Poze Descoperă Varșovia și împrejurimile / VARȘOVIA — by geani anto [pg. 2 / 2]

total [117] fotografii încărcate de geani anto în această destinație
NOTĂ: în această destinație, autorul are 5 seturi distincte de fotografii. Click pe linkurile de mai jos pentru a FILTRA, eventual, doar fotografiile de un anumit articol.
P07 [AUG-2022] 21 statui baroce infatisand figuri alegorice reprezentand Virtutile, Stiintele si Elementele sunt imprastiate pe aleea principala a Gradinilor saxone.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] 21 statui baroce infatisand figuri alegorice reprezentand Virtutile, Stiintele si Elementele sunt imprastiate pe aleea principala a Gradinilor saxone.
[50 PMA, fără bonus]
P09 [AUG-2022] 21 statui baroce infatisand figuri alegorice reprezentand Virtutile, Stiintele si Elementele sunt imprastiate pe aleea principala a Gradinilor saxone.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Turnul de apa, in partea de nord-vest, modelat dupa Templul Vestei din Roma, situat langa lacul ornamental inconjurat de salcii.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Gradini si palatul baroc Krasiński. Cele doua timpane de pe fatadele din fata si din spate au reliefuri ce il reprezinta pe comandantul militar roman Marcus Valerius, care se presupune ca a fost stramos al familiei Krasiński. Potrivit legendei, acesta a invins un lider gal intr-o lupta, dupa ce a fost ajutat de un corb, moment ce este infatisat pe timpanul din fata cladirii.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Palatul Krasiński a fost grav avariat in al Doilea Razboi Mondial, dar a fost reconstruit si transformat in Biblioteca Nationala pentru a stoca volume deosebit de valoroase, istorice.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Curtea Suprema a Poloniei
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Curtea Suprema a Poloniei, o cladire ce combina stilul vechi cu cel nou, cu fatada din beton si sticla, verdeata pe acoperis, pe coloanele careia sunt scrise in limba latina diferite citate.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] Monumentul Revoltei din Varsovia a fost dezvelit in 1989, dedicat revoltei care a avut loc acolo in 1944, revolta despre care am tot pomenit. Aceasta a izbucnit ca si consecinta a celor cinci ani de ocupatie nazista a orasului. Monumentul infatiseaza un grup de partizani polonezi in timp ce alergau sub ruinele unei cladiri in cadere.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Monumentul Revoltei din Varsovia a fost dezvelit in 1989, dedicat revoltei care a avut loc acolo in 1944, revolta despre care am tot pomenit. Aceasta a izbucnit ca si consecinta a celor cinci ani de ocupatie nazista a orasului. Monumentul infatiseaza un grup de partizani polonezi in timp ce alergau sub ruinele unei cladiri in cadere.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Revolta a fost planificata sa coincida cu venirea fortelor aliate care se apropiau de Polonia. Cu toate acestea, trupele sovietice i-au lasat pe polonezi sa lupte singuri, oamenii confruntandu-se cu lipsa alimentelor si a apei. Dupa 63 de zile de lupte, fortele germane au pus capat revoltei, expulzand populatia orasului, distrugand si jefuind cladirile. Au pierit in lupta nu doar luptatori ai rezistentei, ci si foarte multi civili.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [AUG-2022] Palatul Belvedere, care se afla pe marginea vestica a Parcului Łazienki, un palat clasicist elegant, care nu este deschis insa publicului, fiind una dintre resedintele presedintelui Poloniei.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Palatul Belvedere, care se afla pe marginea vestica a Parcului Łazienki, un palat clasicist elegant, care nu este deschis insa publicului, fiind una dintre resedintele presedintelui Poloniei.
[50 PMA, fără bonus]
P03 [AUG-2022] Pavilionul alb, o frumoasa vila de forma patratica, cu o mica terasa pe acoperis, ridicata de la zero la ordinul regelui Stanisław August, pentru marea lui iubire, dar si locul in care s-a retras Ludovic al XVIII-lea atuci cand a fost exilat din Franta. A fost devastat de nemti in cel de-al Doilea razboi mondial, insa multe obiecte de mobilier au supravietuit.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Vechea Orangerie, cladirea luminoasa, cu ferestre mari, terminate in arcada, a fost ridicata la sfarsitul sec. al XVIII-lea.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Vechea Orangerie, cladirea luminoasa, cu ferestre mari, terminate in arcada, a fost ridicata la sfarsitul sec. al XVIII-lea.
