ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.04.2020
DE Mika
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 1 zile
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Kitzsteinhorn - Top of Salzburg

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am avut de mult timp pe lista dorințelor mele de călătorii, petrecerea unei vacanțe de iarnă la ski, pe pârtiile din afara țării. Prieteni, rude sau simple cunoștințe se lăudau mereu cu timpul minunat petrecut in stațiunile de ski din Austria, Franța, Italia sau chiar Bulgaria. Din diverse motive mereu amânam, mă mulțumeam cu pârtiile din țară și cu cele câteva zile petrecute pe pârtiile de pe Valea Prahovei.

Datele problemei s-au schimbat insă la sfârșitul anului 2019, când băiatul meu cel mare a plecat impreună cu soția să lucreze in Austria, și nu oriunde, ci in Zell am See, un loc cu multe domenii schiabile in jur.

Un motiv tocmai bun să imbin două plăcute activități – să imi văd copiii și să schiez câteva zile pe pârtiile din Austria.

Zis și făcut, am planificat vacanța intre 15 și 24 februarie și am achiziționat biletele de avion. Nu știam atunci că am prins ”ultimul tren”, că toate pârtiile și toată activitatea turistică din Austria se vor inchide după câteva zile de la plecarea noastră din Austria.

Am zburat cu un avion al companiei TAROM, fiind singura companie care ne transporta echipamentul de ski gratuit. Destinația a fost Munchen, de unde, după aproximativ două ore am ajuns in Sankt Johan im Pongau, locul unde la acea dată locuiau copiii mei.

Am stat in Austria 9 zile, din care in patru zile am schiat iar in alte patru am vizitat câteva locuri din zonă. Ultima zi a fost dedicată in exclusivitate drumului de intoarcere.

Despre ce am văzut in zilele petrecute in această vacanță de iarnă din Austria voi incerca să povestesc in câteva review-uri, care sper să fie utile celor care incă nu au fost prin acele locuri sau care au fost și vor să rememoreze momente frumoase.

Kitzsteinhorn

Kitzeinhorn este unul din cele 226 de vârfuri de peste 3000 m din Parcul Natural Hohe Tauern, cel mai vechi parc natural din Austria. Cu cei 3.203 metri altitudine, vârful domină zona Zell am See–Kaprun, fiind singurul vârf de peste 3000 m din Landul Salzburg.

Muntele este accesibil in orice anotimp, până la 3029 metri pentru oricine, cu transportul pe cablu, iar până pe vârf pentru cei mai curajoși și experimentați, pe jos.

Kitzsteinhorn este, incă, singurul ghețar din Landul Salzburg, aici fiind condiții excelente de ski din octombrie până in iunie.

Ideea amenajării unei zone in care să se schieze și pe timpul verii a fost a lui Wilhelm Fazokas in anii '60, iar primii schiori au fost transportați cu telecabina pe ghețar in decembrie 1965.

Dezvoltarea transportului pe cablu pe Kitzsteinhorn a inregistrat și câteva premiere tehnice, aici fiind construite cele mai inalte turnuri ale telecabinelor din lume (113,6 metri) și prima instalație care urcă pe un ghețar curgător. Tot aici a fost instalată, in anul 1982, prima cameră TV care a transmis in direct imagini din zona schiabilă de pe ghețar. Dar, din păcate, in Kitzsteinhorn a fost și o tragedie, in anul 2000 un incendiu a izbucnit la funicularul care circula prin Tunelul Kaprun. Au murit atunci 115 oameni, iar tunelul a fost definitiv inchis, transportul fiind efectuat exclusiv cu telecabina.

Și iată că a mai fost inregistrat un record, la Kitsteinhorn fiind și botezul nostru pe pârtiile din afara țării ????.

Dar, cum ajungi la 3029 m, la cele mai inalte pârtii? Sunt două variante de a urca.

Pentru prima variantă trebuie să ajungi puțin mai sus de Kaprun, de unde se poate lua funitelul Gletscherjet 1 și 2, care este o gondolă cu o capacitate de 24 persoane suspendată pe două cabluri paralele. Primul urcă până la 1976 m, iar cel de al doilea până la 2.450 m, de unde o telecabină te duce până sus la 3.029 m.

