Poze Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA — by adybyt [pg. 2 / 3]

total [143] fotografii încărcate de adybyt în această destinație
NOTĂ: în această destinație, autorul are 2 seturi distincte de fotografii. Click pe linkurile de mai jos pentru a FILTRA, eventual, doar fotografiile de un anumit articol.
P34 [JUL-2011]
[0 PMA, fără bonus]
P35 [JUL-2011]
[0 PMA, fără bonus]
P36 [JUL-2011]
[0 PMA, fără bonus]
P37 [JUL-2011] Statiunea Baile Olanesti se afla in partea central-sudica a tarii, in judetul Valcea, pe Valea Oltului, de o parte si cealalta a Paraului Olanesti. Este situata la o distanta de 18 km de orasul Ramnicu Valcea si la o altitudine de 475 m, la poalele Muntilor Capatanii. Statiunea se numara printre rarele localitati din Romania care imbina in mod armonios doi factori naturali, factorul hidromineral format din apele minerale, si factorul climatic si topoclimatic local. Dintre statiunile balneoclimaterice din tara noastra, primul loc este ocupat de Baile Olanesti, datorita numarului mare de izvoare, debitului total zilnic al acestora, dar si varietatii elementelor din compozitia si concentratia apelor minerale. Apele din statiune sunt impartite pe mai multe categorii : clorurate, bromurate, sulfuroase,magneziene, slab iodurate, oligominerale, calcice, hipertone, izotone, hipotone si se folosesc in cure interne pentru tratarea multor afectiuni. Majoritatea turistilor care aleg Statiunea Olanesti sunt interesati de izvoarele binefacatoare pentru multiple afectiuni. In tot parcursul anului, indiferent de anotimp, statiunea este plina de turisti de toate varstele si de toate nationalitatile. Trebuie mentionat ca in anul 1873 la Expozitia Internationala de la Viena, apele minerale de la Olanesti au obtinut medalia de aur, lucru ce a determinat o crestere impresionanta a numarului de turisti.Statiunea Olanesti nu este cunoscuta numai pentru tratamentele terapeutice benefice, ci si pentru frumusetea peisajului si a obiectivelor turistice din zona. Pentru a ajunge la izvoare, turistii fac o plimbare relaxanta pe o alee inconjurata de paduri si parcuri, o plimbare ce oxigeneaza mintea si sufletul cu un aer curat de munte.Odata ajunsi in Statiunea Olanesti turistii pot vizita numeroase manastiri (judetul Valcea fiind judetul cu cele mai multe manastiri din Romania), rezervatii naturale, pesteri si se pot plimba in voie prin imprejurimile statiunii, parcurgand diverse trasee prin natura.
[0 PMA, fără bonus]
P38 [JUL-2011] Statiunea Baile Olanesti se afla in partea central-sudica a tarii, in judetul Valcea, pe Valea Oltului, de o parte si cealalta a Paraului Olanesti. Este situata la o distanta de 18 km de orasul Ramnicu Valcea si la o altitudine de 475 m, la poalele Muntilor Capatanii. Statiunea se numara printre rarele localitati din Romania care imbina in mod armonios doi factori naturali, factorul hidromineral format din apele minerale, si factorul climatic si topoclimatic local. Dintre statiunile balneoclimaterice din tara noastra, primul loc este ocupat de Baile Olanesti, datorita numarului mare de izvoare, debitului total zilnic al acestora, dar si varietatii elementelor din compozitia si concentratia apelor minerale. Apele din statiune sunt impartite pe mai multe categorii : clorurate, bromurate, sulfuroase,magneziene, slab iodurate, oligominerale, calcice, hipertone, izotone, hipotone si se folosesc in cure interne pentru tratarea multor afectiuni. Majoritatea turistilor care aleg Statiunea Olanesti sunt interesati de izvoarele binefacatoare pentru multiple afectiuni. In tot parcursul anului, indiferent de anotimp, statiunea este plina de turisti de toate varstele si de toate nationalitatile. Trebuie mentionat ca in anul 1873 la Expozitia Internationala de la Viena, apele minerale de la Olanesti au obtinut medalia de aur, lucru ce a determinat o crestere impresionanta a numarului de turisti.Statiunea Olanesti nu este cunoscuta numai pentru tratamentele terapeutice benefice, ci si pentru frumusetea peisajului si a obiectivelor turistice din zona. Pentru a ajunge la izvoare, turistii fac o plimbare relaxanta pe o alee inconjurata de paduri si parcuri, o plimbare ce oxigeneaza mintea si sufletul cu un aer curat de munte.Odata ajunsi in Statiunea Olanesti turistii pot vizita numeroase manastiri (judetul Valcea fiind judetul cu cele mai multe manastiri din Romania), rezervatii naturale, pesteri si se pot plimba in voie prin imprejurimile statiunii, parcurgand diverse trasee prin natura.
