ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 13.01.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 7 nopți
Familie
PREȚ SEJUR 990 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
TIP CAM: DblStd
REGIM MASĂ PC
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Tropic Park Hotel4

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Tropic Park Hotel - o surpriză plăcută

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am ţinut tare mult să scriu acest review, pentru că cele care s-au mai scris aici despre Tropic Park Hotel nu mai sunt deloc de actualitate. Aş vrea în felul ăsta să vin în sprijinul celor care vor căuta informaţii despre acest hotel, dându-le cele mai corecte şi de actualitate date. Lucrurile s-au schimbat complet, dragilor, la acest hotel!!!

Haideţi să începem cu începtul!

În primăvara anului trecut, mai exact prin mai 2019, mi-a picat în mână o ofertă pentru Costa Brava –Spania, la un preţ foarte bun. Am sunat imediat la agenţia de turism pentru relaţii. Da, preţul sejurului era de 495 euro, cazare 7 nopţi la un hotel de 4 stele în Malgrat de Mar, toate mesele incluse, cu apă şi vin la prânz şi cină, transport avion –bagaj de cală 32 kg şi bagaj de mână de 10 kg, toate taxele incluse, transfer gratuit, asistenţă turistică pe toată perioada sejurului, o excursie opţională de o zi în Barcelona, gratuit.

Se mergea prin programul pentru seniori, destinat persoanelor cu vârstă de peste 55 ani, la preţuri subvenţionate de statele participante la program, pentru susținerea turismului din țările respective. Prin acest program eu mai călătorisem şi pe Costa del Sol în anul 2014, când fusesem foarte mulţumită. Cunoşteam faptul că prin aceste programe numele exact al hotelului era anunţat cu câteva zile înainte de plecare.

A doua zi m-am dus să achit şi, pentru că plecarea era peste vreo 4 zile, am putut afla în sfârşit cu exactitate şi numele hotelului.

Eram tare bucuroasă de vacanţa asta care a venit aşa, deodată şi, imediat ce am ajuns acasă, am căutat (unde credeţi?) pe AFA, desigur, informaţii despre hotel. Mi-a căzut faţa!!! „Atenţie, mare păcăleală” , „Ţeapă” , „Hotel de 2 stele” –asta ca să enumăr doar câteva titluri pe care le-am găsit aici pe AFA. Eram consternată! Se povestea că era multă mizerie, furnici în cameră, uşi stricate, mâncare proastă... Woooow!!! Mă grăbisem să achit şi acum... ce să fac?

Am sunt-o urgent pe agenta de turism. M-a asigurat să nu-mi fac probleme, hotelul este bun, curat, a fost cazată şi ea acolo... bla, bla, bla... N-o credeam!

Pentru mine cazarea este foarte importantă atunci când merg în vacanţe. Nu caut lux neaparat, dar condiţii decente, da! Trebuie musai să fie curat, să am o baie dotată cu de toate, să aibă o poziţie centrală cât de cât, un balcon unde să-mi beau cafeaua, etc. Sunt o groază de criterii, pe care acest hotel s-ar părea că nu le îndeplinea nici pe departe.

A doua zi la prima oră eram la uşa agenţiei cu o falcă în cer şi una în pământ! Toată lumea a încercat să mă convingă că nu am dreptate şi... la urma urmei... atât de mult îmi doream să văd Barcelona, încât... am cedat!

Am plecat, dar să nu mă întrebaţi ce era în sufletul meu!

Călătoria

Am zburat cu compania Blue Air şi, după un zbor plăcut, fără probleme şi fără întârziere, cu decolare perfectă, am aterizat pe aeroportul El Prat din Barcelona unde am fost aşteptaţi de reprezentatul agenţiei de turism din România şi cel care avea să ne fie ghid în toate excursiile organizate în perioada sejurului. O persoană deosebit de plăcută, calmă şi... cum aveam să aflu mai târziu, foarte profi. Am urcat în autocar şi, în aproximativ 50 de minute am ajuns în faţa hotelului.

