ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 13.01.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
PREȚ 495 euro/persoană ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Empuriabrava

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Empuriabrava... un mic paradis!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După cum v-am mai spus într-un articol anterior, spre sfârşitul lunii mai 2019 am petrecut un sejur minunat pe Costa Brava, având cazarea la hotel Tropic Park din Malgrat de Mar.

Una din excursiile opţionale organizate de agenţia de turism cu care am călătorit şi care avea trei puncte importante de atins, a fost la Girona – Muzeul lui Dali – Empuriabrava, pentru care am plătit suma de 50 euro/persoană.

Pentru că este un oraş mai puţin obişnuit aflat pe coasta oraşului Girona şi care a prezentat pentru mine o plăcută surpriză, astăzi vă voi povesti despre Empuriabrava, numită adesea Veneţia Spaniei.

Câteva date geografice

Empuriabrava – este o destinaţie turistică de lux, un oraş de coastă unic, cu cea mai mare parte din suprafaţa rezidenţială construită pe un sistem de canale.

Este situată în provincia Girona, în Golful Roses din Marea Mediterană şi aparţine municipiului Castello d'Empuries, la o distanţă de numai 15 km de oraşul Figueres. Este unul dintre cele mai mari porturi rezidenţiale din lume şi este considerat cel mai mare oraş de pe apă din Spania, deoarece are o lungime de canale artificiale de aproximativ 40 de kilometri.

Este aşezată aproape de unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip auriu din Costa Brava, la o distanţă de numai 160 de kilometri de Barcelona şi la doar 40 de kilometri de graniţa cu Franţa, la poalele Pirineilor.

Cum se poate ajunge

Cel mai apropiat aeroport este la Girona, iar de acolo sunt o mulţime de firme de transport care asigură câteva transporturi zilnice către Empuribrava, prin Figueres, la preţuri foarte convenabile.

Cea mai apropiată gară (RENFE) se află în Figueres, la 15 km, iar de acolo există autobuz spre Castello d'Empuries şi Empuriabrava. În plus, principalul aeroport internaţional din Barcelona – El Prat, este situat la 150 km iar de acolo în jur de două ore cu maşina.

Scurt istoric

Empuriabrava în sine nu are o istorie lungă şi nici o tradiţie catalană solidă. Nici o clădire din acest loc nu are mai mult de 40 de ani. Este o staţiune tânără, cu adevărat unică şi cu o atmosferă foarte specială.

Acum 40 de ani, întinderea atât de cochetă şi fascinantă de case şi canale ale Empurieibrava, era un teren mlăştinos de coastă, mărginit la nord de orăşelul Roses cu vedere la golf. O companie numită Eurobrava SA a venit în anul 1964 cu un plan urbanistic care includea o comunitate rezidenţială şi un club internaţional. Fiind prezentat Primăriei din Castello d'Empuries în iunie 1965, planul s-a lovit de opoziţia proprietarilor de ferme mici din zonă, devenind foarte repede unul controversat. Planul era conceput tocmai pentru a sparge monotonia „orizontală” din Golful de Roses. Abia în iunie 1967 planul a fost totuşi aprobat şi asta datorită faptului că în timpul anilor 1960, Spania a fost confruntată cu primul boom în turism. A fost lansată o campanie de marketing intensivă pentru turiştii din Germania, Franţa, Olanda şi Belgia şi, în anul 1975 a putut fi demarată a doua parte a proiectului, cu fonduri suplimentare, în ciuda vicisitudinilor vieţii politice şi economice.

Imediat oraşul a luat măsuri pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi serviciilor, dând un nou impuls dezvoltării suburbiei, devenind în scurt timp o zonă ofertantă şi spectaculoasă pentru oamenii cu bani şi dorinţa de frumos.

În ultima vreme, mulţi ruşi au cumpărat aici proprietăţi, dar nu numai. Din câte am aflat, renumitul actor George Clooney deţine o proprietate în Empuriabrava, dar şi celebrul fotbalist Lionel Messi. Bine, am mai aflat că ar fi şi câţiva români, dar nu vreau să dau nume.

Empuriabrava are o populaţie de aproximativ 7800 de localnici, ridicându-se la aproximativ 80000 in sezonul estival. Este o destinatie turistică deosebit de populară pentru germani şi francezi şi, de asemenea, într-o oarecare măsură, pentru britanici şi olandezi, cei din urmă fiind sarea şi piperul când e vorba de distracţie.

Atracţiile oraşului

Cea mai importantă atracţie a staţiunii este portul său, locul unde vom găsi cele mai excentrice şi luxoase iahturi.

