ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.06.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Satu Mare
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 2 nopți
Business
20 ADULȚI
PREȚ SEJUR pret de grup lei
FĂRĂ transport
CAM: Apartament
REGIM MASĂ PC
Raport PREȚ/CALITATE:
REEZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
91.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Complex Holiday Maramureș3

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

Complex Holiday Ocna Șugatag

TIPĂREȘTE

Week-end la Complex Holiday – perfect, ce e de făcut? Păi în primul rând ne informăm cum sunt condițiile, așa, să nu ne ia pe neașteptate ceva. E drept, am mai fost acolo odată dar acum vreo ăăă, foarte mulți ani, țin minte că a fost așa și așa. Mă uit pe AFA și hopa, un scor nu foarte onorabil. Multe din review-uri sunt la extreme, gen fie de vis, fie de coșmar. Ei bine, perfect, zic eu, mă duc să văd cum este cu exactitate și vă scriu despre situația corectă, pentru că nu-i așa, eu le știu mai bine pe toate (yeah right, zice nevasta-mea ridicând ironic dintr-o sprânceana).

Buuun, ajungem la pensiune. Drumul de acces e relativ ușor de găsit, de pe șoseaua principală se face un braț, sunt indicatoare, nimerești ușor cu condiția să nu mergi foarte tare. Parcarea mi se pare a fi suficient de mare, dar e drept, eu am fost acolo iarna-primăvara când bazinele de afară nu sunt deschise. Probabil într-un week-end de vară se întâmpină probleme la parcare.

Complexul e făcut din bucăți și asta se vede. Adică se observă că s-a pornit de la ceva mic, apoi an de an s-au mai adăugat dependințe și clădiri și bazine. Ce să zic, bravo lor pentru că s-au extins, am văzut și un panou cu fonduri de la EU pentru ștrand, minunată treabă. Exact asta cred că a dorit EU de la aceste fonduri, să dezvolte ceva ce există, pui și tu ceva, mai pune și Ursula von der Leyen ceva și-l facem mai modern, mai atractiv. Și mă gândesc că merge, cred că în sezon sau nu complexul dă de lucru multor localnici, ceea ce e în regulă. Unde se vede însă faptul că locația a fost făcută fără un masterplan să zic așa este la accesul la bazinele acoperite. Când am fost acolo nu erau legate de hotel, am văzut însă că se lucrează la un pasaj acoperit. Trebuie fie să faci cei, să zicem, 10 metri până la bazine și înapoi pe ploaie, frig sau chiar ninsoare dezbrăcat (și aici un alt neajuns e dat de lipsa halatelor ce ar fi trebuit puse la dispoziția clienților în camere), fie să mergi îmbrăcat full și să te echipezi pentru bazin în vestiarul de acolo, ceea ce e puțin cam peste mână. Adică ceva de genul, când termini cu baia, stai la vestiarul mic să te uști pe păr și riști să stai la coadă în timp ce în cameră ai deja uscător la dispoziție. Mai bine deci faceți ca mine, beți câte o pălincă și înfruntați apoi fără probleme (& fără frică) ploaia și vântul cu pieptul-va musculos scos în fața stihiilor, he, he.

Ok, am ajuns deci la capitolul bazine interioare. Cum spuneam, intri într-un vestiar, sunt dușuri, tot ce trebuie. Sunt două bazine, unul cu apă sărată și caldă, foarte plăcută, cred că are și ceva proprietăți terapeutice destul de căutate se pare. Celălalt e cu apă ceva mai rece și fără sare. Sunt dușuri și este și saună încălzită cu o sobă cu lemne (alimentată de afara), e în regulă. Este și un meșter care are grijă de saună și de se întâmplă pe acolo, cred că face și masaje la cerere. Și distribuie după criterii neînțelese de mine celor ce intră la saună pălărioare speciale. Sunt și șezlonguri unde te poți odihni după un tur de forță de diferite temperaturi. N-am văzut să fie probleme de curățenie, partea de bazine interioare este în regula zic eu.

Ce nu mi-a tare plăcut: pe jos, în jurul bazinelor se formează băltoace destul de importante, înclinația gresiei nu e destul de bună. Și parcă mi-ar fi plăcut un bazin micuț cu apă rece, o putină, ceva, unde să sari după saună, sau un duș rece aproape de saună, pentru cei doritori de senzații extreme. Și încă ceva, programul e până la 20, pare cam puțin și nu îmi e clar de ce nu se lungește până la 22 dacă sunt doritori, doar e complex turistic. E drept însă că după doar doua ore de piscină-saună am fost groggy și la jumătate de ora după închidere căutam mai degrabă tovărășia pernei decât a cinei.