Hotelul

De la prima vedere m-a impresionat prin arhitectura sa şi mai ales prin poziţia centrală. Ca amplasare, este situat chiar la strada cu o promenadă superbă, pe Passeig Maritim nr. 68,08380 în Malgrat de Mar, Costa Maresme, chiar în faţa mării şi a plajei, mai exact la 100 metri faţă de plajă şi 400 metri faţă de centrul oraşului şi gară. Hotelul are o cladire cu 6 nivele: 17 camere single și 187 camere duble şi dispune de două lifturi. Sunt disponibile şi 5 camere pentru persoane cu mobilitate redusă. Este situat foarte aproape cu următoarea staţiune, Santa Susana;mai exact, cele două staţiuni sunt una în prelungirea celeilalte, încât cu greu îţi dai seama când ai trecut din una în alta.

Este un hotel de 4 stele, cu 4 piscine, o sală de fitness, o saună, camere cu vedere la mare, la piscină dar şi la grădină. Una din piscine este pe acoperiş, nu foarte mare dar cu o privelişte panoramică spectaculoasă. Piscina din faţa hotelului este foarte frumoasă, mai mare, cochetă şi curată, cu multe şezlonguri şi umbrele şi un bar cu terasă unde se pot servi băuturi şi diverse gustări între mese. Şezlongurile, prosoapele şi halatele sunt oferite gratuit de către hotel. Piscina interioară, cea pentru copii, sauna şi sala de fitness sunt situate la etajul I, într-un spaţiu destul de generos.

Este un hotel construit în anul 1990 dar renovat complet în anul 2015, lucru pe care l-am aflat de la ghidul care ne-a aşteptat la aeroport.

Recepţia:

Este situată la parter, într-un lobby elegant şi spaţios iar personalul, printre care şi un român, ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze şi ne-a fost de mare ajutor cu diferite informaţii, pe toată perioada sejurului.

Check-in –se face începând cu ora 13.00, aşa că noi am găsit camerele gata pregătite şi ne-am putut caza imediat, fiind în jur de ora 12.00.

Check-out –se face începând cu ora 10.00 –noi atunci deja fiind plecaţi.

Lângă recepţie, la intrare, găsim un punct de informare turistică, cu multe materiale şi pliante, într-un spaţiu liniştit şi odihnitor, dotat cu măsuţe, fotolii si canapele de culoare deschisă.

Aceleaşi fotolii si canapele comode le găsim şi în partea dreaptă a recepţiei iar puţin mai încolo, barul cu multe măsuţe şi mici scăunele şi o mică scenă unde în fiecare seară am avut parte de spectacole, muzică şi dans. La bar serveşte o tânără drăguţă, tot româncă!

Important de reţinut că se acceptă plata cu card de credit Visa, MasterCard, Eurocard dar şi faptul că găsim o casă de schimb valutar acolo. Hotelul mai dispune şi de o sală de conferinţe, pentru aproximativ 100 de persoane şi de un loc de joacă pentru copii situat în apropierea piscinei exterioare, unde se afla şi o grădină frumoasă.

Totul este bine întreţinut, o curăţenie perfectă, vegetaţia armonios amplasată fiind de mare efect, dar cel mai mult mi-a plăcut atmosfera caldă şi prietenoasă care pluteşte peste tot şi care te face parcă să te simţi ca „acasă” .

După cum am mai spus, poziţia hotelului este la 100 m faţă de plajă, unde se ajunge trecând pe sub un pasaj, pe sub calea ferată. Da, uitasem să vă spun că trenul trece prin apropiere, dar asta nu înseamnă că am fost deranjaţi de zgomote ….

Chiar lângă hotel era un minimarket foarte bine aprovizionat, de unde noi mai cumpăram bere, sucuri, etc.

Internet: Wi-Fi este disponibil în întregul hotel și este gratuit.

Camera

Am primit o cameră la etajul II, cu vedere la mare, dar, fiind multă vegetaţie, copaci înalţi, nu prea vedeam marea, dar asta nu m-a deranjat câtuşi de puţin.

Camera mi-a plăcut mult! …... gata, în sfârşit m-am liniştit!!!