În Marina de Empuriabrava găsim o gamă largă de activităţi: toate tipurile de sporturi nautice, scufundări, pescuit, drumeţii, ciclism, golf, călărie, zboruri cu elicopterul.

De obicei, turiştii de o zi închiriază o barcă şi călătoresc pe canale. O plimbare cu barca este permisă pe o anumită rută circulară, iar înotul în teritorii private este interzis. Sunt multe birouri de închiriere în oraş, iar tarifele sunt aproape identice pentru toată lumea, aşa că nu contează de unde cumpăraţi bilete.

Pentru început, am făcut şi noi o plimbare cu vaporaşul pe canalele oraşului. Nu vă pot descrie ce senzaţie minunată mi-a dat această plimbare pe apa cristalină şi ce imagini senzaţionale am avut în faţa ochilor!!! Era o cu totul altă lume acolo! Vile care de care mai frumoase şi elegante cu grădini superbe, cu ieşire la canal dar şi la stradă. Fiecare vilă avea ponton în partea de jos a grădinilor, având parcată în faţă câte o ambarcaţiune mai mică sau mai mare... ski jet, yacht, barcă... un adevărat rai al bogaţilor!!! Deosebit de pitoreşti aceste case cu arhitectură eclectivă, construite de-a lungul căilor navigabile!

În total există aproximativ 5000 de debarcadere private.

Vaporaşul nostru înainta încet, aşa încât am avut timp să facem poze, să admirăm vegetaţia luxuriantă şi mai ales arhitectura deosebită a clădirilor. Erau la un moment dat şi multe blocuri micuţe şi chiar hoteluri unde probabil se puteau închiria camere, dar faţă de vilele vecine... parcă nu aveau farmec! Pe lângă vilele de lux construite în stil mediteranean, cu peluze, statui şi palmieri, am putut vedea pe chei case tipice mici. Contrastul era izbitor!

Turul nostru cu vaporaşul a durat aproximativ o oră şi a avut un parcurs de vreo 10 km. Am avut noroc de o vreme superbă, soarele însoţindu-ne pe tot parcursul plimbării.

După frumoasa şi relaxanta plimbare, am plecat să vedem marea şi plaja.

Plajele

Plaja Empuriabrava

Aici, surpriza a fost una dintre cele mai plăcute. O plajă magnifică! Curată, bine întreţinută, cu o lungime de 1,3 kilometri şi o lăţime de 60 de metri. Sunt multe baruri şi cafenele, umbrele şi şezlonguri şi bineînţeles, deloc aglomerat. Găsim aici nisip fin iar intrarea în apă este lină şi puteai înota mult şi bine, până nu mai simţeai nisipul sub picioare. Este o plajă recomandată familiilor cu copii tocmai datorită facilităţilor pe care le oferă.

Aici la Empuriabrava s-ar părea că sunt cele mai bune plaje din Costa Brava, fiind de multe ori premiate cu – Steagul Albastru.

Plaja de aici nu este căutată doar de cei care vor să se bucure de soare, dar şi de cei dornici să practice sporturi acvatice, Empuriabrava fiind considerată un paradis pentru scufundători. În partea nordică a oraşului se află cel mai mare centru de scufundări din Europa – Skydive Empuriabrava – considerat printre primele trei din lume.

Plaja La Rubina – este o plajă sălbatică, deoarece nu există nici o construcţie în jur;are o lungime de 1,8 hilometri, iar lăţimea de 40 de metri. Pe toată coasta ei există campinguri cu preţuri relativ scăzute. În zona de plajă sunt baruri şi cafenele, un centru pentru windsurfing şi kiting, toalete, vestiare. Există aici piste de biciclete şi trasee pentru o plimbare în parc. Este o plajă frumoasă, curată şi uşor înclinată, fiind uşor accesibilă pentru cei mici.

Mai există o plajă mai puţin populară, numită Playa de Can – fiind situată într-o zonă mai izolată a staţiunii.

În Empuriabrava se află cel mai mare centru de paraşutism din Europa. Skydiving are o tradiţie şi o istorie de 30 de ani în oraş, şcoala fiind printre primele trei şcoli de paraşutism din Europa.

Datorită curenţilor de aer din zonă, aici este locul ideal pentru zboruri cu parapanta.

Există şi o zonă protejată, zona Zapovedny, care include parcul pitoresc al hotelului Emporda şi datorită căruia, Empuriabrava este considerată cea mai bună staţiune din Spania. Pe teritoriul rezervaţiei naturale protejate există piste de bicicletă dar şi numeroase alei de-a lungul cărora se poate face o plimbare în parc.

