GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu am crezut că se poate și mai rău, dar se poate
După o săptămână de vis la Alva Donna Exclusive 5* din Belek (Bogazkent) și altă săptămână mai puțin reușită la Silence Beach Resort 5* din Side (Kizilagac), am ajuns, după un drum de 15 km, la ora 11.20, la cea de a treia și ultima destinație a concediului din acest an, Vikingen Quality Resort & Spa din Alanya (Okurcalar).
Am recunoscut de la distanță forma originală a hotelului, vizibilă pe partea dreaptă a drumului. De data asta trebuia să fie bine. Hotelul era nou, construit cu doar 2 ani în urmă, plătisem supliment pentru cameră cu vedere la mare, la acest hotel fiind totul sau nimic (mare sau șosea), nota 7.77 și grad de recomandare 66.67% (2 din 3) pe Amfostacolo și mă încurajam singură că nu are ce să nu fie în regulă.
Adevărul este că eu pusesem ochii pe acest hotel încă de anul trecut, când l-am găsit la un last minute avantajos, la sfârșit de august și început de septembrie, exact când aveam concediu, mi-a plăcut și m-am documentat temeinic pe site-urile de profil de afară, pentru că la noi încă nu apăruseră primele impresii. Nu am mai ajuns anul trecut, căci, din motive financiare, am ales Bulgaria, unde 10 nopți la un hotel de 5* cu all inclusive pentru o persoană au costat mai puțin decât m-ar fi costat doar benzina până în Alanya, dar imaginea lui mi-a rămas întipărită în minte, astfel că a fost primul pe lista de anul acesta. Acesta a fost și un dezavantaj, pentru că nu i-am mai acordat suficientă atenție, considerând că știu totul despre el. Citisem conceptul de UAI din 2010 și nici nu mi-a trecut prin cap că-l vor schimba în 2011, în sens restrictiv, adică funcționa doar între 08.00-24.00 și nu non stop cum fusese până atunci și cum mi se părea mie normal să fie un UAI, dar am zis că nu mă deranjează că noaptea dorm nu stau să mănânc și să beau, iar faptul că schimbă lenjeria la 3 zile și nu zilnic, iarăși nu e o problemă.
La cazare am precizat că doresc cameră cu vedere la mare așa cum am plătit și, dacă se poate, la un etaj superior. Au zis că e cam greu, că hotelul e plin, dar că voi primi sea-view. După 15 minute primesc o cameră în corpul nou construit, cel perpendicular pe mare, la nivelul 0 - nivelul recepției, sus și nu prea comparativ cu nivelul -3 unde se afla piscina. Găsesc cu greu camera orientându-mă după săgețile de pe pereți, mai greu mi-a fost să găsesc etajul, deoarece sistemul lor de numerotare friza absurdul: toate camerele situate la nivelele -1,0 și +1 începeau cu aceeași cifră 1, abia de la etajul 2 în sus prima cifră reprezenta numărul etajului.
Intru în cameră și am neplăcuta surpriză de a o găsi mult mai mică decât mă așteptam, altceva decât ce văzusem în poze sau ce citisem din impresiile celor care au fost acolo înaintea mea și care toți se declaraseră mulțumiți de camerele foarte mari și spațioase. Nu mai înțelegeam nimic. Camera arăta aproape ca în poze, același mobilier, aceleași culori, dar de dimensiuni reduse. Pe site-ul hotelului scrie că dublele standard au 40 mp, ori camera în care mă aflam eu nu avea nici 20 mp, adică la jumătate. Revin la recepție cerând explicații și schimbarea camerei cu una conform specificațiilor. Răspunsul lor a fost năucitor și anume că pozele sunt 3D sau panoramice și dau impresia că sunt foarte mari, totul fiind de fapt iluzie optică, că dacă am toate piesele de mobilier din poza de pe net, înseamnă că am o cameră standard așa cum am vrut, deci nu am motive să cer schimbarea, că oricum nu au alta cu vedere la mare să-mi ofere, ci doar cu vedere la stradă și că în Turcia în suprafața calculată a camerelor este inclus și balconul, baia și holul. Am rămas interzisă, dar, rememorând experiența neplăcută avută la Silence cu schimbarea camerelor și nedorind să o repet, am zis OK este camera perfectă pentru mine, am mai cerut un al doilea card pentru intrarea in cameră, am plătit 20 de euro garanția pentru cele 2 carduri pentru prosoapele de plajă și am plecat la mașină să-mi iau bagajele.
Au venit după mine încercând să mă convingă să mut mașina că nu am voie să parchez în zona intrării, asta în condițiile în care alte trei mașini turcești parcaseră tot acolo, una în fața mea și alte două în spatele meu și nu le-a zis nimeni nimic, iar cele două parcări micuțe din stânga și dreapta intrării în hotel erau complet ocupate. La refuzul meu categoric de a parca aiurea pe marginea drumului la distanță de hotel, n-au mai comentat nimic, m-au rugat doar să scot alarma ca să nu-i deranjez pe ceilalți turiști. Am acceptat știind că Turcia nu se compară cu Bulgaria în ceea ce privește furtul de și din mașini.
Am avut camera 1206, cu vedere excelentă la piscină și la mare, modern decorată și mobilată, totul era nou și de bună calitate, cu o singură excepție, esențială, în opinia mea, și anume: termopanele. Incredibil pentru un hotel nou construit, izolarea fonică era aproape ZERO. În consecință, nu puteai dormi decât după ora 24.00, când se termina discoteca în aer liber de la piscină și până la ora 10.00, când începea programul de animație și, în plus, încă o oră 13.00-14.00, când era pauză pentru masa de prânz. Pentru cine se putea adapta acestui program, era OK, însă eu mă trezeam înainte de ora 7 pentru a face plajă la primele ore ale dimineții, când soarele era suportabil pentru mine și m-a deranjat enorm faptul că nu am putut închide un ochi după-amiaza, din cauza muzicii date la maxim și a gălăgiei infernale de la piscină, aceeași poveste repetându-se și seara când stăteam în pat și cu ochii pe pereți între 23.00-24.00, așteptând să se termine mai repede balamucul. Nici acasă nu mă culc o dată cu găinile, dar pe la 11 seara simțeam că pic de somn. Celor care doresc să se și odihnească în concediu le recomand să-și ia cameră fără vedere la mare (deși priveliștea este absolut superbă), astfel economisind și niște bani și având parte și de liniște.