Un spaţiu destul de generos, luminos, mobilat cu gust şi dotat cu absolut tot ce era necesar pentru o vacanţă fără griji.

Predominau nuanţele de crem, care alternau cu cele de alb şi bleu, ceea ce crea o atmosferă liniştită şi odihnitoare. Aveam un pat mare, dublu, foarte comod, flancat de o parte şi de alta cu câte o noptieră pe care era aşezată câte o veioză. Aici aveam şi câte o priză şi întrerupătoare pentru veioză şi lumina din cameră. Deasupra patului, pe tot peretele, era un tapet cu nuanţe de bleu şi alb, înfăţişând nişte scoici …... ceea ce te ducea cu gândul la mare, la plajă ……Cuvertura cu care era acoperit patul era în aceaşi nuanţă cu draperiile groase iar pe jos, un parchet deschis la culoare, în ton cu mobilierul din cameră.

În faţa patului găsim un birou cu un scaun iar alăturat un suport pentru bagaje. De cealaltă parte a biroului, se afla minibarul, încastrat în mobilier. Pe birou se aflau diverse pliante cu locurile de vizitat în zonă, programul restaurantului, parola wirelles, hărţi. Deasupra era un televizor LCD de mărime medie şi undeva într-un colţ, aerul condiţionat, pe care nu a fost cazul să-l folosim.

Dulapul de haine era chiar pe holul de la intrare, cu două uşi, spaţiul din interior fiind cu multe rafturi, într-o parte, iar în cealaltă parte cu umeraşe pentru haine, unde am găsit şi halatele pentru piscină.

Totul era aranjat cu mult bun gust şi rafinament, un aspect general plăcut, funcţional.

Baia

Este suficient de spaţioasă şi dotată cu toate cele necesare. Este acoperită integral cu gresie şi faianţă în culori deschise. Am avut cadă, cu perdea de duș, apă caldă perfectă și bună la orice oră. Am găsit consumabile din abundenţă, prosoape albe, moi şi pufoase, câte două de fiecare şi care ni s-au schimbat în fiecare zi cât am stat acolo, plus prosopul pentru cabina de duş. Mai avem aici un uscător de păr şi o oglindă imensă, deasupra căreia este amplasat un corp de iluminat. S-a făcut curăţenie în fiecare zi, şi în cameră şi la baie, nu doar s-au schimbat prosoapele.

Sunt foarte încântată de tot ce am găsit şi mai ales de curăţenia impecabilă.

Balconul - era micuţ, dar dotat cu o măsuţă rotundă, două scaune şi un suport mic pentru rufe. Aici mi-am băut în fiecare dimineaţă cafeaua, privind cum oraşul se trezea încet, încet la viaţă. Uneori, seara târziu, mai stăteam şi cu soţul la câte un pahar de Sangria.

Ce-mi puteam dori mai mult? Era perfect!!!

Restaurantul

Era amplasat sub recepţie, la demisol, nu foarte mare, dar atât de plăcut, intim, cu măsuţe mici, rotunde. Totdeauna la intrare eram întâmpinaţi de o doamnă drăguţă, veselă şi zâmbitoare, care ne ura poftă bună şi eventual ne întreba pe unde ne-am mai plimbat şi ce am mai vizitat. Mereu disponibilă pentru tot felul de informaţii …... venea la masa noastră imediat ce vedea că eram dezorientaţi sau simţea ea că am dori ceva.

Noi am avut toate mesele incluse, dar pentru prânz, fiind aproape tot timpul plecaţi în excursii, primeam pachet. Nu conţinea cine ştie ce, dar tot era bun. Aveam de obicei câte două sandvişuri, fructe, iaurt, suc, câte o sticlă de apă plată de 0,5 litri, şerveţele. O singură zi, din cele şapte, am stat în staţiune şi am servit şi prânzul la hotel.

Mâncarea a fost excelentă: foarte gustoasă, proaspătă şi variată!!! Toate mesele se serveau în regim bufet suedez şi nefiind plin sezon, niciodată nu era aglomerat. Am avut încă de la început repartizată masa noastră aşa că nu au fost probleme.