[0 PMA, fără bonus]
P40 [JUL-2011] PENSIUNEA NOEL - Amplasament : Str. Libertătii nr. 46 (la intrare în Băile Olănesti, în spatele Hotelului Olănesti, lângă Politia orasului).
[0 PMA, fără bonus]
P41 [JUL-2011] Pensiunea Casa Vanatorilor este situata la 200 m de intrarea in statiunea Olanesti, pe partea dreapta a drumului de acces in statiune, la 50 m de drumul principal, traversand un pod peste raul Olanesti. Casa Vanatorilor este asezata intr-o zona retrasa, pentru a ajunge in incinta acesteia fiind necesara traversarea unui pod rutier.Astfel discretia este maxima,avand totusi acces imediat la drumul principal(circa 50 metri). Intimitatea cat si nevoia unei privelisti nemaipomenite sunt astfel pe deplin indeplinite,o vila ce va sta la dispozitie oferind conditii de lux,
[0 PMA, fără bonus]
P42 [JUL-2011] Restaurantul de la Casa Vanatorilor din Baile Olanesti dispune de un meniu foarte bogat in preparate, chiar si preparate vanatoresti si totul servit cu promtitudine. Nu lipseste nici focul de tabara langa un berbecut la protap.
[0 PMA, fără bonus]
P43 [JUL-2011] Structura geologică a bazinului Olăneşti avantajează infiltraţiile în sol, creând o pânză freatică permanentă chiar în timp de secetă. Apele provenite din precipitaţii şi infiltrate prin straturile de roci se mineralizează şi în urma amestecului cu apele mineralizate din adâncuri ies la suprafaţă sub formă de izvoare, în număr de 30, care sunt folosite în tratamentul balnear.
[0 PMA, fără bonus]
P46 [JUL-2011] Aleea Izvoarelor din centrul statiunii baile Olanesti.
[0 PMA, fără bonus]
P47 [JUL-2011] Biserica Parohiala Izvorul Tamaduirii Noua bisericã are hramurile “Izvorul Tãmãduirii” si “Adormirea Maicii Domnului”. Constructia ei realizându-se sub supravegherea preotului Grosenoiu Emilian, paroh al Parohiei Bãile Olãnesti, Biserica lui Horea si Biserica “Comanca” – a început în 1993 si se terminã în 2003. Pictori: Nichita Ion si Ipate Sorin. Iconar: Ghitã Marin din Bãile Olãnesti.
[0 PMA, fără bonus]
P48 [JUL-2011] Biserica Parohiala Izvorul Tamaduirii Noua bisericã are hramurile “Izvorul Tãmãduirii” si “Adormirea Maicii Domnului”. Constructia ei realizându-se sub supravegherea preotului Grosenoiu Emilian, paroh al Parohiei Bãile Olãnesti, Biserica lui Horea si Biserica “Comanca” – a început în 1993 si se terminã în 2003. Pictori: Nichita Ion si Ipate Sorin. Iconar: Ghitã Marin din Bãile Olãnesti.
[0 PMA, fără bonus]
P49 [JUL-2011] Pensiunea "fara nume" la care m-am cazat
[0 PMA, fără bonus]
P50 [JUL-2011] In parcul central din Baile Olanesti se serbeaza in fiecare an Zilele Olăneştiului in perioada 16 - 18 iulie unde sute de turişti şi localnici au urmărit un concert de muzică populară.
[0 PMA, fără bonus]
P51 [JUL-2011] La serbarea anuala de Zilele Olăneştiului terasele din zona parcului central servesc pastravul la gratar,porumb fiert, hamsii,mititeii si sarmalutele cu mamaliguta ,toate sunt la mare cautare....tinemaaa mamaaaaaaaaaaaa !!!!!!Aoleuu ficatu' !!!!
[0 PMA, fără bonus]
P52 [JUL-2011] In statiunea Olanesti langa Hotel Olanesti exista si o piata de legume fructe proaspete unde gasiti si branza de la tarani sau lapte proaspat.