Camera era dotată cu un pat dublu de dimensiuni normale, nu „imens” cum l-au descris alții, dar foarte confortabil, un fotoliu extensibil, o canapea mov de trei locuri, televizor LCD cu un singur canal românesc (TVRi), seif electronic mare (în care încape un laptop 15,6”), minibar care conținea 2 sticle de apă plată de 0.5 (singura chestie băubilă), 2 sucuri de fructe la cutie de 0.2 cu pai, 1 cola turcească, 1 „fanta” turcească și 1 gazos (ca un sprite) la sticle de 0.25, toate având un gust oribil și imposibil de băut și era completat zilnic. Nu am avut nici halate și nici papuci de unică folosință, dar nici nu mi-au lipsit. Baia era mare, curată, decorată cu gust, cu cadă, uscător de păr, oglindă de machiaj și telefon, instalații sanitare noi și moderne, săpun solid și sticluțe cu cosmetice completate chiar înainte de a fi consumate. Aerul condiționat era centralizat, dar cu reglaj individual pe perete, funcționa incredibil de eficient. Nu a fost nevoie să las aerul pornit când lipseam din cameră, deoarece în maxim 3 minute de la pornire transformam camera în frigider.
Poate unii vor crede că sunt cârcotașă, dar nu am rezistat tentației de a măsura camera, mai mult pentru liniștea mea, neintenționând să mă mai enervez cu cei de la recepție. Am folosit ruleta rămasă în torpedo de pe vremea când îmi renovam apartamentul și îmi schimbam mobila. Cu tot cu hol, baie și balcon, camera nu avea nici măcar 36 mp, camera în sine fiind una de dimensiune medie. Concluzia firească este aceea că hotelul are camere și camere, probabil „standardul” fiind diferit de la un corp la altul. Uitându-mă la pozele postate de un alt user pe acest site, am realizat în sfârșit diferența: în camera respectivă canapeaua mov de 3 locuri era pe aceeasi parte cu patul în continuare până în geamul de la balcon, la mine în cameră în continuarea patului era doar un simplu fotoliu lipit de balcon, canapeaua fiind plasată pe cealaltă parte a camerei și de aici minusul. Deși nu am avut nevoie, camera primită fiind suficient de mare și de frumoasă, recunosc că mi-ar fi plăcut să găsesc exact camera din pozele de pe site.
Curățenie în cameră s-a făcut zilnic și temeinic, chiar dacă nu întotdeauna la cele mai potrivite ore, însă, cum n-am putut dormi după prânz, nu m-a deranjat acest aspect. Prosoapele se schimbau la 2 zile (incredibil la 5*), iar cearșafurile la 3 zile, însă camerista a înțeles că vreau să-mi schimbe zilnic prosoapele, care, din cauza umidității ridicate, nu se uscau niciodată și mi-a schimbat și lenjeria de 4 ori în 7 zile, bineînțeles contra unor mici atenții. În zilele respective găseam prosoapele aranjate pe pat sub diverse forme, inclusiv petale de trandafir presărate pe pat.
Plaja era extrem de îngustă și mai mult cu pietricele decât cu nisip, iar intrarea în mare era abruptă, cu aceleași pietricele și în plus și cu bolovani. În compensare, a fost construit un ponton generos, în formă de trident, cu bar în centru, cu câte 2 rânduri de șezlonguri pe care se putea face plajă și cu scări pentru intrarea în apă, deși majoritatea turiștilor sărea direct în mare, ignorând toate afișele care interziceau acest lucru. În dreapta pontonului șezlongurile erau aliniate pe un singur rând, iar în stânga, doar în unele zone, și pe două rânduri și numai în zilele în care nu erau valuri, întreaga plajă beneficiind de copertine contra soarelui. Am prins și două zile cu valuri ceva mai mari, zile în care toate șezlongurile au fost strânse și stivuite, plaja fiind neutilizabilă. În cele șapte zile de sejur am făcut cinci zile plajă la mare, o zi pe ponton și o zi la piscină, baie am făcut numai în mare. La intrarea pe plajă se găseau dușuri, cabine de schimb, toalete. Puțini se grăbeau să rezerve șezlonguri pe plajă. Noi ajungeam la plajă între 7.30-8.00 și găseam locuri pe alese.
Prosoapele de plajă se ridicau de la centrul spa în cursul dimineții (8.30-13.00) pe baza cardurilor luate cu garanție de la recepție și se predau în același loc până la ora 19.00, cu restituirea cardurilor.
Piscine erau 5: piscina principală foarte mare, care se întindea pe o mare parte din lungimea hotelului, piscina de la tobogane (4, nimic spectaculos, cu program ca peste tot), piscina pentru copii (unde nu am văzut nici măcar un singur copil purtând pamperși pentru piscină), o mică piscină cu jacuzzi (cu program) și piscina interioară (pustie de fiecare dată când am trecut pe lângă ea). Nu am intrat în piscină, dar apa părea curată și în fiecare seară era tratată. Existau și dușuri, pe care rar le utiliza cineva. În schimb, era mare bătaie pe șezlonguri, care se rezervau încă de dimineață. La ora 06.30 când mă trezeam, cam 25% din locuri erau deja rezervate și, până îmi beam cafeaua în balcon, se ocupau toate locurile bune. Am încercat să stau și eu într-o dimineață la piscină, ocupând 2 paturi și o umbrelă. Am făcut plajă, am băut bere și totul a fost în regulă până când am plecat pentru 25 de minute să fac rezervare la restaurant la a la carte, în același interval de timp soțul intrând pentru o baie de câteva minute în mare. La întoarcere, am constatat că umbrela dispăruse. Cu cine să mă cert? Mi-am strâns prosoapele și am plecat pe plajă, mulțumită că nu mi-au dispărut și telefoanele și camera video lăsate tot acolo lângă șezlong și bucurându-mă că vecinii de hotel nu sunt hoți, sunt doar nesimțiți.