La micul dejun, care se servea între orele 8.00 - 9.30, aveam ceai, lapte, sucuri, cafea foarte bună şi desigur, diferite sortimente de mezeluri, şuncă, caşcaval, ouă fierte sau ochiuri, unt, cârnaţi, cereale cu lapte, bacon, nelipsita fasole scăzută, multe legume. Nu lipseau produsele de patiserie, mereu proaspete şi calde.

La prânz şi cină primeam şi câte o sticlă de vin de 0,75 l, roşu sau alb, la alegere şi o sticlă de apă plată sau minerală de 1,5 l.

Cel mai mult mi-au plăcut fructele de mare dar şi tradiţionala paella, pe care am mâncat-o pentru prima dată aici. Erau nelipsite grătarele de carne şi peşte pe care le făceau în faţa noastră, fripturi de porc, şniţele, pulpe de pui prăjite, chebab, cârnaţi, diferite tocăniţe, berbecuţ, paste, caşcaval pane, o gamă variată de peşte, etc. Salatele şi le încropea fiecare, după dorinţă, uleiurile de măsline fiind la discreţie şi de cea mai bună calitate.

La deserturi a fost wooow!!! Greu de tot de rezistat! Îngheţate de tot felul, torturi, budinci, prăjituri, fântână de ciocolată dar şi o gamă variată de fructe.

Distracţie şi relaxare

De aşa ceva am avut parte din plin. Mie îmi place să dansez aşa că am avut aici ocazia să mă desfăşor aproape în fiecate seară. Printre oaspeţii hotelului se afla un grup de dansatori profesionişti, din Franţa, care în fiecare seară dansau neîntrerupt de cum începea programul, în jurul orei 20.00 până la orele 24.00. Muzica era antrenantă, aşa că …. n-aveai cum să stai locului.

Într-o seară am avut şi un spectacol de flamengo, aşa că nu am dus deloc lipsă de distracţie, deşi, veneam frânţi de oboseală din excursii dar …... cum să rezişti muzicii?

Plaja

Staţiunea se întinde de-a lungul unei plaje largi de care e despărţită prin linia ferată, ceea ce nu e deloc deranjant, deoarece trenurile, chiar dacă circulă des, sunt silenţioase.

O singură dată am fost pe plajă, mai mult aşa de curiozitate, să văd cum arată dar şi pentru că în ziua aia rămăsesem la hotel, urmând apoi să vizităm şi oraşul.

După cum am mai spus, plaja este foarte aproape de hotel, accesul făcându-se printr-un pasaj subteran care trece pe sub calea ferată. Este foarte curată, dar nisipul este mai granulat, avantajul fiind că îţi cade imediat de pe corp atunci când te usuci. =)) Am făcut şi baie, dar, n-a fost deloc un lucru inspirat. Rece tare!!! Apa este foarte curată, dar devine adâncă de 1,5 m imediat ce ai intrat în ea. Găsim aici şi câteva terase cu preţuri foarte bune şi câteva magazine cu suveniruri. Obiectele de plajă mi s-au părut chiar foarte ieftine. Sunt şi şezlonguri şi umbrele contracost dar marea majoritate stăteau pe câte un prosop sau rogojină. Deci, fără fiţe!!! :p

Plaja are o promenadă plăcută, cu multe baruri, restaurante dar şi magazine de tot felul.

Personalul

Oameni frumoşi, care ne-au primit cu multă căldură şi s-au străduit să ne facă şederea cât mai plăcută.

Am apreciat foarte mult că s-au adaptat nevoilor noastre ori de câte ori a fost nevoie.

Ne-au oferit toate informaţiile de care am avut nevoie şi păreau neobosiţi la orice oră.

Concluzii

Recomand cu căldură acest hotel, care oferă servicii de calitate. Nu este un hotel luxos, dar cu toate astea, este un hotel foarte bun, cu o poziţie centrală şi un personal simpatic şi mereu dornic să te ajute. Chiar vis-à-vis de hotel se află un minimarket, de unde vă puteţi aproviziona cu apă, băuturi, etc. Zona înconjurătoare este plină de baruri, magazine şi restaurante.

