ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 15 MIN

Duni - episodul nr. 4

TIPĂREȘTE

Deși am mai scris despre minivacanțele petrecute la Duni la Marina Royal Palace (aici și aici), totuși am considerat că aceste impresii pot fi updatate cu experiența anului 2013, o vacanță de șase zile, extrem de relaxantă și reușită.

Am făcut rezervarea sejurului încă de la sfârșitul lunii decembrie 2012, inițial pentru doar 3 nopți, de vineri până luni, ulterior prelungind cu încă două nopți pentru a profita de zilele libere oferite de guvern, la un preț de 39 de euro plus 1 euro taxa de stațiune pe noapte de persoană pentru camere cu vedere la mare. Copiii sub 13 ani beneficiază de cazare gratuită în cameră dublă standard împreună cu doi adulți, plătind doar taxa de stațiune. Anul acesta mergând împreună cu prietenii noștri și una dintre familii având doi copii, am trecut unul din copii pe camera noastră, chiar dacă, în realitate, copilul a dormit cu părinții lui.

Drumul

Traseul ales a fost următorul: București-Giurgiu-Ruse-Razgrad-Târgoviște-Omurtag-Kotel-Karnobat-Burgas-Sozopol-Duni (pentru mai multe detalii, vezi aici). Am plecat pe data de 1 mai la ora 5.30 din București și la ora 10.15 eram deja în parcarea hotelului.

Parcarea

Am trecut de poartă doar după ce ne-am regăsit ambele familii pe tabelul acestora și am achitat parcarea, ocazie cu care am aflat și numărul camerelor prealocate nouă și în care urma să fim cazați. Aviz amatorilor care speră să obțină o cameră ”mai bună” cu ajutorul unei atenții strecurate la recepție și care vor primi exact ce le-a fost deja repartizat, oricât ar cotiza.

Parcarea este absolut sigură, suficient de încăpătoare, bine organizată datorită celor care ne indicau exact locul pe care să parcăm, astfel încât să putem pleca oricând și să nu blocăm alte mașini. Bine, noi ajungând printre primii, chiar nu a fost cazul, dar ideea este că ei s-au pregătit de la început pentru valul de români care urmau să vină cu mașinile în zilele următoare. Vineri dimineața parcarea era ocupată în proporție de 25-30% și până seara s-a umplut de mașini.

Taxa de parcare, calculată pe noapte de sejur, nu pe zi, a fost de 6 leva. Noi am plătit direct în leva, 30 de leva/5 nopți, însă această taxă putea fi plătită și în euro, dar la cursul afișat la recepție, de 1,80 leva/euro, unul dezavantajos. Ca element de noutate semnalez faptul că, începând din acest an, taxa de parcare a devenit permanentă, în sensul că se aplică și în sezon, nu doar pentru vacanțele de Paște și de 1 Mai, cum se întâmpla în anii precedenți.

Am parcat, am scos bagajele din portbagaj, imediat a venit o mașinuță ca de golf în care ne-am îmbarcat cu toții și care ne-a dus până la recepție.

Cazarea

Știam deja că vom avea camerele la etajul 6, suficient de sus pentru gustul meu și așa cum solicitasem din momentul rezervării, alăturate, dar am cerut să le văd înainte de a face check in-ul. Am urcat însoțită de bell boy până în cameră. Am intrat și surpriza a fost uriașă. Aveam ultima cameră de pe etaj din aripa dinspre mare a corpului central, o cameră ușor atipică, fiind situată pe colț, și, cel mai important, cu o terasă imensă pe care o împărțeam cu vecinul de vis a vis, dar care avea camera cu vedere la piscină și la mare. Eram la a patra vizită la Marina Royal Palace și, pentru prima dată, nu am mai solicitat schimbarea camerei, declarându-mă absolut încântată de cea primită automat. Prietenii chiar au glumit pe seama mea spunând că data viitoare îmi vor rezerva apartamentul prezidențial, în caz că există așa ceva. Făcând de la început rezervarea pe grup, cei de la Duni au ținut cont de acest lucru, repartizându-ne cinci camere la rând, toate cu vedere la mare, așa cum plătisem, dar a mea a fost de departe cea mai frumoasă.