Intrarea costă 40 de lei iar copii sub 10 ani plătesc 20 de lei. De altfel locația nu are preturi tocmai mici să zic așa. Noi am fost într-un grup organizat cu preturi discutate dinainte. Am întrebat însă cât ar costa dacă aș veni într-un week-end cu soția și copii, ar fi 260 de lei pe zi pentru doi adulți plus 70 de lei de copil, cu micul dejun și accesul la piscine inclus. Asta ar veni 800 lei pe week-end în afară de mese și băuturi și alte cele. Cum spuneam, nu e tocmai ieftin, nu e însă nici un capăt de lume.

La micul dejun am prins crenvurști, mezeluri, brânzeturi, cafele, ceai, suc și altele de-ale începutului de zi. Mi-au lipsit ceva legume proaspete, gen ardei, roșie, ceapă, așa ceva. Însă am avut pâine cu ou, comme si dice la romeno: frigănele, iar dacă am așa ceva la micul dejun eu îl declar bun, fie în rest cum o fi :). Cina am avut-o organizată dinainte, cu meniu prestabilit pentru tot grupul. Am avut antreuri cu de-ale zonei (cred), slănini și brânzeturi și apoi un fel gătit, a fost OK.

Dacă tot vorbim de dezvoltare locală, mi-ar fi plăcut să văd în meniu mai multe lucruri din regiune, promovate într-un fel, cred că ar avea succes, gen slănina de la porcu’ vecinului, brânză de la oaia aia de peste drum și vin de la…, ei poate vin nu prea, că e o zona mai rece, deși oricând se poate găsi ceva mai local, nu știu, pâine, așa ceva. Restaurantul e mare și se pretează și la evenimente măricele. Sâmbătă seara am beneficiat și de muzică populara (cît de cât). Ne-am simțit bine.

Afară sunt vreo cinci bazine, nu erau funcționale la acea dată, abia ieșisem din iarnă. Este și terasă, exteriorul pare să fie destul de bine pus la punct, am văzut și dușuri și scaun pentru salvamar ba chiar și tobogane din cele mari, cu jet de apă. Am văzut chiar și un teren de fotbal micuț, cu asfalt pe jos. Poate că ar fi fost greu de rezolvat problema cu pavajul însă eu cred că tot ar fi trebuit să găsească loc pentru doi-trei copaci din cei care să facă umbră peste 10 ani.

În general, întâlnești cam multe afișe și îndemnuri cu „este interzis” . Astea nu-mi plac. Probabil or fi și turiști din cei care nu înțeleg și nu respectă reguli, însă cred că sunt puțini. Ori pentru asta nu merită să-i agresezi cu afișe de interzicere la tot pasul pe ceilalți turiști, majoritatea. Sau să gândești metode pentru a face ca respectarea regulilor casei să fie ușoară, în legea firii. De exemplu, în jurul bazinului de jacuzzi erau nu mai puțin de patru afișe cu „este interzis accesul copiilor sub 14 ani” , ostentativ. Probabil or fi copii care vara intră în acel bazin și nu se știe de ce, deranjează într-un fel. Nu știu, aș găsi o altă soluție, aș mai revizui un pic regulile, de ce nu: aș face un alt bazin cu jacuzzi doar pentru copii sau aș reevalua: oare chiar se face gaură-n cer daca intră copiii, sau aș găsi alte formulări (gen: vă rugam…), dar n-aș interzice atât peste tot.

Un alt anunț omniprezent este cel cu intrarea în complex cu alimente sau băuturi din afară. Înțeleg problema proprietarilor și de altfel prețul la bere de exemplu nu mi s-a părut a fi exagerat: erau și beri de 6 lei și de 8 lei. Și din câte am citit în review-urile anterioare mai închid ochii și ei. Părerea mea este că atâta vreme cât nu se sare peste cal și nu intră oamenii cu lăzile de bere de afară sau știu eu, cu câte o carcasă de porc de pus la proțap (ei, hai că am exagerat și eu acum, he he) atunci e suficient un singur afiș cu regula asta. Dar nu unul din cel ca la intrare, acolo e un fel de barieră cu un anunț cu litere de-o șchioapă: „este interzis…” , mai bine pune acolo un bine ați venit (and one free palinca for everybody), să-i pice bine omului când intră. Iar dacă oameni-și aduc de afară chestii din cauza politicii de preț, la acest capitol se poate mereu optimiza ceva.

Buuun, am ajuns și la cameră. Nimic de comentat la curățenie, mobilierul în bună stare, așternuturile și prosoapele în regulă. Am stat într-un apartament, doua camere legate între ele, a fost OK. Ventilatorul de la baie făcea oareșce zgomot. Nu mi-a plăcut că la intrarea pe holul de la etaj am descoperit dar numai a doua zi un afiș cu „apa de la robinet nu e potabilă temporar” . Eu băusem până atunci cu încredere, de altfel n-am sesizat nici un gust sau miros deosebit. Acum, fie apa era ok, n-avea nimic și era doar o manevră de doi bani de a promova apa plată de la restaurant, fie într-adevăr nu era potabilă, caz în care trebuia pus un anunț în fiecare cameră, deasupra fiecărui robinet, ceva cu „interzis” că doar tot suntem într-o zona în care se interzice cu lejeritate :).