Cum Empuriabrava este cel mai mare port rezidenţial din Europa, aici se pot vedea cele mai excentrice ambarcaţiuni, cele mai frumoase case de vacanţă, dar la fel de bine te poţi plimba pe străzile pitoreşti sau poţi savura tapas la un bar vechi unde ai ocazia perfectă să te amesteci cu localnicii şi să le asculţi poveştile.

Chiar lângă Empuriabrava, este situat Parcul Naţional Aiquamolls de l'Emporda – un parc foarte întins, cu o suprafaţă de 4800 ha, cu o vegetaţie luxuriantă, asemănător deltei noastre, în care se pot admira peste 300 specii de păsări exotice frumoase şi unde se poate ajunge pe jos sau cu bicicleta.

După cum am mai spus, oraşul este tânăr şi nici o clădire aici nu are mai mult de 40 de ani. Dacă vă place istoria sau pur şi simplu vreţi să vă bucuraţi de o plimbare frumoasă, se poate vizita oraşul medieval Castelló d’Empúries, situat la doar 4 kilometri. Aici putem vedea Bazilica Santa Maria şi care este a doua ca mărime din Costa Brava, cunoscută şi sub numele de Catedrala din L’Emporda.

În imediata apropiere mai pot fi văzute şi Ruines de Empuries, rămăşiţele din piatră ale unei foste colonii. În timpul antichităţii, aici a fost aşezat Grichenul, iar mai târziu au trăit romanii. Ruinele au fost treptat aduse la lumină în timpul săpăturilor din anii 1940.

Se mai poate vizita Figueres, aflat după cum am mai spus, la o distanţă de 15 kilometri, unde s-a născut Salvador Dali şi unde putem vedea The Dali Theatre-Museum, dar şi Girona (53 km).

Oferta hotelieră pentru litoral Empuriabrava este diversă şi accesibilă pentru orice turist. Majoritatea unitatilor de cazare pentru litoralul Empuriabrava sunt situate pe plajă sau au acces la plajă. Staţiunea este ideală pentru cei care aspiră la o vacanţă de relaxare pe litoral sau la una dinamică, în funcţie de alegerea hotelului. Am văzut aici de la hoteluri cu servicii minime până la hoteluri de lux cu posibilităţi multiple de distracţie.

Pentru tinerii care doresc să se distreze, în Empuriabrava pot gasi cluburi, discoteci, pub-uri, terase, aquapark-uri, sporturi acvatice dar şi plimbări de seară pe canalele luminate.

Viaţa de noapte este una vibrantă, susţinută de baruri, discoteci şi restaurante elegante.

Pe lângă zonele rezidențiale liniștite și elegante, Empuriabrava are și o stradă principală de shopping cu multe buticuri, magazine de încălțăminte, magazine de suveniruri și unele centre comerciale cu supermarketuri (inclusiv Aldi, Lidl, Esclat, Mercadona, Caprabo, Montserrat, Carrefour), unde găseşti cam tot ce doreşti.

În ciuda reţelei de canale, Empuriabrava are o suprafaţă foarte mare cu drumuri bune dar şi cu multe piste pentru biciclete. Mulţi turişti şi vizitatori de o zi închiriază bărci cu pânze sau bărci motorizate sau cel puţin fac un tur cu barca pe canalele azurii. Turiştii vin în mod special să se bucure de traseele de drumeţii şi de biciclete, dar cei mai mulţi vin pentru atmosfera acestui loc, pe care merită să o trăieşti şi să o savurezi secundă de secundă.

Vremea şi clima în Empuriabrava

Localizarea staţiunii într-un loc pitoresc în care marea se învecinează cu Pirineii maiestuoşi, formează un fel de climă uşoară, dar destul de capricioasă. Iarna nu este zăpadă iar primăvara începe devreme. Vara nu este foarte cald iar toamna este blândă. Acest lucru se datorează vânturilor care suflă constant şi care este cum nu se poate mai prielnic celor care practică windsurfing, yachting sau wakeboarding.

Din aprilie începând, vremea este foarte bună, înregistrându-se în jur de 21ºC, iar între iunie şi septembrie temperaturile sunt în jur de 25ºC. Sezonul de vârf este cu siguranţă în luna august.

Concluzii

Mi-a plăcut mult Empuriabrava – care este un adevărat paradis turistic! Voi reveni cu siguranţă!

