MiniGhiduri AFA ROMÂNIA [pg.77/193]
Cum pentru sâmbătă se anunța vreme frumoasă, cel puțin pentru prima parte a zilei, ne-am propus să facem o mică incursiune prin preajma Brașovului, iar destinația aleasă a fost Feldioara.
Cu ce putem ajunge aici?
Cu mașina, pe DN 13 sau E60, fiind la 20 km de Brașov, relativ aproape, sau cu autobuzul, cum am fost noi. Sigur se poate ajunge și cu trenul.
Câteva date geografice
Feldioara este situat cum spuneam la 20 km de Brașov, 100 km de Sighișoara, la cca 500 de metri [...]citește review
- scris de maryka
în 10 Jun 2018 în rubrica Descoperă împrejurimile Brașovului [ 44 voturi, 39600 PMA, 1449 viz.]
Deși după cantitatea de sare extrasă, Salina de la Cacica este printre salinile cele mai mici ale României, ea este însă mai monument științific de cea mai mare importanță, servind pentru ilustrarea multor probleme geologice relative la masele de sare cuprinse în stratele pământului.
O escursiune la Salina de la Cacica si în împrejurimi este deci dintre cele mai instructive și se poate face în condițiuni ușoare. Scoborârea în mină se face pe trepte foarte comode tăiete [...]citește review
Nu vreau sa generalizez dar cred ca prea putine stim noi despre Oradea. Pentru multi dintre noi este un oras de granita, mai degraba un oras de tranzit la iesirea din tara.
Totodata este faimos pentru strandurile cu apa termala, din fericire inca la Oradea, Baile Felix si Baile 1 Mai turismul balnear inca are o perioada de glorie, asa cum putine locuri din tara mai au.
Dar... eu astazi vreau sa va prezint Oradea cladirilor superbe, cu influente austriece, cu un centru vechi elegant si [...]citește review
- scris de simplegirl
în 05 Jun 2018 în rubrica Descoperă Oradea şi împrejurimile [ 26 voturi, 22500 PMA, 2894 viz.]
Jun-2018Treptele lui Gabony
De mult timp, mai precis de vreo doi ani, îmi doream să ajung pe acest traseu, pe Tâmpa. Dar cum nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg, așa nici eu nu am ajuns încă acolo. Până ieri. Dar chiar și ieri, traseul a suferit o mică modificare, în sensul că nu a fost la urcare spre Tâmpa, ci la coborâre. Asta din cauza unei viroze, contractate de pe 1 iunie, ce a și amânat excursia, iar duminică am pus-o totuși în aplicare, cu schimbările de rigoare. [...]citește review
Când am mai fost în Iași – acum vreo șase ani -, nu l-am putut vizita, avea în exterior schele îmbrăcate cu pânze, semn că se lucra la renovarea lui. Pe o placă de marmură, de la intrarea principală, se poate citi perioada în care a fost restaurat și consolidat: între 2008 și 2016. De data asta, adică pe 22 mai, am avut noroc! L-am putut vizita pe îndelete și ne-am bucurat de tot ce am văzut. Am plătit pentru vizitarea celor patru muzee pe care le găzduiește câte 20 [...]citește review
Nu stiu din ce motiv dar sunt foarte atrasa de tot ce e trecut si vechi tocmai de aceea a fost o adevarata placere vizita la o proprietate incarcata de istorie precum domeniul Octavian Goga de la Ciucea.
Locatia
Muzeul Octavian Goga si domeniul ce il inconjoara este situat in satul Ciucea din judetul Cluj aproximativ la jumatatea drumului dintre Oradea si Cluj-Napoca.
Situat la strada principala din sat, se remarca printr-o parcare amenajata si o poarta mare de lemn. Taxa de vizitare [...]citește review
- scris de simplegirl
în 31 May 2018 în rubrica Complexul Octavian Goga [ 18 voturi, 23400 PMA, 737 viz.]
May-2018Drumeție la cabana Suru
Un orășean, plin de fițe și figuri, face o excursie în munții Făgăraș. Ajunge la o stână şi se întâlnește cu un cioban. Acesta stătea molcom cu mana în falcă și privea la mioarele lui. Orășeanul dă să intre în vorbă:
- Dar numai sărăcie lucie aveți pe aici, la care ciobanul, calm:
- Mda... avem sărăcie...
Orășeanul, mai plin de aere:
- Sunteți de-a dreptul înapoiați. Aveți numai lipsuri, la care baciul, pufăind încet:
- Mda... avem lipsuri...
Se [...]citește review
- scris de AZE
în 31 May 2018 în rubrica Redescoperă masivul Făgăraș [ 46 voturi, 41400 PMA, 5538 viz.]
May-2018Călător prin țara mea. Merită să vezi: Rezervația Naturală Buciaș pe repede-nainte pe caz de ploaie
O expediție științifică, formată dintr-o echipă de savanți de renume mondial, este prinsă de canibali în mijlocul junglei.
Șeful de trib îi chemă pe membrii expediției, unul câte unul, să-i ”judece”. În spatele lui, fiul cel mare al șefului de trib, cel ce urma să-i preia domnia.
Vine primul prizonier.
Canibalul:
-Cine ești și ce știi să faci?
-Sunt un excepțional om de știință, geolog!
Șeful de trib se uită la el, îl analizează și hotărăște:
- [...]citește review
- scris de Yersinia Pestis
în 29 May 2018 în rubrica Rezervația Naturală Buciaș [Cheile Cașinului] [ 33 voturi, 41500 PMA, 4928 viz.]
Pentru ca intotdeauna inainte de a scrie ceva despre un loc trebuie sa te documentezi si daca poti sa mai verifici o data, inainte de a scrie despre Balta Solacolu, pe care o cunosc de vreo 10 ani, cred, daca nu de mai multa vreme, am fost joi si vineri acolo. Asadar, impresiile vor fi la momentul actual, cat se poate de ‘calde’.
Drumul catre locatie este foarte simplu: Dupa ce veti intra pe Autostrada Soarelui, la km 35 veti avea un indicator catre Fundulea. Intrati pe bretea, virati [...]citește review
- scris de iulian68
în 27 May 2018 în rubrica Sugestii pentru timp liber în București și împrejurimi [ 33 voturi, 33 PMA, 7865 viz.]
Întorcându-se de la coasă cu căruța plină, Vasile își mâna de zor calul. În faptul serii fiind îsi biciuia bidiviul din ce în ce mai tare.
La un moment dat, sătul de atâta cotonogeala, calul se oprește in drum, se întoarce către Vasile și, cu o privire plină de expresivitate, îi spune:
" Măi Vasile, dă-o mă-n aia mă-sii de treabă! Dai în mine ca într-o vită. Nu te gândești ca sunt si eu din carne, că simt fiecare lovitură și sufăr enorm. Ce dracu'mă, [...]citește review
- scris de AZE
în 26 May 2018 în rubrica Descoperă Turda şi împrejurimile [ 40 voturi, 36000 PMA, 1877 viz.]
Afișate [761—770] MG în dest. ROMÂNIA // din total 1927