În cameră este și frigider. Marele plus însă al camerei și de altfel al întregii locații este peisajul de pe balcon. Camera în care am stat avea un balconaș, nu foarte mare, destul să încapă o măsuța și doua scaune, este și scrumieră pentru dohănitori. Să tot stai și să admiri munții din zare, eu i-am prins cu puțină zăpadă, trebuie doar să prindeți un cer cât de cât senin.

Locația are și cameră pentru conferințe. Aceasta, numărul mare de camere, restaurantul încăpător, piscina interioară fac din locație una interesantă pentru team-buildinguri, mai ales în timpul săptămânii când nu-s mulți alți clienți și deci nu prea se poate face deranj.

Una peste alta, cu bune, cu mai puțin bune dar rezolvabile destul de ușor vă recomand locația și vă urez toate cele bune. Și să se interzică cele rele, ca să rezonam cu locul :).

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de Trank in 18.06.20 15:25:32
Validat / Publicat: 18.06.20 16:12:30
VIZUALIZĂRI: 2521
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Curtea complexului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX [18.06.20 16:12:16] »

Excelent, complet, echilibrat 

-

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

​​

webmaster [18.06.20 16:20:11] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinnascris / TELEFON [18.06.20 20:03:50] »

@Trank:  Foarte bun articolul, m-am distrat la ceas de seară ​​

​​Aia cu masajul a fost o glumă sau... Era avizat domnul să presteze masaj? ​​

​​Nici eu nu suport afișele cu "interzise", consider că cine le pune este cam frustrat ​​

​​Când am citit despre apa băută de tine, am râs cu lacrimi ​​

​​Bandiți... ​​

​​Chiar azi am căutat ceva cazare in zonă și am văzut ceva mai... rural, mai fără fițe de piscine și saune, eu sunt o femeie bătrână, de la țară ​​

Felicitări și mulțumesc!

​​

Zoazore [18.06.20 22:20:14] »

@Trank:   

beți câte o pălincă și înfruntați apoi fără probleme (& fără frică) ploaia și vântul cu pieptul-va musculos scos în fața stihiilor, he, he.

Și care n-are? Io n-am piept musculos, dar nici palinka!

Nu mi-a plăcut că la intrarea pe holul de la etaj am descoperit dar numai a doua zi un afiș cu „apa de la robinet nu e potabilă temporar” . Eu băusem până atunci cu încredere, de altfel n-am sesizat nici un gust sau miros deosebit.

Și acum cum te simți? Pe bune, ai avut vreun inconvenient?

Din poze pare... mulțumitor spre bine! Curat, elegant cât de cât, se vede că oamenii se străduiesc! Dar atâtea constângeri și interzisuri... parcă n-aș da o poală de bani ca să mi se interzică să aia sau ailaltă!

Din ce-am citit eu din articolul tău e că Hollydayul ăsta nu e nici de zece, dar nici de patru! Ar cam fi de-un șapte șapte-cincizeci așa! Zic bine?

crismisscris / TELEFON [19.06.20 07:27:22] »

He, he, am fost și eu acolo! Din cele 4 zile petrecute în Maramu' acum... câteva veri în urmă, ultima (care s-a nimerit numai bine, ploioasă, friguroasă și urâcioasa) am zis s-o petrecem "la spa", cu roțile-n sus. Gazda noastră din Ieud ne-a recomandat complexul acesta, care ne-a întâmpinat toate așteptările.

Chestia nașpa a fost la final, când am decis să mâncăm tot în restaurantul lor și a trebuit să străbatem cei 20-30 m prin aerul rece, cu perii capetelor încă neuscați ​ ca lumea. Mâncarea a fost bună, nimic memorabil. Una peste alta, o experiență pe care aș repeta-o!  

Trank [22.06.20 11:48:11] »

@webmasterX:  Coordonatele sunt ok, multumesc mult

Trank [22.06.20 11:51:36] »

@krisstinna:  Multumesc mult

Trank [22.06.20 11:55:21] »

@Zoazore:  Pe acolo pe undeva, poate putin mai bine. Legat de palinca: Marie il cearta pe Ion: na! vezi! pruncu nost mere in excursie si si-o pus cu el o litera de palinca! Na, zi ceva! La care Ion catre ala micu: No apoi, pruncu nost, nu-i oare cam putina? ​​

Trank [22.06.20 11:58:45] »

@crismis:  Poate intre timp se vor aranja si aspectele mai putin bune, crizele de regula au "calitatea" asta. Multumesc mult

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Trank, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0717899799347 sec
ecranul dvs: 1 x 1