[0 PMA, fără bonus]
P53 [JUL-2011] Centrul Statiunii Baile Olanesti - Statia de autobuz spre Ramnicu Valcea.
[0 PMA, fără bonus]
P54 [JUL-2011] Priveliste din balconul camerei din pensiunea"fara nume"
[0 PMA, fără bonus]
P55 [JUL-2011] Priveliste din balconul camerei din pensiunea"fara nume"
[0 PMA, fără bonus]
P56 [JUL-2011] Priveliste din balconul camerei din pensiunea"fara nume"
[0 PMA, fără bonus]
P57 [JUL-2011] Traseul din Baile Olanesti spre satul Tisa
[0 PMA, fără bonus]
P58 [JUL-2011] Traseul din Baile Olanesti- Satele Tisa si Gurguiata: Pleaca de pe Aleea Izvoarelor si merge pe o poteca pana la locul ''la pesteri'' unde se poate face un popas dupa un urcus care necesita oarecare efort fizic, apoi se ajunge in satul Tisa,unde poate fi vazuta biserica; de aici dupa 4 km, se ajunge in satul Gurguiata,unde se poate vizita Schitul Gurguiata,care si-a pastrat forma si pictura originala.
[0 PMA, fără bonus]
P59 [JUL-2011] Fiind situat la nord de satul Cheia, pe valea cu același nume, în apropierea orașului Băile Olanești din județul Vâlcea, Schitul Iezer este ,poate, cea mai izolată sihăstrie din nordul Olteniei. Radu Cel Mare(1377-1383) și fiul său Mircea Cel Batran(1386-1418) sunt primii ctitori ai sfântului locaș. Schitul Iezerul vechi, nu se află chiar pe locul unde se găsește cel de astazi, ci mai sus cu vreo 500 m de peștera sfântului Antonie, căci cu trecerea timpului, acest schit s-a degradat, dar a fost refăcut, în anul 1559, de voievodul Mircea Ciobanu împreună cu soția sa, doamna Chiajna, fiica voievodului Petru Rareș (1527-1546). Biserica Actual a fost zidită de episcopul Ilarion și schimonahul Antonie pentru ca în 1720 să fie pictată de ieromonahul Nicolae.Chiliile zidite de Cuviosul Antonie se păstrează și astăzi, în partea de apus a bisericii, având un subsol spațios pentru depozitarea celor necesare întreținerii vieții monahale. Din anul 1998, sfântul lăcaș s-a îmbogățit cu o nouă biserică. Astăzi, Schitul Iezer cuprinde o obște de maici, care se ostenesc să ducă mai departe tradiția monahală existentă aici de mai multe secole.
[0 PMA, fără bonus]
P60 [JUL-2011] Spre iesirea din spatele Schitului Iezer este poteca ce duce spre pestera unde Sfantul Antonie fondatorul manastirii a vietuit. Cararuia catre pestera urca abrupt printr-o padure cu luminisuri si pajisti verzi, insorite. Pestera unde Sfantul a trait este adanc sapata in stanca muntelui. De jur imprejur, panorame minunate se deschid spre muntii impaduriti.
[0 PMA, fără bonus]
P61 [JUL-2011] Gradina maicutelor din spatele Schitului.
[0 PMA, fără bonus]
P62 [JUL-2011] Vedere din fata schitului Iezer
[0 PMA, fără bonus]
P63 [JUL-2011] Peisaj de la pestera Sfantul Antonie
[0 PMA, fără bonus]
P64 [JUL-2011] Traseul turistic de la satul Tisa la Schitul Iezer
[0 PMA, fără bonus]
P65 [JUL-2011] La pas pe drumul dintre manastirea Iezer si Baile Olanesti
[0 PMA, fără bonus]
P66 [JUL-2011] Peisaj montan spre satul Cheia
[0 PMA, fără bonus]
P67 [JUL-2011] Peisaj montan spre satul Cheia
[0 PMA, fără bonus]
P68 [JUL-2011] Peisaj montan spre satul Cheia
[0 PMA, fără bonus]
P69 [JUL-2011] Peisaj montan spre satul Cheia
[0 PMA, fără bonus]
P70 [JUL-2011] Fara cuvinte !!!!!