Pentru cea de a doua variantă este suficient să ajungi in centrul Kaprunului, de unde poți lua telegondola Maiskogel, care urcă până la 1.570 m, de unde, pentru a ajunge la 1.976 m, la Gletscherjet 2, se ia o telecabină panoramică, numită 3K K-ONNECTION, inaugurată in noiembrie 2019. Este impropriu spus telecabină, este de fapt o telegondolă mult mai mare, cabinele in care incap 32 de persoane succedându-se la intervale de câteva minute. Telecabina 3K K-ONNECTION, face legătura intre două masive muntoase, Maiskogel și Kitzsteinhorn, și trece pe deasupra unei zone stâncoase, prăpăstioase, unde nu sunt pârtii de ski. Peisajul este unul de vis, este bine să reușești să stai cât mai aproape de geam, ai ce vedea, intinderi mari de alb imaculat, vârfuri inalte și chiar o cabană izolată.

Telegondola Maiskogel și telecabina 3K K-ONNECTION, funcționează și vara, facilitând doritorilor ascensiunea pe platforma de la 3029 m. Câteva imagini cu diferitele etape ale constructiei acestei telecabine puteti vedea in videoclip-ul atasat la inceputul review-ului.

GIPFELWELT 3000 - TOP OF SALZBURG

Dacă ești schior și ajungi pe Kitzeisthorn, la 3029 m, vei avea o decizie grea de luat. Ce să faci mai intâi, să pleci pe schiuri la vale, pe zăpada perfectă sau să faci o scurtă oprire pe platforma panoramică Top of Salzburg.

Aflată la 3029 m, punctul cel mai inalt din Landul Salzburg accesibil cu telecabinele pe tot parcursul anului, platforma construită din sticlă oferă priveliști minunate asupra piscurilor inalte din Parcul Național Hohe Tauern. Sunt de fapt două platforme. De pe prima, aflată pe parta stângă a Kitzsteinhorn-ului, construită din sticlă, se poate vedea, printre alte vârfuri de peste 3.000 m, vârful Grossglockner, cel mai inalt vârf al Austriei, cu o inălțime de 3.798 m. De jur imprejurul platformei sunt panouri informative cu ajutorul cărora afli denumirea și inălțimea vârfurilor inzăpezite pe care le vezi.

Puțin mai sus de această platformă, este o alta, care oferă priveliști asupra părții nordice și vestice a Kitzsteinhorn-ului. Se vede foarte frumos și lacul Zell-am-See și munții care il inconjoară. Pe platforma este și un automat pentru fotografii, poți să iți faci fotografii gratuit și să le descarci apoi de pe site-ul indicat in anunțul informativ.

Accesul la platforma sudică se face printr-un tunel lung de 360 m, care urcă ușor. Drumul nu este greu, dar, având in vedere că te afli la 3.000 m altitudine, nu trebuie să te grăbești. Din loc in loc sunt bănci unde cei care obosesc mai repede se pot odihni. Tunelul are un rol informativ, pe parcursul lui existând standuri cu explicații și exemple despre rocile din care sunt formați munții din Parcul Național Tauern, despre zăcămintele de argint și aur, despre fauna și flora Parcului Național.

La Gipfelewelt este și un restaurant, unde mesele sunt perfect așezate astfel incât să admiri frumusețile munților inconjurători.

Noi nu ne-am oprit la restaurant ci am mers la ski, deja pierdusem ceva timp cu Top of Salzburg.