Hotelul este situat la o distanţă de 75 km de aeroportul din Barcelona şi la 35 km de aeroportul Girona.

Malgrat de Mar este un orăşel liniştit, frumos şi curat, mie mi-a plăcut tare mult.

Când voi reveni la Malgrat de Mar, cu siguranţă mă voi caza tot la Tropic Park Hotel, unde noi ne-am simţit minunat şi unde primează interesul pentru confortul turiştilor înainte de orice!

Situată la mai putin de o oră de Barcelona, Costa Brava rămâne una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din Spania. Plajele superbe, preţurile decente, mâncarea delicioasă, precum si numeroasele atracţii turistice aduc un plus de farmec staţiunilor din Costa Brava.

Vacanţe frumoase şi alegeri inspirate!

 

Webmaster, rog inserare Youtube youtu.be/7ONCE5aGfaQ

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de gettyy in 05.05.20 07:59:10
Validat / Publicat: 05.05.20 09:28:07
VIZUALIZĂRI: 584INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gettyy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59700 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  16 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [05.05.20 09:26:16] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  webmasterX [05.05.20 09:27:27] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  gettyyscris / TELEFON [05.05.20 09:31:38] »

  @webmasterX: da, este ok!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Dan&Emascris / TELEFON [05.05.20 10:01:51] »

  Unul din atuurile saitului AFA este ca poti citi impresiile turistilor despre cazari. Forta informatiei vine atunci cand sunt mai multe, cat mai multe, postari despre o locatie. Mai mult, o unitate de cazare poate decadea in timp sau se poate reabilita. In acest caz avem se pare exemplul pozitiv cand dupa cateva articole critice vine o evaluare de nota 10 cu nota 10. ​​

  ​​Felicitari, eu apreciez foarte mult update-urile referitoare la cazari pentru ca imi folosesc in documentare. ​​​​​​

  Numai bine! 👏👏👏😃

  gettyyscris / TELEFON [05.05.20 10:14:16] »

  @Dan&Ema:  

  Multumesc pentru vizită si ecou.

  Da, si ​​eu apreciez update-urile referitoare la cazări. Este foarte important ca fiecare dintre noi să contribuim cu informatii corecte, reale si actualizate ale unitătilor de cazare!

  Toate bune! ​

  webmaster [05.05.20 11:05:17] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

  gettyyscris / TELEFON [05.05.20 11:06:55] »

  @webmaster: mulțumesc mult!!!

  maryka [05.05.20 11:09:09] »

  Ce amintiri frumoase despre Malgrat de Mar, mulțumesc! Noi am stat nițel mai spre nord, spre gară, dar veneam des la supermaket-ul de peste drum de hotelul vostru.

  Iar seara îl admiram luminat frumos. Clar că este o poziție tare bună, acum dacă am văzut și condițiile noi din hotel, e super, e musai de recomandat!

  Doar să putem călători din nou... că dorință avem din plin...

  Mi-e dor de tot, de vacanță, de libertate, de normalitate...

  gettyyscris / TELEFON [05.05.20 11:20:01] »

  @maryka: oare cui nu-i este dor de vacanță acum?  

  Stiu că ai fost si tu la Malgrat de Mar anul trecut, dar in toamnă. Si eu ti-am admirat hotelul prin plimbările mele seara prin statiune. Micut, curat si cochet, oraselul​ mi-a plăcut tare mult!

  Eu am avut mare noroc cu hotelul care a fost renovat in totalitate, schimbat tot managementul, pentru că într-adevăr au fost ceva probleme acolo​.

  Multumesc mult pentru lectură si ecou!

  Toate bune! ​​

  Nicu [05.05.20 11:22:18] »

  Am fost si eu acolo - vezi impresii - acum fix 10 ani si tot in luna mai dar la alte preturi, vad ca fata de altii turisti eu am fost multumit dar nu chiar de nota 10.  Atunci in 2010 la intrare la masa era tot o doamna dar in nici un caz draguta poate autoritara si fara nici un zambet, de aia nu am putut nota cu 10.