[0 PMA, fără bonus]
P71 [JUL-2011] Dupa cafeaua de dimineata plecand de la Casa Vanatorilor am cutreierat in voie prin Muntii alaturati .Asezata acolo unde dealurile subcarpatice intalnesc zona montana Pensiunea Casa Vanatorilor este locul de plecare al doritorilor de excursii montane unice prin Munţii Capatanii, pe valea raului Olanesti, prin paduri salbatice de fag, stejar sau conifere putin calcate de pasul omului, urcand catre pasunile si golurile alpine.
[0 PMA, fără bonus]
P72 [JUL-2011] Dupa cafeaua de dimineata plecand de la Casa Vanatorilor am cutreierat in voie prin Muntii alaturati .Asezata acolo unde dealurile subcarpatice intalnesc zona montana Pensiunea Casa Vanatorilor este locul de plecare al doritorilor de excursii montane unice prin Munţii Capatanii, pe valea raului Olanesti, prin paduri salbatice de fag, stejar sau conifere putin calcate de pasul omului, urcand catre pasunile si golurile alpine.
[0 PMA, fără bonus]
P73 [JUL-2011] Pauza de o pruna - pe carari de munte de la Casa Vanatorilor la releu
[0 PMA, fără bonus]
P74 [JUL-2011] Vedere de langa Releu
[0 PMA, fără bonus]
P75 [JUL-2011] Vedere de langa Releu
[0 PMA, fără bonus]
P76 [JUL-2011] Vedere de langa Releu
[0 PMA, fără bonus]
P77 [JUL-2011] Vedere de langa Releu
[0 PMA, fără bonus]
P78 [JUL-2011] Parcul Central Din statiunea Baile Olanesti
[0 PMA, fără bonus]
P79 [JUL-2011] Parcul Central Din statiunea Baile Olanesti
[0 PMA, fără bonus]
P80 [JUL-2011] Gara din Ramnicu Valcea ,trenul spre Bucuresti.
[0 PMA, fără bonus]
P81 [JUL-2011] Statiunea Balneoclimaterica Neptun este situata intre Olimp la nord si Jupiter la sud, la 35 Km de Constanta si 8 km de Mangalia. Neptun este statiunea care se adresează mai degrabă familiilor cu copii ce oferă hoteluri de doua, trei si patru stele, unde cazarea începe de la puţin peste 100 de lei pe cameră, dar şi restaurante cu mâncare bună, la preţuri cu cel puţin 20% mai mici decât cele din Mamaia.Intre statiune si mare exista un complex de lacuri care se interpun intre hoteluri si plaja astfel incat statiunea Neptun nu se poate lauda cu nici un singur hotel construit pe plaja,in schimb are o vegetatie bogata si o plaja buna dotata cu umbrele fixe unde se pot inchiria sezlonguri si alte accesorii de plaja. Numarul hotelurilor privatizate s-a marit iar investitiile facute in unitatile private si construirea catorva locatii noi de mare confort , fac ca statiunea Neptun sa ramana in continuare una din cele mai atractive destinatii de vacanta.Plaja principala este cunoscuta ca ,,La Steaguri" si se continua cu plaja din Jupiter in partea de sud si cu plaja din Olimp in parttea de nord dar fara a comunica cu cea din Olimp de care este despartita de o zona care apartine "Guvernului Romaniei".
[0 PMA, fără bonus]
P82 [JUL-2011] Intre hoteluri si mare in statiunea Neptun exista o fasie acoperita de lacurile Neptun I si Neptun II, care ofera peisajului litoral un caracter aparte, unic.
[0 PMA, fără bonus]
P83 [JUL-2011] Intre hoteluri si mare in statiunea Neptun exista o fasie acoperita de lacurile Neptun I si Neptun II, care ofera peisajului litoral un caracter aparte, unic.
[0 PMA, fără bonus]
P84 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P85 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P86 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P87 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P88 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P89 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P90 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P91 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P92 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P93 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P94 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P95 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P96 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P97 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
P98 [JUL-2011] Neptun - Ne-am Cazat la Hotel Turist. Un hotel renovat complet, situat intr-o zona linistita aproape de strada principala a statiunii , la 250m de plaja si 100m de gara, se claseaza la categoria 3 stele. Conditiile de cazare cuprind : aer conditionat in camere,frigider,camere nefumători,restaurant,bar, spălătorie,internet wireless, room service 24 de ore.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [63 - 124] din total 143 FOTOGRAFII Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA — by adybyt
  • NOU! Toate pozele încărcate de adybyt pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047944068908691 sec