Am completat formularele de cazare și în două minute aveam cardurile de la camere, câte două bucăți de fiecare cameră, și, o altă noutate, pentru prima dată am avut brățări la mâini, aurii pentru cei de la MRP și verzi pentru cei de la Marina Beach. Puțin mai complicat a fost să le explic faptul că minorul de pe voucher-ul nostru urmează să apară peste vreo oră deoarece a călătorit cu o altă mașină și că la sosirea acestuia vom preda și pașaportul copilului. Bell boy-ul ne-a cărat bagajele până în cameră cu o lisă, a încercat să ne explice care sunt facilitățile resortului de care putem beneficia, i-am explicat la rândul meu că mă simt la Duni ca acasă, l-am recompensat cu câte 2 euro de familie și a plecat, nu înainte de a ne ura să avem un sejur plăcut.

Camera a fost suficient de mare, cu un pat dublu și cu o canapea extensibilă, pe care fusese deja aranjat patul copilului, dar care ”mânca” vizibil din spațiul liber avut la dispoziție. Televizorul de tip vechi făcea o notă ușor discordantă, nu cred că înlocuirea acestora cu LCD-uri ar fi o cheltuială prea mare. Minibarul conținea doar o sticlă mare de apă plată, nu a fost completat ulterior, am mai luat noi o sticlă din vitrina frigorifică de pe terasa restaurantului și ne-a fost de ajuns. Seiful din dulap era contracost (7 leva/zi). Baia, foarte curată, mi s-a părut ceva mai mică decât cele de care am beneficiat la vizitele anterioare, cu o singură chiuvetă, cu trei rânduri de prosoape care au fost schimbate zilnic, cu două căști de duș, două săpunuri solide, dozator pentru șampon/gel de duș și uscător de păr. Cam puțin pentru o baie de 5 stele, dar pentru noi a fost suficient, eu aducându-mi toate cosmeticele proprii de acasă. Nu am avut nici halat și nici papuci, dar nici nu mi-au lipsit. Cei care totuși doresc halate și papuci, pot solicita la recepție și vor primi imediat fără alte costuri suplimentare. Prieteni de-ai noștri au cerut și au primit, lor fiindu-le utile la întoarcerea de la piscina interioară, deoarece nu au dorit să circule prin lift cu costumele de baie ude și șiroind de apă. Evident, am strâns imediat patul copilului, predând cameristei cele două saltele și cearșaful de pat și oprind doar perna și pilota de la acesta. Pe terasă aveam o măsută și două scaune, uscător de rufe și atât de mult spațiu că am fi putut da lejer o petrecere acolo. Vederea la mare a fost perfectă, vedeam marea chiar stând culcată în pat, exact cum mi-am dorit. Privind mult spre stânga vedeam și o parte din parcarea hotelului, acea parte care mă interesa. Aerul condiționat centralizat a funcționat foarte bine pe cald, îl foloseam înainte de culcare și apoi îl opream, acesta nefiind destul de silențios în opinia soțului meu.

Curățenie s-a făcut zilnic până în prânz, baia a fost spălată și dezinfectată zilnic, prosoapele folosite au fost schimbate zilnic, paturile au fost aranjate zilnic, mocheta a fost aspirată (nu cred că în fiecare zi), iar cearșafurile au fost schimbate o singură dată, suficient pentru cinci nopți.

Restaurantul

Fiind la început de sezon, dintre restaurantele a la carte nu funcționa decât cel italian, la care puteam merge gratuit, cu rezervare. Nu am mers, ceilalți din grup apreciind că este prea departe și am rămas să mâncăm cu toții în restaurantul principal. Am dat notă maximă și la acest capitol, deoarece mâncarea a fost foarte bună și pe gustul fiecăruia, conform așteptărilor. Am mâncat mereu pe terasa restaurantului, așezați la mese mai mici sau mai mari, după cum ne strângeam. Marea varietate de mâncăruri oferite nu a constituit o surpriză pentru mine, m-am bucurat doar că nu a scăzut deloc calitatea acesteia, comparativ cu anii anteriori. Preferatele mele au fost, la fel ca și acasă, preparatele la grătar, făcute afară, totul la vedere și până când termina de mâncat și ultimul turist. Pe lângă pește, carne de pui, curcan, vită și porc făcute la grătar, de legumele la grătar și de nelipsiții cartofi prăjiți, existau numeroase feluri de mâncare gătită, cu sos sau la cuptor, din acestea din urmă doar am gustat când și când. La fiecare masă de prânz și cină găseam câte două feluri de supă/ciorbă, una cu carne și una fără, de fiecare dată altele. Mă pot pronunța doar despre cele cu carne, care au fost reușite de fiecare dată. Cel mai mult mi-au plăcut ciorbele de burtă și, respectiv de miel servite în prima zi de Paște, dar nici borșul de pește nu a fost rău, deși nu mă omor după pește. Tot pe terasă, era nelipsită lada frigorifică din care eram serviți cu 4-5 sortimente de înghețată, după gust. Înghețata nu era rea, chiar dacă am mâncat și mai bună. La micul dejun, pe terasă se făceau clătite și omlete cu ce dorea fiecare sau ochiuri. Erau momente când se formau mici cozi, dar pe noi nu ne-a deranjat acest lucru, de obicei, mâncând mai devreme. În restaurant există și un colț cu mâncare de regim, mâncare ce poate fi dată și copiilor mai mici, constând în legume fierte și carne de pui și pește fiartă. Eu am ocolit sistematic zona respectivă. O mare varietate de fructe, prăjituri cu cremă, torturi, dar și baclavale (nu la fel de bune precum cele mâncate în Turcia, dar clar mai bune decât cele mâncate în țară) erau oferite la fiecare din cele trei mese zilnice. Meniul special din prima zi de Paște a fost perfect. Ca de fiecare dată, pulpa de miel la cuptor, foarte bine gătită, a fost extraordinară. Cafeaua la filtru era cam slabă pentru gustul meu, mai exista varianta mai multor sortimente la automat, funcție de butonul selectat, dar aceasta era pe bază de ness și mi s-a părut și mai proastă. Eu eram abonată la espresso-urile excelente pe care le luam de la Lobby bar imediat după ce terminam de mâncat.