  A crescut si pretul dar si calitatea per total, in alte cazuri creste doar pretul.

  In legatura cu plata cu card si atunci se putea dar pe langa card mai cereau unii si pasaportul si asta la sume mici sub 20 euro.

  In perioada aia tot in luna mai hotelul era plin cu seniori (asa se numesc acum) +60 +70. La fel in statiune.

  Acolo se face turism in orice sezon, termenul extrasezon e alceva, cred ca sunt turisti in orice perioada.

  gettyyscris / TELEFON [05.05.20 11:34:47] »

  @Nicu: În 10 ani s-au schimbat foarte multe si în statiune dar mai ales în hotel. S-a renovat complet dar cel mai important mi se pare că fiind schimbat managementul, au acum un alt concept.  

  Chiar sunt foarte amabili si zâmbitori cu toti turistii​ si mie mi se pare un lucru firesc si normal.

  Alte vremuri, alte preturi! Oricum, programul asta de seniori mie mi se pare extraordinar! Singurul dezavantaj ar fi ca sejururile sunt doar în extrasezon când poti avea probleme cu vremea. Totu-i la noroc!

  Multumesc mult pentru lectură si ecou!

  Numai bine! ​​​

  mishu [05.05.20 17:08:49] »

  @gettyy

  Am ţinut tare mult să scriu acest review, pentru că cele care s-au mai scris aici despre Tropic Park Hotel nu mai sunt deloc de actualitate.

  era clar ca ceva nu era bine, si pe masura ce citeam m-am lamurit. Cred ca si eu as fi fost exact ca tine daca odata luata decizia citeam toate acele nenorociri, si asa cum ai spus si tu si colegii, exact asta este rolul acestui site, sa ne putem expune parerea si sa avem o imagine cat mai aproape de adevar.

  Ma gandesc si eu cand s-o termina nebunia si s-o reuni si familia mea , sa apelez si eu la aceste oferte, ca deh, ma incadrez ca varsta .

  Auzeam azi, si mai si citeam cum persoanele de risc (adica peste 65 de ani) ar trebui sa nu se expuna, asta ar insemna eventual pe o insula exotica pustie ? Nu suna rau.

  Chiar mi-a placut hotelul si tot ce a insemnat excursia, si cea mai buna recomandare ai facut-o la final: ​

  Când voi reveni la Malgrat de Mar, cu siguranţă mă voi caza tot la Tropic Park Hotel

  Felicitari, votat cu mare drag.

  gettyyscris / TELEFON [05.05.20 17:20:05] »

  @mishu:  

  Da, programele astea sunt foarte bune doar că trebuie să fii foarte atentă de la ce agentie cumperi. Sunt foarte convenabile ca si pret iar destinatiile sunt super ok. Eu la anul as vrea sa plec pe Coasta de Azur dar încă mai caut agentia potrivită.

  Am fost pe Costa del Sol tot cu programul ăsta si am avut un hotel foarte bun si central.

  Da, ce mi-ar place si mie pe o insulă exotică!!!

  Multumesc pentru vizită si ecou!

  Numai bine!!! ​​​​​

  nicole33 [06.05.20 00:49:09] »

  @gettyy:

  Tropic Park Hotel - o surpriză plăcută

  Dar ce surpriză plăcută mi-ai făcut cu acest articol.

  Am fost şi eu acolo în 2012 la un sfârşit de mai​​ tot într-o vacanţă pentru seniori, însă oricât de tolerantă aş fi, dar nu sunt , nu l-aş fi putut nota cu 10. Hotelul avea atunci şi plusuri şi minusuri, iar rezolvarea acestora nu poate decât să mă bucure.

  Da, preţul sejurului era de 495 euro, cazare 7 nopţi la un hotel de 4 stele în Malgrat de Mar, toate mesele incluse, cu apă şi vin la prânz şi cină, transport avion –bagaj de cală 32 kg şi bagaj de mână de 10 kg, toate taxele incluse, transfer gratuit, asistenţă turistică pe toată perioada sejurului, o excursie opţională de o zi în Barcelona, gratuit.