[50 PMA, fără bonus]
P06 [AUG-2022] Vechea Orangerie, cladirea luminoasa, cu ferestre mari, terminate in arcada, a fost ridicata la sfarsitul sec. al XVIII-lea.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Vechea Orangerie, cladirea luminoasa, cu ferestre mari, terminate in arcada, a fost ridicata la sfarsitul sec. al XVIII-lea.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Amfiteatrul de pe Insula, inaltat pe malul lacului Łazienki, inspirat de arhitectura antica, greaca si romana. El a fost decorat la inceput cu 16 statui ale poetilor, filozofilor si dramaturgilor, dintre care au supravietuit doar 8.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Vechea casa a garzii de corp regale, sediul gardienilor care aveau rolul de a asigura siguranta monarhului si a locuitorilor Parcului Regal Łazienki, precum si supravegherea vizitatorilor. Astazi cladirea gazduieste evenimente si ateliere de arta (sculptura, desen si pictura), fiind Centru de educatie muzeala.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Poarta „Stema”, unde se afla Cartusul de piatra monumental ce incadreaza stema lui Stanisław August, in mijloc, decorat cu o coroana regala in varf. Acesta a fost gasit printre ruinele ramase dupa al Doilea Razboi Mondial.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Gradina chinezeasca, desi este in proces de restaurare, este un loc frumos pentru fotografii grozave. Pavilionul simbolizeaza elementul masculin, iar foisorul reprezentand elementul feminin.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Gradina chinezeasca este pazita de doi lei, care reprezinta prosperitatea si bogatia.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Gradina chinezeasca este pazita de doi lei, care reprezinta prosperitatea si bogatia.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Foisorul si pavilionul sunt legate printr-un pod de piatra, pe sub care curge un parau.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] Monumentul regelui Ion Sobieski III se gaseste in capatul nordic al parcului, pe un pod de pe malul lacului. Monumentul il infatiseaza pe Ion Sobieski III, pe un cal si a fost construit cu ocazia implinirii a 105 de ani de la victoria lui Sobieski asupra turcilor, la comanda regele Poniatowski.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Monumentul regelui Ion Sobieski III se gaseste in capatul nordic al parcului, pe un pod de pe malul lacului. Monumentul il infatiseaza pe Ion Sobieski III, pe un cal si a fost construit cu ocazia implinirii a 105 de ani de la victoria lui Sobieski asupra turcilor, la comanda regele Poniatowski.
[50 PMA, fără bonus]
P17 [AUG-2022] Templul Sibilei, nu departe de monumentul Chopin. Numit initial „Templul grecesc” sau „Templul Dianei”, Sibila se refera la numele dat oracolelor in Grecia Antica. Este unic pentru ca este realizat in intregime din lemn, in ciuda vopselei albe si a coloanelor ionice si e pazit de doi lei din fonta.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [AUG-2022] Templul Sibilei, nu departe de monumentul Chopin. Numit initial „Templul grecesc” sau „Templul Dianei”, Sibila se refera la numele dat oracolelor in Grecia Antica. Este unic pentru ca este realizat in intregime din lemn, in ciuda vopselei albe si a coloanelor ionice si e pazit de doi lei din fonta.
[50 PMA, fără bonus]
P02 [AUG-2022] Templul Sibilei, nu departe de monumentul Chopin. Numit initial „Templul grecesc” sau „Templul Dianei”, Sibila se refera la numele dat oracolelor in Grecia Antica. Este unic pentru ca este realizat in intregime din lemn, in ciuda vopselei albe si a coloanelor ionice si e pazit de doi lei din fonta.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Porticul palatului de pe insula a fost construit in 1784, prin adaugarea la fatada baroc originala, a doua constructii, spatiul fiind umplut cu patru coloane corintiene. Deasupra usii de intrare sunt stucaturi cu tematica marina, dar si un mesaj in limba latina, care in traducere inseamna: ,,Acest om uraste, iubeste, lauda si doreste melancolie, pace, o baie si fapte bune.”
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Porticul palatului de pe insula a fost construit in 1784, prin adaugarea la fatada baroc originala, a doua constructii, spatiul fiind umplut cu patru coloane corintiene. Deasupra usii de intrare sunt stucaturi cu tematica marina, dar si un mesaj in limba latina, care in traducere inseamna: ,,Acest om uraste, iubeste, lauda si doreste melancolie, pace, o baie si fapte bune.”