Prin clima blândă, natura bogată şi facilităţile turistice oferite, eu cred că Empuriabrava este locul ideal pentru a combina odihna şi relaxarea cu plăcerea unei vacanţe active, în care se pot practica diverse sporturi dar şi plimbări sau vizite în împrejurimi.

 

Să aveţi vacanţe frumoase şi nu uitaţi: călătoriile ne ajută să trăim mai mult şi ne aduc mai multă fericire decât lucrurile materiale. Bucuria pe care ne-o dă o vacanţă reuşită durează mult mai mult decât cea pe care o simţim când ne cumpărăm diverse lucruri.

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de gettyy in 20.05.20 19:32:36
Validat / Publicat: 20.05.20 20:49:56
VIZUALIZĂRI: 738INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gettyy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63700 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  17 ecouri scrise, până acum

  gettyy [20.05.20 20:29:37] »

  Webmaster, rog inserare

  youtu.be/F6Aa5uDcMYI​​

  webmasterX [20.05.20 20:47:33] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  gettyy [20.05.20 20:49:27] »

  @webmasterX: multumesc frumos!

  mishu [20.05.20 20:57:01] »

  @gettyy: Start vot!

  Este unul dintre cele mai mari porturi rezidenţiale din lume şi este considerat cel mai mare oraş de pe apă din Spania, deoarece are o lungime de canale artificiale de aproximativ 40 de kilometri.

  pai se cam vede din poze despre ce este vorba, asa ca nu puteam decat sa oftez, dupa care cu tot ceea ce ai povestit tu, deja imaginatia mea o luase razna peste masura.  

  Cat despre faptul ca rusii au proprietati pe aici, asa mi s-a spus si mie despre Kitzbuhel, ca e mai degraba o enclava rusa, ca multi au proprietati pe aici, asa ca mafia sa traiasca, ca nu vad altfel acesti rusi bogati.

  Ce sa mai, cred ca ochii mei ar fi fost precum girofarul, peste tot, sa ma bucur de tot ce se poate, asa ca nu pot decat sa iti multumesc ca ne-ai impartasit asa frumuseti si sa iti spun felicitari, votat cu mare drag. ​​

  Michi [20.05.20 21:05:21] »

  @gettyy: Spun şi eu ca Mishu˝votat cu drag˝, chiar cu drag, pentru că şi noi am făcut aceeaşi excursie dar în 2013, cu aceleaşi opţionale pe Costa Brava. De la Empuriabrava am venit cu o farfurie-amintire cu poză. Îmi este foarte dragă.  Multe amănunte despre care ai scris, nu le-am ştiut nici când am făcut excursia. Nouă ghidul ne-a spus că Gică Popescu a avut acolo o proprietate dar o vânduse cu vreo doi ani în urmă.  Te-ai documentat mult şi ai scos un review de clasă pentru care te felicit.

  gettyyscris / TELEFON [20.05.20 21:25:33] »

  @mishu

  Si ochii mei au fost ca girofarul, ce crezi? As fi vrut să reiau plimbarea asta pe canale încă o dată si încă o dată, atât de mult mi-a plăcut!!!

  De fapt, toată statiunea mi-a plăcut si m-a surprins la modul cel mai plăcut. Chiar m-ar tenta o vacanță acolo, în primul si primul rând datorită plajelor dar si a atmosferei deosebite care plutea peste tot.

  Îti multumesc mult pentru lectură si aprecieri. Esti prima ca de obicei nu stiu cum de reusesti.

  Sa ai vacante frumoase mereu!

  gettyyscris / TELEFON [20.05.20 21:34:10] »

  @Michi:  

  Nici nu stiți cât de mult mă bucur că mi-ați scris un ecou... O apreciere din partea dvs., pentru mine înseamnă enorm.

  Stiam că ati fost acolo si vă mărturisesc că mi-a fost teamă să nu strecor vreo greseală în review si să primesc apoi observatie din partea dvs.

  Mă bucur că v-am stârnit amintiri plăcute si... stiti ceva? Si eu am farfuria cu poza noastră!  

  Vă multumesc pentru cuvintele frumoase si vă doresc numai bine!

  webmaster [20.05.20 22:10:32] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

  gettyyscris / TELEFON [20.05.20 22:18:18] »

  @webmaster: multumesc tare mult!

  crismisscris / TELEFON [21.05.20 08:43:59] »

  @gettyy: Minunat loc, nici n-am știut de el până acum! Și dacă zici că are și secțiuni pentru muritorii de rând, atunci chiar merită ținut minte pentru măcar câteva zile de relaxare...  

  gettyyscris / TELEFON [21.05.20 12:05:42] »

  @crismis: Nici eu nu am stiut de el până acum! Pentru mine a fost una dintre cele mai faine surprize ale sejurului pe Costa Brava.