Restaurantul principal se afla la nivelul -2, era spațios, cu o arhitectură interesantă, vroia să imite probabil un vapor, avea o terasă lungă, dar nu foarte lată. Am găsit mereu mese libere pe terasă. Tăvile cu mâncare erau așezate pe niște mese originale sub forma unor corăbii vikinge. Spațiul interior al restaurantului fiind foarte mare, chiar dacă hotelul era plin de turiști, nu am avut niciodată senzația de aglomerație, nu am stat niciodată la coadă la vreun preparat, mâncarea a fost foarte variată și nerepetitivă, frumos prezentată, însă mai slabă calitativ în comparație cu cea de la Alva Donna și Silence Beach. La capitolul fructe au stat și mai slab, baza constituind-o pepenele roșu, dar mai erau și alte fructe, nu foarte multe. La capitolul dulciuri, am dus dorul baclavalelor cu care mă obișnuisem, aici negăsind decât în câteva seri un soi ciudat de baclavale cu brânză! ? (nu credeam că există așa ceva sau nu mi-am dat eu seama ce am mâncat). Băuturile erau servite la masă de către ospătari în timp scurt, iar mesele erau debarasate rapid.
Există 5 restaurante a la carte: Ottoman, Mediterranean, Asian, French și Vegetarian, la un sejur de o săptămână având dreptul la o singură vizită gratuită la un singur restaurant, la alegere. Sistemul de rezervări nu se ridică la pretențiile de 5 * ale hotelului, în sensul că am găsit o coadă de 35-40 de persoane formată cu 30 de minute înainte de ora de deschidere (10.30). După o așteptare de 25 de minute, am reușit să rezerv la restaurantul mediteranean, cel turcesc (dorit de mine) nemaifiind disponibil, iar la o altă coadă în altă zi nu intenționam să mai stau, nefiind o nostalgică a cozilor din vechiul regim. Este singurul restaurant a la carte, nici nu știu dacă este corect să-l numesc așa, în care am mâncat vreodată și la care, contrar definiției, meniul era FIX, mai exact nu exista posibilitatea de a alege ceva din meniu, acesta fiind integral prestabilit. Te așezai la masă și așteptai să fii servit cu ce aleseseră ei în locul tău și cu timpi de așteptare uriași între felurile de mâncare. Am pierdut 2 ore degeaba. Dezamăgire totală.
La snack barul aflat la nivelul -3 lângă piscină se puteau mânca între 12.00-16.00 hamburgeri, pizza, paste, salate și fructe. Pizza, indiferent de sortiment, era destul de săracă, dar bună, restul nu am încercat.
Înghețata, foarte bună, se servea doar 1 oră pe zi 15.00-16.00 cu coada de rigoare și doar 2 arome. În schimb, găseam ice-coffee (o cupă de înghețată de vanilie+cafea la filtru+pai gros=excelentă) între 10.00-14.30.
Lobby barul (08.00-24.00) a fost de departe cel mai bun bar din hotel, cu canapele confortabile în interior și o terasă îngustă, dar foarte lungă și cu multe măsuțe de 2 persoane cu fotolii. Doar aici am putut bea cafea expresso adevărată la espressor, de fiecare dată insistând și indicând în mod clar aparatul. Chiar dacă ceream double espresso, ei se îndreptau invariabil spre „tonomatul” de cafea, care era mult mai ieftină și, evident, mai proastă. Contrar celor scrise în conceptul de ultra all inclusive al acestui hotel, cum că ar fi cuprinse și câteva băuturi de import, nominalizate chiar de ei, în realitate nu există nici un fel de băutură de import, nici cu bani, nici gratuite. Dacă vrei Campari, vei primi Viagari (echivalentul turcesc), dacă vrei cremă de whiskey, vei primi, dar turcească, la fel ginul, romul, tequila, vodca, whiskey-ul sunt toate locale, însă bunicele. Băuturile EXCLUSIV LOCALE, precum și programul 08.00-24.00 mă îndreptățesc să afirm că întreg conceptul de UAI la acest hotel este, de fapt, o mare păcăleală. În realitate, este doar un all inclusive și nici acesta strălucit. Dacă vrei să comanzi un cocktail simplu, cu ingredientele cuprinse în concept, dar care nu se regăsește pe lista lor, ești servit, dar cu aerul că ți se face o favoare sau chiar cu mențiunea că „doar pentru tine”.
Barul de la piscină (09.00-24.00) și cel de sub amfiteatru (10.00-24.00) serveau ceai, cafea, băuturi răcoritoare din gama Coca Cola (la dozator, dar bune și reci), sucuri colorate la dozator, băuturi alcoolice și bere Efes. În plus, la Amfi bar mai găseam și dozatoare cu sucuri înghețate (deliciul copiilor) și cocktail-uri la dozator, cu și fără alcool, frumos colorate, gust plăcut, dar a căror compoziție nu am reușit să o identific. Pe platoul de lângă piscină seara organizau ad hoc un Cocktail Corner, între 20.00-23.30, cu o listă de vreo 4-5 sortimente, unde stăteai la coadă ca să ai în final surpriza de a bea Mojito sau Pina Colada la care romul era înlocuit cu vodcă, obligatoriu. Inutil de precizat că noi am fost singurii nemulțumiți, rușii fiind încântați sau, după mai multe pahare băute, nemaisesizând diferența.
Barul de pe ponton, ziua servea doar ceai, cafea și răcoritoare, nici măcar bere, iar seara (20.00-23.30) devenea Cocktail Bar, cu o listă de vreo 6-7 cocktail-uri. Seara, acesta era singurul loc din hotel unde puteai savura un pahar de ceva în liniște, departe de boxele asurzitoare și de hărmălaia produsă de copiii care alergau țipând în toate direcțiile.