[50 PMA, fără bonus]
P05 [AUG-2022] Camera lui Bacchus indeplinea rolul de camera de odihna dupa baie, decorata cu placi albastre olandeze Delft. Isi datoreaza numele, picturii din tavan, „Bacchus, Ceres, Venus si Cupidon”, care a ars in incendiul din 1944. Cel mai important element decorativ al acestui interior este semineul monumental, deasupra caruia atarna un tablou de Jacob Jordaens cel Batran, ,,Flora, Silenus si Zephyr”.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Pe vremea lui Stanisław August, interiorul Camerei lui Bacchus a jucat rolul unei mici galerii de arta, picturile aratand membri ai curtii regale.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Baia avea doua cazi de marmura incastrate in podea, iar peretii salii, la fel ca si ai camerei lui Bacchus, sunt captusiti cu plăci ceramice. Decorul din stuc este foarte bogat, in stil baroc, cu motive ale dragostei, apei, basoreliefuri care infatiseaza figuri din Metamorfozele lui Ovidiu, dar si trei medalioane rotunde infatisandu-l pe Cupidon.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Baia avea doua cazi de marmura incastrate in podea, iar peretii salii, la fel ca si ai camerei lui Bacchus, sunt captusiti cu plăci ceramice. Decorul din stuc este foarte bogat, in stil baroc, cu motive ale dragostei, apei, basoreliefuri care infatiseaza figuri din Metamorfozele lui Ovidiu, dar si trei medalioane rotunde infatisandu-l pe Cupidon.
[50 PMA, fără bonus]
P09 [AUG-2022] In capatul opus, se afla statuia lui Apollo Belvedere, sustinut de sculpturile regelui Midas cu urechi de magar si de cea a satirului Marsyas legat.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Rotonda ocupa partea centrala a palatului, avand legatura cu Baia, Sala lui Solomon si Sala de mese. Este o camera rotunda, decorata cu marmura galbena si alba, cu sculpturi ale regilor polonezi, incununata cu o cupola pe unde patrunde lumina.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Initial aici exista o pestera artificiala cu o fantana in mijloc, insa regele a transformat-o intr-un templu in onoarea celor mai importanti regi polonezi si a celor mai distinsi imparati romani: Sigismund I cel Batran, Stefan Báthory si Ioan al III-lea Sobieski, Titus, Traian si Marcus Aurelius.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] In cupola sunt reprezentarile virtutilor, iar ,,Invidia” era infatisata pe podea, ca masca a Gorgonei, insa a fost distrusa, luandu-i locul o stea. Pe friza este o inscriptie ce explica semnificatia simbolica a Rotondei: „Dat ca exemplu slujind lumea”.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, fără bonus]
P15 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Sala lui Solomon s-a folosit ca salon, unde regele primea invitatii, aici purtandu-se conversatii si jucandu-se Whist pe doua mese. A fost decorata cu o serie de picturi care descriu povestea regelui Solomon, inclusiv plafonul acestei camere a fost decorat cu reprezentarea Visului lui Solomon, insa acestea au fost distruse deliberat si complet de catre nemti in 1944. In prezent, Sala lui Salomon functioneaza ca o galerie de picturi.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Camera portretelor este cea de-a doua incapere destinata expunerii colectiilor de pictura ale regelui. Masa cu trei picioare are un blat de birou decorat cu un mozaic reprezentand un taur, stema familiei Poniatowski. Camera Portretelor a fost incendiata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, singurul obiect care a supravietuit incendiului fiind semineul de marmura, decorat cu basorelieful Ledei, cu capete de gorgoni.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Sfesnitele ii infatiseaza pe Zefir cu Flora, precum si pe Cupidon cu Psyche.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Antecamera este un hol spatios, dreptunghiular, simplist decorat cu statui reprezentand-o pe Afrodita iesind din apa, pe Venus, dar si figuri din bronz ale lui Voltaire și Rousseau.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Capela are un interior mic inalt de doua etaje, captusit cu stuc galben si gri, cu ferestre semicirculare si o cupola de sticla prin care patrunde lumina.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] Ultima sala de la parter este Sala de mese, care a apartinut Baii Lubomirski, dupa care i s-a dat o noua functie, cea de dormitor regal, iar mai tarziu a devenit sufrageria in care se servea cina, pentru care au fost aduse mese din cladirea bucatariei.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2022] Decorul, desi modest, e foarte elegant datorita peretilor marmorati in culoarea rosie si a coloanelor din stuc in aceeasi culoare.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [AUG-2022] Importanta acestei sali este legata de faptul ca aici, in fiecare zi de joi, aveau loc discutii academice intre rege si personalitati ale vremurilor, numite „cine inteligente”, acesta fiind punctul de plecare pentru numeroase decizii, care, de cele mai multe ori, urmau sa devina legi.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [63 - 117] din total 117 FOTOGRAFII Descoperă Varșovia și împrejurimile / VARȘOVIA — by geani anto
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057808876037598 sec