Solicitare CMR / GRECIA - I. CORFU (i. Ionice)

Santorini, Skiathos, Lefkada sau Creta?

Trimisă în 05.01.15 12:11
autor cristina iSV [București]
» VIZUALIZĂRI: 17828

Ne sta gandul la vacanta si ne-am hotarat sa o planificam. Ne-am hotarat asupra Greciei dar nu si asupra destinatiei finale. Ne place natura, apa cristalina, peisaje de-ti taie rasuflarea, ne mai place si agitatia vietii de noapte, si am vrea si posibilitati de excursii in diferite locuri.

Deci cam astea ar fi cerintele noastre... suntem un cuplu in varsta de 27 ani. In urma cu 2 ani am fost in Zakinthos (Lefkada Laganas) si ne-a placut la nebunie (asta ca sa va dati seama de gusturi). Da stiu o sa-mi spuneti de buget ca e mic (mai ales pt Santorini) dar poate gasim o oferta buna ca doar de aia cautam din timp

Destinatia am vrea sa se incadreze in 700-750 euro pret cazare (preferabil cu mic dejun) si transport avion in perioada iunie sau septembrie ca daca tot sunt bani putini facem un compromis asupra perioadei

Deci... ce sa alegem?

Multumesc!


  • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 6
  • BUGET: 750 euro -- TRANSPORT: avion
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 4 / 4

cristina iSVAUTOR SOL1r[06.01.15 20:27]

@krisztike: va multumesc! Traseul l-ati impartit in doua sa inteleg, asa ne gandim si noi. Daca va mai amintiti costurile transportului mi-ar prinde bine.


costy69SE18r[06.01.15 21:09]

@Andox - Ai dreptate. Am facut o confuzie regretabila. Acum nu mai are importanta sa justific cum am facut-o. In primul rand doresc sa-i cer scuze @ cristinei i pentru ca am indus-o in eroare (sau puteam sa o fac), iar in al doilea rand vreau sa-ti multumesc tie pentru ca ai intervenit prompt si ai indreptat eroarea mea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

costy69SE18r[06.01.15 21:19]

@dianamea -Iti multumesc pentru lamuriri. Dupa cum spuneam si in raspunsul trimis lui @Andox am facut o confuzie. Stiu unde sunt situate cele 2 insule, iar in Skiathos am fost in excursie de o zi. Am plecat cu autocarul din Paralia Katerini, ne-am imbarcat pe vaporas in Volos, in continuare totul a decurs asa cum descrii tu.

Referitor la Lefkada, intentionez sa merg cu masina si sa vizitez cat pot de mult din insula.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisztikeSR28r[06.01.15 22:30]

Noi am fost cu un Logan pe benzină și ne-a costat cam 200 euro transportul, la podul spre Lefkada trecerea costa 3 euro, pe autostrăzi am mai plătit vreo 20 de euro dus-întors. Parcările la diferite plaje costau 3-4 euro. Dar merită să mergi cu mașina, te poți mișca liber și mai ales dacă e mai mică, căci străzile sunt mai înguste.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Camelia19PA16r[06.01.15 23:02]

@cristina i - Vad ca ai primit deja o multime de informatii si ca esti deja oarecum hotarata spre Lefkada. Dintre insulele enumerate de tine eu am fost doar in Santorini si in Zakynthos (cu parere de rau, in 7 zile nu am reusit sa ajungem si in Laganas dar stiu "cu ce se mananca"), asa ca nu-ti pot da detalii referitor la Creta, Skiathos si Lefkada.

Pot sa-ti spun insa cu siguranta urmatorul lucru: dintre toate, prima pe care as taia-o de pe lista ar fi Lefkada. De ce spun asta? Din simplul motiv ca ai vazut deja o insula Ionica, iar similitudinile cu Zakynthos sunt prea multe: relief asemanator (ce-i drept spectaculos), exact acelasi aspect si aceeasi culoare a marii (intr-adevar splendid), aceleasi influente, aceeasi arhitectura, aceeasi civilizatie.

Zakynthos m-a cucerit si pe mine si a fost motivul pentru care urmatorul concediu l-am petrecut tot in Grecia, insa in Ciclade, atat de diferite de Ionice si totusi cu o multime de asemanari. E pacat sa bati atata drum, ca sa vezi ceva asemanator, iar daca ceea ce ti-a placut in Zakynthos este atmosfera generala, aceea o vei gasi in oricare din insulele pe care le-ai enumerat.

Creta este urmatoarea pe care as scoate-o de pe lista din cauza timpului scurt de care dispuneti. E pacat sa bati atata drum, sa nu apuci sa vezi mare lucru si sa pleci deceptionat.

Asa ca eu as mai ramane pe lista scurta cu Santorini si Skiathos, pe care vad ca le-ai eliminat deja din calcul, dar poate te mai gandesti inca la ele. Skiathos e ceva mai mica si poate cu o viata de noapte care nu e pe gustul vostru, asa ca, daca ar fi sa aleg, as alege Santorini, care, apropo de ce ziceai ceva mai devreme, e pacat sa-l vezi doar intr-o excursie de o zi, si e si al naibii de scump. Iar cele 6 zile de care dispui sunt suficiente pentru a explora multe locuri deosebite, pentru excursii si pentru relaxare. Asta ar fi alegerea mea, dar nu toti gandim la fel...