Ospătarii mi s-au părut amabili, zâmbitori și mereu gata să ne satisfacă orice dorință. O parte dintre ei rup și câteva cuvinte în limba română, dar înțeleg fără probleme engleză sau germană. La micul dejun umblau printre mese cu căni mari de cafea și lapte, fiecare fiind servit după dorință. La restul meselor eram imediat întrebați ce dorim de băut și serviți rapid cu apă sau vin din sticle. Dacă erau mai mulți la masă care beau vin, ospătarul lăsa toată sticla, uneori aducând și o frapieră, eu fiind singura care beam un anumit sortiment de vin, refuzam restul sticlei, pentru mine un pahar fiind de ajuns. Spre deosebire de anii precedenți, acum au fost mai puțini copii, mai puțină hărmălaie, dar la fel de multă mâncare căzută pe jos.

Băuturile sunt numai locale, aceleași mărci care se servesc peste tot în Bulgaria la all inclusive. Nu erau deloc botezate, sticlele fiind desigilate în fața noastră, diluarea se realiza în funcție de numărul de cuburi de gheață puse. Lista cocktalurilor incluse în concept, cu alcool, slab alcoolizate sau fără alcool era suficient de variată pentru a satisface toate gusturile. Barmanii erau amabili, unii mai pricepuți, alții mai începători.

Plaja, marea și piscina

Am avut noroc de o vreme excelentă, mult mai caldă comparativ cu cea din ceilalți ani. Am făcut plajă la mare în fiecare zi și ne-am bronzat frumos. Din comoditate, am ales să stăm în zona de plajă mai îngustă de lângă hotel, pentru a fi mai aproape de barul de la piscină. În primele zile am găsit lejer șezlonguri libere în primul rând, alăturate, pentru toți din grup care veneau la plajă, restul preferând piscina. După ce hotelul s-a umplut, mai găseam doar în rândul al treilea, primele două fiind ocupate, evident, de prosoape, dar nu ne-a deranjat acest lucru. Trebuia să fim nebuni să ne sculăm cu noaptea în cap doar pentru a ocupa șezlonguri. Plaja principală a resortului este foarte lată, cu nisip fin. Sunt convinsă că nici măcar în plin sezon nu există riscul de a nu găsi locuri, chiar dacă acestea sunt mai departe de mare. Intrarea în mare este foarte lină, ca la noi la Mamaia, un avantaj pentru cei cu copii mici, un dezvantaj pentru noi care doream să înotăm mai repede. Marea a fost rece, dar, cine dorea, putea face o baie fără riscul de a răci.

Piscinele exterioare au fost curate, relativ libere, apa din acestea fiind puțin mai caldă decât apa mării, acestea nefiind încălzite decât de razele soarelui.

Piscina interioară a hotelului are apă încălzită, dar este totuși prea mică. Toți copiii, dar și o parte din adulți păreau a fi la concurs de sărituri în bazin.