Disco Barul (23.00-02.00), bine poziționat și aparent izolat fonic, teoretic, servește băuturi free pînă la miezul nopții și contracost după aceea, practic, nu l-am găsit deschis niciodată între 23.30-23.45, nu știu dacă se mai deschidea mai târziu, cert e că nu auzeam nimic. Discoteca se ținea în aer liber pe platoul de lângă piscină până la ora 24.00, muzica la volum maxim și urletele DJ-ului nedând nicio șansă să adoarmă celor care au avut ghinionul să aibă cameră cu vedere la mare, indiferent de etaj, izolarea fonică oferită de termopane fiind ca și inexistentă.
Mai era un bar în interior, în apropierea zonei cu magazine, Irish Pub (20.00-24.00), dar nu m-a interesat pentru că nu se putea fuma.
La The Orient Corner (16.00-24.00) se putea bea cafea turcească (contracost) și fuma narghilea (tot contracost).
La centrul spa sauna, hamam-ul și baia de aburi erau gratuite, doar masajul se plătea.
Sala de jocuri (inclusiv biliardul și bowling-ul), Internet Cafe-ul și doctorul erau contracost.
Programele de animație pentru copii, care se desfășurau dimineața și după-amiaza la piscină și seara la amfiteatru și se bucurau de mare succes, au fost absolut identice pe toată durata sejurului. Am ascultat exact aceleași melodii și exact în aceeași ordine timp de 7 zile de 3 ori pe zi, ajungând să le știu pe dinafară. Făceam pariuri că știu ce melodie urmează și ghiceam întotdeauna.
În fiecare seară, la amfiteatru, după minidiscoteca pentru copii, urmau ceva spectacole slăbuțe de scurtă durată și apoi discotecă în aer liber până la miezul nopții. La fel ca și la copii, la discotecă se dansa seară de seară pe exact aceleași melodii din repertoriul internațional, repetate în disperare, de parcă DJ-ul n-ar fi avut decât un singur CD.
Am prins într-o seară Gala Night cu spectacol pe piscină, destul de reușit, cu o trupă de dansatori profesioniști, foarte buni, muzică bună, totul terminându-se cu focuri de artificii. Frumos, dar nu m-a impresionat prea tare.
Internetul wireless nu a funcționat în primele 4 zile din motive tehnice. Aveam acces la rețea pe bază de parolă doar în zona recepției, iar semnalul era înfiorător de prost. După o oră și jumătate abia a reușit să-mi deschidă Inbox-ul de la mail, așa că am renunțat. Am fost plăcut surprinsă de multitudinea prizelor îngropate aflate pe podeaua lobby-ului, la dispoziția celor care-și petreceau timpul cu laptop-ul acolo. Păcat că nu mergea și netul. După ce problemele tehnice au fost rezolvate, în ultimele trei zile am avut acces liber la o altă rețea, având semnal bunicel în cameră și maxim pe plajă, chiar și la capătul pontonului. Stăteam seara la barul de pe ponton, intram de pe telefon pe internet și mergea perfect cu o viteză de invidiat. Nu mi-a venit să cred.
Rușii au fost majoritari tot timpul în hotel, aici incluzându-i și pe ucraineeni, bieloruși, moldoveni și pe cei din republicile asiatice ex-sovietice (tot vorbitori de limba rusă), urmați de nemți și restul alte nații. Români am văzut puțini, câteva cupluri tinere, fără copii, nu au ieșit cu nimic în evidență.
Hotelul este foarte potrivit pentru tineretul dornic de distracție, pentru familiile cu copii care preferă să-și petreacă timpul la piscină și la tobogane și mai puțin pentru doritorii de plajă la malul mării.
Trimis de nicole33 in 02.08.11 22:21:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi (Ephesus Princess, Sealight, Egeria Beach, Grand Belish), Belek (AlvaDonna), Side (Silence Beach), Bodrum (Royal Palm Area)
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.65003500 N, 31.68623100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mulțumesc mult pentru link-urile către celelalte 2 review-uri din vacanța 2011. Mi-aș fi dorit să le pun singură, dar nu mă pricep îndeajuns.
Eu unul nu mai inteleg nimic... Citeste si tu ultimul review postat, parca ieri, si vezi cum arata... Nu ca m-ar interesa in mod deosebit, insa ma mir si ma minunez cate diferente sunt, la acelasi hotel, in 48 de ore!
@iulian68
ce anume nu ai înțeles? întreabă punctual și te voi lămuri cât pot mai bine
Incep prin a-ti spune ca am sesizat faptul ca esti o buna observatoare a detaliilor, ca esti foarte exigenta, si, poate uneori prea acida in comentarii. Ma repet si iti spun ca nu ma intereseaza hotelul in sine, doar ca, daca vei citi ceea ce au scris altii, vei vedea ce diferente sunt. De exemplu, cineva spune ca mancarea era cam aceeasi zilnic, ca terasa si restaurantul aratau ca o cantina comunista, ca mobilierul era nu stiu cum, ca animatie nu era, etc (poti sa te convingi citind review-urile). Repet, nu am scris asta decat ca sa-ti spun ca sunt disconcordante, care ar putea sa-i faca pe cititori sa nu fie lamuriti pe deplin cu situatia reala. Atat, toate cele bune!
@nicole33, sa inteleg ca in concediul vostru ati stat pe rand la 3 hoteluri diferite, de la unul bun la altele tot mai proaste? nu este o idee rea,caci ai ocazia sa vezi mai multe locatii, dar ma gandesc numai la impachetatul si despachetatul bagajelor. Pentru anul urmator chiar ma gandeam si noi sa stam de ex. 5 nopti la Surmeli si alte 5 nopti la Aqua Fantasy-pentru nebunia aia de aquaparc, caci chiar nu merita sa dai la intrare la aquaparc cate 20 E fiecare (cei cazati in alta parte). Dar totul e sa mai vedem.