Pe Kitzsteinhorn sunt numeroase pârtii, cu o lungime totală de peste 61 Km. Pârtiile sunt la inălțime, atât la propriu cât și la figurat, intinzându-se intre 1.976 m și 3.029 m. Sunt de diferite grade de dificultate, existând pârtii foarte ușoare chiar și sus, la 3.029 m. Mie cel mai mult mi-a plăcut să schiez de la 3.029 m până la 2.450 m, zăpada era excelentă, pârtiile late, perfect intreținute. Am schiat numai pe partii albastre sau roșii, dar sunt și pârtii negre, cum este Black-Mamba, cu o inclinație de peste 650. Pe lângă telecabine sau telegondole sunt și multe telescaune sau teleschiuri. Iubitorii de freeride, au de unde alege, aici fiind cinci pârtii de freeride, cu zăpadă nebătută și sărituri de pe stânci. Cei care doresc să meargă pe aceste trasee, primesc informații la zi asupra stării traseelor, a riscului de avalanșe, a stării vremii de la centrele de informații deschise la Alpine Center.

Iubitorii schiului de tură vor găsi și ei pârtii amenajate, locuri pe unde vor putea să urce chiar și până la 3.029 m.

De-a lungul pârtiilor, in diferite puncte sunt amenajate și locuri de relaxare, unde să stai la soare pe șezlong-uri, să mânânci ceva sau să te hidratezi cu un vin fiert sau o bere.

Kitzsteinhorn-ul este atractiv și vara. La 3000 m, pe perioada verii este deschisă zona Ice Arena, unde sunt amenajate pârtii speciale pe care să te dai cu sania sau locuri unde pur și simplu să stai la plajă pe șezlong. De pe platforma amenajată la 3.029 m se poate urca, insoțit de ghid și cu echipament de alpinism, pe vârful Kitsteinhorn, la 3.203 m (dacă voi merge la vară voi incerca acest traseu).

Sunt și alte trasee de dumeții, cu diferite grade de dificultate, pe care poți să mergi pe jos sau cu bicicleta.

Am petrecut o zi foarte frumoasă pe Kitzsteinhorn, o zi prea scurtă care a trecut foarte repede.

Recomand o vizită sus, pe platforma de la 3.029 m, indiferent de anotimp. Nu veți regreta.

 

Rog dacă se poate atașa https://www.youtube.com/watch?v=jX4xX30DUgA&t=46s

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Mika in 12.04.20 22:30:27
Validat / Publicat: 12.04.20 23:31:30
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 2908 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Platforma panoramică de pe latura sudica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 58500 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

webmasterX [12.04.20 23:13:15] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursie la Kaprun, KAPRUN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

====

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).​​

mishu [12.04.20 23:46:45] »

@Mika:  Un articol care ii va face sa ofteze pe impatimitii schiatului, eu din pacate, nu schiez, insa m-am bucurat de ce ai postat tu aici, zona, peisaje de vis, o atmoasfera minunata.

Felicitari, votat cu mare drag. ​

webmasterX [13.04.20 00:00:52] »

Mutat în rubrica "Kitzsteinhorn - glacier ski resort, KAPRUN" (nou-creată pe sait)

webmaster [13.04.20 00:05:57] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

doinafil [13.04.20 00:06:17] »

Felicitări, Mika! Ești curajoasă să schiezi pe așa pârtii! Îmi place să văd că, pe lângă alpinism, iubești și sportul cu schiuri!

Am schiat numai pe partii albastre sau roșii, dar sunt și pârtii negre, cum este Black-Mamba, cu o inclinație de peste 650.

Întrebarea mea, care vine de la o profană ce sunt, este: ce înseamnă „650”? cred că ai vrut să scrii 65 grade.

Felicitări, atât pentru articol cât și pentru curaj!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Emascris / TELEFON [13.04.20 08:59:18] »

Ce saptamana frumoasa am inceput citind acest articol si delectandu-ma cu imaginile mirifice din Alpii Austrieci.

Un coleg mi-a recomandat o data Zell am See chiar si locul unde se caza. Am intrat in legatura cu oamenii de acolo fara sa fac rezervare ferma finala si de atunci imi trimit anual oferte.

Eu cu schiul nu sunt prieten, dar imi doresc, si este pe lista de" realizabile" sa ajung in zona asta vara.

Doamne cum arata lumea aia de la 3000 metri. Si Grossglockner-ul in zare.

Felicitari, numai bine! Sper ca sunteti sanatosi! ????

Mika [13.04.20 10:05:48] »

@mishu:  Mulțumesc! Să știi că poți să mergi și vara. Este aproape de tine.