Diverse

Voi menționa aici absența internetului gratuit, un lucru destul de neplăcut pentru un hotel de cinci stele, deși prietenii mei, plimbați destul prin vestul Europei, mi-au spus că au plătit pentru ora de net la hoteluri cu pretenții din mari capitale europene și că, oricum, nu ar fi corect să compar un hotel de business cu unul de relaxare de pe litoral. Nu voi depuncta hotelul pentru acest aspect, deoarece consider că, în cazul meu, o săptămână fără internet a fost, mai degrabă, benefică. Cei care, prin natura meseriei, nu se pot lipsi de internet nici măcar în concediu, pot achita taxa respectivă și să-și rezolve problemele. Chiar dacă am cărat laptopul după mine, nu-mi pare rău pentru că l-am folosit pentru a descărca pe el pozele și filmele din vacanța precedentă, eliberând cardul aparatului foto pentru unele noi, și povestind pe marginea lor cu prietenii despre o destinație unde mi-e dor să revin.

Anul trecut, la plecarea de la Duni, mulțumită de sejur, le-am făcut două sugestii celor de la hotel, de care, deși nu îmi făceam mari iluzii, speram să țină totuși cont: una a fost renunțarea la taxa de parcare și a doua a fost introducerea unei conexiuni wireless de calitate și gratuite. Care a fost rezultatul? Taxa de parcare a fost generalizată pe toată perioada sezonului, iar internetul este tot contracost și tot prost.

La fel ca și anul trecut, ne-am înscris pentru a participa la slujba de Înviere desfășurată la mica biserică ortodoxă din Sozopol, cu hramul Sfântului Gheorghe. Transportul de la hotel la biserică și înapoi la hotel s-a făcut cu autocarele elegante ale Duni Royal Resort, gratuit. Din cauza numărului mare de doritori, organizarea nu a mai fost la fel de bună, capacitatea autocarelor fiind depășită, acestea trebuind să facă două curse. Cei care au nimerit în a doua serie, au ajuns târziu în Sozopol, biserica era deja plină de oameni, astfel că au ratat slujba pentru care veniseră, mulțumindu-se cu o scurtă plimbare pentru a admira Sozopolul noaptea. Noi am ajuns la biserică, am participat la slujba ținută în limba bulgară, mult mai scurtă decât cele din bisericile românești, am luat lumină chiar de la preot și ne-am reîntâlnit cu prietenii în parcare la autocar. La întoarcerea la hotel am fost așteptați la intrarea în restaurant cu cozonac/chec, ouă roșii și vin sau șampanie, precum și de urarea de ”Christos a Înviat! ” repetată fiecăruia în limba română.

Am stat în dubiu dacă să povestesc sau nu despre un alt aspect, mai puțin plăcut pentru noi, dar cred că este util de știut cum se abordează o problemă medicală la acest resort. Chiar din prima seară, în timp ce ne plimbam pe alei, prezentându-le frumusețile resortului și prietenilor noștri care erau aici pentru prima dată și care tot făceau comparații cu resortul de la Elenite la care fusesem împreună cu un an înainte, un prieten din grup a început să se simtă rău, acuzând amețeli și dureri puternice de cap. Ne aflam în apropierea unei porți de acces, noi intenționând să trecem dincolo de șosea prin tunel. Paznicii au sesizat imediat că avem o problemă, i-au oferit un scaun, ulterior acesta a preferat să se întindă direct pe iarbă și au sunat imediat la recepția hotelului. A apărut imediat o fată de la recepție, bună vorbitoare a limbii engleze, am întrebat dacă există medic în resort, nu era, dar ne-a spus că putem solicita o ambulanță de la Sozopol, ceea ce am și făcut. Salvarea a sosit destul de greu, după 20 de minute de așteptare, deși distanța este de doar opt kilometri. Între timp, cei de la hotel ne-au adus actele de identitate lăsate la recepție cu ocazia check in-ului. Medicul care a venit a luat doar o tensiune, a întrebat diverse despre medicamentația pe care o lua deja pacientul, fără a reuși să pună un diagnostic. Ne-am deplasat cu ambulanța la spitalul din Sozopol. A urmat o simplă electrocardiogramă care nu a relevat nimic deosebit. I s-a recomandat să se lase de fumat. Am prezentat asigurarea medicală de călătorie încheiată la Allianz pentru perioada sejurului, deși nu ne-a cerut-o nimeni. S-au uitat la ea, era varianta în limba engleză, nu au comentat nimic și ne-au restituit-o. Înainte de a părăsi spitalul, am întrebat dacă trebuie să plătim ceva. Răspunsul lor a fost că nu, deoarece cetățenii Uniunii Europene beneficiază de asistență medicală de urgență în mod gratuit. Nu și-au notat decât numele și prenumele, București, România. Ne-am întors la hotel cu un taximetru chemat telefonic de fata de la recepție și plătit de noi-15 leva pentru 8 kilometri, i-am dat 10 euro și am primit 4 leva rest, singura ambulanță a spitalului plecând deja la o altă solicitare. De câte ori ne-am mai întâlnit pe durata sejurului cu cei aflați în acea seară la recepție eram întrebați cum ne simțim, dacă am mai avut probleme de sănătate și dacă este totul ok.