@iulian68, sa stii ca nu am auzit nicaieri de un hotel care sa multumeasca absolut pe toata lumea, asta depinde de fiecare cum se acomodeaza acolo si cum reuseste fiecare pt. banul dat sa vada doar ,,partea plina a paharului''- dupa parerea mea chiar in asta consta reusita concediului.
Un review echilibrat si util, excelent detaliat, care reflecta mult mai bine realitatea (in opinia mea) din aceasta destinatie decat review-ul anterior, care desfiinta pur si simplu hotelul (la acest review facea, cred, referire iulian68 cand spunea ca nu mai intelege nimic)
Notele sunt insa mai [degraba] usor in contrast fata de descrierea din review, iar titlul imi pare pur si simplu... din alt film Din tot ce am citit, nu-mi pare deloc un hotel "si mai rau"...
Din lectura review-ului nu reiese deloc, ce anume te-a nemultumit ATAT de mult, nicole33... ? Camera care are 36 de mp cu baie si hol? Pai la Delphin au 24-28 mp si mi s-au parut arhisuficiente pentru timpul care-l petreci in camera... Voi aveati de gand sa dati party-uri pe-acolo?
@ iulian68
Că sunt prea acidă mi-ai mai spus când ne-am contrat puțin în legătură cu un alt hotel din Belek. Nu neg acest lucru. Este posibil să ai dreptate, dar, totodată, e greu să mă mai schimb la vârsta asta.
Am citit review-ul la care faci referire și chiar l-am votat. Am recunoscut în el unele lucruri care și pe mine m-au deranjat, iar altele mi s-au părut cam exagerate. Userul respectiv este mult mai exigent ca mine și, poate, e normal să fie așa, având în vedere faptul că, spre deosebire de mine, a fost în hoteluri foarte luxoase în concediile precedente, hoteluri la care eu îndrăznesc doar să visez.
Nu puteam afirma că restaurantul arată ca o cantină comunistă, când mie chiar mi-a plăcut și mi s-a părut că vrea să imite un vapor cu hublourile aferente, iar terasa am asemănat-o cu puntea vaporului. Nu m-a deranjat câtuși de puțin faptul că mesele nu aveau fețe de masă, obișnuiesc să folosesc farfuria și nu să mănânc direct de pe masă și oricum, pe terasă bătea permanent vântul sau se făcea curent din cauza geamurilor deschise. Mai important a fost faptul că mesele erau tot timpul curate și curățate după fiecare turist cu o soluție dintr-o sticlă cu pulverizator ca acelea pentru spălat geamuri. Poate eu am avut noroc să-mi aducă repede băuturile la masă, altfel și eu m-aș fi enervat. În ceea ce privește faptul că userul respectiv se plimba prin tot hotelul cu un păhărel de apă, este doar problema lui că nu are simț practic și nu-și umplea singur sticlele de 0,5 cu apă rece de la dozatoarele aflate la liber la fiecare bar. Știu că era preferabil să găsească direct sticle reci îmbuteliate, dar te mai și adaptezi.
Mobilierul era tot nou, nu am avut nimic de reproșat. Animația era chiar prea prezentă, dar de proastă calitate, mai exact nu a fost deloc pe gustul meu și exasperant de repetitivă.
În ceea ce privește conceptul de UAI, are perfectă dreptate și eu am detaliat acest aspect în review. Coctail-urile nu erau bune la gust pentru că nu respectau rețeta originală, în sensul că puneau vodcă în loc de rom și cine știe câte altele. Eu am băut cocktail-uri foarte aproape de ceea ce trebuiau să fie doar seara la barul de pe ponton, în rest erau varză.
Am scris review-ul la trei săptămâni de la întoarcere tocmai pentru a fi mai calmă, nu sub impulsul momentului și a lăsa impresiile să se așeze mai bine.
Scuza-ma, nu am vrut sa te supar (pe bune!) insa si tu te-ai plimbat (am vazut asta) si, ca si mine, stii ca bauturile lor sunt cam naspa, ca cele adevarate sunt si nu prea, ideea e ca nici eu nu sunt fitos, insa si daca trebuie sa cedez de la mine, prefer sa o fac, nu sa-mi stric concediul, umbland de colo-colo cu carnetelul sa le caut defectele vazute si nevazute. Oricum, din experientele tale si din a mea, ramane sa fac studii serioase si aprofundate cand voi pleca, voi urmari (asa cum fac de o luna) toate review-urile de acolo, pt ca se pot schimba multe de la un an la altul (chiar tu ai constatat asta) si asa voi evita multe neplaceri. Toate cele bune!!
@ tm67bru
Am citit și eu review-ul respectiv cu care, într-o mică măsură, am fost de acord. Nu mi-am propus să desființez acest hotel, pe care chiar îl recomand, dar unora mai tineri ca mine.
În acest concediu am fost la 3 hoteluri situate în 3 zone diferite (am reținut observația ta făcută mai demult) și am considerat util să fac și o comparație între ele, în condițiile în care prețul plătit pentru fiecare a fost sensibil egal (diferențe au apărut datorită procentelor diferite de reducere de early booking de care am beneficiat la fiecare) și așa a rezultat ierarhia.
Am depunctat camera nu pentru că nu avea 40 mp cum scrie pe site, ci pentru izolația fonică extrem de proastă. Degeaba am avut o cameră frumos și modern decorată, totul nou, aerul condiționat supereficient, curățenie corespunzătoare (am avut și petale pe pat), dacă nu mă puteam odihni atunci cînd doream și simțeam nevoia. Mă distrez cât și când am chef, dar concediul este și pentru odihnă, iar la Vikingen eram mereu leșinată de somn pentru că nu puteam dormi decât după miezul nopții, când se termina discoteca de afară de la piscină și nici un pic după amiaza, din cauza animației de la piscină. După o săptămână în care nu am dormit mai mult de 6 ore pe noapte, nu vrei să știi ce cearcăne aveam și cât mă simțeam de obosită.