Mika [13.04.20 10:08:37] »

@webmaster:  Mulțumesc!

Mika [13.04.20 10:13:43] »

@doinafil:  Ai dreptate, este o gresala, sunt gradele de inclinație a pârtiei . Mulțumesc de aprecieri, dar să știi că nu e nevoie de așa mare curaj, poate doar pe unele pârtii, de 650 . Să ne vedem cu bine!

Mika [13.04.20 10:22:04] »

@Dan& Ema:  Mulțumesc, suntem bine, chiar și copiii din Austria care sunt in prima linie. ​Dacă ai inceput o săptămână frumoasă așa o vei și termina!

​Să mergi in Zell am See dacă ai in plan, este o zonă foarte frumoasă, atât iarna cât și vara. Se pot face foarte multe drumeții, sunt locuri foarte frumoase.

​Noi vom merge și la vară, copiii mei stau acum la doar 7  Km de Zell, chiar pe drumul care merge la Grossglockner.

​Voi scrie un review și despre Zell am See, am multe restanțe, chiar dacă, din nefericire, acum am timp puțin mai mult.

​ Sper că sunteți bine cu toții, abia aștept să ne vedem pe cărări de munte!

Dan&Emascris / TELEFON [13.04.20 10:28:14] »

@Mika:   ​​​​Si noi suntem bine, sa ne revedem cu bine! ????​​

​​

Dana2008scris / TELEFON [13.04.20 10:43:05] »

@Mika:  În 16.12.2019 îmi scriai un ecou în care îmi spuneai că în februarie 2020, vei merge la ski în Zell am See, același domeniu schiabil pe care am fost și eu.

Eu am fost pe ghețarul Hintertux, vârful  Gefrorene Wand 3250m, la Fotopoint, pe Panoramaterrasse, unde peisajul a fost de vis.

Daca vei mai merge la băiatul tau, merită să urci până la acest vârf, unde este amenajata intrarea în inima ghețarului. Eu am ales sa savurez splendoarea Alpilor acoperiți cu zăpada. În interiorul ghetarului se poate cobori tot timpul anului. Cu siguranță voi vizita și acea pestera , poate vara, pentru că vreau sa vad cum se transformă peisajul când este acoperit cu verdeață . M-am îndrăgostit de Tirol.

A fost prima mea ieșire la ski pe o pârtie din afara țării  și a fost cea mai spectaculoasă.

Tânjeam și eu ca tine, să ajung acolo.

Uite că visul tau s-au împlinit, vei putea merge mai des de acum.

Felicitări pentru articol!

Călătorii plăcute și vise împlinite!

Te pup! ????????

P .s. Când am ajuns acolo am spus tuturor că nu mai vreau sa merg la schi altundeva ca să păstrez in suflet și în amintiri bucuria acestei experiențe minunate ...așa a și fost !!! Abia am reușit să îl scot pe băiatul meu la schi într-o zi la Toplița. Lipsa zapezii .

Mika [13.04.20 10:57:29] »

@Dana2008:  Bună Dana! Să știi că m-am gândit la tine când am scris, mi-am amintit despre articolul tău cu schiul din Austria.

​Nu a fost singura pârtie pe care am schiat, mai am un review, despre un alt loc. Am schiat de nu imi mai venea să plec, in jur de 25 km zilnic.  

​Da, acum voi merge mai des, abia aștept să vină vara să merg pe acolo in câteva drumeții.

​Mulțumesc de aprecieri! Să ne revedem sănătoși!

Dana2008scris / TELEFON [13.04.20 11:07:29] »

@Mika:  și noi am schiat 4 zile de la deschiderea instalațiilor de transport pe cablu până la închiderea programului... nu ne mai saturam.

Succes și multă sănătate! ​

robertscris / TELEFON [13.04.20 11:21:57] »

Ce bine a punctat colega Mishu: ai scris un articol atât de tare, de i-ai facut să ofteze pe iubitorii skiului.

Am oftat si eu, ce să fac. Mi-au ruginit genuchii de când n-am mai skiat, dar parcă m-aș aventura pe o pantă mai lină prin zonă.  