Distracție și relaxare

Echipa de animatori a fost parcă mai puțin numeroasă față de anul trecut sau doar mai puțin activă. Copiii erau atrași în diferite activități la kids club în cursul zilei, iar seara la minidisco. Copiii din grupul nostru, în vârstă de 11,12 și 13 ani, nu au mai fost interesați de pictat pe față și altele asemenea, dar nu s-au plictisit deloc făcându-și propriul program, ne mai întâlneam cu ei prin resort când nici nu ne așteptam sau doar la masă.

Resortul pune gratuit la dispoziția oaspeților săi zece terenuri de tenis, unele și cu nocturnă (aceasta se plătește), unde amatorii de sport sau doar doritorii de puțină mișcare își pot satisface această dorință. Anul acesta plecând în grup, am luat cu noi și rachetele de tenis, iar băieții s-au dus la tenis în două zile puțin mai răcoroase, de unde s-au întors obosiți, dar mulțumiți. Eu am fost doar pentru a le face galerie și pentru a mai face câteva poze în această parte a resortului.

În drum spre terenurile de tenis am trecut și pe lângă piscina de relaxare, foarte mare, dar fără apă la început de mai. Cu toate acestea, spre surpriza mea, câteva șezlonguri erau ocupate de câțiva turiști care citeau într-o liniște perfectă. Continuându-mi drumul spre terenuri, am mai descoperit un alt loc de joacă pentru cei mici, de existența căruia nici nu știam, și, ca mine, probabil nici alți turiști nemulțumiți de oferta slabă de facilități pentru copii.

Au fost și două spectacole la amfiteatru, destul de elaborate, primul foarte reușit, al doilea așa și așa. Nu am înțeles de ce au interzis filmarea acestora de către turiști, interdicție pe care nu am întâlnit-o nicăieri în altă parte.

Petrecerile de pe platoul de la piscina hotelului Marina Beach, cu muzică internațională bună, au atras foarte mulți turiști, indiferent de vârstă, pe ”ringul” de dans.

Focurile de artificii, focul de tabără, lansările de lampioane au completat în mod fericit distracția.

Plimbările prin resort de după cină au constituit pentru mine deliciul acestei vacanțe. Multă liniște, aerul extraordinar de curat, multe spații verzi bine îngrijite, alei luminate, sentimentul de siguranță oferit de prezența paznicilor resortului, toate acestea mă vor face să-mi doresc să revin aici iar și iar.

Cei care caută perfecțiunea absolută nu o vor găsi aici și, probabil, nici în altă parte, dar, în opinia mea, acest resort este mult deasupra multor alte hoteluri din Bulgaria.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 17.08.13 15:05:44
Validat / Publicat: 17.08.13 18:20:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: 2xAquaazur-Constantin și Elena, Kaliakra Superior - Albena, 4xMarina Royal Palace - Duni, 2xRoyal Bay - Elenite, 3xRoyal Park - Elenite, Miramar- Obzor, Viva - Nisipuri, Grand Hotel Primorsko - Primorsko
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3114 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P29 Marina Royal Palace - marea văzută din pat, cu zoom-ul de la aparat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    20 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [17.08.13 15:12:20]
    »

    Regulamentul AmFostAcolo nu admite 3 sau mai multe seturi de impresii CU NOTE din partea aceluiași autor (vezi punctul B. 10). Articolul de față va fi publicat, deoarece aduce informații recente, dar unul dintre articolele mai vechi va fi republicat FĂRĂ NOTE (ptr a respecta regula "maxim 2 seturi de evaluări ale unei destinații de cazare din partea aceluiași "evaluator").

    Admin
    [17.08.13 20:25:56]
    »

    Foarte bună actualizarea.

    -

    Referitor la mesajul de mai sus, al colegului meu: este reuzultatul (automat!) al aplicării unei comenzi standard, activat în cazul în care programul detectează un al treilea set de impresii cu note.