  Preţurile sejururilor pentru seniori au tot crescut de-a lungul anilor. Eu am plătit mult mai puţin acum 8 ani. Am reuşit să negociez cu agenţia o ofertă personalizată pentru un sejur de două săptămâni pe Costa Brava cu pensiune completă + apă şi vin, tot cu Blue Air, transfer, ghid, două excursii opţionale la doar 589 euro de persoană.

  A doua zi m-am dus să achit şi, pentru că plecarea era peste vreo 4 zile, am putut afla în sfârşit cu exactitate şi numele hotelului.

  Ai avut noroc rezervând cu puţine zile înainte de plecare. Eu am plătit cu peste şapte luni înainte. Ca preţ nu am avut niciun avantaj, nicio reducere, dar m-am stresat în toată această perioadă cu privire la hotelul care va fi nominalizat. Am studiat în neştire acea listă, am urmărit hotelurile care fuseseră nominalizate la celelalte plecări, săptămână de săptămână, cele mai mari şanse să pice aveau două hoteluri din Calella, despre care aflasem absolut tot.

  Îţi imaginezi ce surpriză am avut cu Tropik Park dintr-o staţiune despre care nu ştiam absolut nimic. Şi eu am citit impresiile negative şi m-am îngrijorat puţin, dar nu toate aspectele negative semnalate s-au confirmat.

  Poziţionarea centrală a hotelului pe o promenadă superbă pe care ne plimbam în fiecare seară constituie un mare plus. Un alt avantaj îl constituie pasajul de traversare spre plajă pe sub calea ferată, aflat în imediata vecinătate a hotelului. Nu sunt multe astfel de pasaje.

  După prima săptămână am avut posibilitatea de a schimba hotelul, oferindu-mi-se două variante, unul din hoteluri aflat chiar alături în Santa Susanna, dar pe partea cu plaja. Motivul pentru care am ales să rămân în continuare la Tropic Park a fost mâncarea - extraordinar de gustoasă, extrem de bine gătită de un bucătar meseriaş şi nu am vrut să risc să nimeresc mai prost.

  Ce nu mi-a plăcut? Camerele destul de mici, cu un mobilier "vechi, antic şi de demult". Am văzut poze cu mobilierul schimbat şi este cu totul altceva. Dar cu tot mobilierul datând din secolul trecut, curăţenia a fost fără reproş, nu am văzut mizerie sau insecte nicăieri în hotel. Baia părea la fel de veche ca şi camera, dar toate instalaţiile funcţionau perfect. Nu mi-a plăcut nici faptul că folosirea minibarului (gol) era contra cost, acesta fiind încuiat cu cheie şi ni l-au deschis abia după ce am plătit.

  Personalul de la recepţie era rece şi slab vorbitor de engleză.

  Totdeauna la intrare eram întâmpinaţi de o doamnă drăguţă, veselă şi zâmbitoare, care ne ura poftă bună

  Schimbarea şefei de sală îmi pare o realizare cel puţin la fel de importantă ca renovarea hotelului. Eu am avut parte de o tipă brunetă, creaţă, isterică şi insuportabilă, care urla non stop şi jignea turiştii, cu greu reuşind să nu mă enervez, dar nu şi să nu-i umplu frigiderul la fiecare masă. Inclusiv personalul care debarasa mesele era nevoit să-i suporte observaţiile şi istericalele permanente.

  Spectacolele de seară mi-au plăcut şi mie, chiar dacă ajungeam mai mereu spre final. Aici am asistat la primul spectacol de flamenco. Ulterior am vizionat alte mai reuşite, dar nici pe acesta nu l-am uitat.