Al doilea lucru care m-a nemulțumit a fost plaja, iar faptul că știam dinainte din poze și din ce citisem nu înseamnă că trebuie să o descriu la superlativ, când chiar nu era cazul. Dacă la hotelurile precedente m-a deranjat pietrișul aflat la intrarea în apă și în apă, dar cu care m-am obișnuit până la urmă (și am notat plaja cu 90%), aici plaja era extrem de îngustă, cu aceleași pietricele obositoare, dar, în plus, am găsit și ditamai bolovanii în apă. Cred că 80% este o notă corectă.
În ceea ce privește mâncarea, calitatea și varietatea sortimentală au fost clar mai slabe decât la hotelurile precedente. Nu am afirmat că nu am avut ce mânca. Recunosc că am găsit pește la fiecare masă, dar eu nu mă omor cu el și cel puțin 4-5 feluri cu carne, unele se repetau, majoritatea se schimbau în fiecare zi. Au fost și extrem de puține feluri de fructe. Nota am dat-o prin comparație. Un alt aspect care a condus la depunctarea mesei a fost cel al restaurantelor a la carte. Întâi sistemul de rezervări cu coadă de circa 30 minute, apoi regula că nu aveam dreptul decât la un singur restaurant la alegere pentru un sejur de o săptămână și nu de o singură vizită la fiecare cum a fost la celelalte hoteluri și, cireașa de pe tort, meniul fix impus și pauzele lungi și dese dintre felurile de mâncare. Eu de restaurant a la carte la care să nu poți să alegi nimic din meniu, ci doar să stai să aștepți să fii servit cu ce vor ei, nu am mai auzit până la Vikingen.
La servicii am dat o notă mai mare decât la Silence Beach pentru că nu am avut neplăcerile de acolo la cazare și nu m-am lovit permanent de atitudinea disprețuitoare față de români, de nesimțirea unior angajați. Erau departe de a fi perfecți, dar prin comparație am dat 80% (vroiam să dau 85, dar nu mi-a permis soft-ul).
La distracție și relaxare am dat 80%, mai mult ținând cont de faptul că marea majoritate a turiștilor gustau din plin activitățile. Faptul că nu au fost pe gustul meu, e altă poveste.
Analizând la rece cele petrecute, sunt convinsă că situația ar fi stat altfel și gradul de mulțumire ar fi fost altul (mai ridicat) dacă aș fi vizitat cele 3 hoteluri în ordine inversă, de la cel mai prost la cel mai bun, dar ordinea a fost aleasă pe criterii financiare și nici nu bănuiam când am plecat de acasă ce voi găsi la fața locului.
E ok, am inteles perfect starea ta, (suntem cam de-o varsta) oricum, una peste alta inteleg ca, in ciuda imperfectiunilor, te-ai simtit bine. Eu pt la anul caut de acum Maxx Royal belek... )
@ adryana
Da, așa am făcut, 3 săptămâni, 3 hoteluri. Din păcate, deși prețul a fost cam același, toate 3 de 5* și toate cu UAI, condițiile au diferit extrem de mult. Acum când știu despre ce este vorba, mă gândesc că ar fi fost mai bine dacă le vizitam în ordine inversă. Gradul de satisfacție ar fi fost altul, mult mai ridicat.
Experienta cu saptamana si hotelul am repetat-o de câteva ori și s-a dovedit a fi soluția perfectă pentru noi. Vezi mai multe locuri noi la aceleași costuri privind transportul, alt hotel, altă cameră, altă bucătărie, altă plajă, alte excursii.
Încă de la prima vizită în Turcia, am stat o săptămână la Kusadasi și apoi una la Bodrum. Anul următor, în Grecia am stat o săptămână în Kalitheea și una în Hanioti. Anul trecut aveam planificate trei săptămâni una în Davutlar, apoi Pamucak și una în Didim, dar, din motive independente de noi, nu am mai reușit să ajungem și la Palm Wings în Didim, deși plătisem. Anul acesta am vizitat Belek, Side și Alanya. Singura dată când am stat 2 săptămâni în același hotel (la Sealight Resort în Kusadasi) m-am plictisit înfiorător, deși hotelul a fost mai mult decât OK. Strategia asta merge când mergi cu mașina personală, pentru că altfel trebuie să plătești suplimentar transferurile care costă destul, nemaivorbind de riscul de a te uita agenția pe cine știe unde, iar taxiul e și mai scump.
Împachetatul și despachetatul bagajelor ar trebui să fie ultima ta grijă.
Referitor la planurile tale pentru anul următor, mi-aș permite să-ți fac câteva sugestii:
- încearcă 7+7, deoarece 10 zile sunt prea puține pentru Turcia;
- în loc de Surmeli eu aș alege Ephesus Princess (camere în hotel, nu club), este tot lângă Aqua Fantasy, doar că pe partea cealaltă și are servicii foarte bune;
- alege Aquafantasy ca primul hotel și, cine știe, poate folosești brățara și după ce pleci doar pentru a intra gratis la tobogane
@ iulian68
Nu m-ai supărat deloc. Nu mă supăr eu cu una cu două.
Știu cum sunt băuturile lor și am acceptat acest lucru. Normal că prezența celor de import, condiție esențială la ultra all inclusive, nu poate decât să mă bucure, dar, crede-mă că la Vikingen nu găseai o băutură străină nici cu bani sau erau tare bine ascunse.
La sfârșitul vacanței, nu pot decât să constat că a meritat fiecare bănuț dat. Nu a fost perfect, dar a fost o experiență din care am învățat destule și anul viitor sigur va fi mult mai bine.
Singurul hotel la care am putut sa beau un wisky autentic, si care nu era ascuns, a fost Phaselis Princess, in kemer. Dar, asa cum ti-am spus (poate iti dau si o idee) pt la anul am sa vreau doua concedii: unul in Santorini (pe care l-am lasat pt Costa Brava anul asta) si unul, cu masina, la Maxx Royal, hotelul abia deschis acum o luna jumatate-doua.