    Cf Regulamentului, în aceste cazuri se retrag (manual, de către moderatori) notele unui review mai vechi și se publică cu note articolul curent.

    PRECIZARE: AmFostAcolo sprijină și încurajează scrierea unor articole de tip "aducere la zi" a impresiilor din sejururi multiple la acelaşi hotel, considerând impresiile scrise în urma unei a 3-a sau a 4-a vizită acolo ca fiind mai valoroase decât cele cele scrise în prima vizită, de exemplu. (pentru că au întotdeauna avantajul unei cunoaşteri mai amănununţite a resortului şi mai ales cel al posibilităţi de a reda evoluţia în timp a serviciilor şi condiţiilor oferite)

    -

    Cele de mai sus fiind zise:

    Pentru că există posibilitatea ca mesajul - repet! automatizat - de mai sus să inducă senzaţia că AmFostAcolo nu ar recomanda scrierea unui al treilea, al 4-lea review etc din aceeaşi destinaţie, voi schimba "procedura de lucru" a comenzii respective: textul (anunţul) respectiv va fi scris automat de program doar în cadrul review-ului mai vechi la care se vor retrage notele.

    EDUARD1
    [17.08.13 21:03:06]
    »

    Bun review-ul! Asa a fost acolo!

    Ca sa vezi coincidenta! Eu eram vecinul cu care imparteai terasa!

    Nu am inteles de ce a trebuit sa dai drumul la caldura seara? Fiindca era destul de cald! Si noi avand la camere peretele exterior numai din geamuri se incalzea foarte tare peste zi, seara fiind nevoie de aer conditionat!

    webmaster
    [17.08.13 21:12:25]
    »

    @EDUARD1: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

    nicole33AUTOR REVIEW
    [17.08.13 22:24:59]
    »

    @EDUARD1:

    Ce mică e lumea! Salutare, vecine!

    Cu această ocazie trebuie să recunosc faptul că pozele P07 și P08 sunt ”furate” de pe partea de terasă a vecinului.

    Eu aveam soare doar dimineața. Seara bătea și vântul foarte tare sus la etajul 6, veneam înfrigurată din plimbările prin resort, umblam doar în pantaloni scurți că nu aveam alții la mine și simțeam nevoia de puțină căldură.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [17.08.13 22:35:36]
    »

    @Admin:

    Îți mulțumesc mult că m-ai lămurit. La început nu am vrut să scriu acest review, temându-mă că nu va fi acceptat pe site fiind al treilea, chiar dacă era vorba de sejururi petrecute în ani diferiți, și că voi fi certată pentru nerespectarea regulamentului, pe care promit să-l citesc cu mai multă atenție. Când am văzut mailurile cu ecouri înainte de validarea review-ului, îmi era și frică să le citesc.

    Mi-am asumat aceste riscuri și l-am scris după o serie de ecouri în contradictoriu la impresiile altor utilizatori, considerând că e mai bine să-mi scriu propriile impresii în care să apreciez, din punctul meu de vedere, cât de mulțumită am fost de ceea ce am găsit la acest hotel.

    valeria2012
    [18.08.13 09:24:46]
    »

    buna ziua, pt ca v-am urmarit indeaproape parcursul turistic, imi permit sa va dresez o intrebare referitoare la comparatia (daca exista) intre vacantele la mare petrecute in Bulgaria si Turcia.

    Nu am pretentia ca in Bulgaria sa fie ca in Turcia, dar avand in vedere ca am un copil de 3 ani si drumul pana in Turcia este si costisitor si obositor, fie el cu masina, fie cu avionul, iar sotul meu tot bate moneda pe faptul ca ,,tot aia este", mi-as permite sa va cer un sfat legat de acest aspect.

    Merita efortul? Mentionez faptul ca pe noi nu prea ne incalzesc delicatesele culinare si ne place sa ne bucuram de vancata la mare necauntand nod in papura, ma gandeam daca acest Duni se ridica la nivelul locurilor vazute de dvs in Turcia in vre-un fel sau altul.

    multumesc anticipat,

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Arya
    [18.08.13 09:50:39]
    »

    @nicole33:

    Mi-a plăcut mult cum ai descris vacanța petrecută la Duni și mă bucur că votul meu ți-a adus superbonusul.

    Ca să vezi ce mică e lumea, și eu am fost acolo și chiar dacă nu am împărțit terasa cu tine, nu ca nu mi-ar fi placut sa beneficiez de o asemenea terasă, camera mea având doar un balcon de care am fost foarte mulțumită, pot spune că am fost vecine de etaj.