Felicitări votat cu drag! Mishule te urmăresc! ; -) si pe tine Mika, firește!

Mika [13.04.20 11:40:15] »

@robert:  Tine-te bine, review-ul krem a la krem cu ski  va urma.   Asta a fost doar de incălzire.

​Să știi că m-ai făcut geloasă. Scrii pe pagina mea, la review-ul meu,   și tot la Mishu  te gândești .  

​Mai glumim și noi ca să treacă timpul mai repede. Mulțumesc de vot și ecou!

robert [13.04.20 12:23:10] »

@Mika:  abia aștept continuarea sau continuările!  

În alta ordine de idei și eu aș fi gelos, așa că n-am ce face și-ti dau dreptate!

Ce-i cu săgeata aia de pe cel mai înalt vârf!? Eu așteptam să fii tu acolo să ne faci cu mâna! ​​​

GMai glumim, mai vorbim serios, că nici nu mai stiu! ; -) ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [13.04.20 12:51:23] »

Chiar că ultimul tren, ai avut noroc și cu asta, și de vreme bună, din ce văd în poze. Anul ăsta a fost un an norocos, și eu am fost în ianuarie în Tirol și am prins o vreme ca niciodată, 5 zile excelente și una singură cu ceva nori. Bine c-am apucat! Că mai apoi, mici evadări pe la Poiană sau Sinaia au fost dezamăgitoare, anul ăsta nu prea s-a schiat bine nicăieri în țară, a fost prea cald și prea puțină zăpadă.

Pîrtiile se măsoară în procente, nu grade. Black Mamba are înclinație de 65%​, adică vreo 33 de grade. Cele mai abrupte pîrtii au 80%, nu mai mult de 38 grade. Oricum, ideea e că tre să rămîi pe picioare, altfel e greu să te mai oprești pînă jos.

Mika [13.04.20 13:20:06] »

@abancor:  Corect, este in procente. Am gresit grav, de vina este corona care mi-a luat mințile, mă ține in casă când eu aș vrea să fiu pe munte .

​Am avut noroc cu vremea, așa cum spui. Inainte de venirea noastră a pluat și in ziua plecării noastre la fel.

​Acum, există și reversul, să știi că este incă multă zăpadă pe pârtii, plânge inima in mine când văd că sunt inchise toate.

​Eu am smai schiat și la noi, ultima dată pe 1 martie in Poiană când am prins una dintre cele mai bune zăpezi pe care am schiat in Poiană.

​Mulțumesc de vizită.

Mika [13.04.20 13:28:53] »

@robert:  Vă fac cu mâna acolo la vară! Dacă scap de corona (nu de bere, că aia face bine).

abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [13.04.20 13:59:55] »

@Mika:  aoleu, te invidiez! Am fost în Poiană ultima tură pe 25-26 februarie, la prînz erau 11 grade la telescaunul de sus! Schi nautic. Numai pe Ruia mai era zăpadă ok, pentru că nu prea se dă nimeni pe acolo.

Și eu mă uitam la cum a fost zăpada după ce s-a închis țara, aveam planuri cu fie-mea să mai furăm cîte o zi la Sinaia în martie, mai ales că se închiseseră școlile. Am zis că putem face multe dacă tot stă acasă. După care s-a închis și țara cu totul

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSN CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [13.04.20 20:15:09] »

@Mika:  Am citit (și am revăzut) cu plăcere locuri văzute și de mine în vara anului 2004 - eu nu sunt prieten cu schiul și văd că nu sunt singurul pe aici .

Toate instalațiile de transport pe cablu au fost înlocuite/schimbate față de anul 2004.

Noi am urcat doar pâna la Alpine center, dar totul era minunat - a fost prima ieșire din țară pentru noi și ne-am dus ca găina, în vârful grămezii... nu am început cu Bulgaria sau Grecia ci direct la Viena și Kaprun. ​​

Felicitări pentru sejur​ și la căt mai multe în anii următori.