@njcole33, multumesc pentru sfaturi. Dupa parerea mea, care am stat la Aqua Fantasy (intre Surmeli si Efesus Princess), tot Surmeli as alege. Mie nu mi-a placut absolut deloc plaja la Efesus Princess, arata chiar groaznic, nu ai cum sa intri in mare decat de pe ponton. Daca citesti rw meu ,,Turisti prin Kusadasi'', vei vedea ca primele poze atasate sunt plaja de la Efesus Princess, hotel pe care eu nu il recomand nimanui. Mie nu imi trebuie camera lux, piscina super, servicii extraordinare, cand nu pot sa ma bucur de mare, sa fac plaja si mai ales sa intru in mare. Am vazut f. bine hotelul, m-am plimbat pana acolo, marea e f. murdara spre ponton, nu recomand. Oricum mai mult ca sigur tot Aqua Fantasy ramane, caci e f. avantajos situat fata de multe obiective turistice din zona, chiar f. bine-e la 4 km de Efes, e exact la mijlocul distantei dintre Selcuk si Kusadasi, e la 7 km de Kusadasi, la 1 km de Adaland, e aproape satul Sirince, etc... si ne-a placut mult acolo, chiar daca am aratat in rw meu si partile negative care au fost acolo, puteam sa nu le spun, caci nimeni nu le-a spus (ma refer la cei care au fost acolo de n ori si nu au scris nimic de canalul care se varsa direct in mare). S-ar putea sa stam si la Surmeli, unde e un pic mai ieftin, dar oricum marea si plaja e aceeasi.
@ adryana
Am citit review-ul tau, am văzut și pozele și am ramas fără cuvinte. Par desprinse dintr-un alt film, unul urât. Am stat opt zile în acest hotel în iunie anul trecut, am făcut plajă în fiecare zi numai la mare, pentru că pe mine piscinele chiar nu mă interesează, dar nu recunosc locurile din imaginile postate. Alge, bolovani, mizerie. Este incredibil. Mi-e greu să cred că plaja s-a putut deteriora în asemenea hal încât să nu recunosc nimic. Voi căuta pozele de anul trecut, încercând să identific locurile.
Revin cu un ecou când mă voi lămuri.
@nicole33, nu vreau sa purtam o discutie off topic aici, sa ma scuze webmaster, dar vreau sa stii ca te cred ca ai stat acolo la plaja, la Efesus Princess, caci la plaja se poate sta, asta am vazut ca e o plaja ingusta acolo, dar... cum ai facut sa intri in mare? doar de pe ponton. Noua ni s-a permis accesul pana acolo la ponton, mai departe nu, dar ce era de vazut am vazut, si ca argument sunt pozele... scuze pt. off topic si multe vacante frumoase sa ai! multumesc ca mi-ai dat idei de vacanta cu mai multe locatii intr-un concediu!
nicole33
vom pleca la 01.09 la acest hotel impreuna cu cei 2 copiii unul de 15 ani si unul aproape 4 ani. da-mi un sfat acum pe ultima suta de metri. sa schimb acest hotel acum cit mai am timp si pot, sau sa-l las asa? noi am mai fost in Turcia, dar in Lara la Miracle (2 ani la rind), unde ne-am simtit bine din toate punctele de vedere. Suntem genul de turisti, care facem in asa fel incit sa nu ne stricam singuri concediul, urmarind defectele personalului, ale hotelului sau ale bucatariei (nu ma refer la tine). cred. ca asa e cel mai bine, daca se pot trece cu vederea anumite treburi.
Te rog sa-mi dai un sfat, deoarece de la bun inceput am avut o retinere, nu stiu de ce, referitor la acest hotel.
ionela, desi nu-mi este adresata mie intrebarea, iti povestesc ceva: am facut rezervare pt 07.09, la un hotel. Am tot citit impresiile postate despre el si m-am hotarat sa-l schimb. Asadar am trimis un mail la agentie si am rugat-o pe cea cu care am facut contractul sa-mi dea la alt hotel, pe care nici nu-l aveau in oferta... Si mi-a trimis a doua zi un mail, cum ca s-a rezolvat. Am verificat trimitand un mail la hotelul respectiv pt a-mi confirma.
Spune-le celor de la agentie ca stii de la altii ca sunt probleme mari dpdv al camerelor, al serviciilor, etc, spune-le ca ii rogi sa-ti dea la un alt hotel, asta ca sa nu fie alte probleme ulterioare, si sunt sigur ca vor putea rezolva. Uita-te in ofertele lor prima oara, si daca te multumeste ceva, alege! Succes!!
@ionela
E greu să dai sfaturi în situația asta. Contează foarte mult ce termen de comparație ai. Am văzut că ai fost de 2 ori la Miracle și ți-a plăcut. Dacă ar fi să aplicăm regula prețului care determină calitatea și condițiile, din start Vikingen-ul este depunctat, fiind un hotel mai ieftin decât Miracle, dar asta știai și tu în momentul în care ai rezervat. Un alt aspect ar fi cel al costurilor suplimentare în cazul schimbării. Eu am vrut să schimb hotelul la Silence Beach, dar agenția, prin penalizările (3 nopți de cazare=enorm) și variantele oferite (2 hoteluri de superlux, dar și superscumpe, mult peste bugetul pe care mi-l permit), m-a făcut să renunț. Ar fi însemnat să-mi bat joc de banii pentru care am muncit.
Nu am reproșat nimic mâncării la Vikingen. Am notat masa doar prin comparație cu celelalte 2 hoteluri de la care tocmai veneam, unde a fost mai bine.
În ceea ce privește cazarea, singura problemă a fost aceea a termopanelor foarte proaste, care nu izolau fonic corespunzător, astfel că nu se putea dormi decât după terminarea programului „artistic”, în rest camerele sunt frumoase, moderne, mobilier și aparatură toate noi. Dacă aș fi dansat până la miezul nopții la discotecă și apoi aș fi venit în cameră să dorm, probabil că nu aș fi sesizat acest aspect. Depinde și dacă ai rezervat cameră cu sea-view sau nu, deoarece camerele fără vedere la mare sunt mult mai liniștite.