Oricum ai alege, vei avea cu siguranta parte de o vacanta minunata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

danmarian1977GD3r[07.01.15 06:57]

@cristina i: Pai e simplu, pune 2200 km plus cat faceti pe insula (cam 500 ca sa vedeti ce e frumos) ori cat consuma masina la 100 km, vezi cati km sun in Bulgaria ori cat costa carburantul acolo (e mai ieftin) plus km din Grecia si cat costa acolo. La toate astea adauga cam 25 euro taxele din Grecia plus vigneta Bulgaria plus podul Giurgiu plus cazarea o noapte in Kalambaka (sau unde vreti voi) s

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster98[07.01.15 08:05]

@Camelia19 -

Lefkada. Dintre insulele enumerate de tine eu am fost doar in Santorini si in Zakynthos

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

danmarian1977GD3r[07.01.15 09:17]

@Camelia19 - Scuza-ma dar aici nu sunt de acord cu tine! Zakynthos e ceva iar Lefkada e altceva, chiar daca apartin amandoua de Marea Ionica sunt insule diferite si vezi lucruri noi, daca nu iti place albastrul acela al marii Ionice poti merge de exemplu la Marea Neagra, iar sincer Santorini imi pare prea mica pentru 7 zile cred ca te plictisesti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gomUC1r[07.01.15 09:51]

Noi am fost anul trecut (2014) in Santorini (vezi impresii) in iunie si excursia a fost 730 eur- 2 pers transport, cazare cu mic dejun (e adevarat luata in ian). Sigur o sa gasiti ceva pana-n 750 eur. Am stat in Perissa la hotel Drossos si a fost f bine, dar v-as recomanda sa cautati cazare in Kamari- este mai frumos decat in Perissa. In Fira mai greu sa gasiti ceva la bugetul pe care-l aveti. A fost de vis, merita sa mergeti macar o data in Santorini. Ar trebui sa inchiriati masina pt a explora insula, preturile la inchiriat nu sunt f mari si daca vreti sa faceti excursii sa nu luati de la ghidul pe care agentia il are in Santorini. Cautati la agentiile de acolo (noi am platit la ghida noastra 38 eur si la agentiile de acolo era 18 eur). Succes

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL1r[07.01.15 09:56]

@Camelia19 - Va multumesc! Parerea mea este ca fiecare zona are farmecul ei si este diferita in felul ei, sau fiecare om vede in alt fel... de ex in Zakynthos ne-am simtit f bine si ne-a placut dar altor prieteni li s-a parut oribil... probabil asa si cu Lefkada. Noi asta cautam relief spectaculos, fauna, mare albastra (in Laganas nu era foarte albastra decat in croaziere si bineinteles la navagio). Santorini este splendida, dar destul de scump (cazare, transport cat si preturile de la taverne, mancare etc) si destul de mic incat sa necesite cazare 7 zile asa ca am hotarat sa vizitam insula cand vom fi in apropierea ei, cam aceiasi explicatie si pt Skiathos.

Da... asa e suntem diferiti dar parerile sunt constructive.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calatorulPA12r[07.01.15 10:39]

@sweetheart_simy - Are dreptate Motanul iar eu sunt de acord cu dvs. poate ca am scapat din vedere unele detalii. Nu ma supar si va dau dreptate, nu am nimic impotriva opiniilor dvs. sau ale altora si nu e cazul sa ne contrazicem aici ca nu aduce nimic productiv. Mai ales ca atata lume s/a straduit sa ofere sfaturi si solutii ca este destul de citit pentru cei care cauta informatii utile. Nu am intentionat sa fiu ironic sau malitios ci sa va raspund la intrebarea De ce ati inteles toti aiurea? dar no problemo, sunt de acord cu dvs. si va doresc toate cele bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calatorulPA12r[07.01.15 10:48]

@cristina i - despre Lefkada in cazul ca asta va fi destinatia voastra la vara puteti gasi cateva descrieri foarte utile pe pagina AFA despre insula, cu 3/4 relatari va puteti face o impresie aproape completa despre destinatia aleasa. Succes si vacante frumoase

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RalukBSV1r[07.01.15 15:34]

Lefkada este o destinatie incredibil de frumoasa, am fost acum doi ani cu autocarul si am inchiriat o masina la fata locului (pentru ca altfel nu te poti descurca). Nu am mai vazut nicaieri in Europa o mare atat de turcoaz ca in Vestul insulei, asa ca merita!