  Internetul disponibil în tot hotelul este o altă îmbunătăţire, chiar dacă acum nu mai este la fel de important, mulţi având trafic de net în roaming inclus în abonamentele de mobil. La data vizitei mele, WIFI era tot gratuit, dar disponibil doar în recepţie.

  plaja este foarte aproape de hotel, accesul făcându-se printr-un pasaj subteran care trece pe sub calea ferată. Este foarte curată, dar nisipul este mai granulat, avantajul fiind că îţi cade imediat de pe corp atunci când te usuci. Am făcut şi baie, dar, n-a fost deloc un lucru inspirat. Rece tare!!!

  Nisipul nu prea este de fapt nisip, ci doar un pietriş foarte fin de dimensiunea bobului de piper, având măcar avantajul de a nu se lipi de corp. Pe mine nu m-a deranjat acest aspect, dar unii au fost nemulţumiţi.

  Intrarea abruptă în mare şi curenţii puternici nu fac Malgratul o destinaţie de recomandat pentru o vacanţă la plajă şi bălăceală în mare, fiind chiar periculos.

  Problema cu apa foarte rece am întâmpinat-o şi eu, reuşind să răcesc destul de urât după doar două băi în mare.

  Când voi reveni la Malgrat de Mar, cu siguranţă mă voi caza tot la Tropic Park Hotel, unde noi ne-am simţit minunat şi unde primează interesul pentru confortul turiştilor înainte de orice!

  Articolul tău m-a convins că acest hotel merită să revin.

  Felicitări pentru vacanţă şi pentru articol!

  gettyyscris / TELEFON [06.05.20 08:15:33] »

  @nicole33:  

  Mă bucur că am reusit să-ti fac o surpriză plăcută cu articolul meu si să-ti trezesc atâtea amintiri!!! Chiar nu am stiut că ai fost si tu acolo!

  Da, lucrurile s-au schimbat mult si după cum ai citit si tu, numai în bine.

  Am uitat să mentionez în review: spre seară ne-am dat întâlnire cu ghidul în barul hotelului pentru a ne exprima optiunile cu privire la excursii si am fost serviti cu sampanie din partea hotelului, urându-ne bun venit si sedere plăcută. Chiar a fost dragut! Nu m-am asteptat!

  Barcelona fiind la o "aruncătură de băt", eu cred ca Tropic Park Hotel reprezintă o variantă de cazare cum nu se poate mai convenabilă.

  Multumesc mult pentru lectură si ecou!

  nicole33 [06.05.20 23:24:13] »

  @gettyy:  

  Chiar nu am stiut că ai fost si tu acolo! ​

  Am fost acolo în mai 2012. Am intenţionat la un moment dat să scriu un articol despre Tropic Park, pentru a demonstra că nu este chiar dezastrul despre care povesteau alţii​, hotelul având şi plusuri şi minusuri, dar timpul a trecut şi m-am luat cu altele. Acum realizez că nu am scris nimic despre vacanţa de două săptămâni petrecută pe Costa Brava, deşi am vizitat multe.

  Barcelona fiind la o "aruncătură de băt", eu cred ca Tropic Park Hotel reprezintă o variantă de cazare cum nu se poate mai convenabilă. ​

  Acesta este un mare avantaj de care noi am profitat din plin. Hotelul se află la distanţă aproximativ egală de gara din Malgrat şi de cea din Santa Susanna, noi am încercat ambele variante în drumurile dese spre Barcelona şi nu numai.

  A fost mai convenabil pentru noi să ne cazăm într-un hotel bun de patru stele din Malgrat cu pensiune completă şi să mergem cu Renfe la Barcelona de oricâte ori am dorit​​, biletul fiind atunci de până în 10 euro dus întors, decât să alegem o cazare mai modestă şi mai scumpă în Barcelona şi să mâncăm pe unde apucăm.

  Singura chestie pe care am ratat-o în Barcelona din cauza cazării departe de oraş a fost spectacolul fântânilor din Placa Espanya. Dacă l-am fi urmărit până la sfârşit riscam să ratăm ultimul tren care pleca spre Malgrat din Placa Catalunya şi atunci ar fi trebuit să dăm o căruţă de bani pe taxi sau să dormim în parc ca aurolacii . ​

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Dan&Ema, gettyy, maryka, mishu, Nicu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0986130237579 sec
  ecranul dvs: 1 x 1