    @valeria2012

    Eu aș alege Turcia.

    EDUARD1
    [18.08.13 13:03:25]
    »

    @nicole33: Buna! Chiar am vrut sa-ti spun ca mi-ai "incalcat" terasa! Dar nu aveam cum sa-ti reprosez ceva atata timp cat si eu am fotografiat peisajul din dreptul camerei tale! Si mai ales ca fiica-mea tot alerga pe acolo!

    Adevarul este ca Duni nu se dezminte de renumele sau la sarbatorile Pascale! Noi de 5 ani am fost mereu acolo de Pasti, doar anul trecut am sarit deoarece era teama de vreme ploioasa!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [18.08.13 19:32:17]
    »

    @valeria2012:

    Sinceră să fiu, nu știu să-ți răspund la întrebare. Mi-e greu să mă pun în postura de părinte cu copil mic. Dacă l-ai fi întrebat același lucru pe soțul meu, el ți-ar fi spus să alegi Duni fără grijă, chiar dacă el personal, care este exagerat de precaut, într-o situație similară (poate cu viitorii nepoți, copiii fiind mari) ar fi ales să meargă la gazdă la Eforie sau Mangalia, astfel fiind aproape de casă în caz că se îmbolnăvește copilul, să aibă o curte unde să se joace și să alerge, fără a deranja ceilalți turiști.

    Oricui îi recomand să meargă la Duni fără teama că nu are ce să dea să mănânce copilului oricât de mic, fără teama unei posibile toxiinfecții alimentare. Plaja este absolut perfectă mai ales pentru cei cu copii mici datorită nisipului foarte fin și a adâncirii enervant de line a apei mării. Este suficient să te uiți la pozele postate cu marea, ca să vezi cât de departe sunt amplasate geamandurile sau la poze cu oameni în apă, aflați departe de mal, dar cu apa până la brâu.

    Mi-am pus aceeași întrebare ca tine înainte să-mi rezerv concediul anul trecut. Aveam planificate două săptămâni chiar în mijlocul lunii august și aveam de ales între Duni și Turcia. Soțul a zis că să mergem la Duni că e aproape, știm că mâncarea e foarte bună, băutura ca peste tot la AI, cazarea excelentă, vremea trebuie să fie bună. Eu eram tot cu ochii pe ofertele de Turcia. În final, l-am convins să mergem tot la turci și tot cu mașina. Dacă lăsăm la o parte costul și oboseala drumului până în Antalya și comparăm strict hotelurile între ele, Turcia iese câștigătoare. La Duni la MRP prețul în plin sezon cu tot cu taxa de stațiune și cu suplimentul de sea view ajungea la vreo 70 de euro de persoană cu EB. Tot cam atât am plătit la Delphin Botanik 5* cu AI (doar AI, dar mai tare ca al multor hoteluri cu UAI) și, respectiv la Papillon Belvil 5*UAI, toate luate cu EB. Diferențele se văd. Chiar dacă nu am avut ce să le reproșez celor de la Duni în ceea ce privește capitolul servicii, nu pot să nu recunosc că nu se compară cu serviciile lanțului Delphin. Nici măcar serviciile de la Papillon nu se comparau cu cele de la Delphin.

    Scuză-mă că m-am lungit și te-am amețit de cap. Concluzia mea a fost că raportul calitate preț este mai bun în Turcia, Bulgaria fiind mai scumpă. La aceiași bani plătiți pe sejur, la turci beneficiezi de mult mai mult. Nici chiar diferența de cost la transportul cu mașina cauzată de distanța mult mai mare nu schimbă datele problemei.

    Însă dacă alegi să mergi cu avionul, costul acestuia pentru trei persoane schimbă calculele inițiale.

    Alegerea îți aparține. Sunt convinsă că vei alege cea mai bună variantă pentru familia ta.

    danamandache
    [19.08.13 18:23:23]
    »

    @nicole33: ce mica e lumea!! daca aveati un tricou, un ecuson, o uniforma, ceva pt identificare putea fi o intalnire AFA.

