelei, al Diamantelor și al Berii” , orașul Bruges mai păstrează 4 din cele 7 mori de vânt existente altădată. Două din ele sunt [...] — citește
Doesburg, orașul hanseatic al supei de muștar și casa lui Rene Lalique
visitdoesburg.com
youtube
Cum a ajuns Doesburg, oraș hanseatic pitoresc din provincia Gerdeland să pâlpâie pe radarul meu turistic? prin jocul hazardului, am fost acolo pentru că ascunde un secret, o casă muzeu cu creațiile unui maestru bijutier francez al curentului Art Nouveau... ați ghicit despre cine e vorba?
Cum s-a gravat burgul medieval în amintirile mele de turist? ca un oraș fortificat al negustorilor de odinioară afiliați Ligii hanseatice, el nu se poate desprinde de ziua de ieri, secolele 15 și 16 îți suflă în ceafă la fiecare [...] — citește
Vizit Leuvain
Vizitati orasul Leuvain, situat la 20 km de capitala Belgiei. Un oras fermecator, cu un campus universitar integrat in natura si cu o gradina botanica plina de culoare, mai ales primavara.
In oras sunt multe terase unde se poate bea o bere buna si de calitate. Se gaseste multa ciocolata ca in toate orasele Belgiei.
Primaria veche, este o cladire impunatoare, poate cea mai frumoasa din Europa.
Ne-am simtit foarte bine si in siguranta alaturi de intreaga familie, baiatul nostru stabilindu-se de doi ani aici. [...] — citește
Gloria castelelor olandeze — Kasteel de Haar, să călătorim cu stil
https://www.youtube.com/watch?v=MUVBi1NHSVs
Să călătorim cu stil, ca într-un bal al vieții, la cel mai mare castel olandez, astăzi voi fi maestrul vostru de ceremonii, la reședinta de vis a baronesei Hélène de Rotschild și a soțului ei, baronul Etienne van Zuylen, adevărați globe trotters în epoca când lumea călătoriilor aparținea doar celor bogați și privilegiati de soartă... castelul e închis până la 1 iunie din motive de pandemie afurisită.
Am făcut un„coup de foudre’’în fața castelului [...] — citește