  Desigur, dacă nu vrei să închiriezi o vilă cu ponton si yacht, oferta hotelieră este pentru toate buzunarele!

  Pe bune, chiar se merită câteva zile de relaxare acolo, mai ales dacă le poti lega si cu o altă destinatie in Spania. Dacă vizionezi filmuletul pe care l-am atasat la review, îti poti face o idee si mai bună despre cum arată statiunea.

  ​Este o atmosferă de nedescris!

  Multumesc pentru lectură!

  maryka [21.05.20 14:18:48] »

  Foarte frumos scris, pozele întregesc tabloul despre un loc de care sincer nu am auzit deși am fost doar anul trecut acolo, poate nu am fost eu atentă, captivată de apropierea de Barcelona. Mi-este tot mai clar că trebuie musai să mă întorc, deîndată ce se va putea...  

  Până atunci nu ne rămân decât amintirile și speranța că vom putea călători din nou!!!

  Toate cele bune, la o vară frumoasă, să ne „citim” cu bine! ​​

  Mika [21.05.20 15:58:30] »

  @gettyy: Am fost acolo, chiar de două ori in această mică Veneție a Spaniei. Este foarte frumos și,  așa cum spui, plaja este superbă. Am fost și la Roses, foarte aproape de Empuriabrava, iar de acolo am plecat spre Franța pe un drum pe coastă. Absolut minunat acel drum, unul dintre cele mai frumoase pe care am fost. Votat cu drag!

  gettyyscris / TELEFON [21.05.20 16:34:24] »

  @maryka:  

  Îmi pare rău că ai ratat acest loc minunat. Excursiile organizate, cu ghid, au un mare avantaj. Noi am făcut într-o singură zi traseul Girona - Muzeul lui Dali - Empuriabrava.

  Nu pot să spun că nu mi-a plăcut Girona sau Figueres si Muzeul lui Dali, dar frumusetea si mai ales atmosfera de la Empuriabrava, m-au readus cu picioarele pe pământ.  Chiar dacă eram obositi, a meritat din plin!

  Sunt convinsă că totul v-a reveni la normal si vom putea călători din nou!

  Multumesc pentru vizită si ecou!

  Toate bune!

  gettyyscris / TELEFON [21.05.20 16:39:08] »

  @Mika: ce mult mă bucur, înseamnă că ti-am trezit amintiri plăcute!  

  Într-adevăr plaja a fost o surpriză foarte plăcută, chiar nu m-am asteptat...

  Multumesc mult pentru lectură si ecou!

  Toate bune!

  robert [22.05.20 08:03:32] »

  "Să aveţi vacanţe frumoase şi nu uitaţi: călătoriile ne ajută să trăim mai mult şi ne aduc mai multă fericire decât lucrurile materiale. Bucuria pe care ne-o dă o vacanţă reuşită durează mult mai mult decât cea pe care o simţim când ne cumpărăm diverse lucruri. "

  Corect! Asta-i și părerea mea! Despre o călătorie reușită îți aduci aminte și te bucuri și peste mulți ani!

  Nici eu n-am auzit de această stațiune, dar e foarte tare. Seamănă cu un colț de rai construit special pentru cei cu bani! Ceva similar am văzut prin Miami.

  Felicitări atât pentru excursie, cât și pentru povestirea ei!

  gettyyscris / TELEFON [22.05.20 08:58:03] »

  @robert:  

  ​Se spune că, de fapt, o călătorie noi o facem de trei ori: atunci când o planificăm si ne facem temele cu tot ce avem de făcut în zonă si de vizitat, apoi călătoria propriu-zisă si, atunci când o povestim!

  Uite, AFA ne dă posibilitatea să ne aşternem aici amintirile, să mai răsfoim si poze si... practic să mai călătorim o dată!  

  Da, Empuriabrava este o statiune frumoasă, tinerească si cu o atmosferă cu totul si cu totul specială, pe care merită să o trăieşti şi să o savurezi secundă de secundă.

  Mă bucur că am descoperit acest mic colț de rai.

  Multumesc mult pentru lecturare si ecou!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  crismis, gettyy, maryka, Michi, Mika, mishu, robert
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.111905813217 sec
  ecranul dvs: 1 x 1