Recomandare de la unul care nu schiază - încearcă Ischgl, St. Anton am Arlberg, Solden, Saalbach Hinterglemm și Zillertal. Toate au fost văzute/vizitate de mine, dar doar vara. ​

mprofeanu [13.04.20 21:45:09] »

Excelent review, mă bucur să citesc și să văd așa peisaje! Ai prins o vreme superbă, cer senin se vedea până departe, ce munți!... În poza P20 ai impresia că în spatele crestelor este marea, ce frumos!... toate pozele sunt deosebite!

Ce " botez" frumos ai avut! ​

Mika [15.04.20 19:47:48] »

@BOGDAN DSN:  E adevărat, instalațiile de cablu au fost schimbate din anul 2004. Gondola Maiskogel a fost dată in funcțiune in 2018 iar 3 K, așa cum scris, in noiembrie 2019. De altfel, am văzut că reinoiesc permanent instalațiile.

​Pe un alt domeniu unde am schiat la o gondolă foarte frumos pictată și cu un nume frumos (voi scrie intr-un alt review) eram anunțați că din martie se va inchide pentru că va fi inlocuită cu alta mai modernă.   Din păcate au inchis mai repede decât au planificat.

​Sper să ajung in locurile menționate de tine, avem in gând să mergem și la vară, dar,   să vedem ce va mai fi. Mulțumesc de aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mika [15.04.20 19:51:29] »

@mprofeanu:  Mulțumesc, chiar a fost frumos. Am avut noroc de o vreme superbă și am putut să vedem frumusețile inconjurătoare. Am mai mers in câteva locuri foarte frumoase, sper să reușesc să scriu și despre ele.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [16.04.20 20:31:02] »

@BOGDAN DSN:  Ohoho, da! Susțin și subliniez și io: Ischgl. După ce schiezi acolo nu prea ai mai merge în altă parte, e cea mai mare varietate și cantitate de pîrtii ușor accesibile. Adică chiar sînt „aceeași zonă de schi”, nu tre să iei mai multe cabluri ca să te muți de pe un munte pe altul, felul în care sînt organizate și legate între ele e uimitor. Îți ia 4-5 zile să faci recunoaștere în tot domeniul.

Fără excepție, pe cine cunosc care a schiat acolo împarte stațiunile de schi în: Ischgl și celelalte. Viața în: înainte și după Ischgl. ​ Mai bine ca acolo nu ai unde merge. Etc. Asta ca să dau un aer pompos ecoului

Mika [16.04.20 20:39:06] »

@abancor:  Ai schiat și pe domeniul Flachau-Wagrain-Alpendorf? La fel, sunt o mulțime de pârtii, foarte bine legate intre ele, multe instalații, pârtii pentru toți.

​Am schiat acolo in acest an și pot să spun că a fost excelent.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [17.04.20 16:59:30] »

Nu am schiat la Flachau. Știu cum e, cam peste tot în Austria sînt multe pîrtii, bine legate între ele... tocmai de aia e așa interesant Ischgl, cînd nu credeai că se poate mai mișto, vezi că Ischgl te contrazice. Ideea e că sînt foarte compact așezate pîrtiile și comunică foarte mișto una cu alta, și sînt multe. Cred că singurele zone din Austria cu mai multe pîrtii sînt zone de schi formate din mai multe stațiuni, cum e și Flachau, cu pîrtii împrăștiate dar legate între ele de cîte un cablu. La Ischgl e vorba de o singură zonă, nu de mai multe care comunică. Cam asta e ideea. Sigur, cînd încerci să teoretizezi asta în scris, rezultă rîndurile seci și pisăloage de mai sus. Dar am încercat să traduc în vorbe ce (și de ce) simți la fața locului.

Oricum, peste tot e foarte bine, austriecii îngrijesc pîrtiile, investesc mereu în instalații noi (ce mișto e să urci cu telescaun cu șezutul încălzit!), peisajele de regulă sînt magnifice. Asta e, Alpii sînt foarte „ofertanți”, și austriecii bine organizați și experți în turism.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, doinafil, Mika, mishu, mprofeanu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂKitzsteinhorn - glacier ski resort:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.068926095962524 sec
  ecranul dvs: 1 x 1