Plaja extrem de îngustă, cu pietriș și bolovani în apă, a fost o altă dezamăgire pentru mine. Ca alternativă aveam pontonul. Însă mare parte din turiștii cazați aici nu au fost câtuși de puțin interesați de mare, preferând exclusiv piscina care face toți banii.
Poți încerca să vezi ce variante îți oferă agenția în cazul schimbării și mai ales cu ce costuri. Dacă acestea sunt prea mari, sfatul meu este să rămâi pe Vikingen. Există riscul ca în aceiași bani să nimerești un hotel mai prost decât acesta. Am fost cu mașina până în Alanya și am fost neplăcut surprinsă să văd foarte multe hoteluri vechi și foarte vechi, care, cel puțin pe dinafară, arătau deplorabil. În comparație cu acestea, Vikingen este nou și arată de 100 de ori mai bine. Eu nu l-aș schimba.
Alegerea îți aparține.
@ionela: daca problema PLAJA nu te deranjeaza (nu il consideri un dezavantaj major, stiind la ce sa te astepti in aceasta privinta), atunci mergi linistita la Vikingen Quality, este SUPERIOR lui Miracle in majoritatea covarsitoarea a celorlalte aspecte.
Intuitia imi spune ca daca nicole33 ar fi fost la Miracle (dupa Alva Donna) ar fi dat note si mai mici (sau cel mult egale celor de la Vikingen); iar celallat autor, care a "desfiintat" Vikingen-ul, ar fi fost SI MAI categoric impotriva Miracle-ului.
@nicole33: faci din nou greseala de a compara preturi din zone diferite; acest lucru te predispune la concluzii gresite.
Buna! Prezentarea facuta hotelului este foarte detaliata... si cu informatii utile. Eu plec pe 21 august in sejur la acest hotel impreuna cu sotia. Te-as ruga... daca ai putea... sa-mi dai cateva informatii legate de excursiille optionale (nu apar inf. in prezentare), bacis oferit personalului, gasirea unor suveniruri... etc... Iti multumesc anticipat! O zi buna in continuare!
@ Marian 79
Într-adevăr, nu am scris nimic despre excursiile opționale pentru că nu am făcut nici una. Timp de 8 zile cât am stat la Vikingen nu l-am întâlnit pe reprezentantul local al agenției, un turc care vorbea surprinzător de bine românește. Îl cunoscusem întâmplător cu o săptămână inainte la Silence Beach în Side, hotel unde își petrecea zilnic câteva ore ajutând turiștii români la cazare și vânzându-și și excursiile, am vorbit cu el, mi-a prezentat excursiile și am stabilit să-l sun să vină la Vikingen în momentul în care mă hotărăsc unde vreau să merg. Ca de obicei, excursiile luate de la hotel sunt mai scumpe, dar beneficiezi de ghid de limba engleză sau română.
Îți voi enumera câteva din opționalele din ofertă:
-Shopping în Alanya cu masa de prânz inclusă, dar fără băuturi, 25euro pt. adulți, 12 euro pt. copii;
- Demre-Myra-Kekova, 60euro adulți/30 euro copii, foarte interesantă, dar distanța este mare, este mai avantajos de mers din Kemer sau Finike;
- Pamukkale, 58 euro adulti, 29 euro copii, merită făcută, deși distanța este foarte mare din Alanya, fiind mai avantajos de luat din Kusadasi; baia în piscina Cleopatrei se plătește suplimentar;
- Fire of Anatolia, la Aspendos, 55 euro adulți, copii sub 11 ani gratis
- Fire of Anatolia, Troya, 58 euro adulți, copii sub 11 ani gratis;
-Croazieră pe Marea Mediterană cu plecare din portul Alanya, all inclusive, 39 euro adulți, 20 euro copii- asta a fost singura pe care mi-am dorit să o fac, însă am răcit de la aerul condiționat și a picat;
-Rafting, 40euro adulți, 23 euro copii;
-Hamam, 25/13;
-Jeep Safari, 34/17;
-Seara turcească, 40/20.
Bacșiș nu am dat decât la cameristă, de 2 ori câte 2 euro pentru că am vrut, ea făcându-și treaba foarte bine și fără. Evident, după, am găsit patul decorat cu petale de trandafir. La recepție chiar nu a fost cazul, deoarece am primit exact ceea ce am plătit. În fața mea niște ruși au pus 2 hârtii de câte 10 USD în pașaport, bani care au fost refuzați politicos de către recepționeră. Bell boy-ul nu s-a oferit să-mi care bagajele așa cum ar fi fost normal, a venit după mine afară doar ca să mă convingă să parchez mașina în alt loc, astfel că banii pregătiți (2 euro) au rămas la mine. Am mai lăsat 5 TL în ultima zi la lobby bar, mulțumită fiind de espresso-urile excelente băute acolo toată săptămâna.
Pentru mici suveniruri există câteva magazine chiar lângă hotel, în dreapta cum te uiți la intrare și vis a vis peste șosea. Tot aici se găsesc excursii la jumătate de preț și chiar mai puțin dacă știi să negociezi, însă nu mi-am dorit să aud numai rusă sau germană o zi întreagă. Mai există un bazar mare la vreun kilometru distanță la care eu nu am ajuns. Pentru cumpărături am fost cu mașina în Alanya (aprox. 30 km).
Vacanță plăcută!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2017 Un sejur peste asteptari — scris în 02.06.19 de Eden09 din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Dezamagire — scris în 12.08.14 de ZBG din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2011 O vacanta reusita! — scris în 30.08.11 de Marian 79 din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Raport pret - calitate bun — scris în 18.08.11 de mihaela25 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Acceptabil dar... — scris în 16.08.11 de maurelianionel din TG MURES - nu recomandă
- Aug.2011 E ok, dar nu-si merita banii — scris în 13.08.11 de irinush19 din SUCEAVA - nu recomandă
- Jul.2011 Catastrofa de hotel... va stricati vacanta — scris în 13.08.11 de andi02 din DEVA - nu recomandă