Te poti uita la postarea mea de pe AFA cu hotelul la care am stat, cazarile sunt de obicei bune si economice in Lefkada. Este important sa gasesti ceva ieftin si bun, ca sa iti ramana cat mai multi bani pt transportul pe insula si suveniruri (miere locala, vin produs din strugurii crescuti pe dealurile Lefkadei...).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sweetheart_simyGD2r[07.01.15 16:22]

@Camelia19 - Eu cred ca esti intr-o mare eroare, te inseli daca ai impresia ca insulele Ionice seamana una cu alta... Ca si istorie si civilizate, poate, in rest... marea, da e tot albastra, dar pentru asta mergem acolo, plajele in schimb difera atat de mult intre ele, chiar si pe aceiasi insula, incat, pur si simplu afirmatia ta nu are nici un fundament.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

Camelia19PA16r[07.01.15 17:23]

@sweetheart_simy - E clar ca seamana din foarte multe puncte de vedere, fiind grupare intr-un singur arhipelag si intr-o singura regiune administrativa. In Grecia exista multe tipuri de insule, fiecare cu particularitatile ei : Sporade, Saronice, Ionice, Ciclade, Dodecanez, Creta etc. Tocmai aceste particularitati date de istorie, cultura, civilizatie si, evident, caracteristici geografice, au facut posibila si chiar necesara aceasta separare pe regiuni sau grupuri. Iar daca vei merge macar in 2 din ele, vei intelege la ce ma refer.

Nimeni nu zice ca Lefkada este acelasi lucru cu Zakynthos, sau ca Naxos e acelasi lucru cu Paros, dar se vad cu ochiul liber similitudinile.

Si in fine, legat de culoarea marii, nu inteleg de ce a inteles lumea ca am o problema cu culoarea specifica insulelor Ionice, am spus doar ca e aceeasi, si e normal sa fie aceeasi, doar e tot Ionica. In plus, relieful calcaros din care sunt modelate aceste insule are un mare aport la definitivarea culorii ei. Egeea e alceva, Marea Libiei a altceva etc.

Ma rog, daca cineva a dorit sa inteleaga la ce m-am referit, a inteles cu siguranta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sweetheart_simyGD2r[07.01.15 18:00]

@Camelia19 - Am fost in 2 dintre Ionice: Corfu si Zante, nu zic ca nu exista similitudini, dar si multe diferente, asa daca ma chinui putin, gasesc asemanari si cu Creta, doar e tot insula, de fapt am si comparat o plaja din Creta cu Navagio pe prima pagina din acest thread, dar asta nu inseamna ca-i acelasi lucru. Pana la urma, fiecare are dreptul la propria parere, eu o sa ma duc anul asta in Lefkada, care (din poze) cred ca este total deosebita de tot ce am vazut pana acum, atata apa cu bleo electric pe atat de multe plaje, dintre care unele cu pietre atat de interesante pentru snorkeling, nu am vazut nicaieri.

Uite un exemple:

cycladia.com/best-beaches ... agiofylli-beach

cycladia.com/best-beaches ... ece/mylos-beach

cycladia.com/best-beaches ... o-katsiki-beach

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

LazaroiuJR1r[11.01.15 12:13]

@cristina i - Atentie de la ce agentie vreti sa cumparati! Anul trecut am luat un sejur de la ...o agentie de turism ... (cei mai neseriosi de pe piata care se pare ca sunt "tatici" pe Grecia) in Insula CRETA un anumit hotel, am facut formalitatile in aeroport la Bucuresti, am ajuns in insula la Heraklion si acolo am fost instiintati ca vom fi cazati in cu totul alta zona a insulei, alt hotel ceea ce am paltit si am optat. Povestea am postat-o pe site. Sunt multe amanunte... Un singur detaliu va dau, cititi foarte bine contractul inainte de achizitionare--- OVERBOOKING (eu nu am facut acest lucru si am semnat ca primarul) POT SCHIMBA HOTELUL DUPA BUNUL LOR PLAC FARA INSTIINTARE. Bafta!

PS Grecii nu sunt chiar asa ospitalieri cum se spune, cel putin cei de la hotel!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster22[11.01.15 12:34]

Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, textul scris cu roşu mai jos.

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).

Pentru recidiva @Lazaroiu primeste doar ...un avertisment!


aaandreeaGD6r[15.01.15 12:49]

@cristina i - Parerea mea este ca cel mai ok ar fi sa va cazati in creta, mai ales ca la pretul acesta o sa va incadrati. Noi am gasit anul trecut adica 2014 3 sept. 396 euro de pers in hersonissos cu mic dejun si avion din timisoara. In creta chiar ai ce sa vizitezi, sunt excursi in Balos Lagoon, peisaje de vis, plaja de palmieri VAI etc. Si cel mai important ca se fac excursi de o zi cu ferryboat-ul in Santorini, care neaparat nu trebuie ratata. este o insula superba cu niste peisaje minunate, cu cafenele superbe. o sa iti tr si niste poze, insa parerea mea e ca ar fi mai ok de cazat in hersonissos (creta) daca vreti si o viata de noapte foarte activa, aici fiind o gramada de cluburi, chair pe malul marii unele ex recomand clubul palm beach.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

doricutaGD6r[06.05.18 21:48]

danmarian1977GD3r[07.05.18 14:34]

@cristina i: Fara doar si poate vestul Cretei, mai precis Kissamos. Suta la suta nu o sa regretati alegerea, dar atentie ca necesita masina inchiriata si alergatura. Nu ratati Elafonisi, Balos si Falassarna. Concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [91-111] — din total 111 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1653881072998 sec
    ecranul dvs: 1 x 1