    EDUARD1
    [19.08.13 21:55:55]
    »

    @danamandache: buna! sa nu zici ca si tu ai stat pe etaj cu noi, ca e prea de tot! pai mai bine intalnirile AFA sa se tina aici de PASTI!

    danamandache
    [19.08.13 23:35:01]
    »

    @EDUARD1: eu mai lipseam din trioul format. Din pacate nu am fost niciodata in Bulgaria din cauza sotului si a stirilor care prezinta ultimele furturi de sotii, pardon masini.

    rezervasem pt ziua lui 2zile la Royal Castle dar dupa cateva stiri vizionate am fost nevoita sa anulez rezervarea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    tm67bru
    [19.08.13 23:57:43]
    »

    @danamandache:

    Din pacate nu am fost niciodata in Bulgaria din cauza sotului si a stirilor care prezinta ultimele furturi de sotii, pardon masini.

    o exprimare de 1000 de puncte, parol.

    Alex_Macedo
    [20.08.13 00:30:37]
    »

    @nicole33

    Pe lângă faptul... unui review literalmente muncit și la... șapte ace, văd că...

    Piscina interioară a hotelului are apă încălzită, dar este totuși prea mică. Toți copiii, dar și o parte din adulți păreau a fi la concurs de sărituri în bazin.

    Am crezut că sunt eu pe o... plută... eh... mai specială și că am... ceva gărgăuni în cap, dar iată că, deranjul de acest gen poate fi oriunde!

    Oricum... Felicitari Nicole!

    W&P
    [20.08.13 16:23:49]
    »

    @tm67bru: mda, s-ar putea ca unii soti sa aleaga urgent aceasta destinatie...

    nicole33AUTOR REVIEW
    [20.08.13 19:18:07]
    »

    @W&P:

    S-ar putea să ia plasă, adică să rămână fără mașină și să aibă în continuare și soția pe cap, eventual și soacra (bonus).

    nicole33AUTOR REVIEW
    [20.08.13 19:27:59]
    »

    @danamandache:

    @nicole33: ce mica e lumea!! daca aveati un tricou, un ecuson, o uniforma, ceva pt identificare putea fi o intalnire AFA.

    Cu siguranță, am fost mai mulți membri AFA în același hotel în perioada respectivă. Din păcate, nu am știut unii de alții, regăsindu-ne abia aici pe site după impresiile postate.

    Îl înțeleg și pe soțul tău. În Bulgaria, o mașină scumpă trebuie păzită mai ceva ca o soție frumoasă. În Turcia, s-ar putea să fie invers.

    @Eduard1:

    Ideea cu întâlnirea nu este rea, poate de Paștele de anul viitor. Noi vom fi tot la Duni.

    P. S. Să știi că anul trecut nu a plouat, dar a fost destul de rece și a bătut vântul. A fost mai puțin aglomerat față de anul acesta, hotelul Marina Beach nefiind deschis. Și nu au fost nici focuri de artificii.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [20.08.13 19:36:37]
    »

    @Alex_Macedo:

    Îți mulțumesc pentru aprecieri... mă onorează.

    În legătură cu aglomerația de la piscină și cu săritul în bazin, ăștia suntem și cu ăștia defilăm. Nu puteam depuncta hotelul din cauza comportamentului compatrioților mei, fiind exclusivi români nici nu puteam blama alte nații.

    Am preferat să evit piscina interioară, răcorindu-mă (la propriu) cu o baie în mare. Aici doritorii au fost puțini, iar plaja este foarte lungă.

    EDUARD1
    [21.08.13 21:13:15]
    »

    @nicole33: garantat si noi vom fi acolo de Pasti in 2014! stiu ca au comasat, anul trecut, turistii in Royal Marina, deoarece au fost mai putini, insa agentiile au vandut in ambele locatii! asa este am fost multi membrii AFA, unii am stiut de noi pentru ca am fost impreuna iar altii am aflat dupa impresiile postate, iar vecinii de camera din fotografii! La anul normal ca trebuie sa ne dam intalnire pe site! problema este ca rezervarile trebuiesc facute cu mult inainte! o parte dintre prietenii nostri cu care am fost au facut rezervare pe ultima suta de metri si au gasit numai la Marina Beach! Stiind din anii trecuti ca nu sunt probleme cu masa, neexistand bratari la mana, am zis ca nu-i nimic daca nu suntem in acelasi hotel toti, fiindca ne putem intalni la masa la Royal Marina! Insa socotelile nu s-au potrivit in acest an deoarece am primit bratari si cei de la Marina Beach nu au mai avut acces la Royal si astfel a trebuit ca noi sa mergem zilnic la masa la ei! Oricum, a fost bine si asa!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alex_Macedo, danamandache, EDUARD1, nicole33, valeria2012, W&P
    Alte impresii din această RUBRICĂDRR Marina Royal Palace Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06895112991333 sec
    ecranul dvs: 1 x 1